Strumfi de iulie-august 2007 (49)
Raspunsuri - Pagina 8
Nonna76 spune:
Multumim de cafea.
Eu seara intru mai rar ca am doi plozi acasa si noaptea nici atit.La 10 tre' sa dau stingerea ca sa se culce baietii-toti 3 sunt naravasi la somn,s-ar culca la 12 daca s-ar putea.
Lavinia iti raspund eu la unele intrebari ca Lorinush pare sora mai mica a lui Vladutz al meu.Si Vlad cit a fost alaptat exclusiv era tare grasutz.Acum e slaab.
Eu zic sa-i dai si cereale pentru ca au multe vitamine importante pentru bebe-vitaminele din grupul B .Nu insista dar poti sa-i dai din cind in cind.Dimineata pentru ca apoi ea facind miscare va folosi energia din glucidele consumate.oricum acum copii se misca mult mai mult si nu se vor mai ingrasa asa ca pina acum.
La 16 merge f. bine brinza cu fructe sau iaurt cu fructe.
Carnea se da mixata sau taiata f. fin n piure-la amiaza.la un moment dat carnea poate fi inlocuita in piure cu galbenus de ou fiert tare 10 min.
Citeva poze noi cu ochi frumosi de Lorinush nu ai?
Pupici copiilor frumosi.
lorinaoo1 spune:
Monica multumesc pt raspunsuri, le salvez imediat undeva, sa nu uit Da, da, ne place de Vladut , atunci am sperante cu Lorinush sa fie o domnisorica supla Poze am, ca doar in fiecare zi e sedinta foto la noi . Acum va arat poze de domnisoara pregatita de modeala
Lavi si Lorina Maria (5 iulie 2007)
Maria1111 spune:
quote:
Originally posted by stefania_97
Buna fetelor,
Si inca o intrebare: daca ea sta fara sa manance in timpul zilei 3 ore de ce vrea sa manance noaptea din ora in ora? Sa fie foame sau somn nelinistit?
Astept parerile voastre. Multumim
stefania mamica Catarinei din 25 aug 2007
Din experienta proprie, eu inclin sa cred ca nu e foame, ci faptul ca nu a ragait cum trebuie sau/si ca e obosita si asociaza somnul cu suptul; eu zic ca merita incercat sa sari peste cateva mese de noapte, distragandu-i atentia altfel (de ex., plimbat in brate pana ragaie, jucat, sau lasat un pic sa planga). Si strumfita mea ajunsese sa pape din ora in ora sau la 1.5 ore noaptea pe la 5 luni, pana ne-am prins noi ca ea saracuta nu ragaia cum trebuie. Acum dureaza si cate o ora dupa ce a mancat pana ragaie ca lumea (alternand tinutul pe umar cu pusul ei pe burtica), dar a ajuns sa faca pauze de 5-7 ore noaptea fara sa pape. Inca nu doarme continuu in intervalul asta; cand se trezeste repetam faza cu tinutul pe umar si pe urma la loc in patutul ei.
Nonna76 spune:
Lavinia cu sigurantza Lorinush va fi o domnisoara supla.Si mie dr. de familie cind ma plingeam ca Vlad e prea gras mi-a zis sa stau linistita daca e alaptat la sin,sa-l alimentez moderat(fara exces de fainoase) ca n-are cu cine semana gras.
Stefania, Catarinei nu-i dau cumva dintii? Andrei in perioada cind ii dadeau dintii(la 5 luni) minca din ora in ora noaptea.
Si cerealele seara le poti da cu linguritza nu in biberon.Nu e f. bine sa se obisnuiasca seara cu biberon cu ceva dulce ca pot face bebelusii carii de biberon.
aylin_tarcan spune:
quote:
Originally posted by ddanagh
Aylin ce e cu floricica de la vaccin? nici Daria nu are nimic.
Dana mamica gingasei Daria (20.07 2007)
poze cu Dariuta mea
pai pe brat, sus, unde avem si noi floricica, trebuie sa aiba si ei. de la vaccinul din maternitate. daca nu apare pana la 6 luni, inseamna ca nu a prins si trebuie refacut
Petra cu mica broscuta Alma (20.08.2007)
broscuta gargarita
Ioana75 spune:
Buna dimineata! Iar ati pus poze cu copii frumosi. Ma scuzati ca sint obosita si nu am retinut multe lucruri (m-a trezit Sma la 4 si la 5, nu stiu ce a avut). Vreau sa-i urez Elenei sanatate multa. Mi-a placut programul de masa spus de o mamica: 8, 12, 16, 20 - asa i-am facut si Mirunei, si asa mi-ar place sa aiba si Smaranda (mi se pare mai usor doar cu 4 mese). Eu ii dau Smarandei la masa de la 12 si legume si fructe, 2 feluri.
Ioana, mama Mirunei si a Smarandei
Vivela spune:
Neata si de la noi.
Am admirat poze cu Lorinuta . E o scumpa, m-au emotionat pozele cu ea in picioruse . Doamne, ce repede cresc copiii astia ! (o sa ma duc repede sa ma joc cu al meu, sa nu cumva sa creasca fara ca eu sa fiu apucat sa ma bucur de el bebelush).
quote:
Originally posted by Maria1111quote:
Originally posted by stefania_97
Buna fetelor,
Si inca o intrebare: daca ea sta fara sa manance in timpul zilei 3 ore de ce vrea sa manance noaptea din ora in ora? Sa fie foame sau somn nelinistit?
Astept parerile voastre. Multumim
stefania mamica Catarinei din 25 aug 2007
Din experienta proprie, eu inclin sa cred ca nu e foame, ci faptul ca nu a ragait cum trebuie sau/si ca e obosita si asociaza somnul cu suptul; eu zic ca merita incercat sa sari peste cateva mese de noapte, distragandu-i atentia altfel (de ex., plimbat in brate pana ragaie, jucat, sau lasat un pic sa planga). Si strumfita mea ajunsese sa pape din ora in ora sau la 1.5 ore noaptea pe la 5 luni, pana ne-am prins noi ca ea saracuta nu ragaia cum trebuie. Acum dureaza si cate o ora dupa ce a mancat pana ragaie ca lumea (alternand tinutul pe umar cu pusul ei pe burtica), dar a ajuns sa faca pauze de 5-7 ore noaptea fara sa pape. Inca nu doarme continuu in intervalul asta; cand se trezeste repetam faza cu tinutul pe umar si pe urma la loc in patutul ei.
Mamica de strumfita Dora (23.07.07)
Am avut si eu niste tentative de genul asta. Esec total. Daca il iau in brate odata ce s-a trezit, e musai sa-l pun la san. Ma "pupa" pe gat, pe fata, incepe sa suga la nasul meu , crezand ca e tzatica... si cand isi da seama ca a gresit adresa, incepe si urla. Si el chiar mananca cand se trezeste. Oricum, trezirile sunt din ce in ce mai dese, cred ca lapticul nu mai tine de foame asa bine la nevoile lui din ce in ce mai mari (cred ca acu are peste 8 kg).
David si-a descoperit acum vreo 2 zile cuculetzul si cand are ocazia (adica atunci cand nu are pampers) cam trage de el. Vorba lui tac-su: "si de acum o sa tot traga...".
Vroiam sa mai scriu ceva, dar am uitat ce, mai citesc din urma si revin.
Nu uitati, maine dimineata e cantarirea.
_
Gabi, mami de Davidush (02.09.07)
aylin_tarcan spune:
buna dimineata!
lavi, da, se pare ca a inteles. sper sa nu uite prea curand ce a inteles! pupici lorinei ca e fata cuminte!
elena, o sa iti spun. deocamdata habar nu am cum se procedeaza. cred ca il cumperi de la farmacie (CRED) si noi o sa mergem la policlinica de care apartinem sa il facem.
broscuta gargarita
aylin_tarcan spune:
am uitat sa spun ca si eu sunt ingrijorata de luna si lia. lia in general nu intra cand avea zile proaste.
broscuta gargarita
Ioana75 spune:
Petra, si eu m-am gindit ca Lia si Luna au niste zile mai proaste. Cu atit mai mult le asteptam.
Ioana, mama Mirunei si a Smarandei