Bulgarasi si globulete de nov-dec 2007 (6)
Raspunsuri - Pagina 21
sanduta spune:
NOI ASTAZI IMPLINIM 2 LUNI !!! SUNTEM UN BAIAT MARE !!
Programul nostru de masa e cam asa: la 5 - 6 dimineata, 10, 14, 18 si apoi 23 - 24. Dar astazi vreau sa ii mut unb pic cele 6 ore de repaus de seara mai spre noapte si asa am hotarat (azi incerc) sa il trezesc la 22 si sa-i fac baie si sa-i dau sa manance cu speranta ca apoi v-a dormi 6 ore adica pana la 4 - 5 dimineata. Speram !!!
Sanda si voinicul ei, Cezar Rares
totulii spune:
quote:
Originally posted by geo_ionita
Imi poate raspunde cineva la intrebari:
Cum ii dau bebelinei COLIC BABY, ca pe cutie scrie sa pun 5 ml in apa ...dar cata apa? il dau pe tot o data? toata cantitatea de apa cu cei 5 ml?
Cine a folosit dezinfectant de rufe CHICCO si cum l-ati folosit?
Georgiana
mamica clopotelului Bianca Maria (25.12.2007)
eu pun cei 5 ml in laptele lui bebe de 3 ori pe zi
"http://good-times.webshots.com/album/561719328ErsZNm"[url""]poze[/url]
5saptamani
http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=112857&whichpage=7
slimatei spune:
quote:
Originally posted by adelamaria
Mihuta, Cami, multumesc inca o data de sfaturi!
Sa stiti ca am mai alaptat si eu in pat, dar nu mi-e f. comod si intr-adevar stau cu teama sa n-adorm si sa pateasca bebe ceva. Acum cica doarme si gaza mea...cred ca pt 30 min daca am noroc...Afara azi a dormit 1 ora, dar ieri n-a inchis ochii...De asta zic ca nu pricep nimic...Iar cand intram in casa se trezeste instantaneu...Asta e!
Si noi ne pregatim de botez...Maine ne vedem cu nasii, mergem dupa invitatii...cand le-oi mai face pe toate si cu ce energie, habar n-am!...E tare greu si sa n-ai cu cine vorbi despre toate astea; daca spun sotului, imi propune in secunda doi sa o aduca pe mama lui sa stea cu bebe...si eu nu vreau! Daca spun mamei, ma simt aiurea ca parca o dezamagesc...Daca spun unei prietene, parca citesc in privirea lor ori neincredere, ori reprosul de genul "da' n-ai vrut tu copil?!?"...Iar cand va citesc pe voi pur si simplu ma apuca plansul...Parca mi-e si mai jena pt ca nimeni nu se plange...Va bucurati chiar si cand va e greu...Eu de ce nu pot?...De obicei ma remontez singura si uite asa mai trece o zi, dar nu pricep si pace de ce mi-e asa greu!...Mi-am dorit copilul asta cu disperare si il iubesc cum nici nu pot spune! Si atunci? De ce uneori simt ca nu mai pot, ca imi vine sa ma pun jos si sa plang...De ce nu pot sa fiu mama asa cum am visat? Fara lacrimi, bucurandu-ma de fiecare clipa langa minunea mea?...Da, stiu, e depresie si oboseala...Sper doar sa nu ma judecati si voi prea aspru...o fac eu destul...Oricum, azi m-a ajutat mult sa va "vorbesc"...Sper sa-mi revin mai repede...Inca nu stiu ce solutie voi alege...Poate ca intr-adevar o noapte sau doua micutza mea va primi lapticul in biberon...desi in sinea mea stiu ca asta nu va fi decat o solutie de moment...Poate ca se intampla minunea si se mai regleaza si ea cu somnul de noapte...Nu stiu...Oricum, va multumesc din nou ca ati fost langa mine!
eu una te pot sfatui sa apelezi la varianta mama... daca va fi de-acord... nu la prietene...eu una n-as avea eu incredere....
sincer te inteleg....stiu ce inseamna... junioara are momente cand imi cere din ora in ora mananca 3- max4 min. si adoarme...si apoi iar la nici o ora...cand are momente de asta nu-i ca ma gaseste tocmai odihnita..si sunt si mai terminata ma enervez...imi pierd rabdarea...si imi vine sa las totul balta...mai ales ca mi se inflamase sfarcurile asa de tare caci mi-a provocat inflamatie pe tot sanul...si a fost din rau in mai rau...dar cum sa fac..tb sa merg inainte nu mai pot da inapoi nu e o papusa..eu am vrut ..ii multumesc lui Dumnezeu din tot sufletul pt. ea...dar cand ma epuizeaza nu mai gandesc..imi vine sa-mi iau campii...dar incerc sa ma calmez...mai nou am descoperit trucul cu ceai de musetel..si in jum de ora se calmeaza si chiar adoarme dusa...ii dau dar nu mereu pt. ca sare peste o masa si mie nu-mi convine..caci mii se umple sanii tare si asa am facut mastoza si nu ma mai risc...si cu pomp<a inca nu reusesc sa scot cum scoate ea...
iti urez multa rabdare sanatate
Stefania X2 ....principessa si broscutza lu' mami si a lui tati (22.12.07)
Stefania jr.
avem o lunita ...
lumi_b spune:
[quote]Originally posted by adelamaria
Mihuta, Cami, multumesc inca o data de sfaturi!
Sa stiti ca am mai alaptat si eu in pat, dar nu mi-e f. comod si intr-adevar stau cu teama sa n-adorm si sa pateasca bebe ceva. Acum cica doarme si gaza mea...cred ca pt 30 min daca am noroc...Afara azi a dormit 1 ora, dar ieri n-a inchis ochii...De asta zic ca nu pricep nimic...Iar cand intram in casa se trezeste instantaneu...Asta e!
Si noi ne pregatim de botez...Maine ne vedem cu nasii, mergem dupa invitatii...cand le-oi mai face pe toate si cu ce energie, habar n-am!...E tare greu si sa n-ai cu cine vorbi despre toate astea; daca spun sotului, imi propune in secunda doi sa o aduca pe mama lui sa stea cu bebe...si eu nu vreau! Daca spun mamei, ma simt aiurea ca parca o dezamagesc...Daca spun unei prietene, parca citesc in privirea lor ori neincredere, ori reprosul de genul "da' n-ai vrut tu copil?!?"...Iar cand va citesc pe voi pur si simplu ma apuca plansul...Parca mi-e si mai jena pt ca nimeni nu se plange...Va bucurati chiar si cand va e greu...Eu de ce nu pot?...De obicei ma remontez singura si uite asa mai trece o zi, dar nu pricep si pace de ce mi-e asa greu!...Mi-am dorit copilul asta cu disperare si il iubesc cum nici nu pot spune! Si atunci? De ce uneori simt ca nu mai pot, ca imi vine sa ma pun jos si sa plang...De ce nu pot sa fiu mama asa cum am visat? Fara lacrimi, bucurandu-ma de fiecare clipa langa minunea mea?...Da, stiu, e depresie si oboseala...Sper doar sa nu ma judecati si voi prea aspru...o fac eu destul...Oricum, azi m-a ajutat mult sa va "vorbesc"...Sper sa-mi revin mai repede...Inca nu stiu ce solutie voi alege...Poate ca intr-adevar o noapte sau doua micutza mea va primi lapticul in biberon...desi in sinea mea stiu ca asta nu va fi decat o solutie de moment...Poate ca se intampla minunea si se mai regleaza si ea cu somnul de noapte...Nu stiu...Oricum, va multumesc din nou ca ati fost langa mine!
[/l
Eu nu numai ca te inteleg, dar aproape ca trec prin ce-mi spui tu, eu o perioada de timp reusisem sa ii fixez in timpul zilei un program la 3ore de masa, desi dupa 2 ore incepea sa chitaie, ma chinuiam cu el in brate mai cu o suzeta si nu ii dadeam la cerere cum dorea dinsul, insa minunea a durat 2 sapt pt ca acum mananca la cel mult 2 ore in sensul ca sunt pe post de suzeta pt ca nu am avut vointa sa ma tin de ceea ce incepusem. Iar legat de somn copilul meu nu doarme ziua decat afara, azi imi venea sa dau de baut cand a dormit o ora in patut.
Cand vorbesti de sotul tau parca ai vorbi de al meu, eu incep sa cred ca in felul acesta, adica ajutor soacra, ei se autoprotejeaza, cred i-ar fi mai usor lui decat mie sa vina soacra.
Si in nici un caz nu te gandi ca esti o mama rea sau ca esti singura care nu face fata cu brio noului job, citisem undeva ca fiecare mama e mama perfecta pt copilul ei, si eu asa gandesc cand ma cuprinde depresia sau plansul sau si una si alta.
fetele
Luminita si Stefan(10.12.2007)
Vasari spune:
Pentru ca am ajuns cand toti copiii cuminti dorm, am facut un capitol nou.
Noapte buna tuturor.
Alina si Maria - 3 NOV 2007
softurela spune:
quote:
Originally posted by adelamaria
Buna, fetelor! De fapt...mamicilor
Cand citesc la voi cum va dorm copiii, ma deprim si mai rau, va jur!!! A mea fata papa din 2 in 2 ore si ziua si noaptea, orice as incerca sa fac! Ba chiar am inceput sa-i dau si ceai intre mese ca sa o mai pacalesc...de unde!!! la fiecare 2 ore suge 5 min si apoi gata! Orice as face nu mai vrea!!!...Ma turbeaza!! Am lapte destul, iar ea nu suge nici 1/4 cred! Sunt tare amarata si lipsa somnului de noapte ma deprima crunt!!! Nu stiu ce sa fac...De asta nici nu prea va scriu...Va citesc, dar de fiecare data parca ma conving ca sunt cea mai proasta mama din lume daca doar al meu copil nu reuseste la 2 luni jumate sa-si faca un program!!! Asta e, eu incerc, dar fiecare incercare esuata ma arunca si mai rau in depresie...Nu mai am rabdare cu ea, uneori mi-e si rusine de ce simt...Credeti-ma ca o iubesc cu toata fiinta mea, dar nu mai gasesc resurse! Macar o reusita cat de mica sa am...orice...dar ea nu si nu!!...Nu stiu unde gresesc...
Asa era si fetita mea acum o saptamana, adica la 5 saptamani. Ziua manca din ora in ora si uneori cerea si dupa 30 min. Dupa ce am citit pe net, am realizat ca nu tineam sanul asa cum ar trebui. Mi-am corectat pozitia si acum fetita mea mananca mai bine...ziua cam la 2-2:30 h. Inainte de culcare ii dau si formula si asa imi doarme bine si se trezeste doar de 2 ori pe noapte. Altfel s-ar trezi din 2 in 2 ore. Desi ii dau la o masa formula nu a devenit dependenta de biberon, tot sanul mamei e cel preferat.
Nu stiu daca pozitia la san e cauza situatiei in care te afli, eu ti-am impartasit experienta mea, poate te ajuta.
Mult succes !