Parinti AP
Raspunsuri - Pagina 20
diana21 spune:
quote:
Buuun, deci problema alimentatie gresite este cat se pote de reala.
DAR
un comportament de control direct al parintelui nu va face decat sa inrautateasca lucrurile. Copilul trebuie sa invete sa manance corect in familie, parintele trebuie sa ii faciliteze alegerile corecte si nu sa le impuna. Astfel el va alege corect pe termen lung.
Inaioana, pai stai asa ca eu nu am zis nicaieri altceva. Nu am zis ca daca nu duc copilul la Mcd ii impun altceva sau nu il duc in ciuda protesteleor lui, ci ca nu il duc din principiu si pt. ca in stilul nostru de viata nu are loc o asttfel de alimentatie.
quote:
Privind mancarea: controlul asupra mancarii copilului mi se pare fara rost si daunator. Asa se dezvolta problemele de alimenttie care il urmaresc toata viata. Si nu ma refer aici la ore de masa si cantitati ci chiar la CE mananca copilul. Este demonstrat ca , pe termen mediu si lung, chir expusi la junk-food, copiii vor alege sa manance sanatos dupa ce experimenteaza toate cele. Cei care prefera junk-food sunt cei carora nu li se permite, care sunt terorizati cu alimentatia..cand scapa in papusoi..mananca pana li se face rau.
Cu asta nu eram eu de acord.
.................................
quote:
Ok..poate un moderator face un split aici, ca parem sa fi deviat rau subiectul inspre alimentatie si mie chiar mi-ar placea sa putem discuta mai mult si despre asta.
Eu nu cred ca daca vorbim si despre alimentatie, deviem subiectul.
"Many attachment parents also choose to live a natural family living (NFL) lifestyle, such as natural childbirth, home birth, stay-at-home parenting, co-sleeping, breastfeeding, babywearing, homeschooling, unschooling, the anti-circumcision movement, the anti-vaccination movement, natural health, cooperative movements, and support of organic food. Natural health includes diet, exercise, naturopathy,"
Dialoguri strumfesti
dianocica spune:
si eu zic ca nu e nevoie de split, mi se pare ca face parte tot din AP, e loc pt toate.
quote:aici si eu am o problema. pt ca am fost in ambele parti. iar procesul de reeducare a gusturilor mi s-a parut greu. pt simplul motiv ca tot ce e junk e si mai concentrat, mai condimentat, cu mai multe arome...dupa o punga de chipsuri cu barbeque (bleaaah) merge o cola sau un pepsi, dar nu o limonada, pt simplul motiv ca aia...nu mai are gust...la mine una procesul de pervertire
Originally posted by diana21
quote:
Privind mancarea: controlul asupra mancarii copilului mi se pare fara rost si daunator. Asa se dezvolta problemele de alimenttie care il urmaresc toata viata. Si nu ma refer aici la ore de masa si cantitati ci chiar la CE mananca copilul. Este demonstrat ca , pe termen mediu si lung, chir expusi la junk-food, copiii vor alege sa manance sanatos dupa ce experimenteaza toate cele. Cei care prefera junk-food sunt cei carora nu li se permite, care sunt terorizati cu alimentatia..cand scapa in papusoi..mananca pana li se face rau.
Cu asta nu eram eu de acord.
diana si
david 03.12.06 Alaptatul Help-line. Pentru un copil fericit si increzator www.euro.who.int/document/WS_115_2000FE.pdf?language=english" target="_blank">OMS recomanda
dianocica spune:
creste inima-n mine de bucurie sa va spun ca am ajuns la capitolul 2. acest subiect se va inchide, continuam discutia aici
diana si
david 03.12.06
Alaptatul Help-line. Pentru un copil fericit si increzator www.euro.who.int/document/WS_115_2000FE.pdf?language=english" target="_blank">OMS recomanda