Bucurii de sept-oct 2006 (103)
Raspunsuri - Pagina 16
Sephora spune:
Deci Bomboloni
ptr 10-15 buc
1 ou
300 gr faina
15 gr de drojdie
1 dl lapte
30 gr unt
30 gr zahar pudra
sare
ulei ptr fript
marmelada sau crema vanilie
Desfaceti drojdia intr-o cana in laptele caldut
Spargeti oul batandu-l lejer,rasturnati-l peste untul topit,drojdia(amestecata cu laptele),zaharul si un pic de sare si mestecati bine.Puneti faina in ploaie si cand aluatul a devenit gros transferati-l pe planul de lucru,framantati-l cu mainile adaugand faina,panz devine o pasta elastica si omogena.Faceti o bila si o pdrati cu faina si o puneti in castron la dospit 2 ore,inchisa intr-o punga de plastic
Luati coca si o intinteti intr-o foaie cam de 1 cm grosime.O taiati cu forma rotunda (cam 6-7 cm in diametru)
Pune-ti discurile pe jumatate pe marginea castronului (jumatate inauntru,jumatate afara)asta dupa e ati dat castronul cu faiana sa nu se lipeasca si mai lasati-le la dospit 1 ora asa.Ar trebui sa fie acoperite cu o punga de plastic.
Incinge_ti uleiul,bagati cercurile,trebuie sa se friga imediat dar nu sa devina foarte repede maro,intoarceti-l pe partea cealalta,cand sunt gata ai scoateti pe hartie de bucatarie sa iasa uleiul din ele.
Cand nu mai sunt foarte fierbinti cu un "poche" (corn de panza) sau siringa de patiserie introduce-ti marmelada inauntru.Se pudreaza cu zahar vanilat.
E greu fetelor dar ies bune.
Sephora spune:
Nota Nu le mancati calde ca sunt o adevarata bomba ptr stomac.
Am iara o problema
Copilul iar a intrat in greva foamei,se plange iar de durere de dinti,care-i mai ies frate!
Monique_new spune:
Alina si Cosmi bea seara tot 270 ml lapte doar ca mai am un bibe de la nuk mare cu gura larga la care se potriveste adaptorul ala. Din cel pe care l-am aratat bea doar dimineata lapte.
Sephora felicitari ca te-ai impacat cu prietena ta. Nu stiu motivele dar banuiesc ca la o prietenie de 15 ani merita sa lase una dintre voi. Nimeni nu e perfect,toata lumea mai greseste si dupa atitia ani era chiar pacat sa se destrame pt ca azi rar mai gasesti un prieten adevarat. Daca toata lumea este " transanta" cum zice Alina traim ca cucii singuri pt orice nimic bagat in seama. Eu ar trebui sa nu mai vorbesc cu multa lume daca ma-s uita in gura unora, dar in timp am invatat sa las de la mine.... ca e mai destept....si MULTUMIM PT RETETA DE BOMBOLONI
POZE COSMI 1 ANISOR
Cosmi bebe
Monica si Cosmina (13 septembrie 2006 )
Monique_new spune:
Sephora am notat reteta. Cred ca merg si cu ciocolata....pt mamicile care sint la cura de slabire
POZE COSMI 1 ANISOR
Cosmi bebe
Monica si Cosmina (13 septembrie 2006 )
MamiLili spune:
quote:
Originally posted by Sephora
Itzy si mie mi-a facut ieri inca nu l-am taiat ca imi place sa astept sa intrebine in el,io v-am dat reteta originala nu stiu nik de Amaretto.Nu-l fac eu,dar cand i-am spus ca si lui Lili i-a iesit mai moale a zis ca albusul se bate spuma tare cand intorci castronul sa nu se rastoarne,plus ca la sfarsit nu se mai bate cu telul ci doar amesteca cu o spatula din aia de lemn.
Eu l-am batut de s-a facut spuma, dar se putea rasturna din castron. Deci tb sa mai insist. La partea a doua am facut tot cu blenderul...lenesha de mine. Bine macar ca stiu unde-am gresit.
am o stare de ciufutenie cronica
Lili, mamica lui Mathias (17.10.2006)
MamiLili spune:
Princess, tin pumnii pentru interventia de pe 30!
Xan, sunt available doar maine sau miercuri (nu intre 13-14). Joi s-ar putea sa plecaaaaaam!!!
Azi a fost caldut la noi, ca o zi de inceput de primavara, peste 10 grade, era o multime de copii afara, ca niciodata, deci e clar ca multi kinderi au vazut iarna doar pe geam.
anangel_lexi spune:
Princess, ce-a patit Rares la ochisor?
Xandrutza, sa poarte Narci sanatoasa papuceii si sa se bucure de puzzle.
Ramo, data viitoare cand treci prin Germa nu mai scapi de intalneala!
Mey, voi chiar vreti sa ma innebuniti cu retetele voastre!!! Si nici nu arat a butoi pe roti!
de www.totsites.com/tot/mariacornelia" target="_blank">Maria Cornelia (20.09.2006)
Sephora spune:
io am zis ca scot banca barbatului sa bag abdomene,la kg nu ma plang dar burtoiu-ai tot burtoi asa ca nu merge frate fara.
Dar astept sa treaca CM-ul,poate-mi trece si de abdomene......
Auzi mai Mamilili da pe unde te mai plimbi iara?Daca nu sunt indiscreta,frate meseria de turista tare bine-ti mai sade,ti se potriveste ca o minune si asa-l strici si pe micul Print....
Sephora spune:
Monique e a fost o faza naspa noi suntem 3 preitene,io cu ea de mult si de vreo 5 ani si Luminita din Ibitza (fata Petrei),iar Andreea a vb la Lumi ceva de la mine din casa,o prostie dar nu mi-a placut gestul si Lumi mi-a zis si uite asa m-am ofticat pe ea,nu stiu daca ai inteles ceva ,oricum de obicei sunt tafnoasa sa nu prea cedez prima,dar chiar imi lipseste ca e singura cu care pot vb orsice si stiu ca-mi da un sfat fara sa-mi cera nik in schimb.Si chiar sunt intr-o perioada mai proasta cand am nevoie de prieteni adevarati langa.
Probabil nu se intrezareste printre randuri,dar ma simt tare naspa,sunt cu moralul la pamant,ma simt urata,garasa,neingrijita si culmea e ca nu am nici chef sa fac nik in privinta asta.Nu pot sa-mi reiau viata de dinainte de bebel,ma acaparat cu totul si tot ce fac fac ptr el,de mine de sot nu ma mai intereseaza,restul nu mai inseamna nik ptr mine si totodata imi fac procese de constiinta.
Gata cu plansul....nu?
MamiLili spune:
Sephora, s-ar putea sa venim pan' la Bucuresti.
Asa ca va intreb, mamici din Buc, daca e careva dispusa sa ne intalneasca vineri? Inca nu stiu sigur daca plecam si ce program vom avea, de aceea nu pot sa spun cu precizie ora la care sunt disponibila. Stiu de altfel ce-nseamna sa strabati Bucurestiul si n-as vrea sa va pun pe drumuri chinuitoare.