Cum sa-l conving sa faca vasectomie?
Raspunsuri - Pagina 3
mariana_1976 spune:
Eu nu l-as pune sa-si faca fiindca in viata nu se stie niciodata.Poate mor intr-un accident stupid si eu si copiii si atunci el s-o recasatori,etc.
Dupa un "reversal"la vasectomie exista sanse fifty fifty de sarcina reusita (in functie de CUM a fost facuta vasectomia), desi microchirurgia se foloseste cu succes in zilele noastre.Si daca "reversalul" nu merge, incepe ICSI, biopsie testiculara,mai putine posibilitati de reusita...Dar vad ca incep sa am anticipez exagerat.
Cum intrebarea este nu ce nu as face eu, ci cum sa-l convingi, parerea mea ar fi sa discutati linistiti, cu argumente si contrargumente, fiecare sa-si expuna parerea si sa o justifice, poate fi o problema de informare insuficienta sau de... altceva.Oricare ar fi cazul, cel mai bine este sa va sfatuiti IMPREUNA si sa incercati sa ajungeti la o solutie tot impreuna.
Sunt convinsa ca are un motiv pentru care refuza vasectomia, dar mai bine sa-l afli direct de la el,nu?
Mariana
15+
mami de Monica, Matei, Markus si Magda
kokiy spune:
Mai, eu nu ma gandisem la aceasta modalitate pana acum si mi se pare o alternativa buna . Sa faca si el un sacrificiu ca eu am doua cezariene si nu mai vreau copii . Dupa ce am citit despre procedura mai ca-l convinsesem , dar mi-a zis ca daca da peste Ciomu
. Ete ca la asta nu ma gandisem
. Asa ca ramane sa ne
cu prezervativ si de acu' incolo.
Kokiy
,mami de
Claudia (12dec.2001)si
Razvan (8 iunie 2007)
Clover spune:
Mi se pare normal sa accepti faptul ca nu vrea vasectomie.
Singurele optiuni sunt anticonceptionalele si prezervativul. Anticonceptionalele presupun ca iti fac rau daca nu vrei sa mai ei, iar prezervativul este refuzat de el. Ce solutie iti ofera el mai exact? Daca nu accepta prezervativul si te pune in sitiatia de a face sex neprotejat este o forma de abuz domestic.
Pana va lamuriti nu face sex neprotejat.
marius spune:
La noi nu mai este cazul de protejare insa din ceea ce am citit refuzul lui de a utiliza prezervativul mi se pare un gest cel putin extrem de egoist in afara de cel de bun simt in conditiile descrise de tine. Partea cu vasectomia contine in mod cert o componenta psihologica puternica sarind poate si de o eventuala frica? De aceea atat pentru barbat cat si pentru o femeie decizia de a face ceva in acest sens asupra propriului organism o consider ca decizie personala. Pe scurt daca un barbat considera si decide implicit o femeie considera si decide in nume propriu ca ar fi mai util, practic, comod sa faca o interventie, o va face in caz contrar orice discutie de "convingere" din orice directie ar veni eu o consider o intruziune in spatiul privat al oricarei persoane fie ca discutam de o femeie fie ca discutam de un barbat.
Acum pentru tine, te intreb strict personal doar asa ca un exercitiu de memorie. Daca nu ai avea o relatie strict cu acest barbat care este sotul tau cum ti s-ar parea ideea de ai cere oricarui barbat aparut in viata ta sa-si faca vasectomie? Prin aceasta intrebare defapt nu am vrut decat sa-ti sugerez ca TU esti stapana PROPRIULUI CORP si ai obligatia personala de a face de asa maniera incat sa fii in regula in ceea ce te priveste. Asa incat daca intr-o relatie de cuplu partea cealalta refuza sa faca de asa maniera incat sa fie Ok, nu poti sa fortezi decizii personale care nu iti apartin dar poti sa decizi in nume personal reevaluarea relatiei.
Aceasta este opinia mea.
Marius Pernes
www.marius.rdsor.ro / Mai multe...
Pagina legislativa
iulianegrea spune:
Mersi de raspunsuri. Unu la mana, nici unul dintre noi nu-si mai doreste un al III lea copil, a doua chestie este faptul ca doar eu sunt datoare sa fac ceva cu corpul meu si sa ne simtim amandoi bine, ceea ce pana acum am facut doar eu, acum cand am ramas insarcinata cu sterilet, am deschis discutia despre eventuala posibilitate de a face ceva si el, i-am propus, prezervativ sau vasectomie, normal cand am auzit ca el nu vrea nici una nici alta m-am intristat, am scos de pe internet tot felul de materiale nimic nu l-a interesat, a zis ca nu vrea sa fie SPAN. Nu stiu de unde i-a venit chestia asta, dar nu mai pot sa i-o scot din cap. El zice sa fac eu ceva, sa iau anti sau sterilet, chiar daca i-am explicat ca nu mai vreau sa-mi indop organismul cu tot felu sau sa fac cancer, in SUA pe primul loc este steriletul cauzator de cancer la femei.
pana la urma nu stiu ce vom face....
Nu vreau sa mai insist, dar m-a durut foarte tare cum a abordat el problema. E corpul lui si fiecare face ce vrea cu el. Nu am facut lege in casa ca daca nu face el ceva nu mai facem s.., am discutat si uite unde am ajuns, sa fie o tensiune intre noi, care o vom depasi dar care m-a facut sa-mi schimb parerea despre sotul meu.
Poate o vorba de-a lui chiar daca nu ajungeam sa facem vasectomie, sau poate o opinie mai buna despre corpul meu, in opinia lui,nu m-ar fi facut sa fiu asa de suparata.
Nici cu ei nici fara ei nu putem trai!
Clover spune:
Si daca nu insisti ce ai de gand sa faci? De ce prezervativul nu e o solutie? E metoda cea mai putin invaziva. Explica-i ca asa cum el nu vrea sa devina span nici tu nu poti sa iei pastile sau sa iti pui sterilet. Plus ca dupa o sarcina cu sterilet, nu pare o metoda foarte sigura nu?
Fomalhauti spune:
Incep cu un banc (scuze, Iulia, dupa aceea ma straduiesc sa dau si un raspuns serios)
Un barbat de etnie...da buzna in cabinetul medical urmat de un mare numar de copii.
-Doctore, astia toti sunt copiii mei. Nu mai am cu ce sa-i cresc. Spune-mi ce sa fac sa nu mai fac altii!
-Uite, o sa-ti dau niste anticonceptionale pentru nevasta ta.
-Anticonceptionale? Sunt bulinele alea pe care le ia nevasta in fiecare zi...Ii vezi p-astia doi?! P-astia asa i-am facut.
-Atunci sa folosesti un prezervativ.
-Prezervativ? E balonasul ala pe care mi-l pun....P-astilalti doi ii vezi?! P-astia asa i-am facut.
-In acest caz nu mai vad alta solutie decat abstinenta totala.
-P-astia trei ii vezi?! P-astia asa i-am facut.
Fomalhauti spune:
Acum sa incerc un raspuns serios (si sper sa nu citeasca prea multi barbati). Barbatii au un respect...aproape religios fata de masculinitatea lor. Iti dai seama ca exista barbati care sufera de cancer de prostata si carora castrarea le-ar stopa boala si ei prefera sa moara. Si nu e vorba de barbati tineri...Vasectomia nu-i castrare, imi vei spune. Dar este o modificare...E ca si cand i-ai face mustati Mona Lisei. Sotul meu e un barbat destept (testat in primii 1% din populatie!), nu are prejudecati gen "femeia la cratita", spala vase, schimba pampers si a avut intr-o vreme o femeie sef si nu l-a deranjat deloc. Dar a avut mari retineri sa castreze motanul, in timp ce catelusa a luat-o in brate si a dus-o la veterinar fara ezitari. Stiu ca suna tot ca o gluma, dar chiar nu este....
E clar ca barbatul tau nu a inteles ce inseamna vasectomia, dar cred ca si daca ar intelege ca el nu va simti practic nicio schimbare tot nu ar accepta.
In plus, barbatii se tem de durere si ideea de operatie ii ingrozeste de-a dreptul. Stii, am avut o teorie (personala): m-am gandit ca au existat specii la care masculii nasteau, dar au disparut fiindca masculii s-au temut sa mai nasca. Intre timp am aflat ca exista o specie la care masculii nasc (cel putin intr-un anume sens): calutii de mare. Bravo, caluti de mare! Nu pricep, in noaptea asta chiar nu pot fi serioasa?!
Cred ca trebuie sa ai o discutie serioasa cu sotul tau. Cred ca puteti folosi "metoda calendarului". In cazul in care nu doriti sa va abtineti in "zilele fertile" puteti sa o faceti...altfel (un divertisment nu strica - si aici nu glumesc). Dar va trebui sa ii atragi atentia sotului tau ca "metoda calendarului" este departe de a fi o metoda sigura si...e posibil sa mai aveti un copil.