Fulguleti de nov-dec-2006 (141)
Raspunsuri - Pagina 15
Ktrinel spune:
hello, bonjour
mutumesc pt felicitari. nu am avut timp inca sa sarbatorim.
uitasem sa va spun ieri ca de cateva zile Julia isi sufla nasul singura…, isi ia servetel, sterga nasul si apoi …il mananca [ :D]..bun si asa.
chris80, merci mult, esti o dragutza. ai dreptate cu obsevatiille tale …dar nu am putut sa nu ma simt prost…na, sunt mamica !
dianocica, dayanara…chiar si eu o iau razna daca mai aud de elodia…a trecut oceanul [ :D] …
acs, chiar vroiam sa intreb si de tine…ofofof, cum se descurca acum ca e imobilizata?
yagmur, dianocica, aici e f simplu cu investitia asta. adica cu cea pt studii. tu pui o suma pe luna x, dar nu mai mult de nu-stiu-cat pe an, statul mai pune 20-25% si la 18 ani are suma y pt studii , care se va impozita conform venitului in anul in care se va folosi. pt alte investitii , in afara studiilor…fiecare face ce crede, cum poate si isi baga banii …dupa cum ii duce capul sau sfatul consilierului de la banca …sau sotzul , …cam tot ce se investeste in felul asta e exceptat de la impozitul global…in mare asta e. acolo se deduce suma din impozit? care ar fi facilitatile? e doar pt studii sau pt orice?
laura, eu cred ca laptele va fi de baza (pe langa masa de seara) mult timp de acum in colo…toata copilaria…zic eu
bebinuta, primele zile la gradi au fost…ca si toate celelalte. …acomodare din prima. am inceput gradual si cam in 10 zile statea singura 8-9 ore…nu am avut niciodata nici o prob de mancare, somn, joaca, plimbare…doar cand ma duceam sa o iau mai plangea ..
miraco, multumim de retete…eu tot salvez la ele…oare cand o sa le si aplic?
chinico , astm?? de artrita te-ai mai cautat?
desiree spune:
quote:
Originally posted by dandusa
fetelor,Teutz,m-a rugat sa va intreb daca stiti care ar putea fi cauzele iritatiei la fundulet...Alexia ,sufera ingrozitor din cauza asta...o doare,plinge...,nu poate sta in fundulet...,va dati seama...
nu a schimbat pampersi,nici cosmeticele...,nu i-a dat citrice curind...
ii da cu bephanten si o tine in pasa goala...
mai sint copii care se irita asa?
de la ce ar putea fi?
cum sa stopeze lucrul asta?
pina ajunge la medic,ma gindeam ca ati putea s-o ajutati voi...
multumesc
Micuta chinezoaica
saracuta, stiu prin ce trece, Octavian se irita des la fund si langa cuculetz, la fel, cu usturime...nu stiu de la ce ar putea fi, depinde ce a mancat ( iaurturi cu fructe, sucuri de fructe prea multe..e greu de zis de ce e iritata) dar ..la noi functioneaza foarte bine o crema care ne-a recomandat-o pediatra, se numeste TRIDERM, o data dimineata, o data seara..si dispare iritatia ca prin minune pana a doua zi!
eventual spalaturi cu ceai de galbenele, musetel, pana ajunge la dr...calmeaza!
Alina,mami de Mihnea-Octavian
dianocica spune:
quote:na ca te-am prins deci e f important toata copilaria, da? da' de ce e mai bun ala de vaca decat ala de mama? ca doar la 4 ani ala de mama nu mai e bun, huh?
Originally posted by Ktrinel
laura, eu cred ca laptele va fi de baza (pe langa masa de seara) mult timp de acum in colo…toata copilaria…zic eu
diana si david 03.12.06
Alaptatul Help-line. Pentru un copil fericit si increzator www.euro.who.int/document/WS_115_2000FE.pdf?language=english" target="_blank">OMS recomanda
Dbunny spune:
Bambo felicitarile nostre viitorului politai, deci daca am probleme cand vin in ro, le spun ca-l cunosc pe sotu lu Bambo, da?
Dbunny cu bb Daniel(23.11.2006)
www.flickr.com/photos/dbunny/sets/" target="_blank">poze Daniel
www.dropshots.com/dbunny_28" target="_blank">Filmulete cu Prichindelu
An angel wrote...If someone betrays you once, it's their fault;If someone betrays you twice, it's your fault.
desiree spune:
Laura,
1. cum as putea sa il invat sa doarma/adoarma cu o jucarie/ursulet de plus, eventual in loc de mami si tati? In primul radn alegi o jucarie care ii place lui cel mai mult si o pui in patul lui seara de seara,eventual va jucati putin cu ea inainte de a adormi, este o chestie de durata, nu se va obsinui din prima seara, poate sa iti ia si cateva luni...succes!
2. daca este alergic la peste credeti ca as putea sa ii dau peste de la hipp, tratat....oare mai e si acela alergen?Nu cred, cele la borcan sunt tratate, asa era si cu banana inainte de 8 luni, pe borcanul cu banana scria de la 4 luni
.3. cum le pregatiti pastele? nu i-am dat, noroc cu Miraco ca si eu intrasem in pana de idei!Buna reteta cu carnita!
4. mamici ai caror copii au DA, ati inceput sa le dati albus? reactii? Noi nu avem da, dar servim oul intreg cand il servim...nu au fost reactii!
5. credeti ca e timpul sa introducem masa de seara (eventual aprox inainte de baita) si sa scoatem bibe? Da, dar eu ii dau ceva usor seara, niciodata legume, carne sau alte grasimi, cel mult un suc de fructe, biscuite cu iaurt natural, bucati de fructe, te-ai prins, masa cu fructe!
deny75 spune:
TEMA
1. nu stiu pentru ca eu dorm cu Azelia si fara nicio jucarie.Cand era mai micuta avea o papusica pe care o strangea in brate dar am uitat-o la Ocnele Mari cand am fost in vara.
2.daca e alergic parerea mea e ca nu-i bun nici pestele din borcanele.Noi deabia ieri am mancat peste pentru prima data si i-a placut mult(pastrav)
3.paste am servit pana acum doar in ciorbita.Noroc cu retetele luimiraco pentru ca acum ii voi face si eu.
4.albus mananca si in diverse preparate dar si ca atare.
5. nu stiu.Noi servim seara doar cereale cu lapte.S-a dus demult timpul cand papam seara laptic la bibe.
sarbatoritilor de azi
Ktrinel spune:
..pen'ca nu cred ca la 4 ani, ala de mama mai are vreo valoare nutritiva...nu cred io si gata...si in plus, pt ca produsele lactate (including laptele de ce vrei tu : vaca, capra, varza ...) sunt f recomandate in copilarie...calciu , etc...
tu ce tot vrei sa ma convingi ca desi mai curge ceva acolo , dupa 4 ani, laptele ala mai are valoare ...adica una care poate inlocui altfel de lapte ? ...cred ca e doar sentimentala valoarea...treaba cui mai presteaza...
nu era nici o contradictie.
Ktrinel spune:
dianocica, ca sa inchid odata pt totdeauna subiectul asta...io. voi puteti vorbi in continuare...daca tu ai avut norocu, ca organismu sa produca atata, sa fii atat de rabdatoare si copilu sa colaboreze atat de bine si sa suga intr-atat incat sa ii ajunga si sanii tai sa produca, bravo tie....te-ai convins/te-au convins, etc. ...normal ca voi cele care inca alaptati sa credeti in asta si sa sustineti cauza.dar nu ma mai vana , ca nu o sa imi schimb eu parerea ca e bine/moral/nutritiv, etc sa alaptezi pana la x ani. te rog, io, lasa-ma.
gata, nu vreau sa ne certam din asta...io am raspuns din alt punct de vedere, al mesei de seara.
dianocica spune:
se pare ca undeva e totusi o problema. ori nu mi am ales grupul bine ori eu detin o problema. se pare ca nu trece zi fara sa se sesizeze cineva de ce zic eu, oricare ar fi tonul sau emoticonul. asa ca imi rezerv dreptul sa iau o pauza mai lunga. si sa imi caut un loc unde sa nu simt zilnic ca ma lupt cu morile de vant. si asta stand... va doresc toate cele bune. si nu, nu e nevoie de strigaturi si batiste fluturande...
diana si david 03.12.06
Alaptatul Help-line. Pentru un copil fericit si increzator www.euro.who.int/document/WS_115_2000FE.pdf?language=english" target="_blank">OMS recomanda
desiree spune:
ktrinel, ma autosesizez din oficiu... ca ai zis "voi cele care inca alaptati"..eu inca alaptez si la cum se prezinta situatia cred ca ne ducem vertiginos spre doi ani....sau pe aproape...dar nu sunt de acord sa ii dau pana la 4 ani..mi se pare total nesanatos, copilul trebuie sa se desprinda pana atunci, trebuie impulsionat sa mearga mai departe...
parerea mea de mama care inca alapteaza...si mult...