Copiluti de mai-iunie 2005 (62)

Raspunsuri - Pagina 5

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Danelutza spune:

'neata

Laura interesante ingredientele pentru scaldatoare . Da' budinca, o minca bunica ?
Cu sanatatea incepem sa ne revenim cit de cit, mai ales Isabella.

Oana, Isabella cunoaste si rujul, ca il foloseste si pe ala dimineata. A vazut ca mami, adica eu, se aranjeaza de cite ori pleaca undeva de acasa, asa ca... dimineata, trebuie sa se dea cu crema, ii pun eu o picatura pe nas, apoi se rujeaza, pe de rost, asa ca nu reuseste mare lucru . Chestia cu rujul pe obraz, nici mie nu-mi place

Fran spor la gasit gradinita mult visata, daca nu trimite-o la mine, ca e posibil sa fie ceea ce doresti tu.

Chris seamana cu mamasa , e adevarat ca eu am inceput mai tirziu pe la 17 ani, dar statea o ora in fata oglinzii . Aici mai sint copilasi care nu merg la gradinita la trei ani, ori din lipsa de locuri la gradi, ori ca nu-i place copilului si urla, atunci trebuie sa-l tii acasa, ca locuri pentru "urlatori" nu sint , il tii acasa pina e pregatit pentru "intrarea in societate".

Elisor cum mai sinteti ? Hai scrie un rindulet.

Gusta ce mai face Maruta, i-au trecut "bubutele" de la cazatura ? Tatal tau cum se mai simte ?

Dispar, mai reapar pe ziua de azi, ca tot e un sfint pe calendar, asa ca profit sa "hibernez" alaturi de calculator

Daniela si micuta Isabella
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=53616" target="_blank">Nasterea printesei noastre, poze in casuta galbena de sus , www.dropshots.com/danelutza" target="_blank">filmuletze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Danelutza spune:

Tot eu...
Sa ma laud cu ce am facut dis de dimineata. Am scuturat copacii de zapada si am taiat crengile aplecate spre strada, bineinteles cu mina mea beteaga, aia la care nu pot indoi degetele bine. M-a sunat o nebuna de vecina, ieri seara, cica "au ajuns plantele in strada din cauza zapezii" si nu poate trece cu masina. Cica sa chem pe cineva sa taie copacii, la ora 8 seara . I-am spus ca-mi pare rau ca o deranjeaza ramurile, si ca o sa rezolve problema sotul, simbata, cind o fi acasa . Am uitat sa spun ca al meu sot e la Bucuresti cu afaceri, a plecat ieri seara si se intoarce vineri noapte. Asa, am taiat crengile, mi-era frica sa nu cad, ca-i ghetus, dar am vazut ca a trecut barbatul netoatei si vorbea cu alta vecina, il deranjau acum si copacii care stateau drepti, cred ca nu-i plac mimozele, a vazut ca infloresc si vrea sa le tai.
Am lasat-o pe Isabella in casa sa se uite la desene, i-am explicat ce fac si unde ma duc si sa se uite pe geam la mami ca-i afara. Dupa vreo 10 minute aud, "mami, mami, unde eti?". Am intrat in curte automat, domnisoara era cu papuceii de casa in picioare, ca nu a reusit sa-si puna cizmutele ca avea "ciopei" grosi, avea geaca pe ea, gluga pusa pe cap, bineinteles geaca descheiata si miinile in buzunare . Am fata mare, a stiut sa-si acopere capul, chiar daca funduletul era cam gol. Ma gindeam ca-i desculta si dezbracata.

Gata, m-am laudat suficient cu muncile mele agricole

Daniela si micuta Isabella
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=53616" target="_blank">Nasterea printesei noastre, poze in casuta galbena de sus , www.dropshots.com/danelutza" target="_blank">filmuletze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns elisor spune:

Neatza!
Daniela, Laura, Fran, Cris sarumana de urari!

Laura sa-ti traiasca finutul (sper ca n-am incurcat oalele dar am priceput bine ca ai botezat din nou? ca n-am apucat sa citesc din urma)! Brr, ce de obiceiuri! Nici mie nu-mi plac. Ce simplu si frumos e la catolici, noi ortodocsii ne complicam...Pentru Bianca mi-a dat eurespal pentru tuse si intradevar si-a facut efectul, dupa 4 zile tuseste mult mai rar, e vioaie parca n-a avut nimic. Daca ma sunai ieri pe la pranz aveai ocazia sa ma gasesti intre dosare ca nu m-am lasat pana n-am dat o fuga pana la servici, vorba sefei telepatia, cica am scos-o din rahat ca nu s-ar fi descurcat fara mine.

Adina parca ai descris-o pe Bianca, la fel e si ea, vorbeste foarte mult (ca cei mai multi dintre copilasi la varsta asta), vocabularul e foarte bogat, dar pronuntia nu e corecta de cele mai multe ori. Ieri imi spune "Bianca e amuzanta" .

Oana de la C-ta am primit pozele, sarumana, ce frumoasa esti la 30 de ani, iar Alex ce mandra e langa tine. Frumoasa poza, se vede ca te simti bine si esti fericita. Tu vrei sa-ti trimit pozele cu fetele impreuna?

Cris nu cred ca spaga are vreo legatura/influenta cu buza sparta a fetitei prietenei tale, e regretabil, dar aceste incidente se intampla si-n parc bine mersi sub ochii nostri vigilenti.

Anca spor la mutat si aranjat, tu cu Patrick sunteti cu placerea daca zici ca mergeti pe undeva in weekendul asta iar ceilalti cu munca. Cum a ramas cu Olguta va mai intalniti?

Gabitza mult succes la doctor, o sa fie bine ai sa vezi, ai gene bune!

Fran inearca sa vizitezi cateva gradinite la rand si vezi ce simti, cine stie, poate vei gasi una care sa te atraga, nu pleca de la prejudecati. Cu oferta cum a ramas? Maine expira timpul?

Tot vorbiti de gradinite. Eu cred ca sunt printre cei norocosi. Am avut parte de o gradinita extraordinara 4 ani cat l-am dus pe Andreas. De la mancare, ingrijitoare, program, de educatoare ce sa mai spun au fost doua tinere cu mult suflet si daruire pentru copii si s-a vazut, am facut si iesiri impreuna cu parintii la iarba verde, chiar am regretat cand am terminat. Singurul regret a fost chestia cu racelile dar constat ca si copii care stau acasa racesc la fel de mult si des. Iar cu Bianca sunt la fel de multumita cu cresa, ii place, din septembrie de cand o duc progresele sunt evidente si rapide. Initial o inscrisem la alta cresa la vreo 10 minute de casa, dar nu mi-au placut ingrijitoarele, spatiu mic, am avut asa un feeling...

Eli cu Bianca (13.06.2005) Andreas (17.08.1998)

www.dropshots.com/dansaueli" target="_blank"> foto 1, , foto 2 , www.dropshots.com/elisibia" target="_blank"> foto 3

"Daca un copil traieste in LAUDE, invata sa APRECIEZE.
Daca un copil traieste in SIGURANTA, invata sa aiba INCREDERE.
Daca un copil traieste in ACCEPTARE si PRIETENIE, INVATA SA IUBEASCA LUMEA"

Mergi la inceput

Daniela tot nu te astamperi mami? Te trag de urechi sa stii si-ti dau si-o palmuta la fundulet , lasa domle nebuna sa ceara si stai cumintica in casa la caldurica si linistita, vai ve m-am nerfat pe vecina ta, trebuia sa-i spui sa astepte sa vina sotul si daca nu-i dau pace hormonii sa puna ea mana pe ferastrau si sa-si faca cale pentru masina.
Mi-am amintit acum dar tin neaparat sa-ti spun "La multi ani" sotului tau, sa fie fericit si sanatos sa se poata bucura de cele doua flori din gradina lui.

www.dropshots.com/dansaueli" target="_blank"> foto 1, , foto 2 , www.dropshots.com/elisibia" target="_blank"> foto 3

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns fran spune:

Gabi-bafta multa maine...Si cand poti sa ne spui si noua cum te simti.
Lucas-de aia mare de stat ziceam ca nu scot copii afara(aia de langa Domino). Ca eu am batut drumul cu Iepu 2 ani de zile pe langa ea si am vazut copiii doar de cateva ori afara. Educatoarele stateau pe banca si tipau-la greu- la ei de la distanta. Si chiar cu casa care se construieste acum, ar avea loc destul in spate. Pe de alta parte am o colega al carei baietel merge acolo de anul asta, la grupa mare si e foarte multumita.Pana acum nu a mai fost la gradi a stat la bunici, la Cheia. Si ea stie ca nu prea ii scot afara dar e multumita ca a inceput sa doarma la pranz-ca ii obliga, nu au incotro. Ma gandesc ca e si asta o optiune pentru noi dar dupa ce mai creste Iepu. Ca acum vreau grupa cu putini kinderi-mai putin virusi de schimbat intre ei-sper, si mai multa atentia din partea educatoarei ca a mea se catzara pe unde apuca, mai nou incearca pe 2 scaune suprapuse...Vreau sa zic ca la noi inca e prioritara sigurantza "fizica", ma intereseaza mai putin ce invata, optionalele etc.
La "mami si tati" a fost Monu, a facut si o recenzie la subiect-am taiat-o si aia... Firstkids nu am taiat definitiv de pe lista dar nu-mi plac patutzurile de plasa-Iepu' sarea si la 7-8 luni din unul ca ala-si atitudinea directoarei-am gasit postari de ale ei la subiectele altor gradi-atragea atentia la diverse aspecte negative, ca si cum ar fi fost o mamica oarecare...ii gasisem numele de membru la subiectul despre gradi unde zicea ca e directoarea.Ramane insa pe lista cu gradi de vizitat.
Mie imi face cu okiul Montessori, dar nici acolo nu-mi place chiar tot. Trecand peste pret, care cred ca e printre cele mai mari de pe piata...

Fran si Patricia Annelise (05.05.05)
Iepurete mititel
Iepurete a crescut

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns loreen spune:

Daniela as fi pus-o pe bunica la cuptor ca-i dusa rau...imi spunea ca la copii nu au ce cauta cupluri ca daca fac una alta noaptea cum sa vina sa-l vada?!Atatea am auzit ca m-am crucit si totusi traim in secolul vitezei...
Chiar fata mare ai...a mea ar fi iesit in chiloti sigur ca nu o duce capul pana acolo incat sa se imbrace...

Chris ce treaba are Patriciu cu pretul la benzina/motorina...lui sa-i mearga finantele ca noua daca nu ne convine ne cumparam bicicleta...
Ingrijitoarele or sa aiba grija de Carina cu 5 minue inainte sa vii tu sa o iei ca intre timp sunt ocupate...asa ca pune de-acuma alocatia deoparte sa ai bani de spaga...

Mercedes asa-i cu laptele...vor salta desi cu importurile trebuia sa fie invers...du-te la unguri si fa-ti stocuri...eu abia maine ajung sa iau iar la cautat magazinele ...m-as fi mirat sa se fi facut aprovizionarile...

Gabitza sa nu te misti din pat ...oricum va fi bine si tu o stii...este normal sa ai emotii...am eu care nu-s implicata direct...

Elisor si la ale mele le-a dat eurespal dar n-a fost chip sa-l ia...pana la urma lui Bianca i-am dat pastile si lui delia sirop din muguri d epin de la munte...

Loreen cu BIANCA si DELIA
"Nu merge inaintea mea pentru ca s-ar putea sa nu te pot urma; nu merge in urma mea pentru ca s-ar putea sa nu te pot indruma; mergi alaturi de mine si fii prietenul meu"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns loreen spune:

LA multi ani pentru micutza Antonia ...sa traiesti cu numele pui mic si sa fii iubita...
La multi ani si pentru anisorul implinit ...sa-ti aduca viatza un trai linistit si imbelgusat...

Elisor multumesc mult...si eu apreciez catolicii din foarte multe puncte de vedere , nunti botezuri,mormantari...toate cu bun simt ...la noi e bascalie curata

Loreen cu BIANCA si DELIA
"Nu merge inaintea mea pentru ca s-ar putea sa nu te pot urma; nu merge in urma mea pentru ca s-ar putea sa nu te pot indruma; mergi alaturi de mine si fii prietenul meu"

Mergi la inceput

Tot eu...

Daca ziceti ca e zi de sfant...LA MULTI ANI ANTONIA (Monu) si TONY (OlgaT)si ANTONELLA (Daniela)!

Azi mi-a adus sotul masina din service!!! In final a durat si costat mai putin de cat au spus initial, ca n-au mai trebuit sa schimbe o piesa. Yupiiiii, ce bine e sa ai masina!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Tdi spune:

La multi ani de Sf. Anton!
TONY ginerica
ANTONELLA Isabella
ANTONIA

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lucas spune:

Fran da-mi si mie link-ul cu Monte....eu pe asta nu am gasit-o, si este linga noi?
inca nu am exclus definitiv gradinita germana din dorobanti dar ei au program pina la prinz. plus ca eu vreau ca din primavara sa il duc undeva macar pina la prinz, inclusiv masa de prinz, poate cu copii o minca si el ceva. eu nu stiu cu ce traieste copilul asta!
statul cu bunicele nu este deloc incurajator, in vara am reusit performanta ca noaptea sa se culce fara pampers, ei bine a fost cu ele 3 saptamini la munte si s-a rupt filmul. i-au pus pampers ca e prea mic copilul si masa adica eu vreau prea multe de la copil. si gata, de atunci numai cu pampers. acum in Bulgaria l-am invatat sa faca la WC pisu (el face numai in picioare, inclusiv olitza) si eram tare mindra de mine, a durat fericirea 2 zile la revenirea in Bucuresti s-a revenit la olitza. si deja nu mai pot! orice as face cu ele revine inapoi. cit a stat cu noi alea 2 saptamini de sarbatori, incepuse sa manince singur la masa, iarasi s-a sricat jucaria.

Mergi la inceput