Bulgarasi si globulete de nov-dec 2007 (5)
Raspunsuri - Pagina 15
adra_bell spune:
Buna mamici!
Laura si a mea geme si scoate tot felul de sunete in somn (noi zicem ca doarme cu vorbe), cateodata mai si plange, scoate cateva tipete asa adormita, nu se trezeste. Noaptea nu ma deranjeaza, o mai aud, ma trezesc si ma uit la ea, dar ziua nici eu nu pot dormi cu ea in camera, asa ca nu mai dorm deloc ziua. Norocul meu ca doarme 6 ore legate noaptea.
Azi trebuia sa mergem si noi la vaccin dar miss s-a culcat si uite ca doarme de 4 ore fara sa dea semne ca s-ar trezi. Smechera, vrea sa scape de intepatura!
http://community.webshots.com/slideshow/561916111jorXca?mediaPosition=1
adra_bell si Eva-Elena (14 nov 2007)
adra_bell spune:
Buna mamici!
Laura si a mea geme si scoate tot felul de sunete in somn (noi zicem ca doarme cu vorbe), cateodata mai si plange, scoate cateva tipete asa adormita, nu se trezeste. Noaptea nu ma deranjeaza, o mai aud, ma trezesc si ma uit la ea, dar ziua nici eu nu pot dormi cu ea in camera, asa ca nu mai dorm deloc ziua. Norocul meu ca doarme 6 ore legate noaptea.
Azi trebuia sa mergem si noi la vaccin dar miss s-a culcat si uite ca doarme de 4 ore fara sa dea semne ca s-ar trezi. Smechera, vrea sa scape de intepatura!
mariussimiuc spune:
Pentru ca nr 2 la Pampers mai aveam un pic si-l faceam tanga am trecut la nr 3,cel cu bath fresh lotion. Si chiar ca miroase a buda! Bleah! Si pentru ca tacamul sa fie complet cand a facut kk,s-a uns pana la subsoara. Abia astept sa terminam baxul asta si sa schimbam cu altceva.
Amira, Robert si mami Miha
Cand viata iti ofera lamai fa-ti o limonada...
lixa spune:
Buna fetelor,
N-am mai scris de mult timp, dar va citesc zilnic cu drag .
Noi din pacate la nastere am avut probleme, bebe a avut hipoxie perinatala (lipsa de oxigen) si a stat la reanimare 3 zile cu perfuzie de glicerina (a avut si glicemia mica). Am facut 3 ecografii transfontanelare (pentru a urmari regresia unei hemoragii craniene) si un consult la neurolog, si, din fericire, totul pare acum sa fie bine... Hemoragia s-a retras complet, fara urmari fizice. La neurolog, toate reflexele i-au iesit ok - ne-a recomandat preventiv minim 3 sedinte de gimnastica/zi a cate 15 min fiecare. Ca si cauza a problemelor de la nastere, singura explicatie care s-a gasit a fost nasterea prea scurta (daca va vine sa credeti!)... a durat cam 3 minute expulzia. Oricum, o sa tot continuam cu controalele pana pe la un an.
Catalin a dormit la inceput f bine, ca ne si speriasem . La sfaturile doctoritei de familie (care nu o prea suport), nu-l lasam sa doarma mai mult de 3 ore ziua. Noaptea nu-l trezeam, ca ne era mila de somnu nostru... Drept care, acum doarme destul de bine noaptea (aprox 22:00, 03:00, 06:00, 09:00) si ziua mai putin, de obicei in reprize de 20-30 min.
Mersi mult fetelor pentru toate sfaturile de aici de pe forum . Acum stam si noi la ragait mai mult de un minut - doua. A... si adormim cu povesti. Incredibil ce linistitor e pentru bebe sa auda povesti, nici nu mi-a venit sa cred in prima noapte. La noi de obicei dupa baita si papat era asa obosit, ca adormea cu greu si de obicei cu plansete.
Papam de la san, si asta pentru ca in primele 2 sapt m-am luptat eu cu toata lumea (socrii, sotu, medicu de familie) ca nu luase decat 180g / sapt si toata lumea insista cu lapte praf. Eu tot o tineam pe a mea ca sa mai asteptam sa vedem cu evolueaza inca cateva sapt, si din fericire a recuperat si in prima luna a luat 1 kg si 5 cm.
Ma opresc acuma inainte de a scrie un roman
Pupici
Alexandra si Catalin (04.12.2007)
ellis spune:
ANDREB, CU CE FEL DE TETINA VIN BIBEROANELE, PT 0-3? SAU TU DE CARE FOLOSESTI? EU AS LUA SETUL ASTA, E BINE?
Ellis,de ALESSIA MARIA (20.11.2007)
adra_bell spune:
Lixa, imi pare au ca ati avut pobleme, dar bine ca s-a terminat totul fara urmari! Mie asa mi-a zis de la maternitate ca e bine sa ia: 180-200 g pe saptamana.....Greu te mai intelegi si cu medicii astia, fiecae cu parerea lui
Laura10 spune:
Lixa - Bine ca s-au rezolvat problemele, nu vreau sa-mi imaginez prin ce ati trecut... sa fie sanatos bb asta iti urez. cat priveste treaba cu dormitul eu stiu asa: la elias am cunoscut o moasa care m-a invatat sa alaptez caci altfel copilul meu manca din bibe si eu dadeam pe afara de lapte si ea mi-a spus ca in primele 2-3 saptamani trebuie sa nu-l las sa doarma mai mult de 3-4 ore caci atunci poate sa faca crize de hipoglicemie si este pericol sa nu ia in greutate si alte minuni. dar apoi mi-a zis ca dupa ce am depasit perioada aceasta critica sa las copilul in pace sa nu-l mai trezesc caci deja nu mai este nici un pericol. poate la asta voia sa se refere si medicul tau... este inuman sa scoli copilul daca el doarme, caci poate ca lapticul papat e suficient pentru 5 ore.
lixa spune:
Laura, probabil la asta se referea.. nici nu mai stiu, ca fiecare medic e cu parerea lui .
Pericolul nu a trecut complet, adica trebuie urmarit sa dobandeasca achizitiile in conformitate cu varsta. Si asta se vede cel mai clar la mers si la vorbit, deci mai avem de asteptat pana sa ne linistim cu totul. Oricum, putea sa fie muult mai rau, si asa ma incurajez si eu. Dar asta ma face sa ma bucur mult mai mult de fiecare lucru pe care il face Catalin, ca stiu ca se putea si altfel. Urmatorul control e la neurolog la 3 luni si ceva si mai vedem atunci...
gianina spune:
quote:
Originally posted by anacami
Mihuta, este foarte bine!
Stefania mea avea 5,700 la 2 luni, desi credeam si eu ca are mai mult...
Intrebare-intrebatoare: cu cat timp inainte de a intra in CIC se depune cererea la serviciu si la Protectia Sociala? cum se procedeaza (am uitat...).
Eu mai am cateva zile si luna viitoare din cele 126 , dupa care intru in CIC . Nu stiu cat o sa stau acasa, oricum nu foarte mult- este posibil sa ma intorc la serviciu peste vreo 3-4 luni
Multumesc aniticipat!
Camelia, Sebastian si Stefania
Camelia, eu stiu ca la serviciu se depune o cerere prin care soliciti suspendarea CIM conform art 51 lit a din Codul Muncii. La aceasta cerere trebuie sa anexezi o copie a certificatului de nastere si o declaratie a sotului din care sa reiasa ca nu beneficiaza el de CIC.Pe baza acestei cereri cei de la RU intocmesc o decizie ce trebuie vizata la ITM .
sigur trebuie aceasta decizie de la serviciu insa nu stiu ce alte acte mai cer cei de la protectia sociala.
si o seara frumoasa!
Gianina, mami de Simona Andreea (24.07.2003) si Adelina Elena (15.11.2007)
gianina spune:
quote:
Originally posted by lixa
Laura, probabil la asta se referea.. nici nu mai stiu, ca fiecare medic e cu parerea lui .
Pericolul nu a trecut complet, adica trebuie urmarit sa dobandeasca achizitiile in conformitate cu varsta. Si asta se vede cel mai clar la mers si la vorbit, deci mai avem de asteptat pana sa ne linistim cu totul. Oricum, putea sa fie muult mai rau, si asa ma incurajez si eu. Dar asta ma face sa ma bucur mult mai mult de fiecare lucru pe care il face Catalin, ca stiu ca se putea si altfel. Urmatorul control e la neurolog la 3 luni si ceva si mai vedem atunci...
Alexandra, multa sanatate lui Catalin!
Gianina, mami de Simona Andreea (24.07.2003) si Adelina Elena (15.11.2007)