Fulguleti de noiembrie-decembrie 2006(140)
Raspunsuri - Pagina 20
Raluca_u spune:
NEata
multumesc de incurajari.
am reusit sa+mi dau seama ca discutati si despre cate lichide beau copii.
Adina bea f multe, asta insemnand cam 1 litru jumate in 24 ore ceai-apa-suc de fructe + laptele seara si dimineata cate 250.
am discutat problema si cu dr si a spus sa nu+mi fac griji ca nu e nici o problema, oricum a mai aparut un semn de intrebare acum cand vad diferentele fata de ceilalti fulguleti.
Raluca cu www.totsites.com/tot/adinaungureanu" target="_blank">Adina Andreea (12 nov 2006)
Copiii sunt cei care ne arata încotro merge lumea, fiindca pentru asta au venit aici, ca sa faca lumea sa mearga mai departe.
a_deju spune:
'neata! hop si io sa intaresc randurile constantei :)
cu "stresatul" cu mancarea, din punctul meu de vedere, treaba sta cam asa: nu e niciun stres :) adica, de atatea luni de cand pregatesc mancarea pt el, cunosc involuntar (si relativ dupa ureche) gramajele (adica stiu ca un castronel mare are cam 400 de gr; stiu gramajele borcanelelor si stiu mililitrii de lapte ). in rest, stiu ca bucatica de carne trebuie sa fie atata (..eu arat acuma din degete, da?? si voi ma urmariti atent..), stiu ca in principiu trebuie sa fie cam 4-5 fructe+legume pe zi (parca..), pe care incercam sa le combinam ca sa nu fie 2-3 zile la rand cu aceleasi meniuri (pt ca, dupa umilul meu inteles, cam asta inseamna "diversificare")... stiu ca trebuie urmata zilnic schema fructe-legume-carne/ou-fainos, care are ca unic scop o alimentatie rationala si sanatoasa, si nicidecum stresul meu (chiar daca la inceputuri a fost o mica bataie de cap, pana mi-am intrat in mana, si toate au devenit normale :)) ). stiu si ca nevoile si consumul lui sunt cu totul altele decat ale mele, si, cu timpul, am reusit sa pricep ca si ritmul lui este altul, si unic. in ceea ce ma priveste, "stresul" apare atunci cand copilul prefect sanatos si fara nicio modificare de comportament (adica nu agitatie din cauza dintilor, a burticii..) refuza mancare si lapte... si nu doar la o singura masa, ci timp de 3-4-5 zile..in care "traieste" cu firimituri de paine si apa... mie, personal, mi se pare inconstienta sa nu ma intreb "are sau nu are ceva?"... din punctul meu de vedere, comportamentul alimentar trebuie sa fie la fel de echilibrat si rational ca si cel..social, sa zicem... iar momentan, chestia asta tine de mine. pt ca si asta se invata. la fel cum inveti ca nu e frumos sa dai palme sau sa tragi de par copiii sau oamenii pe strada (exemplu stupid, dar atat mi-a venit acum in minte :) )...
Deea, mami de www.onetruemedia.com/shared?p=414b2893332a6a41d7c2a4&skin_id=601&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">Eric(15.12.2006)
www.helpsonia.com/" target="_blank">pentru sosonica
"outside of a dog, a book is a man's best friend (..'coz inside of a dog it's too damn dark to read..)" Groucho Marx
a_deju spune:
raluca, chiar nu e cazul de semne de intrebare. este foarte ok. mai ales daca raportul intrat/iesit e direct proportional :)) si eric bea in jur de 1 l de lichide pe zi, si schimb destui pampersi plini-plinuti :))
Deea, mami de www.onetruemedia.com/shared?p=414b2893332a6a41d7c2a4&skin_id=601&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">Eric(15.12.2006)
"outside of a dog, a book is a man's best friend (..'coz inside of a dog it's too damn dark to read..)" Groucho Marx
dianocica spune:
n o sa inteleg veci pururi de ce e mai bine primita si pupata peste tot una care vine si plange ca, in timpul unei raceli, copilul nu mananca. si toata lumea sare s o consoleze si sa empatizeze cu durerea ei, dar daca alt copil, tot in timpul unei raceli, de ex, nu mananca decat paine si banane...e..atunci e ma-sa nebuna ca isi bate joc de viata lui. a, si daca tot ma-sa ii da doo palme la cur la 6 luni...nu zice NIMENI nimic, de ce s-o contrazica.
dbunny tu chiar asta ai inteles din mesajul meu? ca-ti fac tie-n ciuda ca esti stresata? ? daca da, atunci e o problema de comunicare undeva. daca nu, scuzati ca ne-am trezit vorbind...acestea fiind spuse ma duc sa navighez canale mai linistite ca m-a luat rau din somn in dimineata asta.
PS. D are 14kile, nu 12. si asta nu e motivul pt care stau linistita ci efectul faptului ca stau linistita
diana si david 03.12.06
Alaptatul Help-line. Pentru un copil fericit si increzator www.euro.who.int/document/WS_115_2000FE.pdf?language=english" target="_blank">OMS recomanda
lizzy spune:
a_deju, perfect de acord cu tot ce ai spus despre papa. cand pare sanatos si totusi e un refuz de hrana prelungit atunci il caut... ceva-ceva e intotdeauna... si, din pacate, intuitia mea n-a dat gres pana acum. scuze ca intru in detalii... cati pampersi plini de pipi? :))
cat despre capacitatea de a te stresa sau nu pt greutate/dinti/inaltime etc, tine pana la urma de felul fiecareia de a fi, nu numai de ceea ce pare logic sa faci/crezi/simti...
si, din fericire, acest stres (pt cele care il simt) scade pe masura ce numarul copiilor creste :)))
Marc (17.12.06) si Ianis (14.09.04)
Pozele noastre / www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=52587" target="_blank">Nasterea lui Ianis
www.helpsonia.com/" target="_blank">Pentru Sonia
a_deju spune:
dianarus, pai sunt sigur 2 care au si kki mot (unul dimineata, un ul dupa-masa, ca sa fiu precisa ), si vreo 3-4 pe langa :) umpluti la capacitate maxima :) si in ultima vreme, cel de noapte vad ca da pe-afara dimineata.. dar dupa cum am mai scris, la noi e si o problema de marime, ca no 5 da din ce in ce mai multe semne ca vrea sa fie bye-gone (stiti voi..fish-ism :)) ally mcbeal...)
desiree spune:
quote:
Originally posted by ruxandra_sb
vaz ca e cazul de-un capitol nou.
Are mama doi flacai.. Matei (6) si Grigore (1)
cu userul comun daca se poate
daca nu, supunem la vot sa renunatm definitiv la el, la traditia noastra straveche!
Alina,mami de Mihnea-Octavian
porumbita80 spune:
Neata
Va multumesc din suflet pentru aprecierea puiului nostru.Nu cred ca exista copil urat pe lumea asta, sunt copii doar neingrijiti.
Mario transmite multi la mamici minunate Yagmur,Dandusa, Donia,Teutz,Dbunny,Ktrinel,asiza,flore,Dinarius
Pentru fetele care va faceti griji cu cantitatea mancata, ma bag si eu in seama, eu mereu merg pe drumul asta sa-i dau ceva calitativ nu cantitativ(ati inteles la ce ma refer nu?).
Va dau o reteat de musaca care la noi are succes bine sa nu credeti ca manaca cantitati industriale dar si 3 linguri e suficient ca este foarte calorica.
Deci,produse(cartofi(500g),2 vinete(medii), 2dovlecei,cascaval,lapte, unt, oua,3lunguri faina,pipt de pui(500g)).
Mod de preparare
Fierba cartofii dupa care ii fac pireu in care pun cascaval ca sazic asa in jur de 80g,intre timp coc vanata,o curat si o las la scur sub presiune,dovlecelul la fel in coc.Pieptul de pui il toc dupa care intr-o oala de tiflon pun un pic de apa cand incepe sa fiarba pun carnea in ea mai pun un pic de sos de rosii, si las cu capac sa se inabuse.Dupa ce am pregatit toate le asez in tava in felul urmator.Primul strat de cartofi,peste cartofi vanata la fel facuta pireu peste care pun un strat de cascaval(presor cu cascaval),peste vanata punem carnea tocata care deja este inabusita bine, urmeaza dovleceii la fel presor cascaval.Acum fac crema care o pun deasupra.Deci, crema o prepar asa:3 linguri de unt se topesc intr-o tigaie se adauga 3 linguri faina, amestec un pic tot,apoi cate putin lapte se aduga mestecand intruna,pana se face ca o crema. Se ia de pe foc si se adauga 2 oua si cascaval maruntit se bate putin si tot amestecu se pune peste dovlecel.Se baga la cuptor bine infierbantat se tine in jur de 15-20 min, pana se face aurie fata.Poate n-am scris bine explicit dar se face repede, si e foarte buna.
Cand ma lasa Mario va ma scriu din retele mele sigur daca sunteti interesate, a acum sta calare.
va pup
a_deju spune:
quote:
Originally posted by desireequote:
Originally posted by ruxandra_sb
vaz ca e cazul de-un capitol nou.
Are mama doi flacai.. Matei (6) si Grigore (1)
cu userul comun daca se poate
daca nu, supunem la vot sa renunatm definitiv la el, la traditia noastra straveche!
Alina,mami de Mihnea-Octavian
eu tin minte ca s-au explicat destul de clar motivele pt care unele capitole nu au fost deschise pe user comun... chiar nu cred ca atenteaza cineva la traditii, fie ele si stravechi........ si la cat de bine merge de marea majoritate a datilor forumul, dureaza vreo 5 minute in plus doar procedeul de logare... deci uneori, cand efectiv nu se ofera nimeni altcineva, cred ca e pur si simplu de inteles motivul nefolosirii lu' tanti mami nd :)