***Capsunele-n scutecele de mai-iunie 2007*** (44)
Raspunsuri - Pagina 7
Florentina Roman spune:
Petit ange, cand am patit-o cu Tudor avea aproape un an si a zis dr ca poate sa stea maxim 3 zile, a 4-a zi i-a pus perfuzie, dar cine era argint viu dup-aia?!?
Poate reusesti sa o pacalesti in somn...
Alyna, sa poarte David sanatos hainutele! Eu am fost ieri pe la Unique(in Unirea) si aveau doar 40% reducere...Dar si-asa am luat si noi un treningut ptr Cip si un tricou ptr fratele mai mare!
Poze
Madi spune:
Off, Petit_ange imi pare tare rau ca Isa trece prin asta. Poate pana la urma va accepta sa bea ceva, tinem pumnii si pupam ingerasul!
Madi si Ana Teodora (27 aprilie 2007)
Asa creste Ana
"Daca ti se pare ca esti prea mic ca sa ai un impact, incearca sa mergi la culcare cu un tantar.”
Pepsi spune:
petit_ange, si dominic a avut un episod ff urit de enterocolita, de la dinti nu vomita si nu au febra, si nici diaree.cite scaune pe zi a avut, de cite ori a vomitat? este f important sa fie hidratata, noi am ajuns la spital cu dominic ne-au pus pe perfuzii, din cauza ca era deshidratat, incepuse de ex azi si miine seara era deja pe perfuzii, ei se deshidrateaza fff repede 1-2 zile maxim de diaree. i-am dat solutie de pedialit, dar NU vroia, si am gresit ascultind sfatul sa nu=l mai alaptez......in citeva ore s-a deshidratat atit de rau.....facea scaun moale, ca apa de nu mai tinea pampersul, voma peste tot, a fost un episod tare urit, avea 9 luni, incep deja sa regret ca NU l=am vaccinat pe david ptr enterocolitanu stiu daca mai ai nevoie de sfaturi dar iti zic ce am facut eu, ii dai cantitati mici de lichid(iti dau reteta de la organizatia mondiala a sanatatii) putin de tot cu lingurita, sau o pipeta,tot la 5-10 min ptr ca daca bea mult vomita, nu-i dai mincare, nu produse lactate(cu exceptia lapteluli fara glucoza), nu fucte, solutia de rehidratare amestecati 1 L apa sterila cu 6 lingurite de ceai de zahar si o lingurita de ceai de sare.
uite cum poti verifica daca sint semne de deshidratare :
Prinde usurel o bucatica de piele de-a copilului tau intre doua degete de-ale tale. In momentul in care ii dai drumul, ea trebuie sa revina imediat la loc. Daca ramane "arcuita" pret de cateva secunde, incepe imediat rehidratarea. alte semne de deshidratare, somnolenta, fontanela bagata inauntru" gura uscata, face mai putin pipi,
ceva important iarasi nu-i da nici un medicament fara acordul pediatrului tau, sint periculoase cele ptr voma la copii asa mici, numai pediatrul stie. cam asta stiu eu, cind eram la spital ne-au dat reteta de facut ptr orezul ala, dar nu-mi mai gasesc hirtia, o mai caut si revin cu reteta! sanatate multa
Flavia mamica fericita de David 22 iunie 2007 si Dominic 17 mai 2004
albumele de familie
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=3d7f6050076153b58e971e" target="_blank">capsunici minunate de mai-iunie 2007
www.helpsonia.com/povestea-soniei" target="_blank"> ajutor ptr Sonia
www.woow.ro/prezentare/Cand_se_naste_un_copil.html" target="_blank">dedicatie de la Liana la nasterea lui David
Ioana13 spune:
Alyna ce frumos de David!!! Superb. Ce faina e costumasul intreg alb cu dungi bleumarin. De unde il aveti?
Am vazut si fetitele lui Msemcu- fooooarte frumoase! 3 fetite superbe dintr-o lovitura.... cred ca sunt asa de mindri parintii... si de obositi.
Florentina, mare mester e Matei. Cred ca deja merge...
Ioana mama de bebe
Patrick Alexandru (01.06.2007)
numai_eu spune:
Buna seara.
Am citit doar cateva mesaje si am vazut ca nu ati reusit sa ne vedeti pozicile. Pun din nou linkul, sper sa mearga acum: http://community.webshots.com/user/numai_eu0107?vhost=community.
Andrada multa sanatate lui Antonio.
Am vazut ca vorbeati de cat lapte beau puiutii vostri. Si Andrei bea cam putin dupa parerea mea. Bea cam 100-120 ml dimineata dupa masa de fructe si mai bea 200 ml dupa-amiaza. Iar seara si dimineata devreme mananca san. Nu cred sa ajunga la 600 ml in total. Si nici nu vrea sa bea alte lichide.
Chiquitita multa sanatate Liviutei. Sper ca e mai bine acum.
Petit_ange imi pare rau pentru problemele Isei. Intrebai de enterovirus si entrocolita. Da, enterovirusul este cel care provoaca enterocolita. Deci enterocolita e boala. De rehidratare bine zicea Pepsi, da-i cantitati mici de lichide des (1 lingurita la 5-10 minute pana tolereaza mai mult).
La multi ani! sarbatoritilor zilei.
moko spune:
ufff, mai dau si eu pe aici, asa, ca sa nu ne uitati de tot! din pacate, starea mea de spirit nu e cea mai grozava, incep sesiunea weekendul asta si nu pot retine nici 3 cuvinte, stefan e din ce in ce mai solicitant iar eu nu am niciun ajutor..e clar : astenia de primavara timpurie a coalizat cu un sindrom postpartum foarte intarziat si rezultatul e...devastator:(
de fapt, voiam sa va impartasesc si experienta noastra recenta cu celebrul enterovirus.Stefan l-a capatat din spital, din Budimex(unde am ajuns dupa ce a inghitit o capsula de karvol...uf, poveste lunga!)- am stat 2 ore acolo dar ne-au prevenit doctorii ca am venit pentru numic si o sa plecam cu o diaree urata!la noi enterovirusul s-a dezlantuit cu febra de 38,5-39, cu scaune foarte dese(10-12 in 24 de ore) si foarte urat mirositoare si cu o stare de agitatie groaznica.Am sistat diversificarea(abia inceputa, de altfel), i-am dat mucilagiu de orez, san si saruri de rehidratare de la humana.O saptamana ne-am chinuit cu diaree(prima zi a fost apogeul, apoi febra a disparut, si durerile de stomac- au ramas doar scaune mai dese, dar normale ca aspect).azi a fost prima zi in care a facut kk doar o data. Dr Stanciu imi spunea ca norocul lui stefan a fost ca e inca alaptat la san, ca altfel o puteam pati si mai rau de atat!Multa sanatate ii doresc Isei...sa treaca repede burtica!!
pup toate capsunicile si mamicile!
" despre 3 lucruri nu te grabi sa vorbesti: despre Dumnezeu, pana nu-ti intaresti credinta in El, despre pacatul altuia pana nu-l cunosti pe al tau si despre ziua de maine pana nu se lumineaza de ziua!"
poze cu noi si bebe
www.totsites.com/tot/stefan-baby" target="_blank">pagina de Stefanut(26.06.07)
de ce iubim bucurestiul
ckristina spune:
MULTA SANATATE LA CAPSUNEII BOLNAVIORI SI NU NUMAI;CEI BOLNAVIORI SA SI REVINA CAT MAI REPEDE.
la multi ani sarbatoritilor !
PT DIAREE EXISTA IN COMERT DE LA TOPFER - BESSAU KAROTTEN REISSCHLEIM(17.12lei)- UN TRATAMENT(OREZ CU MORCOV); E INTR O CUTIE CA CEA DE CEREALE SI SCRIE SI CUM SA L FOLOSESTI;eu i l am luat biancai mai demult(se foloseste pt bebelusi incepand cu 8 saptamani)dar nu l am folosit pt ca nu a fost nevoie; eu l am luat din farmacia dona.
www.dropshots.com/ckristina" target="_blank">CRISTINA si BIANCA(05.06.2007)
Pepsi spune:
moko, imi pare rau sa aud ca ai greutati, si ca micutul a fost asa bolnav, bine ca e mai bine acuma, bafta la sesiune!
kid, cu iaurtul cum crezi, eu iti zic ce am citit si cum se face aici, vad ca si andrada e pe aceeasi lungime de unda
v-am povestit ce mi-a zis asistenta sa fac daca nu face bebe caca, e minune masajul acela, face la 10 min dupa ce i=l fac, e super, face din nou in fiecare zi
andrada, sanatate mare la micutul umblator
florentina, al meu are 8.600kg la 6 luni jumate, si nu-mi fac griji sa fie prea gras, doar e nascut cu 4 lg, deci si-a dublat greutatea la 6 luni! oricum ar fi micutii cerealele TREBUIE sa fie prezente in alimentatie, nu neaparat de bebei, dar cit de putin ele trebuie sa fie prezente in alimentatia bebeului ptr un bun echilibru, ca la noi la adulti
chiqui, sanatate la micuta
poohy, felicitari ptr dintisor
didi, felicitari ptr mersul in 4 labe, eu ma tot intreb oare david va merge?ca dominic nu a mers. tu=l pui mult pe burta?distractie placuta la ski
madi, nu am reusit sa vad pozele
carstea, difera grila de vaccinari la noi, nu te pot ajuta, dar asa e cel mai bine sa te uiti pe carnet, si la noi pe el scrie. felicitari ptr ridicat
lauradi, ma tot gindesc la tine si la micut, unde ai disparut, mi-e dor de tine
la multi ani ptr micute de androix si ralucami
Flavia mamica fericita de David 22 iunie 2007 si Dominic 17 mai 2004
albumele de familie
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=3d7f6050076153b58e971e" target="_blank">capsunici minunate de mai-iunie 2007
www.helpsonia.com/povestea-soniei" target="_blank"> ajutor ptr Sonia
www.woow.ro/prezentare/Cand_se_naste_un_copil.html" target="_blank">dedicatie de la Liana la nasterea lui David
kay spune:
petit_ange, pe burtica isei, sa n-o mai doara. cum iti zicea si Pepsi, e tare important sa (citez de la a noastra pediatra) bagi in ea ce scoate... adica, daca poti, cantareste-i pampersii intre 2 mese si cat scoate, da-i sa manance, chiar mai mult... stiu cum e, si Sonia cum o schimbam, cum auzeam iar fantana... si noi am reusit 22 pampersi in 24 h ! era practic continuu... Eh, daca am reusit s-o tin pe Sonia acasa, poate si Isa... ca a mea, asa defecta cum e, e tare sensibiloasa, si Rotaviusu e cea mai nasoala forma de diaree+deshidratare... Sper ca e-am incurajat putin : deci, daca Sonia a putut, si Isa poate !!!
Pepsi, na ca am ajuns sa te contrazic... Sonia are diaree de la dinti ! ea are eruptie multipla si asociata cu Doamna Diaree... ca de cum ii sparge gingia, cum are scaune bune ! si alta explicatie nu exista, pt ca la copro totul era negativ...
Andrada, multa sanatate lui A*****o !
Moko, stai linistita, ca nu esti singura careia nu i s-au regenerat neuronii... eu ma simt ca un copil d`ala care intelege tot da nu stie sa vb. inca !
Ah, mi-am amintit, Petit_ange, fa-i o antibiograma si vezi cu ce antibiotic trece, daca e E-COLI cu spectru larg, biseptolul does the dirty job ! la noi EPITRIM a salvat vieti !
Pitica, am Iris si Cosmin, sa se faca bine repede minunile tale !
iertare daca uit pe cineva, am citit in diagonala cat se incalzeste apa "fi-mii"
Eu sunt in razboi psihologic is nedeclarat cu soacra-mea care ma sfideaza ceva ce n-am mai intalnit. azi eu trebuia sa ies pe usa la 12:30 si la si 25 apare si ea senina ca o floare... sau ii mai raman 40 ml lapte Soniei si imi zice ca mai erau doar 15-20 max... si spala repede biberonu... ii fac supa copilului si tre sa plec si ii zic : bag-o tu la frigider. si o gasesc pe aragaz... deci am aruncat-o si pe ea si pe puiu fiert... si nici macar borcan nu i-a dat, ca sa n-o invat... o leagana si-i face aaaa-aaaa-aaa-aaa.. daca intelegeti. adica aaa-itu ala care mie nu-mi place de cand am auzit un copil care-si aaa-ia singur si puteai sa juri ca e retard saracu, asa se auzea... o las sa-i dea fructe si dupa 3 lingurite vine si-mi zice ca e destul, ca nu mai poate fata... nu mai poate my ass. sa-i dea acolo, ca dupoa 5 lingurite deschide gura de-ti arata amigdalele... si toate astea IERI. n-are rost sa insir toate razboaiele... incepand cu aruncarea cariocii magice si sfarsind cu 500 mii zilnici de taxi... pai eu falimentez dom`ne in stilul asta... si cu banii astia imi iau bona, ca tot kk ala el...
azi fi-mea, dupa cea plecat the soacra ce incerca s-o adoarma cand ea plangea de foame , i-am dat sa manance... si de bine ce-a terminat biberonu a apucat-o o tuse de a vomitat la muci... fix in decolteu meu... adica aveam si eu o bluza mai... na... si un sutien mai, mai... ca aveam ganduri mari pt seara cu pricina... si Soni ce s-a gandit? a tras o vomitatura exact la fix. saliva cu muci si resturi de lapte s-au proptit in sutienul meu si ce-a fost mai subtirel s-a scurs printre... eh si asa s-a dus si bluza-proaspat-spalata-si-calcata si sutienu ala kinky...
hai ca v-am pupat, ca a piuit incalzitoru.
Btw, am vb cu Mica, sunt bine !
oana deSOSONICA (6.06.2007)
asa creste Sonia
Sonia
ACTE diferite interventii, diagnostice etc.
www.helpsonia.com
kay spune:
ah, si din motive de muci am mutat cateterismul pe 13 februarie. nu, nu plecam pe 13, pe 13 o opereaza. asta pt superstitiosi ! ca imi zicea cineva, plecati si voi pe 12 sau 14... si i-am zis ca plecam pe 12, pe 13 o opereaza !!! mi-a placut cum a pus neamtu problema : do u feel that we can postpone the cath? adica daca ceea ce cred si simt eu in legatura cu copilul meu e cel mai important, nu ce zic aparatele si cifrele... si eu i-am raspuns, foarte incantata, "strongly" pozele vorbesc de la sine !
gata, fug sa hidratez copchilu !
oana deSOSONICA (6.06.2007)
asa creste Sonia
Sonia
ACTE diferite interventii, diagnostice etc.
www.helpsonia.com