Strumfi de iulie-august 2007 (45)

Raspunsuri - Pagina 20

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns karligutza spune:

Mada asa-i ca-i frumoasa? of, am uitat sa fiu modesta ... multumesc Si zici bine ce zici: Simo hai pe-aici un pic... macar asa:

karligutza
sunt mamica Adelutei

Mergi la inceput

hai ca mai schimb si capitolul asta...

karligutza
sunt mamica Adelutei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns madalina_s spune:

Buna tuturor,

Am fost astazi la alt medic pediatru, tot la Medlife, si din pacate fetita are dermatita atopica. Fara nici o analiza. Am fost si la dermatolog si a confirmat. Ni s-a recomandat ca la baie sa folosim ceai de musetel si tarate de grau, o serie de creme si detergent special, Dermalin. Am gasit chiar si o crema pentru baie de la Mustela, fara parabeni, Stelatopia, pentru bebelusi cu piele uscata. Hainele sa fie doar din bumbac.

Va rog sa-mi spuneti ce vi s-a mai recomandat in acest caz (dermatita atopica)? Ii trece vreodata sau e pe viata?

Inca ceva, pentru ca are fontanela mica (cu tendinta de inchidere rapida), de 1,5 sau 2 parca, a spus sa nu ii dau branza de vaci la diversificare. Despre asta ati mai auzit?

Despre diversificare nu mai are rost sa va spun tot ce a zis pentru ca mi se par aberatii si chiar nu ma asteptam pentru ca era o doctorita super tanara. Un exemplu pentru amuzament, sa incep de la 5 luni cu suc de morcov si mar diluat cu apa, cate o lingura progresiv in fiecare zi pana ajung la 150 ml. Si inca ceva, sa-i dau ceai 50 ml/zi desi alaptez exclusiv si fetita are 7,38 kg la 5 luni. Cand am intrebat-o ce valoare nutritiva are ceaiul, a zis ca daca nu trebuie, sa nu-i dau.

Va multumesc pentru ca va faceti timp pentru forum si prin mesajele voastre ajutati mii de alte mamici care citesc chiar daca nu posteaza.

Va pup,
Madalina mamica Mariei 12.08.2007

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Gabrielabv spune:

servus fetele

hai sa ma laud ca am inceput de ieri si noi supa de legume, sau mai bine zis piureul de morcov. I-a placut si nu se mai instramba ca si cum i-ar veni sa vomita, Asta face doar la mar. Asa ca ne inscriem si noi in club alaturi de tine Oana( Ghinetz)

Blueiris esti o scumpica, chiar aveam nevoie de un somn bun ca ii capiasem pe ai mei cat eram de nervoasa. Mi-a facut Medeea cadou doua nopti de somn, s-a trezit pe la 5 sau 6 dimineata si acum mi-am mai revenit.Pe de alta parte mi-a venit si CM si probabil de aceea eram "depresata"

Cafera mi-a placut si mie cum ai scris despre cadou, esti o inteleapta

Andreea_c m-ai dat gata cat mananca Raducu. La cat e de agitat nici nu e de mirare ca nu se observa

eu am gasit razatoare de plastic pentru mere la un magazin de mase plastice, aici in cartier, cred ca am avut noroc dupa cate vad ca va chinuiti sa gasiti

asa,despre luatul mesei impreuna, ne straduim sa o facem cat mai des. Sigur reusim sambata, cand de cele mai multe ori chemam si pe alti prieteni la masa si duminica, mancam mereu impreuna. Nu mancam niciodata la televizor pe canapea, dar noi avem sufrageria si bucataria la un loc si poate de aceea nu ne tenteaza. Iar pe Dragos ne straduim sa nu-l lasam sa se ridice de la masa intre timp. Nu stiu de ce ii place sa manance cu mana si e mereu plin de grasime si numai bun de pus amprente .Aici mai avem mult de lucru

Mergi la inceput

capitol nou

karligutza
sunt mamica Adelutei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ioana75 spune:

alina.a, foarte buna ideea, ma inscriu lunea viitoare cu nr de kg. Pentru mine e mai ok sa fim aici un grup restrins decit in subiectul de la 'femina intim'.
madalina, smaranda are fontanela inchisa de la 2 luni; si cu taotea stea ii dau si vigantol, si o sa-i dau si brinza, etc. Pediatra noastra a mi-a explicat ca nu trebuie sa fac nimic special daca i s-a inchis fontanela, doar sa ii monitorizam perimetrul capului lunar; care e foarte OK. Sfatul meu e sa nu mai mergi la pediatra aia.

Ioana, mama Mirunei si a Smarandei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Timi07 spune:

quote:
Originally posted by oaana

Tre sa va spun ceva si apoi citesc.
CIneva in casa la noi e super super fericit,adica tati,care nu mai incape in piele,caci Aaron i-a spus TATA.Va dati seama ce a fost pe capul lui ieri,repeta intr-una prin casa si a notat si pe calendar
Iosua a spus prima data MAMA,asa ca intelegi situatia,nu?

Oana,mami de Yoyo si Bubu

Nu vreau sa-i stric bucuria sotului tau dar 5 luni > īncepe procesul de lalatiune ca faza superioara a gānguritului.
Lalatiunea = expresie articulata. Consta dintr-o intensa emisie repetata de silabe.
Bebeii inca nu spun in mod constient cuvantul respectiv si fiica-mea acum 2 saptamani spunea:mama, mamaaa, mam, maam. Dar il inteleg perfect pe sotul tau, desi stiu ca nu ma chema pe mine ci era o cincidenta e foarte placut sa-ti auzi copilul ca spune mama sau tata. Acum zice deiiii.
Va pupam.

http://www.flickr.com/photos/14066329@N04/

"fiecare rasarit de soare e o noua speranta"

Timi, mama Mariei Sophie(05.08.2007)

Mergi la inceput