Fulguleti de nov-dec 2006 (139)

Raspunsuri - Pagina 6

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns danutz spune:

Dianarus, sanatate multa la toata familia!
Sa stii ca sunt in asentimentul tau, cand citesc ce stiu sa faca fulguletii: Oana de Dia care deseneaza, Pisi de Chris care-i intinde rufele, Tudor care stie sa deschida usi, Alessia care vorbeste, P de Danita care stie cum fac animalele, de d nu mai zic si exemple mai pot da. Si iar ma apuca depresia cand vad cat potential are copilul meu iar eu nu sunt langa el sa-l indrum. E clar ca bona face tot ce poate ea, chiar cred ca-si da silinta, dar eu sunt aia care ar trebui sa fiu langa el sa cant si sa desenez cu el, sa-i citesc din carti, sa-i arat cum face pisica sau cainele...ati prins voi ideea.
Rares a invatat sa-si dea drumul singur la muzica de la patutz, stie exact pe care buton sa apese (sunt patru butoane iar el apasa numai pe ala de muzica), joaca fotbal prin casa fiindca a invatat sa dea cu piciorul in minge (asta e meritul lui taica-su)...dar in continuare nu zice decat tata, mama, papa (in ordinea asta de frecvent). Catelul si pisica la el fac la fel! Nu stie nici acum sa bage formele in cub (mi le da mie sa le bag), nu rezista nici 1 min sa se uite cum desenez (imi trage foaia sa o bage in gura), cuburile le roade in continuare (nu s-a prins ca alea se pun unele peste altele)...si multe altele. Sunt convinsa ca daca as sta mai mult cu el, ar invata altfel si mult mai repede...si iar ma apuca gandurile de a ma lasa de job!!!
Vorba nu stiu cui...sunt cu dumnealui in sus...daca tot butoiul ala e la aerisit!!!
Asta e tot o frustrare pe care-o insir aici (ca in H. Potter, cand vrajitorul isi scotea gandurile negre din cap si le punea intr-un butoi)...dati scroll!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns doradora spune:

noi am mers pe nan de la inceput, asa ca acum suntem la varianta de continuare, cu miere, pt 1-3 ani

chris + alexandra

bebeii nostri

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns desiree spune:

nuuu, danutz, nu gandi asa, please! nu te invinovati asa tare! fiecare copil are ritmul lui de crestere si invatare, fiecare copil are personalitatea lui, modul lui de a se juca..intr-adevar tine si de cat de mult te ocupi de el, nu voi nega asta, ..dar sa iti dau un ex din curtea personala, unde domnul beneficiaza de mama non-stop: avem joc de constructie, cu cuburi, avem si cuburi...eu construiesc in fiecare zi, el darama ce fac eu, apoi gusta cuburile imprastiate pe jos..nu ca nu stie, ci nu vrea sa construiasca (deocamdata)...nici al meu nu baga formele unde trebuie, nu il intereseaza aspectul asta, ci numai sa apese cutia magica pe nas unde stie el ca incepe sa cante, sa bage cuburile pe gaura mare, pe unde s-a prins el ca intra mai usor...deci, intr-un cuvant, copiii astia ai nostri nu sunt masinarii de invatare, sunt si ei oameni, nu cred ca anumite activitati pe care le fac sau nu ( la un moment dat!) depind de cat sunt de precoci, ci de interesul pe care il manifesta ei fata de un anumit joc sau activitate si modul cum stiu sa se distreze ei insisi cu acel joc, chiar daca nu fac ceea ce ar trebui sa faca cu acel joc, nu stiu daca m-am facut f bine inteleasa!

cu vorbitul, intr-adevar, e demonstrat stiintific ca fetitele vorbesc mai repede decat baieteii, ca se dezvolta intelectual intr-un ritm mai rapid decat ei in copilarie, asta pana pe la vreo 12-13 ani..apoi sunt devansate de tagma masculina!..dar don't worry, va vorbi si al tau... ca o sa te rogi sa mai taca din cand in cand Inaltimea-Sa!

Alina,mami de Mihnea-Octavian

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dianocica spune:

buna dimineataaaaa. si cat de buna...:)))) copilul imi e bine, a dormit buba toata noaptea, nu s-a trezit nici pt supt, m-am chinuit sa-i dai antibioticul si atat. in rest, e vesssel..nevoie mare. se simte bine. imi vine sa il mananc. are o diaree exploziva, destul de nasoala, dau vina pe antibiotice. a facut cum s-a trezit (cred ca de asta s-a trezit, de fapt), acum astept sa vad ce urmeaza...si pt ca suntem asa bine dispusi in dimineata asta sa va povestesc si eu de noi.

-inainte sa plecam din buc tot exersa ridicatul singur. pe care l-a continuat si la slatina, din ziua a 2a era expert. si numai asta a facut. nu a mai mers in 4 labe absolut deloc.

-holul era mai inalt, avea gresie. i-am aratat, i-am zis sa fie atent la prag. in prima zi ajungea la prag, se punea in 4 labe, cobora la fel ca atunci cand coboara din pat, apoi se ridica si pleca iar. in ziua a 2a s-a prins ca nu-i nevoie sa se lase, se tinea bine de tocul usii si facea operatiunea cu mare atentie :))

-aici avem gresie pe hol dar la acelasi nivel. in prima zi se tinea de toc cand sa treaca dintr o parte in alta . acum s-a prins ca nu-i nevoie.

-in prima zi la slatina, la vreo 2h dupa ce am ajuns, am mers sa doarma., la noi in camera. seara, cand a obosit, a venit la mine, m-a luat de mana si m-a dus la patul in care a dormit la pranz sa-mi arate ca ii e somn

-cand a vazut pisica prima oara s-a pus jos langa ea si i-a facut cum stie el ca face pisica miau, si se da pe langa tine

-a vazut-o pe mama stergand un pic pe jos ion buc, unde cazuse niste apa, s-a dus repede unde vazuse servete si a luat si el unul si s-a apucat sa stearga. inclusiv aragazul si frigiderul

-in ultimele zile a inceput sa se certe cu mama na-na-na-ma-ma-ne. in sfarsit, credeam ca nu-si mai da drumul la vorba...

of..erau o gramada dar nu-mi mai vin acum in minte..a, matura cu mama cot la cot avea si el o maturica mica...era mortal..a dat si zapada de pe masina lui tata...

diana si david 03.12.06

Alaptatul Help-line. Pentru un copil fericit si increzator www.euro.who.int/document/WS_115_2000FE.pdf?language=english" target="_blank">OMS recomanda

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lizzy spune:

dianocica, ma bucur ca merge mai bine. diarea e de la antibiotic (amoksiklav, cumva??) - da-i ceai de menta, mar copt, banana, paine prajita, pilaf de orez... ii dai biotics pe langa antibiotic? si iaurtul ajuta flora intestinala...
cat mai are antibiotic?

Marc (17.12.06) si Ianis (14.09.04)

Pozele noastre / www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=52587" target="_blank">Nasterea lui Ianis

www.helpsonia.com/" target="_blank">Pentru Sonia

Mergi la inceput

astept de 6 pagini un raspuns

cineva, cred ca dandusa, a dat un link spre povesti, poezii, ceva de genul asta. nu aveam timp sa-l vad atunci, l-as salvat in favorites (sau asa credeam eu ) si nu-l mai gasesc!

anybody???

Pozele noastre / www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=52587" target="_blank">Nasterea lui Ianis

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dianocica spune:

www.noaptebunacopii.com
http://www.tvcopii.ro/
http://www.reclama ilegala - avertizare/educatie/cantece.htm

diana si david 03.12.06

Alaptatul Help-line. Pentru un copil fericit si increzator www.euro.who.int/document/WS_115_2000FE.pdf?language=english" target="_blank">OMS recomanda

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by dianocica

www.noaptebunacopii.com
http://www.tvcopii.ro/
http://www.reclama ilegala - avertizare/educatie/cantece.htm

diana si david 03.12.06

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns chinico spune:

detalii si povesti de saptamana viitoare, cand oi avea timp, amu profit din plin de ultimele 3 sec de concediu ale piromanului.
piromanul detine o bucata frate. fratele s-a insurat. cu ea, numita sevgi, de origine si anume turca. pricipit?

lavinia o sa fie bine. o sa fie bine. o sa fie bine. o sa fie bine. o sa fie bine. o sa fie BINE.
cand se hotaraste ce si cum ajutam, nu ma uitati si pe mine.

dianarus
..am uitat sa dau un quote...a halit marc un marc copt?? si zi, fu bun?

Mergi la inceput

chinico, nu e la prima 'abatere'. il papa bucatica cu bucatica, din palma mea (curata), precum calutzul...
sti ca acum 2 seri a ajuns la mine sticluta. la marele fix... multumesc inca o data. de ieri o si folosim, sper eu cu succes...

Mergi la inceput