Fulguleti de nov-dec 2006 (139)
Raspunsuri - Pagina 14
a_deju spune:
donia...of of, mai mai... slava domnului ca ajunsesi la destinatie intreaga :) acu' lasand gluma la o parte, vorba dianocicai, n-ar fi buna o banda de-aia de ne-alunecare??? in ideea ca maine poimaine o ia si cristinelu' in sus si-n jos pe scari?? pup de la noi si sper ca nu te doare prea tare in...partea posterioara :)))
sa-ti zic cum e cu laptele la noi, desi ma indoiesc ca am putea fi vreodata model de inspiratie :)) laptele din biberon (ca de altfel toate lichidele, restul ustensilelor sunt de ros sau turnat in cap), dimineata si seara, in patut, eu tin de bibe, dansul se scarpina prin par sau dupa urechi (si dupa lapte se culca, fie ca e seara, sau dimineata; la somnul de pranz prestam un bibe cu suc). procedura tine maaaxim 10 minute, de obicei bea toti cei 210 ml (si mai exista si alt de obicei, cand nu bea nimic :) ). am observat ca de cand ii bag o lingurita de miere in lapte (este nestle junior, si stiu ca as putea sa cumpar de-ala direct cu miere in el...dar am pereferat sa adaug eu mierea...) il bea mult mai bine...
..si daaaa... poza aia de la voi de prin imprejurimi m-a uns pe suflet!!
ancader si teutz, scuzati intarzierea, dar n-am avut liber la calculator pe ziua de azi pana la aceasta ora (si pana azi am cam uitat sa verific, nu de alta dar am observat ca nu se prea inghesuie lumea... :)) ).. am descarcat pozele fulguletilor, si am o mica precizare pt ancader-poza(pozele) cu tine nu le-am descarcat, am mai zis si cand m-am oferit sa ma ocup de albumele fulguletilor, eu ma bag numai pt cele doua poze ale fulguletului, prima zi si primul an :) (in mare, iti pot explica si de ce.. eu pozele le salvez intr-un fisier de la mine din pc, pt ca sa le pot vizualiza in picasa, ca apoi sa le incarc pe net... sper ca ma intelegi :) )
dianocico, ce sa zic... ar fi o chestie sa ne luam de mana (sa ne spunem "tu") si sa plecam cu to(n)tii... stiu eu pe cineva care v-ar face si toate traducerile moca, poate poate... :)))))))) daca nu era doar o gluma, io zic sa dezbati problemul in family meeting cat mai curand, ca noi deja ne cam pregatim actele
ma retrag, ca nu doresc sa supar mihaiul, taman acu' cand vantul ne sufla in panze inspre nord ([size=1]de america... [/size=1) :))
Deea, mami de www.onetruemedia.com/shared?p=414b2893332a6a41d7c2a4&skin_id=601&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">Eric(15.12.2006)
www.helpsonia.com/" target="_blank">pentru sosonica
"outside of a dog, a book is a man's best friend (..'coz inside of a dog it's too damn dark to read..)" Groucho Marx
Dbunny spune:
quote:
Originally posted by danita
dilemele si problemele mele :
- olita ........ cand cum .....
- adormitul singur in patut .......
- papatul singur ......cu lingura si cu furculita ......
1. Dupa 18 luni
2. As vrea eu..
3. Papa deja singur bucatele de cascaval, fructe, verdeturi cu mana. Ii mai dau o furculita de plastic(d'aia de unica folosinta) in mana sa mai ia el bucatele de omleta dar nu prea le nimereste...
Dbunny cu bb Daniel(23.11.2006)
www.flickr.com/photos/dbunny/sets/" target="_blank">poze Daniel
www.dropshots.com/dbunny_28" target="_blank">Filmulete cu Prichindelu
An angel wrote...If someone betrays you once, it's their fault;If someone betrays you twice, it's your fault.
aelita spune:
flore-
quote:
la grupa mica o activitate tine in jur de 10 , 15 minute maxim, dupa care nu mai sunt atenti, si vorbesti singura, ba mai mult, se ridica de pe scaunele, de la masute, sau de unde i/ai asezat si pleaca....
foarte interesant !
Lavinia si Mihaita o sa va dedicam atata timp cat o sa aveti nevoie,atata timp cat va fi Mihaita bolnav vom fi alaturi de voi !!!
ce sa va mai spun?
astept sa mai intrati si voi,sa mai povestiti despre voi...
Ajutati-o pe Sonia
Sofía (2ian2007)
21s+ (DPN 18mai2008)
ziggy spune:
Danutz, noi am mers pe laptele nestle: nan 2, apoi nestle junior. Nu am incercat alt fel de lapte. Fontanela lui Calin s-a inchis de mult de pe la 10 luni si continuam cu 2 picaturi de vigantol pe zi pana in luna aprilie inclusiv. Ii doresc multa sanatate mamei tale.
Dianarus, multa sanatate intregii familii si iti multumesc pentru reteta de mar copt. Am bagat-o la cap, mai ramane sa o pun in practica.
M_monique, felicitari pentru bautul zmeului din canita. Trebuie sa mai incercam si noi, poate avem bafta.
Bebinuta, pupici Adei si ii dorim sa se faca bine repede. De imbolnaviri imi este cel mai teama in legatura cu gradinita.
Dianocica, cu diareea este nevoie de mare atentie la alimentatie. Calin a trecut de doua ori prin niste diarei urate, cu firisoare de sange, din pacate nu s-au rezolvat doar cu regim, a fost nevoie si de antibiotic. Va doresc sa scapati repede de ea.
Ruxandra, ma bucur ca ati petrecut frumos. Abia astept si eu o petrecere pentru Calin cand va mai creste. Cand am fost la Baby Expo in decembrie, Calin a mers cu sotul la locul de joaca si am fost surprinsi sa vedem ce incantat.
Donia, Calin bea laptele doar din biberon, seara bea la mine in brate, uneori adoarme, biberonul il tine singur, insa trebuie sa intervin si eu , deoarece el nu il ridica suficient.
Mormelvio, of, greu cu imbolnavirile astea. Nu stiu ce sa te sfatuiesc, decat sa consulti un medic. Oricum pentru diaree, pot sa iti spun ca ar fi bine sa ii dai lapte fara lactoza, sa il hidratezi foarte bine, sa incerci niste saruri de rehidratare orala si neaparat regim, adica orezel, morcovi, branzica calcica si banana. La noi astea au functionat bine si foarte importanta hidratarea. Daca nu vrea sa manance nu-i bai chiar mare, nici Calin nu a mancat aproape nimic o zi, usor a inceput sa manance a doua zi, dar l-am hidratat cu saruri. Le-a acceptat foarte bine, ceai nu vroia.
ziggy spune:
Donia, bine ca nu ai patit ceva rau de la cazatura.
Danita, la noi se mai intampla sa mai adoarma singur, in ultima vreme din ce in ce mai des, cred ca suntem pe drumul cel bun.
lizzy spune:
donia, bine ca esti ok. sti ca asta e si temerea mea la fiecare coborat? motiv pt care il tin pe marc cu stanga, spijinit de soldul meu si cu dreapta ma tin de bara. asta cu cazutul in cap e obsesia mea... la metrou, in bucuresti aveam mereu presimtirea... azi cad... azi cad...
iar lui ianis ii zic de 1000 ori/zi sa se tina...
si am pus de-alea antiderapante (din ikea, off-course) dar tot sunt stresata...
despre baie: marc incearca sa se catere pe cada ca-l vede pe ianis acolo... nu mai sta deloc in fund in caditza. covoras antiderapant am pt fiecare. ma gandeam sa-l pun pe marc la balaceala cu ianis, sa il spal pe marc acolo, apoi pe marc in scot si dup-aia il spal pe ianis. problema mea majora: cat de (ne)igienic este...
dianocica, de unde e luat xilofonul ala? poza? ai explicat tu frumos, da' io-s obosita...
danita, piticul tau cu lingurita/furculita sa stea cuminte. cu adevarat va manca singur spre 2 ani sau dupa. si asta daca are chef. ianis stia sa le tina, eventual baga de 2-3 ori si gata. dupa 2,5 ani, la gradi, in nici 7 zile, devenise expert.
olita dupa 1.5 ani, zic io; iar cu nani singur in patut... aci e grele, ne da si noua cu o mare virgula...
a_deju prin februarie asa... te anunt daca inmultim si noi randurile in vaporu' canadez :-) keep in touch...
mi-a placut la nebunie aia cu to(n)tii :-)))
Marc (17.12.06) si Ianis (14.09.04)
Pozele noastre / www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=52587" target="_blank">Nasterea lui Ianis
www.helpsonia.com/" target="_blank">Pentru Sonia
deny75 spune:
Asaaa...Sa raspund si eu la intrebarile zilei
Lapte bem nestle junior de cand am implinit un an.Cantitatea de lapte este "enorma" adica 150 ml dimineata si inca 150 ml seara(de fapt prepar cerealele cu el).Servim imensa cantitate de lapte la bibe,in pat,imediat ce ne-am trezit.
Fontanela este inca destul de mare si prestam in fiecare dimineata cate 3 picaturi(uneori mai scapa si 4)
Donia mare noroc ai avut ca nu erai cu copilul.Bine ca nici tu nu te-ai lovit rau.
Cam atat am retinut.
pe toate
dianocica spune:
www.egmont.ro/component/page,shop.product_details/flypage,shop.flypage/product_id,187/category_id,38/manufacturer_id,0/option,com_virtuemart/Itemid,99/vmcchk,1/" target="_blank">cartea xilofon a lui winnie
diana si david 03.12.06
Alaptatul Help-line. Pentru un copil fericit si increzator www.euro.who.int/document/WS_115_2000FE.pdf?language=english" target="_blank">OMS recomanda
Donia spune:
monique, mie mi-a placut la nebunie asta cu gadilatul si stransura Fetelor, trebuie sa citi neaparat, s-a descoperit motivul pentru care nu mai crestem E mortala soacra, saraca femeie!
quote:
Originally posted by dianarus78
problema mea majora: cat de (ne)igienic este...
Pai nu stiu exact cat de neigienic este, dar eu am o retinere... stii cum ramane apa cu sapun si murdarie dupa baie, nu imi pot imagina ca apa unuia sa-l atinga pe celalalt... se mai pune si problema unui pipi mic, deja ma gandesc ca lui Cristi sa-i fac baie cu scutec din ala de baie... Grele!
Copiii se nasc perfecti - rolul parintelui e sa nu strice ceea ce Dumnezeu sau natura a creat.
desiree spune:
quote:
Originally posted by Donia
Intrebari ajutatoare:
- din ce beau copiii vostri laptele? ..din canuta cu cioc si cu supapa ( din care trebuie sa traga ca din biberon ca sa curga)..si-l tine singur ca are 2 toarte!
- stau in patut, brate, scaun?..NU brate, nu patut, doar pe picioare ( cateodata cand e in toane bune il mai tin in scaunul de masa), doar in scaunul de masina cand e in miscare ( masina, nu scaunul )
- tin recipientul singuri sau il tineti voi? si-l tine singur, , dar intai sa se obisnuiasca cu el si apoi o sa vezi ca il inhata singur
Copiii se nasc perfecti - rolul parintelui e sa nu strice ceea ce Dumnezeu sau natura a creat.
Donia, e un inceput bun cu lapticul, a baut bine pentru prima data...cred ca e va obisnui repede..si nu te mai amari cu tzitzti, poate i-a venit timpul sa ii spuna PA lui tzitzi sau poate e doar o toana trecatoare!
Alina,mami de Mihnea-Octavian