Dulceturi si papanasi de sept-oct 2007 (53)
Raspunsuri - Pagina 8
aniast72 spune:
'Neatza la amiaza, fetelor!
Eu m-am decis, saptamana viitoare ma tund scurt. Nu mai rezist cand vad ca-mi cade parul in ultimul hal. Tratamentul Annisiei e super bun, eu l-am tinut in vreo 3 randuri, de fiecare data 3-4 zile a cazut parul mai putin dar dupa aceea iar incepe sa cada. Stiu ca trebuie aprofundat tratamentul dar numai la gandul sa imi pun uleiul ala in par ma apuca greata. Ma gandesc ca, fiind parul mai scurt, aplicarea parului va fi mai putin scarboasa.
Vis a vis de diversificare, eu sunt ca strutul care baga capu'n nisip. Tot bookmarkez scheme si idei de diversificare de pe net dar inca nu pot sa ma apuc sa citesc. Mi se pare destul de complicat dar sunt convinsa ca instinctul matern primeaza. Pe la 5 luni ale copilului o sa incep sa studiez toate materialele acumulate si voi lua o decizie.
Noi in continuare ne chinuim cu kk care nu vrea sa iasa. Am incercat si varianta cu supozitorul impartit in 3, in primele 2 zile Vladi a facut kk, in a treia zi bucatica de supozitor ramasa mi s-a sfaramitat si n-am mai chinuit copilul cu altul nou. Nici Lass Baby nu a tinut, i-am dat vreo 4-5 zile la rand dar tot supozitorul l-a facut sa iasa afara. Acum il las sa vad cand va face singur, deci a facut marti si miercuri cate un kk, acum asteptam noua sarja. Daca trec vreo 4 zile si nu face, ne apucam sa cautam prune pentru piure.
Rox, si la noi e un adevarat chin cu serul, mai ales ca eu insist sa-i pun cate 2.5 ml in fiecare nara. Nu il aspir imediat, de multe ori stranuta in timp ce pun serul si-i strang repede mucutzii iesiti cu batista bebelusului. Colargolul e o adevarata belea ca Vladi fornaie si nu vreau sa-l patez tot pe fatza. Ca sa-i mai usuc mucutzii am renuntat cateva zile la umidificator si, aerul fiind mai uscat, ii usuca mucii si ies mai consistenti. Incearca atunci cand il aspiri sa nu-l mai imobilizezi ca atunci cand se simte imobilizat mai rau se agita. Eu reusesc sa-l aspir jucandu-ma cu el, chiar daca sunt un car de nervi ca tot se fereste.
Eu il aspir singura, am invatat sa vorbesc cu el cu mustiucul in gura. De tinut nu il tin pt ca mai rau se agita. Iar de puterea de aspiratie, incearca mai intai cu degetul sa vezi ca oricat de tare ai trage, nu trage mai tare ca aspiratorul. Asadar, pana-ti ies ochii...
Ca tot vorbeam de bb2, m-ar amuza teribil sa fie tot Fecioara. Daca cele 2 Fecioare din casa nu au reusit sa ma duca la spitalul de nebuni, le mai dau o sansa cu a 3-a. Dar nu stiu ce o sa ma fac daca ies 2 bebelusi...cu 4 Fecioare in casa ma predau de buna voie.
Daca concepi bb3 in ianuarie 2009, tot Fecioara iese.
danielle02, am facut si vom face FIV ca de multi ani bb n-a vrut sa vina natural.
betty, retraiesc si acum emotiile asteptarii rezultatului, momentul in care am citit valoarea betaHCG-ului, plansul in hohote de bucurie...mi-as dori sa trec din nou prin asta, tot cu bine, evident.
Sim, ce harnica ai fost sambata... a meritat iesitul la sedinta, doar s-a innoit Stefan. Ai apucat sa instalezi si sa arunci un ochi pe Fish Tycoon? Vezi ca imperecherile speciilor au o logica. Ori o descoperi, ori o gasesti pe net ca hint. Si ca sa-ti creasca mai rapid pestisorii poti da ceasul laptopului inainte.
Annisia, baiatul meu stie sa ma apuce cu ambele maini de tzatzi cand suge. Ce mai, are simtul proprietatii tare dezvoltat.
sarbatoritilor zilei de azi
Trimit depede msg ca se termina bateria la laptop si am bb in brate, nu-l pot deranja ca sa incarc. Mor daca pierd msg asta lung. Revin
Andreea si bb Vladimir (03 septembrie 2007)
bernix spune:
Buna ziua, harnicutzelor!
Io tot in urma, nici nu mai stiu la ce capitol, asa ca, cu "egoismul" caracteristic, o nsa va spun mai intai despre noi si-o sa las pe alta data raspunsurile. Sper sa nu fie pe niciodata cum s-a intamplat pana acum.
Azi am fost prima data la cumparaturi dupa ce-a venit pitica. La Mall Vitan. Mooama, ce mi-a mai placut! Si erau si reduceri si nu putea sta prea mult ca aveam copil de alaptat. N-am stat mult si nu mi-am luat decat cosmetice, un tonic si-un fond de ten care au costat doar 240 RON. Ei si ce, de cand nu mi-am mai luat io ceva!
Pt bb m-am uitat pe la Debenhams ala de-l laudati toate la niste rochitze ceva mai acatarii pentru mareata intrare la apa ce va avea loc pe 2 febr.
Sambata viitoare ma duc sa fac ceva cu parul meu si azi maine o sa am schitele cu ce voi imbraca.
M-am simtit ca o tarancutza neiesita in lume, ceea ce si sunt.
Si mi-a mai trecut si deprimarea (vezi Sabinescule, ca nu esti singura). Si io sunt amarata si-mi vine sa pland gafa motiv, n-am nici o tragere de inima la nimic si ma omoara rutina zilnica cu chimbat-spatat-papat-plimbat prin cartier.
Bernix si Degetica (Ana Elena)
Poze Bebe
bernix spune:
Fata mea nu prea mai manaca si e maraita raaau. Devylla enumerase parca niste semne ale iesirii dintisorilor si ne incadram si noi: e maraita, imbujorata, nu prea mai manaca, saliveaza ca un catelus si roade tot ce prinde.
Imi venise mie la un moment dat o idee, cum ca n-ar mai manca asa bine fiindca s-ar fi obisnuit cu suzeta si nu-i mai plac tzitzile mele. Ce-i drept, sanul drept il refuza sistematic. Singura modalitate de-a o pacali sa-l mai ia este sa stam intinse. In alta pozitie urla si incearca sa se ridice. Aveti idee ce-i cu asta?
Poze Bebe
isabeluta spune:
Danielle am mai fost afara normal. Am evitat sa mergem cu el la cumparaturi pana acum. Atata tot!
isabeluta de
Vlad Matei (22 septembrie 2007)
fecioru` mamei
bernix spune:
Rox, sa-ti spun acu de de vreau s-o duc la oftalmolog. Sa nu crezi ca-am luat-o razna cu doctorii, desi recunosc ca si io m-am suspectat la un moment dat de ipohondrie. Deci, mie nu mi-a recomandat nimeni un contreol oftalmologic pt DEgetzica pana la dr. Fugarevici.Io am intrebat toti medicii, inclusiv cand inmca eram in maternitate, daca nu-i cazul si parerile au fost unanime: n-a fost intubata, deci nu-i nevoie. Numai ca, pe langa recomandarea asta, motivata de faptul ca nu numai lipsa de oxigen ci chiar prematuritatea insasi este un motiv de aparitie a retinopatiei de premeturitate, am mai facut ceva cercetari. Prima a fost sa intreb o prietena, mama de gemeni prematuri nascuti la Cantacuzino. Ei i se recomandase un astfel de consult de catre neonatolog si l-a facut imediat dupa externare. Rezultatul a fost ca baiatul, care a fost intubat, este sanatos, iar fata, care a repirat singura, prezinta semne de dezlipire de retine, gradul nu stiou care. Sigur vor afla la 6 luni cand se stabilizeaza nu stiu ce chestii si se poate analiza clar ochiul. Povestea asta si ce am mai citit aici pe forum m-au determinat sa caut un oftalmolog pediatric bun. Am gasit si cred ca vom merge sapt. viitoare. Sper sa avem vesti bune si de data asta.
Poze Bebe
aniast72 spune:
Gata, am pus copilul jos (priviti-l cum doarme), am alimentat laptopul, am fost pana la bucatarie si cand m-am intors l-am gasit treaz, langa perna, cu fatza'n jos.
Acum e langa mine in scoica si-i povestesc ca vi l-am parat ca nu doarme...
Andreea si bb Vladimir (03 septembrie 2007)
bernix spune:
Mandarinuta, spune-mi si mie, te rog, cum ai ajuns la Ionut Secheli la Budimex? Se fac programari sau mergi pur si simplu si astepti randul?
Am decis sa mergem la Budimex fiinca-i mai aproape de noi.
Luy, sper sa treceti cu bine botezul. Mie mi se pare un moment foarte bun pentru botez, acum cand e totul alb ca-n povesti. Sper sa nu raceasca printzesa.
Poze Bebe
Roxana_G spune:
Pinacolada, cred ca am fost eu cam zapacita cand am scris. Tocmai, eu sunt pro gradinita si cum face Andrei 2 ani hopa tropa la gradi, si daca ma enerveaza bonele si mai devreme. Ceea ce am vrut eu sa spun este ca nu inteleg de ce o gradi particulara nu il primesc si fara sa faca la oala sau sa manance singur pentru ca marea majoritate ii primesc asa, sau poate nu am inteles nici asta. Sunt doar obosita si cam greu cu concentrarea. Pe Alex am dat-o si eu initial program scurt, insa era tare greu ca era foarte obosita la pranz, adormea pe drum, isi strica somnul. Asa acolo adormea imediat dupa masa si culmea si ea a fost mai linistita asa.
Valentina, multa sanatate puiului. Nici noi nu ma scapam de muci fir-ar sa fie.
Andreea, eu zic ca o sa rezolvati constipatia de cand cu diversificarea, mai e putin. Ce sa zic de BB3...la noi incertitudinea nu planeaza neaparat asupra termenului conceptiei ci asupra existentei insasi. Dar daca tot fac BB3 tare as vrea o Balanta ca mine, am incercat si nu mi-a iesit. La noi aerul in casa este extrem de uscat, Andrei are mereu muci uscati, la el nu iese mai nimic nici cu aspiratorul. Tocmai de aceea intrebam daca nu e mai bine sa ii dau fluidificator si nu Colargol care usuca. Ina dr zice ca nu si nu, sa insist cu Colargol. O fiola de ser pentru el e nimic, nu plange din atata. Insa la el nu iese nimic, nici cand stranuta. Dupa o fiola abia incepe si fornaie mai rau si se inneaca cu ei. Dupa vreo 2-3 fiole abia se curata nasul. La prima fiola sta linistit, la inceput cand doar il curatam putin nu zicea nimic, scandalul a inceput de cand cu aspiratorul. Eu am acum alta tehnica. Aspir intai pe uscat sa scot ce e pe acolo ca sa nu mai migreze mai jos cu serul. Apoi pun ser si inmoi si mai aspir o tura. Nici asa nu iese mare lucru.
Bernix, si Andrei mai are pedioade din astea si canci dinti deocamdata. I-am schimbat si laptele si exceptand faptul ca a cerut mai des mese ieri, tot cam aia e situatia. Cum mai stati cu mucii? Eu sunt deja exasperata, parca e mai rau. Am inteles de ce iti trebuie oftalmolog, nu te credeam ipohondra , dar ma gandeam ca uneori te duci pentru un nimic si pleci de acolo cu cine stie de diagnostic de care te sperii. Inteleg chestiunea cu dezlipirea de retina, nu cred sa fie cazul Degeticai, dar mai bine sa vezi. La cine mergeti? Daca mergi la Medicover, ti-o recomand pe doctorita Matache, care are mare rabdare cu copiii si la care merg cu Alex de la un an.
Rox ,
Alexandra Maria (10.02.2004) si BB Andrei Serban (31.08.2007)
Poze
isabeluta spune:
Vreau si eu bb2, dar la mine a reusit greuuuu. Nu cred ca mai rezist psihic la atata tratamente, ca fizic ...gasesc eu resurse... Mai vad oricum...mai am timp!!!
Bernix eu te inteleg! Nu esti ipohondra. Ai un motiv intemeiat. Si noi o sa mergem pe la un an la oftalmolog. Eu am astigmatism si port ochelari de la 3 ani pentru corectie plus tratamente si exercitii. Trebuie sa vad daca m-a mostenit.
isabeluta de
Vlad Matei (22 septembrie 2007)
fecioru` mamei
bernix spune:
Despre gogoritza numita diversificare va spun sincer ca io sunt taaare stresata. Am intrebat toat prietenele, inclusiv pe nemtoaiuca de nasa-mea. La ei la Munchen parerea e unanima: alaptat exclusiv pana la 6 luni si pe urma piureul de legume. Cred ca asa am as fac si io. Si-i voi da si borcanele si supitze facute de mine. Om vedea noi de care i-or placea Degetzicai. Io sper ca ambele....
Poze Bebe