Urmatorul pas in vederea obtinerii sarcinii - 5
Raspunsuri
crinuta spune:
Tia, la asta ma gandeam si eu. Hai sa ne intalnim.
Vorbim pe mail detaliile, ok?
pupici
Crinuta
Jasmine spune:
Mai,mai,ati fost mai rapide.
Tocmai ma gandisem si eu ca iar s-a lungit prea mult subiectul asta dolofan.
Lorelai spune:
crinuta,
am sa incerc sa butonez temperaturile cind ajung acasa caci acum sint la scoala si nu am graficele cu mine. la mine temperatura uneori nu scade la ovulatie ci creste brusc sau creste treptat dar creste. doctorul mi-a spus ca este absolut normal sa creasca fara sa scada intii, chiar daca nu e crestere brusca. eu folosesc clear plan easy fertility monitor impreuna cu temperatura si amindoua au confirmat ovulatia. pina acum nu au fost defazate adica temperatura a inceput sa creasca a doua zi dupa ce monitorul a aratat LH elevat. dupa parerea mea monitorul e mult mai de incredere ca temperatura, mai ales daca iei ceva stimulente. acum citeva luni temperatura mea a stat ridicata vreo 18 zile dupa ovulatie si am crezut ca e bb dar de fapt era zapacita de la progesteron, la fel ca si ciclud, de altfel. eu continui sa monitorizez temperatura dar daca o ia razna nu ma agit pt ca se poate sa fie de la medicamente.
lorelai
Tia spune:
Lorelai,
spune-ne si noua mai multe despre testul acesta de ovulatie... din cate am vazut pe la fete, majoritatea mai mult te incurca, decat te ajuta... de unde l-ai cumparat si cat ai dat pe el? ...
pupici si week-end placut!
Lorelai spune:
Clearblue (sau Clear Plan) Easy Fertility Monitor e un aparat care foloseste test sticks la fel ca si testele pt ovulatie dar in loc sa te uiti tu la liniute aparatul are un senzor care masoara hormonul LH. Hormonul LH creste brusc inainte cu o zi-doua de ovulatie. Mai multe info despre monitor la http://www.clearplan.com/. Eu l-am primit de la o prietena care l-a folosit sa conceapa bebele ei care s-a nascut acum 2 saptamini. Cred ca in Canada costa cam $200 (canadieni) aparatul. Testele mai costa $50 pt 2 luni. Aparatul se gaseste si pe E-bay, folosit la pret mult mai mic, in jur de $50.
Poti de asemenea sa il comanzi online de la adresa de mai sus.
Pe scurt functioneaza asa: Resetezi aparatul in ziua 1 a ciclului dimineata. Incepind din ziua 7-9 aparatul iti cere sa faci pp pe un stick, la aceeasi ora in fiecare dimineata, pe care apoi il introduci in aparat. Faci cite un test in fiecare zi pt 10 zile. Iti arata in fiecare zi ce nivel are hormonul LH. Cind LH-ul e la maxim, inseamna ca in 24-48 de ore vine ovulatia. E mai bun decit temperatura pt ca iti arata inainte de ovulatie cind sint zilele fertile si e bun pt cine are ciclu neregulat. In mod normal temperatura iti creste dupa ce ai ovulat si e prea tirziu. Daca ai ciclu regulat poti sa speri ca si in luna urmatoare vei ovula tot in acceasi zi dar daca e neregulat nu prea e folositoare.
Eu am citeva cunostinte care l-au folosit si a dat roade. E bun pt cine ovuleaza natural fara stimulente ca sa vezi cind o sa ovulezi dar si pt cele care iau medicamente pt ca stimulentele zapacesc temperatura. Eu il folosesc numai de 3 luni deocamdata fara succes. Poate luna viitoare!!!!
Lorelai
blondy spune:
Fetelor,
nu v-am scris in ultimele zile, dar v-am citit, sa stiti.
Luna asta, ma voi duce din timp la eco, este a 2-a luna cu Clostilbegyt.Prima data ma voi duce in ziua 10.Imi spuneti ce trebuie sa-l intreb pe medic? Ca nu mi-a scris nimic data trecuta...Sa-l intreb de marimea foliculilor, endometrului si....ce altceva e important?
crinuta spune:
Poate ca nu este obligatoriu sa scada inainte de ovulatie, dar la mine asa se intampla. DE asemenea am studiat graficele de temperatura a ciclurilor ovulatorii de pe fertility friend si in 90% din cazuri temperatura scade si apoi creste. Asa scrie si la carte. Acum, unde este adevarul nu stiu. POate ca nu este absolut obligatoriu sa scada, dar in majoritatea cazurilor asa se intampla. Nu conteaza daca temp creste dupa aceea brusc sau treptat. Asta e alta poveste. Important este sa creasca si sa se mentina.
In ceea ce priveste testele de ovulatie eu nu am incredere in ele. Am citit, tot aici pe forum ca ele iti arata cand lh-ul a fost eliberat, dar nu iti pot garanta ca ovulatia s-a si produs. Daca este asa sau nu iarasi nu pot baga mana in foc. Asta am citit aici pe forum, scris parca de un dr.
Nu stiu mai mult de atat. Eu spun ca temp este mai mult decat relevanta, asta in conditiile in care nu exista vreo infectie sau ceva de genul asta. De asemenea, la ecograf se vede clar daca ai ovulat sau nu si asta chiar dupa 2 saptamani, deoarece se vede ruptura.
Cam asta stiu eu.
pupici
Crinuta
Lorelai spune:
crinuta,
sint de acod cu tine in ce priveste scaderea temperaturii. e de preferat sa scada si apoi sa creasca dar daca nu scade nu inseamna ca nu ai ovulat. de asemenea sint de acord ca e bine sa urmaresti temperatura, si eu o fac. ce am vrut sa spun e ca daca ai ciclu neregulat si vrei sa stii cam cind sa ... mai cu spor, temperatura nu te ajuta. te ajuta sa stii daca ai ovulat dar iti spune dupa ce ai ovulat si nu inainte. eu le folesesc pe amindoua si cred ca am o idee destul de clara cam cind ovulez.
bineinteles ca e alegerea fiecareia sa foloseasca sau nu monitorul, personal nu cred ca dauneaza. sper sa ajute.
Lorelai
crinuta spune:
Lorelai scumpi, pai tocmai aste e. Atunci cand temperatura scade stii ca urmeaza ovulatia. Bineinteles ca daca nu scade si apoi creste astea nu inseaman ca nu a fost ovulatie. E ideal sa scada inainte, pt ca atunci stii ca urmeaza si treci la fapte:)
pupici
CRinuta