Strumfi de iulie-august 2007 (44)
Raspunsuri - Pagina 15
X-ray spune:
of nonna imi pare fff rau....sincere condoleantze stiu cum e,eu nu mai am nici un bunic de mult timp.cand mi-a murit bunica ,cea care m-a crescut si careia i-am zic mama pana la 7 ani am facut suvitze albe in cap,asa instantaneu...chiar imi pare fff rau
intrebai de piureuri,hai sa-ti zic ce papa elisa,ca e la 3 mese de solide pe zi.
dimineatza ceva fruct cu branzica calcica,adica mar ras,pepene galben,mai incerc cu para dar tot face crampe,mar cu suc de morcov.
pranz legume pe care le adora,sa nu dati cu pietre.ii fierb 4 legume prin rocada:cartof dulce,dovlecel,ardei gras rosu,rosie,morcov, pastarnac,cartof normal.dupa ce se fierb le bag in blender cu o linguritza de ulei de masline extra virgin sau un cubuletz de unt.si prepar doua castronele unul cu supa in care am pus doua lingurite de piure si unul numai cu piure.ii dau cateva linguritze de piure apoi mai fortam cu cateva de supa(asta nu-i place,ea vrea numai piure).are zile cand ii e foame tare ca mananca si 140 ml de piure.
dupa-amiaza ca dimineatza mai putin branzica calcica,mai nou la 3 zile mai bag un borcanel de la hip sau nestle cand sunt in pana de idei
dupa fiecare masa primeste apa sau ceai cu biberonul,cu canitza se ineaca,incerc mai incolo.bea cam 30-50 ml.
dar ea mai papa si tzitzi intre mese asa de pofta si multa tzitzi noaptea....
michi am ras cu gura pana la urechi cand am vazut diversificatul cel haios,e o bomboana de baietzel
alina(anya) te tine in priza arina nu gluma.i-am trimis de la arad niste pofta de mancare de la elisa.
cristina26 sper sa-si revina ingrid si sa fie mai papacioasa.asteapta sa-i fie foame bine si atunci dai legumele.incearca cu cartof dulce,si elisa a strambat primele zile din nas dar cand i-am bagat cartoful dulce a mancat 100 ml.pana la urma trebuie sa inceapa sa pape si altceva.daca era dupa mine si eu o tineam pe san pana la adolescenta
simo????????????
samuray-lady????????????
alina mamica bulinei Elisa (20 iunie 2007)
Nonna76 spune:
Multumesc mult.Oricum,va multumesc mult pentru multe,mai ales pentru zilele lungi si friguroase cind sunteti linga mine.Eu sunt o fire care nu suporta singuratatea si cind vb cu voi timpul trece altfel.
Anto,mesajul tau nu e aiurea deloc. Viata merge mai departe.Bunica de acolo de unde e ,e multumita cred.Are copii care imbatrinesc si ei, realizati,are nepoti cu care mereu s-a mindrit,are si 2 stranepoti.
Astazi dupa ce-am aflat ,mi-am continuat ziua in mod firesc,am facut mincare,curatenie,am adormit copii si m-am gindit frumos la ea.
Si acum cind toata casa doarme ,mai vad ce mai faceti voi.
Antoanela23 spune:
Nona, .
Hai ca azi sunt toata o intrebare.
Alina si Alina si restul fetelor, ce fel de lapte folositi pt branza calcica?
Si mai am o nelamurire: branza asta calcica nu e o sursa artificiala de calciu? Adica, evitam sa dam Ca preventiv, fara analize copiilor, lucru cu care sunt perfect de acord, dar doua pastile de Ca la 250 gr lapte nu inseamna o cantitate poate "nedorita" in organism?
Nu stiu daca m-am exprimat clar, sper ca m-ati inteles, chiar ma gandesc de ceva timp la asta.
Mersic, pupic,
Anto, mamica de Sonia ( 22iunie 2007) siwww.flickr.com/photos/10611598@N04/sets/72157601053655009/" target="_blank">Victor (8 octombrie 2005)
Nonna76 spune:
Anto,brinza se poate face si altfel nu numai cu pastile.Se poate face cu lamiie(stiu de la Jadi-in laptele care fierbe se pune lamiie pina se incheaga-eu n-am facut).
Sau poti face iaurt de casa pe care-l incalzesti putin pe aragaz si se brinzeste.
violetan spune:
Brazuka, si bb laur plange si se agita in somn si da din manutze! Chiar, oare de ce fac asa??
Antoanela23, si eu ma intrebam de chestia cu calciul!
Violeta, mami de Laurentiu Cristian 15.08.2007
http://clio78val.hi5.com
Luna1 spune:
quote:
Originally posted by Timi07
Lia si tu incepi serviciul?
Eu daca as mai sta cateva luni cu fata nu mi-as bate capul cu sticluta, am incepe mai tarziu mai in joaca mai in serios cu canite pt copii.
Ce-mi bat eu capul cu papa pt Sophie, ea isi roade si suge degetele de la picioare cu atata pofta de nu-i mai trebe altceva.
Timi, mama Mariei Sophie(05.08.2007)
Timi nu vreau sa par ca maltratez copilul insa aici exista niste canute din alea cu mustiuc din care nu curge lichidul daca nu sugi si Cezara a invatat deja alateieri sa suga din una. Nu lapte caci noi suntem oricum pe biberon insa se recomnada (aici) ca lichidul de baut dupa masa de solide, de preferat apa sau laptele sa fie dat din astfel de canuta. Astfel cand se ajumg la doar doua mese de laptic pe zi (dimineata si seara) scapi si de biberon si ramai la cana.
Deci daca Cezara bea sigur si Sophie va dori sa incerce. Eu i-am luat una de la Boots, mititica pt 4 luni zic ei si fie-mea o iubeste deja.
Luna, mamica de www.alina-jaime.co.uk/main.php?g2_itemId=3960" target="_blank">Adelise Cezara(11.08.2007) si www.alina-jaime.co.uk/main.php?g2_itemId=3882" target="_blank">Cosmin (30.07.2001)
Luna1 spune:
quote:
Originally posted by Nonna76
Fetelor a murit bunica...Asta noapte sau dimineata,nu stiu sigur.Am vorbit cu mama dar n-am cerut amanunte.Bine macar ca mama a fost la ea s-o vada.
Era singurul bunic care-l mai aveam.A fost o femeie deosebita, a crescut singura 2 copii, i-a dat la scoala.Este un exemplu pentru noi in multe privinte.
Monica,mama lui Andrei (17 iulie 2007)si Vlad (8 martie 2003)
Nonna condoleante! Dumnezeu sa o ierte! Imi pare rau caci stiu cat de mult o iubeai.
Luna, mamica de www.alina-jaime.co.uk/main.php?g2_itemId=3960" target="_blank">Adelise Cezara(11.08.2007) si www.alina-jaime.co.uk/main.php?g2_itemId=3882" target="_blank">Cosmin (30.07.2001)
Luna1 spune:
Fetelor fie-mea a tras deja un pui de somn in polly. Un singur problem am: are rotile alea dejaba sau sunt eu batuta in cap si nu stiu sa-l folosesc? Adica are roti numai pe spate si eu nu stiu cum sa-l plimb.
Alina supica i-o dai doar din motiv de constipatie?
Noi deocamdata mancam cereale dimineata ( a doua masa adica pe la 9-10-11) si legume dupa-masa dupa masa de 3, pe la 4,5. I-as mai baga o masa ca sa mut cerealele la pranz. Insa mi-e ca este cam devreme. Iar eu trebuie neaparat sa ii dau pe la 4-5 sa manance altfel se trezeste noaptea flamanda.
Ma duc sa prepar leguma, azi mancam brocoli. Sau sweet potatoe, ma mai gandesc.
Cristina inca o chestie ce am cititi-o de curand, bebeii se stramba cand le dai mancarica, legume mai ales nu neaparat ca nu le place ci pentru ca este ceva nou. Le trebuie cam 10 zile sa decida daca le place sau nu o leguma. Deci nu te descuraja dar nici nu o forta.
ddanagh spune:
Are doua roti doar pentru al putea muta mai usor. Il ridici de fata si impingi.
Asta e motivul pentru care eu m-as orienta spre altceva: am vazut la neonato si la cam cu aceleasi functii (e drept si acelasi pret) insa are 4 roti cu posibilitatea de franare pe spate.
Dana mamica gingasei Daria Stefania (20 iulie 2007)
poze cu Dariuta mea