La multi ani, braduti scumpi! (58)
Raspunsuri - Pagina 6
![](images/user_woman.png)
ana maria spune:
Tomasa ma ingrozeste ce ai spus... Doamne ce viata cumplita!!
Erica lucrez in invatamantul "superior". Daca te pot ajuta cu ceva poti sa-mi spui.
Patricia este vorba despre mama si bineinteles ca nu puteam decat sa spun de bine. Glumesc, chiar nu am ce sa-i reprosez... poate ca reuseste sa se organizeze mai bine ca mine.
Am umblat si eu saptamana trecuta dupa reduceri dar fara mare succes. Eu de la Debenhams mi-am luat cate ceva.
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
tomasa spune:
S-a nascut bolnava, mititica de ea...avea trisomia 13. Foarte, foarte trist.
mama bradutzului Tudor (9 ian. 2005)
si a papanashei Maria (25 sept. 2007)
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/bubu05/bubu05.jpg)
bubu05 spune:
Buna mamicute!
Cu intarzire spun si eu La multi ani Mihaiutilor, sa creasca mari!
Ati scris ceva, am stat sa recuperez
Am admirat poze frumoase cu Sergiu, e dulce rau si cu fratiorii Belciug
Iar cu gradi, eu sunt contra de cand s-a imbolnavit atunci. Daca nu patea nimic, sau doar raceli usoare si ii mergea bine, asa cum ii merge Rebeccai sau lui Rayan, sau Matei poate as fi fost mai curajoasa, dar sa...mai bine nu. Am zis ca poate la toamna sa-l duc program redus. Vom vedea!
Eu am inceput iar serviciul, ma mai duc luna asta, apoi imi iau CO si apoi prenatal.
Pupicei si noapte buna!
Oana 25+ cu bb Stefan
si
Vladutz (2 ianuarie 2005)
Bubu mic
Iubirea mea
Poze
Ubi spune:
Patricia - sa stii ca si Ada mea vorbeste cu personaje imaginare. Sau ma pune sa cert maimutoii pentru niste chestii inventate de ea. Sper sa fie normal.
ixxi spune:
personajele imaginare sunt absolut normale la copii, ele dispar in timp. si crisa are 3 catei....erau 2 dar ne/am mai pricopsit cu inca unul: Fofo, Bobitz si Azorel. sunt tare nazdravani....apar in special la baie si e distractie mare......Fofo exista si in realitate, dar pt ca nu/l poate lua acasa....
peste zi se joaca cu plastelina....a devenit o obsesie.....de la sf nicolae in fiecare zi......si a primit o groaza de jucarii si de craciun, da' ea nu si nu....ii place sa "ne plastelim" toata ziua.
Beatrice si piersicuta
Cristina bebe si Cristina copilas
ixxi spune:
mai fetelor mi s/a blocat mie sau voi nu mai spuneti nimic?
Beatrice si piersicuta
Cristina bebe si Cristina copilas
lbelciug spune:
Ixxi, hai ca mai zic eu ceva.
Si Matei inventeaza cuvinte, personaje deocamdata nu. E haiosi in felul lui, dar cateodata si incapatanat in afirmatii. Lasand deoparte treaba cu inventiile, mai are faze cand neaga si adevaruri. De ex: cocosul face oua, nu gaina! Daca il corectez, chiar se infurie.
Mai am un of cu Matei. Nu vrea sa se dezvete de pampers in timpul somnului. Am incercat de multe ori sa nu-i mai pun, dar in somn ii da drumul in 90% din cazuri. Peditra zice ca e normal sa nu-si poata controla sfincterele in somn, pana la 6 ani. Pai si care-i solutia? Sa ii pun pampers pana atunci?
Ar mai fi o treaba la el pe care nu o inteleg. Va ziceam mai demult ca la cresa e cu totul al copil decat acasa. Cand vuine timpul pt nani de zi sau noapte, se urca in pat si incepe sa se legene stanga-dreapta si chiar sa-si cante, pana adoarme. Nu va spun de cate ori si in cate feluri am incercat sa eliminam obiceiul asta, fara succes insa. La cresa doarme fara leganat si la ore f normale: 12:30. Acasa in week-end adoarme numai pe la 2-3pm, iar seara dupa ora 11pm, desi il pun in pat de la 9:30-10.
La voi cum e cu somnul? Cu ce tertipuri ii bagati pe copii in pat?
Liviana - mamica fericita a lui Matei (21.02.2005) si Bogdanel (30.05.2007)
www.flickr.com/photos/10550092@N08/sets/72157603235562212/" target="_blank">Poze din NOV-DEV
crinuta spune:
Liviana, si noi mai folosim pampers in timpul somnului, desi, il uda din ce in ce mai rar, dar tot nu am curaj sa i-l scot.
In legatura cu somnul, Rayan nu adoarme singur, doar cu noi.
Mai nou ii e si frica sa stea singur in camera, chit ca are ocupatie, desene, lumina aprinsa, iar eu sunt in camera alaturata.
Nu stiu de unde are frica asta, chiar nu inteleg...
E clar ca Matei asculta la cresa, iar acasa se simte pe teritoriul lui si isi permite orice.
Si Rayan adoarme tarziu, desi il punem in pat relativ devreme, iar la somnul de pranz nu pot renunta, deoarece altfel devine imposibil, irascibil, plange din orice, etc.
Apropos de gradinita: se trezeste tot mai greu dimineata. Trebuie sa fac cumva sa il culc mai devreme.
Si azi si ieri mi-a plans cand l-am lasat la poarta in grija educatoarei, si nu stiu de ce, ca pana acolo imi spunea ca el merge la " vici" si vine sa ma ia pe mine de la gradinita, si sa nu plang dupa el ca imi aduce bomboane si sanie, dar odata ajunsi acolo, a inceput sa scanceasca.
Oricum, imediat cum l-a dus inauntru s-a potolit iar mama l-a gasit razand, fericit, mancat de pranz( desi nu avem pranzul inclus).
Am sunat ieri sa vad daca mai plange, mi-au spus ca nici vorba, se potolise in cateva minute, era fericit, se juca, radea.
Cred ca schimbarea asta de gradinita ii vine foarte greu. Se obisnuise dincolo iar acum are nevoie de timp pentru noul mediu.
Oricum, noi suntem multumiti pana acum.
Cand mi-a povestit mama ca azi a intarziat sa il ia, si el manca masa de pranz cu ceilalti copii am ramas masca.
Ea a vrut sa plateasca pranzul dar nici nu au vrut sa auda. Li se pare normal sa procedeze asa.
Mi-a spus mama ca dupa ce a terminat de mancat a venit super fericit. Se vedea pe fata lui ca e foarte happy.
Trebuie sa ma grabesc cu rapelul la Havrix, dar acum are ceva mucisori, nu multi, si vreau sa scape total de ei pana cand il facem.
Pe de alta parte in februarie avem 1 an, si pana atunci se face.
Sper sa gasesc usor Havrix, ca anul trecut am umblat mult pana am gasit.
Am obosit, nu stiu ce am, adica stiu, dar ce folos? Ma termina trezitul la 7 dimineata. Nu sunt buna de nimic, toata ziua zac, ma scurg.
Crinuta si Rayan
Fara Dumnezeu nimic nu e.
http://www.jnsr.be/ro.htm
lbelciug spune:
Crinuta, tu mai iei pastilele alea? Poate de asta te simti asa fara vlaga. Pe mine ma cam freaca Bogdanel noaptea si ma trezeste din ora-n ora. Parca are mancarici atat de mult se suceste, ma tot cauta la san dar eu nu prea mai am lapte. Asa ca sunt si eu varza cu atatea treziri. Mai sunt si la dieta...
Din descrierile tale parca il vad pe Matei la debutul cu cresa. O sa-i treaca si lui R plansetele, e mai mult ceva teatral ca sa te impresioneze pe tine. Dar de ce nu-l lasi la program mai lung, sa doarma si sa ia pranzul acolo? Mai ales ca e happy.
Treaba cu sculatul devreme si la noi e valabila, caci la 8 cel tarziu trebuie sa iasa pe usa. Sa-l vezi ce plange M la baie, nu vrea sa se spele singur, vrea direct laptele etc ori la noi e regula: mai intai ne spalam si pe urma bem laptele. Pe cat de pro lapte e M, pe atat de anti e Bogdanel. Nu stiu ce sa-i mai fac sa bea Humana praf mai mult.
Seara fratiorii se cam incing la joaca si nu vor sa culce nici unul la timp. Matei chitaie pe langa B, iar B se uita la el si nu inchide ochii. Aseara eram f obosita si l-am rugat pe sot sa-l adoarma pe B, iar M ramasese singur in sufragerie. Eeee, cand a vazut el ca toti membrii familiei sunt in dormitor, trebuia sa vina si el motz. Asa ca pana la urma a trebuit sa-l trimit din nou pe sot in sufragerie sa stea cu M. O sa fac un album separat cu niste poze haioase ale fratiorilor. Sunt mortali, o sa va placa sigur.
Adita, la voi cum e cu somnul? Se culca la timp baietii?
Bestutza? Mamici cu 2 pui, veniti la apel pls!
Liviana - mamica fericita a lui Matei (21.02.2005) si Bogdanel (30.05.2007)
www.flickr.com/photos/10550092@N08/sets/72157603235562212/" target="_blank">Poze din NOV-DEV
crinuta spune:
Nu stiu de plange, cred ca s-a luat dupa ceilalti copii, deoarece nu ii sta in fire.
Oricum, eu il las si plec, nu ma uit dupa el, ca altfel nu mai am putere sa plec, desi, nu plange tare, in 2 minute e ok si rade.
Ieri am sunat sa vad ce face si era vesel, se juca, era vorbaret, deci asta conteaza, ca se simte bine.
Oricum a fost haios in dimineata asta cand imi spunea sa nu plang, ca el vine si ma ia de la gradi.
Crinuta si Rayan
Fara Dumnezeu nimic nu e.
http://www.jnsr.be/ro.htm