Dulceturi si papanasi de sept-oct 2007 (52)

Raspunsuri - Pagina 15

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns rodicamaries spune:

ricea...vezi ca ti-am dat PM

Rodica de Darius Filip 19 sept 2007

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sim_stoian spune:

Andries, stai asa daca tot ai deschis discutia. Cat din zeama in care au fiert mai puneai inapoi? Sa stie si moi.

Sim, mami de Stefan (25.08.2007)
Povestioare

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by sim_stoian

Andries, am gasit asa ceva de la Neonato:

http://www.bebelusul tau.ro/detalii.php?cod=NO24

Sterge spatiul dintre bebelusul si tau, altfel considera reclama.

Povestioare

e simpatic scuanu... nu am vazut la detalii daca se poate lasa spatarul... si nu e nici scump...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Roxana_G spune:

Nu scapam de muci, acum sunt mai usor de scos, ca nu i-am mai pus eu Colargol. Nu stiu cum e mai bine. Cu el cica ii usuca mucozitatile, insa il infunda si mai si. Fara el e cam mucios, dar macar pot sa il aspir.

Apropos de Andrei, inainte sa mai citesc din urma si sa va raspund, am si eu 2 chestiuni:

- eu nu l-am pus deloc in fund, daca il trag de maini nu se inghesuie sa se ridice si cred eu ca nu e pregatit. Nici sora-sa nu era interesata si nici nu a stat in fund decat dupa ce a mers. Stiu ca nu trebuie fortati, dar ...opineaza diversi prin jur si ma intrebam si eu daca e ok

- nu stiu ce sa fac cu diversificarea asta. Cred ca pana la urma incep intai cu pranzul si nu cu fructele, pentru ca voi pleca la munte in 2 saptamni si as vrea sa il aduc sa pape borcanel pana atunci, ca doar nu stau pe acolo sa fac supe ca nu am cum. La Alex a durat 4 zile pana am invatat-o cu zeama de supa si peste 2 saptamani a trecut la supa-crema pe care am servit-o de fapt direct piure pentru ca ea nu suporta chestii asa moi.

Rox ,
Alexandra Maria (10.02.2004) si BB Andrei Serban (31.08.2007)

Poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Andries spune:

quote:

Andries, am gasit asa ceva de la Neonato:

http://www.bebelusul tau.ro/detalii.php?cod=NO24

Sterge spatiul dintre bebelusul si tau, altfel considera reclama.

Povestioare

Al meu este cred un Monza model mai vechi, este cu albastru si am husa de bumbac, nu husa de buret cum are acesta. Cred ca plasticul/scheletul este la fel.

Am vazut inca o firma Kids-im-sitz, la care fotoliile auto sunt mai mari si mai adanci.

Sfatul meu este sa cauti un model cu husa de deasupra de bumbac, la vara ii va fi cald in buretii aia si nu vei putea sa dai drumul la AC decat asa...moderat.

Andries

Mergi la inceput

Annisia, sper sa am norocul tau cu mesele lui Andrei. Yannis sta in scaunul de masa? Il tii la unghi inclinat sau 90 grade, spatarul adica?

Andreea11, petrecere frumoasa maine

Sim, nu e cam mic pentru Ciufolici? Ce tu nu poti sa il tunzi? Ca doar nu ii pui masina.

Dany26, lapicul nou se introduce treptat, cate o cupa in plus la fiecare masa.

Fetelor, multumesc de sustinere pentru examen, mi-au folosit ca il iau.

Legat de par, si mie a inceput sa imi cada, dar nu e o tragedie inca. Oricum anul asta am sarit naparlirea, eu in fiecare an prin septembrie naparlesc, curge parul suvoaie si apoi se reface singurel.

Myral, pai spre binele tau te trimiteam la sot, ca acusica iar pleaca si plangi dupa el. Iar nodulul trece, a avut si Alex. La Andrei nici nu am mai verificat, asa ca mai e cineva care nu s-a preocupat de asta. Cred ca voi merge si eu pe schema asta, intai legume, apoi fructe si cereale. Te rog sa imi spui si mie cum ti-a zis. Si eu ii voi da aleternativ mancarica (ma ales legumele) si borcanase si de casa.

Andries, o sa vad ce e de inchiriat acolo si daca o vad pasionata dau fuga in Brasov si ii cumpar fetei clapari.

Rox ,

Poze

Mergi la inceput

Interesant este, ca tocmai eu care ziceam sus si tare ca nu am nostalgii dupa perioada de sarcina, uite ca recuperez acum. Azi am venit cu metroul pana aproape de casa de unde m-a saltat nea soferul si in metrou parca imi aminteam momente de asta vara cu burtica. La fel zilele astea cu analizele mele am tot vazut gravidute asteptand pentru eco sau o graviduta care se agita cu dublul test. Mai sa fie...poate ma vedeti peste vreo 2 ani cu BB3. Ar fi culmea.

Astept nerabdatoare sa se faca 7 juma si sa sun la medsana sa ii rog sa imi dea rezultatele la analize pe fax. Sa ma lamuresc cu chlamydia aia.

Rox ,

Poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aniast72 spune:

Seara buna fetelor, noi am lenevit azi rau. Azi noapte n-am avut somn si azi dimineata la 8.20 cand s-a trezit fi'miu, eram chiauna. noroc ca a fost o zi in care a mai dormit si in timpul zilei si am dormit si eu langa el. Am zis sa va salut si acum ma duc sa mai citesc din urma, sa vad de ce s-au incins spiritele...

Sim, ai avut multa rabdare cu Syberia fara tipsuri... Uite ca m-am interesat de jocul cu pesti, se numeste Fish Tycoon. E simpatic ca nu e de actiune. Treaba e in timp real si daca intr-o zi nu le dai de mancare pestilor, incep sa-ti moara. Sigur, sunt si variante ajutatoare...daca te prinde sa-mi spui si ti le zic.

Andreea si bb Vladimir (03 septembrie 2007)

Mergi la inceput

hai ca mai vin cu o intrebare... voi ii indulciti ceaiul... ca al meu nu vrea nici sa-l guste neindulcit... stiu ca nu-i recomandat zaharul, apoi mierea nici atat... asa ca i-am luat zahar brut(din ala negru)am inteles ca nu-i asa toxic si ii pun cam un sfert de lingurita la 200 ml...
sau stiti ceva ceai care e mai dulce???eu ii dau Baby tea

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Andries spune:

quote:

Andries, stai asa daca tot ai deschis discutia. Cat din zeama in care au fiert mai puneai inapoi? Sa stie si moi.

Povestioare

M-ai spart, de unde sa stiu, ca puneam la ochi. Pacatele mele, eu doar pentru husband gatesc dupa reteta, p-ala mic mereu l-am oropsit

Deci procedam cam asa (dupa ce il obisnuisem cu toate legumele astea si cu carnea)
unu, doi morcovi, trei eventual
un pastarnac
un patrunjel
doi cartofi,
un dovlecel,
o ceapa
unu, doi catei usturoi
un ardei verde gras (din ala rosu olandez)
un fir de patrunjel verde
o bucata de telina
o lingura de orez spalat si ales
si o bucata de carne - vitel de lapte de la carefour ca socrela mia este la 500 km departare si n-am cum sa aduc pui de la ea.

curatate, spalate, lasate bucati mari in oala subpresiune fierte 30-45 minute (depinde de carne)

apoi scoase toate intr-un castron mare

lasate sa se racoreasca un pic

dat la o parte ceapa, firul de patrunjel si pastarnacul (ca al meu nu-l manca neam, alti bebei il vor), usturoiul oricum e facut praf

curatat ardeiul gras de piele (se curata f usor, ca un ardei copt)
curatat dovlecelul de seminte

ramane: morcov, patrunjel, dovlecel, cartof, ardei, telina, orez fiert si carne

se dau la masina de tocat sau la blender

se pun intr-o oala curata pe foc, se adauga apa (edit: adica supa / zeama aia in care au fiert ele) cat sa fie ca o smantana sau ca o mamaliga pripita, sau ca o ciulama mai moale

se pune un varf de cutit de sare si o lingura ulei de floarea soarelui se da in clocot doua minute si gata

ideea de baza este sa-ti placa tie gustul, sa nu fie fada.

majoritatea bebeilor iubesc cu mai mult morcov si cartof pentru ca iese mai dulce.

se pot pune si alte legume, dar cu grija, mai ales la mazare (baloneaza), fasole (baloneaza), rosie (e alergena).

TIPS

copil constipat: pui mai mult cartof, scoti orezul
copil cu scaun moale: scoti cartoful, eventual si ardeiul si dai si orezul prin masina/blender
copil cu scaun f moale: scoti cartoful, carnea, ardeiul, ramane numai morcov, telina, patrunjel, bagi mai mult orez.
copil cu diaree: ramane doar morcovul si orezul, scoti chiar si uleiul.

in timp te obisnuiesti sa te joci un pic cu legumele astfel incat sa invete sa pape de toate.

Andries

Mergi la inceput