Fulguleti de noiembrie - decembrie 2006 (138)
Raspunsuri - Pagina 6
dandusa spune:
www.kellymom.com/nutrition/solids/solids-sleep.html" target="_blank">F interesant
Micuta chinezoaica
Lavinia_P spune:
quote:
Originally posted by deny75
PE OLITA
DENY mami de AZELIA 26.10.2006
POZE
Sper ca nu olita era motivul supararii... si nu ai fortat-o sa stea..
Donia,
Doamne ce frumos..cu zana.. de unde stii tu toate astea?
Roxana cred ca e o fetita educata aproape perfect..ca sa nu zic perfect(ca cica nimeni nu e)..asa ca io te rog de cate ori ai ocazia sa ne vinzi ponturi..
Dee ex. cand ai inceput sa o pui pe olita(imi aduc aminte ce fericita ai fost cand ai vazut primul ei kk acolo).
Poze sunt la semnatura.. capitolul 1 an si o luna.
Asiza,
Bag sama ca numai bile negre ai deocamdata pt U.K.
minunea mea
desiree spune:
dianocica, in principiu si eu sunt de acord cu tine, stii bine, asa cum scrie si in articolul pus de tine,AP nu inseamna sa alaptezi 4 ani neaparat, sau sa dormi cu copilul in pat pana la varsta adolescentei, ci sa ii acorzi cea mai mare parte a timpului tau, asta intr-o singura fraza..spus!
eu nu ii restrang deloc ambitiile si activitatea, azi de ex am vrut sa pun o masina de rufe la spalat, le-am scos din cos si le-am dus impreuna la masina..ii dadeam rufa..ia-o mami si pune-o in masina..si el o baga in cuva...a fost demential cu cat devotament facea treaba asta..si cata placere ii facea...ideea e ca anumite activitati care il vor ajuta sa isi dezvolte anumite abilitati sau imaginatia, in viitor..cum e cu desenatul..inca nu sunt cu adevarat educative pentru ei..for god's sake..al meu nu isi tine bine nici lingurita, d-apai sa faca floricele pe pereti?..i-am dat pixul in mana si l-a supt pana s-a albastrit in gura...si cu creionul ar face la fel, sau mai rau, ar mazgali...fara sa invete efectiv ceva...nitzelush mai incolo, peste un an, cam asa, asta era ideea!
....si in afar de asta, noi acum suntem ocupati cu jucariile cantatoare, da? cu toate, pe rand! adica nu sa cante, ci sa caute locul exact unde sunt pozitionate..... bateriile! si ale naibii, baterii, mereu le gaseste!
Alina,mami de Mihnea-Octavian
varsta Octavian;
www.pampers.ro/ro_RO/baita/gallery_view.php?page=1&id=2753&from=search&keyword=PETRE" target="_blank">votati un super-bebelush !!!
Dia1609 spune:
desiree, sa stii ca n-ai dreptate cu creioanele, n-are nevoie de inca un an pt asta ... caz concret: primele 3 zile la fel facea si oana, le sugea de le inebunea, nici vorba s-o intereseze ca alea scriu pe hartie... eu desenam langa ea si-i aratam o pisica, un catel, etc... dupa vreo 2 zile imi punea creionul in mana sa-i desenez, nu-l mai sugea ... si dupa aia a vrut sa vada si ea cum scrie... i-am aratat cum se tine in mana, grea treaba, s-a dumirit dupa inca 2 zile, acum tine bine creionul in mana, traseaza si mazgaleste pe hartie, schimba creionul, sa fie cat mai colorata hartia ... si e incantata de ce a mazgtalit, dc nu sunt pe faza, vine si-mi arata, eu mai fac un cap si-o coada si zicem ca-i catel ... ideea e ca nu face floricele, catei, pisici si nici n-o sa faca prea curand, dar nu asta e ideea ... ideea e sa se obisnuiasca, sa-si dezvolte dexteritatea si in primul rand sa-i placa... si clar ii place, iar ca bonus pt mine: sta pe fundul ei 7-8 minute
dc mai gasesc si am timp o sa va postez niste aplicatii dintr-o carte de psihologia copiilor, cu muulte idei... eu imi aduc aminte bucati ca am citit mai demult, oricum chestia asta cu desenatul era trecuta pt incepere la 12 luni ... si o sa o mai intreb una alta si pe vara-mea care e psiholog si lucreaza cu copii sub 3 ani
v-am si n buna, fara copii bolnavi (si fara mamici bolnave )
edit: si eu cu oana bagam impreuna rufele in masina la spalat si le si scpoatem impreuna: pe alea ude ii place sa le suga , gaseste un ciorap sau o manusa sau ceva de genul si o ia la pipait cu gura, si-o pune pe fata (cica se sterge ), etc... iar cand le scot din uscator, fuge cu vreo 2 tricouri, le pune pe jos si se cuibareste pe ele,ii place ca-s calde :))
si cu jucariile cantatoare, o idee: ia din alea cu arc, fara baterii, gen girafa de la ikea pe care o tragi de gat si cata, dar n-are baterii
deny75 spune:
Lavinia motivul a fost chiar olita si era si fara suzi.Poza a fost facuta acum 3 luni si de atunci serveste drept palarie sau depozit de jucarii.
Lavinia_P spune:
Ma faceti sa ma simt vinovata acu ca ii dau formula...
Da eu sustin sus si tare ca nu se satura.Pt ca a inceput cu 5 masuri..sub doza recomandata..si tot se trezea de 3 ori...
Cand am trecut la 7 nu s-a ai trezit..probabil la san (ca numai unul mai functiona) primea si mai putin.
Acu 2 zile l-am lasat in cucul gol (il mai as o data pe zi ,sa se aeriseasca ca ii face reala placere).. si a facut kk mic pe covor..ce fascinat era..gata sa-l ia la studiat...
Se tot uita intre picioare .dupa aia la "capodopera"...
Asa ca, eu cred ca olita ii va ajuta sa realizeze ca sunt in stare de nsite chestii de care nu stiau... si nu devin frustrati decat daca ii faci sa se simta vinovati pt asta..
minunea mea
Donia spune:
Mi-am recuperat mesajul ca il postasem altundeva
Dia, ma bucur ca mi-ai spus despre cutiuta pentru dintisor, deci se mai gandesc si altii la asta... mie mi se parea oarecum sinistru sa ii pastrez dintele, unde mai pui ca ea vroia sa ii pastreze pe toti intr-un borcan... o si vedeam marintandu-se cu borcanul de dinti in poseta... Dar mi-am zis ca daca ea doreste atat de mult, pot sa i-l pastrez, macar pe primul.
O sugestie, ca sa nu uiti unde ai cutituta, n-o poti pastra la un loc cu bijuteriile tale? Eu acolo am banutul de argint pe care l-a avut Cristi la scalda de dupa botez.
asiza, Tooth fairy e made in America, parca. Dar cine stie pe unde s-o mai fi raspandit! Pun pariu ca de acum exista si in Romania. Si eu mi-am aruncat macar un dinte peste casa de la bunici, dar vorba Roxanei, lucky her, ea primeste cativa banuti de la zana. Copilul lasa dintele sub perna, iar zana ia dintele si ii lasa cativa banuti... la noi se pare ca a lasat cam multi, 10 dolari, desi intetiona 5... ma rog, la urmatorii va lasa 1-2 dolari. Si a mai lasat zana si o scrisoare in care o invata cum sa aiba grija de dintii ei de adult... a fost tare impresionata ca i-a scris.
dianocica, o frectie cu spirt face minuni! Dar e posibil sa nu fie o raceala ci doar o durere de cap foarte urata. Cat paracetamol iei? Eu iau 2 de 500 mg la dureri din astea mari si incetisor durerea trece.
Copiii se nasc perfecti - rolul parintelui e sa nu strice ceea ce Dumnezeu sau natura a creat.
Copiii se nasc perfecti - rolul parintelui e sa nu strice ceea ce Dumnezeu sau natura a creat.
Donia spune:
Anunt important pentru cititoarele de info in engleza!
Cand cititi baby, asta inseamna 0-12 luni.
Dupa 1 an = toddler.
In romaneste noi nu avem echivalent pentru toddler, de aia ne vine mai la indemana sa ii numim pe copiii nostri bebelusi.
Teutz spune:
La multi ani ROANA! Sa fii sanatoasa si fericita alaruri de cei dragi!
Olita: Mai incercam dupa 1 an si jumatate. Am pus-o de vreo doua ori si s-a ridicat in secunda doi!
Sterilizatul: Cat timp va bea lapte din biberon voi steriliza biberoanele si tetinele pentru lapte. In rest, n-am sterilizat si nu sterilizez nimic.
Crenvursti sau alt tip de mezel: nu pana la 2,5-3 ani si de atunci incolo cat mai rar.
Paine: in unele zile mananca o felie (fara margini), in alte zile - deloc.
Ktrinel, Desiree, multa sanatate!
Crykett, ma bucur ca sunt mai bine puiutii tai! Sanatate multa!
Deny
Bebinuta, bafta multa Adei la gradinita, sa se acomodeze repede!
Asiza, va urez sa nu aveti nevoie vreodata de “relaxatii” de acolo! Doua robinete?! Tare aiurea mi se pare!
Anateo, multa sanatate lui Seba!
Lavinia, si eu ma uit la Dr. House in fiecare seara. Chiar te rog sa-mi recomanzi ceva filme bune, daca tot ai vazut mai multe din 2007.
Chinico tinem pumnii sa fie totul bine la vaccin si la controlul la inimioara!
Dayanara
Bambo, va doresc din suflet ca Antonia sa nu aiba vreo problema la ochisori si sa nu aiba nevoie de ochelari! Sper sa primiti imprumul pt repararea masinii. Bafta sotului tau la examen!
Desiree, super vacanta ati avut! Foarte frumoase pozele, se vede ca v-a priit! dulceata de baiat cu ochi albastri si gropite!
Dayanara, ce scump e Ivan! A vazut ca ramasese un loc nedesenat dupa frigider si incerca sa bage carioca si acolo!
Ancader, sunteti niste frumosi, mai! Si mi-ai facut o pofta de mers la munte…
Donia, super ideea cu scrisoarea catre/de la Zana Maseluta! Imi place ca Roxana a scris scurt si la obiect!
Dianocica, multa sanatate si lui David si tie! La noi nu se pot scoate gratiile de la patut.
Dia, domnisoara fotomodel! 84 cm! Bravo!
Dandusa, m-ai facut sa rad cu lacrimi! O sa fie totul bine, vei vedea! Da-i putin timp.
Teutz de Alexia Iarina (10.12.2006)
Donia spune:
Lavinia, toate pozele sunt faine, dar aia cu Dani sub brad e excelenta! Si cu el in sertar... si cu el langa sertar...
Multumesc pentru cuvintele tale, recunosc ca am facut treaba buna cu Roxana sper sa mearga si de acum inainte la fel.
Pe olita am pus-o la 2 ani, dar numai dimineata. La 2 ani si o luna ne-am intors de la mare si apoi am inceput treaba serioasa, a fost un succes rapid si fara batai de cap, era si destul de mare sa inteleaga ce ii explicam. Ea e nascuta in mai, iar prin august era deja in chilotei in timpul zilei. Dupa vreo inca 2 luni am renuntat si la pampersul de noapte. Doamne ajuta sa mearga si la Cristi la fel de bine, de fapt la toti fulguletii!
Ce am ras cu "capodopera" lui Mihaita, il si vad studiind-o
ruxandra, scuze, uitasem sa iti spun ziua... a fost un 19 mai, la fel ca si verisoara ei mai mare. N-ai fost azi pe aici, stiai?
a_deju, nici tu n-ai fost pe aici cam de mult, stiai?
bebinuta, cum a fost ziua 2 la cresa?
Ma duc sa hranesc gasca, Roxana are o prietena in vizita, Sarah, o fetita tare draguta, si e vremea sa mancam cina. Am facut un peste la cuptor cu ceapa si morcov... in suc de rosii... ma innebuneste mirosul.
Mai intru pe seara sa ma mai uit la poze.