Fulguleti de noiembrie - decembrie 2006 (138)

Raspunsuri - Pagina 10

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns dianocica spune:

azi noapte haraituri, nu mai putea sa respire bine, s a trezit la 30-60 de min. de la 2jumate pana la 5jumate a dormit si s a trezit iar ca nu mai putea respira. de data asta de haraiala in gat, deci nu spasm. noroc cu tzi ca tt sugea dupa fiecare episod si ii mai ungea gatul un pic. iar spital. era de garda alt dr. am refuzat internarea asa ca ne a dat prednison, amoxi-nu stiu cum, aerius si nurofen. astea pt acasa, iar acolo injecia cu pricina. ajuns acasa, sunat dr cu care am vb data trecuta, zis ca sub nici o forma prednison, amoxi doar daca il vede un pediatru si recomanda, in caz de ceva mergem iar la spital. antibioticul il luam pt prevenit eventuale complicatii, stodal si ocazional nurofen si aerius. am luat si eu, sunt cel putin la fel de rau ca el, vine si alex puternic din urma

donia multumesc din suflet inca o data
monica si tie la fel, momentan nu am nevoie de nimic, am retinut oricum nr



diana si david 03.12.06



Alaptatul Help-line. Pentru un copil fericit si increzator www.euro.who.int/document/WS_115_2000FE.pdf?language=english" target="_blank">OMS recomanda

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns shoshika spune:

Of, Dianocica, multa sanatate la toti 3!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kikineata spune:

Dianocica, imi pare tare rau ca treceti prin asa ceva. Sunt convinsa ca totul va fi bine mai ales dc incepe antibioticul. E infectia prea inaintata sa nu-i dai...zic si io.
Iti ramasesem datoare cu un raspuns. Masuta e de la Chicco si se numeste masuta muzicala/centru de activitati.

Dandusa, inteleg perioada prin care treci, dar nu pot sa inteleg de ce refuzi cu inversunare sa-i dai lapte praf Crinutei chiar si cu bibe, dc ea mica nu poate trage din canuta bine. Eu cred ca daca incerci de 2-3 ori sa-i dai cu bibe si vezi ca trage de rupe 120-150 ml, ar fi o certitudine ca nu-i ajunge laptele tau, dc nu e prea putin sa zici ca refuza apoi sanul dupa 3 incercari de bibe...oare intelegi? Dc ei ii este foame????

Dianarus, hmmmm ce-mi place optimismul si bucuria ta.

Marani, chiar ne-ai parasit?

KIKINEATA mami de SARA MARIA (16 noiembrie 2006)

Gargarita Gargaritelor

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns desiree spune:

Neatza la amiaza!

ASiza, super tare faza cu robinetele, sunt haiosi englezoii astia!

Diana, nu mi-o lua de rau, dar poate ca ar fi mai bine sa stati cateva zile la spital sa ii faca toate investigatiile, sa faceti tratament, sa treaca odata problema asta, ca nu-i a buna! mi-e mila de el tare, micutul, cred ca se chinuie rau ca nu poate dormi!

deci azi-noapte de la 1 la 5 am avut program de joaca! NICIODATA nu mi-a facut asta! era super obosit dar el avea chef de umblat prin casa! A refuzat tzitzi de cateva ori consecutiv, l-am pus si in carutz. i-am pus muzica de adormit si l-am plimbat prin casa pur si simplu nu a avut chef sa adoarma! Am plect din dormitor si l-am lasat pe tati sa se odihneasca! NU urla, nu parea sa il doara nimic, vorbea cu mine si imi cerea jucariile! el de cand s-a nascut a dormit noptile, se scula pt tz si atat! Ce o fi cu el? nu ma loveste nici o explicatie logica!

dianarus, vreau si PESTII, te rog!

DOnia, zau ca am vrut sa detaliez plimbarile da mi-a fost teama sa nu ies prea mult din topic si sa nu plictisesc lumea! Promit ca pentru tine si cei interesati voi scrie un mesaj in care voi detalia ceea ce am vazut la nemtzalai!..Eu una inca sunt cu gandul acolo!






Alina,mami de Mihnea-Octavian
varsta Octavian;

www.pampers.ro/ro_RO/baita/gallery_view.php?page=1&id=2753&from=search&keyword=PETRE" target="_blank">votati un super-bebelush !!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lizzy spune:


tot din categoria 'ne merge asa bine ca mai bine nu se poate' :-)
si azi-noapte a dormit fara treziri.
si ieri si azi s-a intors la papa in scaun. si mananca f bine, cam orice. roxanica, la fiecare masa ma gandesc la voi, cat de mult ma bucur ca david papa si el acum!

meniul zilei de azi:

6.00 250ml lapte
10.00 1 o para+branza calcica si un pic de paine cu unt si cascaval; la 10.30 100ml suc
13.30 legume din ciorba+ficat; pilaf de orez cu morcov; mintenas primeste si apa
deseara, in principiu
18.00 cereale+iaurt+ce mai gaseste de ciugulit pe la altii prin farfurii
21.30 250ml lapte

pofta mare va dorim tuturor!


aaa, sa nu uit! cum se prepara cus-cus-ul ca si garnitura? pt adulti/copii...



Marc (17.12.06) si Ianis (14.09.04)

Pozele noastre / www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=52587" target="_blank">Nasterea lui Ianis


www.helpsonia.com/" target="_blank">Pentru Sonia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns asiza spune:

Dianocica, de ce Prednison sub nici o forma??? Ti-a explicat? la laringita acuta edematoasa subglotica noi n-am luat deloc antibiotic, tratamentul a fost doar aerosoli cu adrenalina si Prednison...na, dar cati medici atatea tratamente...eram curiaosa doar de ce Prednison sub nici o forma...Sanatate multa lui d!

Oana cu www.youngnutrition.net/member/tickers/64637/ticker1.png" target="_blank"> Denis (19 dec 2006)
Slideshow


Life is short...buy pink shoes!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lizzy spune:


desiree, daca te ia cineva de off-topic va da scroll si gata. parerea mea. suntem o gashca de tolerante, zic eu. si mie imi place sa povestesti din calatorii. am retrait si eu excursia noastra prin pozele tale din viena!

la pesti ajung mai greu. adica am un excel cu fixurile zodiilor si trebuie copiat celula cu celula, dimineata am avut timp pt primele. acum marc se joaca langa mine, vreo 10 minute ma lasa, dup-aia iesim un pic. dupa 4pm cand doarme iar poate apuc sa le pun pe toate restul deodata.



Marc (17.12.06) si Ianis (14.09.04)

Pozele noastre / www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=52587" target="_blank">Nasterea lui Ianis


www.helpsonia.com/" target="_blank">Pentru Sonia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns desiree spune:

Extras din cartea TOTUL SE INTAMPLA INAINTE DE 6 ANI, daca nu ati apucat inca sa cititi pasajul, il redau aici..ca tot vorbim de vezici, olite si control, materialul sugereaza si cateva posibile solutii de invatare a copilului la olita si cred ca este foarte interesant de incercat!

CUM INVATAM COPILUL SA SE PASTREZE CURAT

Sa incepem prin a oferi citeva date psihologice esentiale pentru acest subiect. Mai intii, este un fapt verificat ca mamele nu-si pot curati copiii inainte ca acestia sa fie de acord. Puteti trimite un copil la toaleta de mai multe ori, dar daca nu este pregatit pentru obiceiurile curateniei, nu-l puteti forta, in ciuda mingiierilor sau incercarilor de intimidare.
In al doilea rind, ceea ce impinge un copil sa renunte la vechile obiceiuri de eliminare fara griji, si sa invete aceasta noua maniera stranie pentru a se descotorosi de deseuri? Nu exista decit un lucru care il poate incita. El cere ca dragostea si atentia dumneavoastra sa-l recompenseze pentru a fi invatat bine acest proces. Dar, nu poate dori dragoste si atentie decit atunci cind sunteti deja in raporturi de intimitate cu el. Daca legaturile dumneavoastra sunt dificile, sunt mari sanse sa va chinuiti in incercarea de a-l invata.
In al treilea rind, daca incepeti aceasta educatie inainte ca micutul sa fie pe deplin pregatit, pe plan neuro-muscular sa-si controleze sfincterele, sau daca insistati sa-l invatati acest lucru prea devreme, va considera ca sunteti prea exigenti cu el. Se va simti depatit de problema, traumatizat. De aceea, am indicat cu insistenta in capitolele precedente ca nu trebuie sa incepeti acest lucru inainte de aproximativ doi ani.
A patra remarca: pentru multi parinti, antrenamentul pentru curatenie pare foarte simplu. Este intradevar asa pentru adulti, dar este un proces de invatare foarte complex pentru un copil de doi ani. Atunci cind materiile in miscare, in interiorul intestinului exercita o presiune asupra rectului, se produce o relaxare a muschilor rectali care provoaca o miscare intestinala incorecta. Pentru a antrena un copil, trebuie sa-l invatam sa schimbe ordinea acestor faze. Trebuie invatat sa suprime reflexul de expulzare al muschilor rectali, trebuie invatat sa-si strige parintii, sa mearga pina la baie, sa se dezbrace si sa se aseze pe olita, toate in timp ce isi reprima reflexul imperativ de expulzare al muschilor rectali. Un copil nu este cu adevarat curat, atita timp cit nu poate efectua singur toate aceste faze ale unui proces nou pentru el.
Vedeti de ce este greu pentru un copil de doi ani? Daca parintii il pedepsesc sau folosesc alte metode de constringere, din cauza greselilor sau micilor accidente care se pot produce, aceasta va avea ca rezultat un profund traumatism: frica, minie, iar din caza stingaciei parintilor pot interveni blocaje.

Cum incepeti? Mai intii sa facem diferenta intre antrenamentul intestinului si cel al vezicii. Acestea implica mecanisme diferite si trebuie, deci, abordate in mod diferit. In mod obisnuit, antrenamentul intestinului survine primul. Sa incepem cu acest lucru.
Multi parinti incep antrenamentul copilului, calculind, in imensa lor intelepciune, ora exacta la cere copilul trebiue asezat pe olita, si felul in care sa provoace o miscare inestinala. Acest procedeu pare foarte logic si exista multi parinti care nu-i pot vedea absurditatea. Poate va veti da seama de ea daca va voi pune urmatoarea intrebare: presupuneti ca in acest moment, in mijlocul lecturii, un urias de vreo trei metrii vine si va ridica, va duce la baie si va aseaza pe scunul toaletei anuntindu-va cu o voce dura si imperativa: “ E timpul!”. Presupuneti ca va obiga sa ramineti asezat 5-10 minute. Care ar fi reactia dumneavoastra? Aceeasi cu cea a copilului in conditii identice. Este o comparatie ridicola? Ginditi-va, si vedeti daca nu exista multi parinti care se poarta in acest fel.
Cu mult timp in urma, intr-o carte a Dr. Anderson Aldrich, este descrisa o metoda mult mai satisfacatoare pentru a antrena un copil sa-ti controleze intestinul:
“Antrenamentul la care il vom supune lasa de-o parte una din aptitudinile fundamentale ale unui copil, procesul psihologic de control al intestinului. Cind nu reusim sa ne sincronizam metodele de antrenament cu eforturile de eliminare care se produc in mod natural, lasam sa ne scape o sansa. Procesul psihologic al miscarilor intestinale poate fi explicat in putine cuvinte… Ca si pentru orice alta activitate vitala a corpului, nimic nu este lasat la voia intimplarii. Copilul face o miscare intestinala comformindu-se unor reguli bine definite care se manifesta in mod automat in colon… La intervale de citeva ore, se produce un eveniment psihologic destul de spectaculos numit miscarile maselor intestinale. Intreg continutul colonului, incepind cu partea sa ascendenta, se divizeaza in mai multe mase (in forma de cirnaciori), si care coboara cu o viteza surprinzatoare spre rect. Presiunea exercitata in acest fel asupra rectului declansaza contractia muschilor abdominali si relaxarea celor care inchid rectul. In acest moment, si putin importa la ce ora arbitrar aleasa de noi, se produce o miscare intestinala la copil. Miscarea acestor mase intestinale pare penibila, deoarece copilul se agita din cauza miscarilor interne, face eforturi viguroase, apoi se “usureaza”…
Nu trece mult timp pina ce problema “educatiei” vine sa saboteze acest frumos mecanism. Punem copilul pe olita si asteptam… Rareori il consultam in ceea ce priveste timpul acestei actiuni. Faptul ca micutul are propriul sau mecanism, propriul ritm de viata, pare sa fie ignorat in totalitate.
Este total nesanatos sa nu tinem cont de miscarile maselor intestinale ca forta initiala a ritmului de evacuare, deoarece, aceasta activitate naturala, ignorata timp indelungat, tinde sa dispara complet. Este exact ceea ce se intimpla la majoritatea copiilor constipati, stimulul intern este fie disparut in totalitate, fie a fost ignorat si acum nu mai poate fi interpretat ca un apel automat de a merge la toaleta”

Greseala care consta in a nu tine cont de mecanismul personal de declansare are deseori consecinte grave asupra dezvoltarii psihologice a copilului dumneavoastra. Va crede ca asteptam de la el sa simta ceva ce, de fapt nu simte deoarece miscarea maselor intestinale nu se produce. Acest sentiment ii distruge incet, incet, increderea in sine. In functie de gradul de agresivitate al mamei in lumina acestei pretinse curatenii si al caracterului mai mult, sau mai putin docil al copilului, pot lua nastere tot felul de reactii psihologice deplorabile. Un copil docil se poate teme sa nu fie pedepsit daca nu-si reprima senzatiile biologice si intestinale. Va incerca din toate puterile sa va fie pe plac, dar pentru aceasta va trebui sa plateasca pretul: refuzarea senzatiilor viscerale care provoaca pierderea increderii in sine.
Este deasemenea posibil ca micutul sa se plieze cu usurinta obiceiurilor de curatenie care ii sunt impuse, dar sa transfere frustratiile si conflictele personale in alte domenii. Poate deveni dintr-odata timid si fricos, sau poate avea cosmaruri. Mama se poate lauda fara grija ca si-a educat copilul, fara sa vada vreo legatura intre aceasta si alte probleme care au intervenit treptat.
Copilul, poate de asemenea sa nu fie atit de docil. Poate sa fie rebel. Daca face ceea ce ii cereti, va va fi superior, deoarece ii sta in puteri sa va satisfaca. Daca nu face ceea ce trebuie, unde si cind trebuie, descopera ca va poate enerva. Atit intr-un caz cit si in celalalt, isi da seama ca poate actiona asupra dumneavoastra. Acesta este inceputul ostilitatilor. Copilul si-a creeat o schema mentala de rebeliune care se va extinde probabil la multe alte aspecte ale vietii sale si care va va creea eventual, probleme. Toate aceste reactii neafaste pot fi evitate. Este suficient sa ascultati semnalul biologic particular copilului dumneavoastra si sa-i indicati sa mearga la toaleta.
Acum sa fim clari si sa vorbim despre ceea ce trebuie sa faceti cind copilul are deja doi ani si va hotariti sa incepeti sa-i inoculati aptitudinile de curatenie. Incepeti prin a-l invata cuvinte care desemneaza ceea ce se intimpla. Daca incepeti antrenamentul intestinal in jurul virstei de doi ani, nu ar trebui sa aveti nici o problema. Cind il vedeti ca se strimba si ca face eforturi, spuneti-i fara sa insistati: “Jimmy tocmai face pe el!”. Dupa ce a auzit de mai multe ori aceasta fraza, isi va face o ideea precisa despre ceea ce se iantimpla. In curind va va anunta el insusi: “Mami, fac pe mine!”. Cind ati facut toate aceste lucruri, puteti trece la etapa urmatoare.
Folositi mai degraba o olita stabila, decit capacul de toaleta sau chiuveta. Aceasta din mai multe motive: in primul rind ca pe olita se poate aseza fara ajutorul nimanui. Apoi, copiii sut deseori speriati de inaltimea toaletei si de zgomotul apei. Cu citeva saptamini inainte de a incerca “ operatiunea bebe curat”, puneti olita in baie, in apropierea toaletei, dar nu incercati inca sa-l invatati sa o foloseasca. Trebuie sa o puneti doar la indemina si sa ii dati timp sa se familiarizeze cu ea. Copilul are voie sa se antreneze, si sa se aseze si sa se ridice dupa ea de cite ori are chef.
Cind sunteti pregatita sa-l obisnuiti, aratati-i olita. Spuneti-i ca este destul de mare sa se aseze pe ea si sa faca precum adultii. Copiilor le place sa-si imite parintii si fratii mai mari. Manifestind ingrijorare vis-a-vis de aceste functii, multi parinti nu fac apel la acest instinct al imitatiei. Daca puteti sa ramineti destinsa, sa nu va stresati, aceasta va ajuta copilul sa va priveasca, pe dumneavoastra si pe sotul dumneavoastra asezindu-va la toaleta. Detineti un avantaj daca aveti un copil mai mare. Cel mic incearca sa-l imite pe fratele sau in tot ceea ce face. Mersul la toaleta nu este o exceptie.
O data ce l-ati invatat unde si cum trebuie sa-si faca nevoile, spuneti-i ca a crescut indeajuns incit sa nu mai aiba nevoie de scutec. Puneti-i un slip si lasati-l sa se descurce. Daca reuseste, puteti pune slipurile copilului intr-un sertar suficient de jos sau pe un raft unde poate ajunge cu usurinta. In acest mod se poate schimba singur.
Deoarece il invatati un lucru nou, amintiti-va ca pedepsele incetinesc invatarea. Acestea nu sunt indicate cind este vorba de a invata un copil sa se pastreze curat. Trebuie ca miscarea acestei mase biologice interne, sa fie pentru copil un semnal care sa-l anunte ca este cazul sa mearga la toaleta. Trebuie sa-i sustineti succesele prin complimente si afectiune si este necesar sa ignorati esecurile.
Este o idee buna sa-l lasati din cind in cind, sa foloseasca si toaleta “celor mari”. Este bine sa variati conditiile si sa obisnuiti copilul cu diferite situatii. Aceasta va va ajuta in momentul in care nu va aflati acasa la dumneavoastra sau cind va deplasati cu masina.
Este de asemenea important sa asteptati pina ce copilul iese din baie pentru a goli continutul olitei. Unii copii sensibili ar putea considera, in acest stadiu al imaginatiei primitive, ca toaleta este un fel de masinarie diabolica si violenta care face lucrurile sa dispara. Este posibil sa i se faca frica. Chiar daca copilului nu ii este frica de toaleta, faptul de a goli olita este un pic deconcertant. El considera deseurile ca pe o parte a corpului sau si, intr-un fel, le respecta. Cind foloseste olita pentru a va face placere, aceasta actiune are pentru el acelasi sens ca si gestul unui copil mai mare care face un cadou unei persoane pe care o iubeste. Deoarece v-au fost oferite din dragoste, poate sa i se para curios ca le aruncati imediat in toaleta. Este mai bine sa asteptati sa paraseasca incaperea.




EDUCAREA VEZICII

Controlul vezicii urinare este ceva mai greu de obtinut decit controlul intestinului. De aceea dureaza mai mult. Exista mai multe motive pentru acest lucru. Mai intii, senzatiile fizice care semnalizeaza unui copil ca are nevoie sa urineze sunt mai putin pronuntate decit cele ale miscarilor intestinale. In al doilea rind, la copil faptul de a urina este un reflex automat care este declansat de presiunea vezicii. Cu alte cuvinte, este mai usor pentru un copil sa se controleze pentru a face ceva decit pentru a impiedica producerea unui lucru.
Controlul vezicii prezinta doua aspecte: controlul in timpul veghei si controlul in timpul somnului. Controlul in timpul veghei survine, in general primul. Doctorul Gesell a remarcat ca acest lucru se realizeaza in trei etape. Mai intii, copilul isi da seama ca este ud. Apoi intelege ca este pe cale sa se ude si poate anunta acest lucru. Ceva mai tirziu incepe sa anticipeze si sa se gindeasca ca este pe cale sa se ude. Inainte de a incepe invatarea efectiva a copilului il puteti ajuta sa exprime aceste etape prin cuvinte. Tatal poate fi de mare ajutor, in cazul in care aveti un baiat. Il puteti lasa sa-si priveasca tatal urinind din picioare. Daca aceste sugestii vi se par inconfortabile, este mai bine sa nu incercati aceasta metoda.
Cind veti fi pregatita sa incepeti sa educati intradevar copilul sa-si controleze vezica, va puteti baza pe semnele biologice care indica o vezica plina si nevoia de a urina. Puneti-i un slip si spuneti-i ca este destul de mare pentru a urina fara a mai folosi olita. Daca este baiat, se poate sa doreasca sa urineze in WC. Aici aveti nevoie de o mica treapta pe care sa se urce.
Unele carti trateaza modul de educare al baietilor si fetelor, lasind impresia ca atit baietii cit si fetele urineaza mai intii asezati. Acest lucru nu este deloc natural pentru un baietel si se datoreaza in mare parte educatiei primite din partea mamei. Este mult mai normal sa invatati un baietel sa urineze in picioare. Daca fetita doreste sa urineze in picioare, lasati-o pina cind intelege ca nu este prea practic pentru ea.
Va trebui sa invatati copilul un cuvint simplu, la nivelul sau, care sa desemneze aceste functii biologice. “Pipi” este un cuvint pe care copilul il poate spune cu usurinta. Se pare ca acesta este cuvintul cel mai raspindit. In orice caz, trebuie sa folositi cuvinte simple si sa evitati expresii complicate pe care unii parinti le folosesc din exces de pudoare.
La fel de important este sa invatati copilul sa urineze in locuri diferite, pentru ca acesta sa nu fixeze pentru a urina un anume loc sau anumite conditii. Controlul functionarii vezicii pe timpul noptii va urma un progres lent, cu perioade de ezitare, pina ce se va instala definitiv. La inceput nu contati pe un progres rapid. Recompensati copilul, felicitindu-l pentru “succese” si treceti cu vederea micile accidente.
Controlul nocturn al vezicii nu poate fi atins pina ce nu sunt indeplinite doua conditii. Mai intii copilul trebuie sa fie capabil sa-si controleze aceste functii in timpul zilei. Apoi, este necesar sa poata sa-si mentine sfincterele inchise fara a se trezi. Bineinteles, controlul in timpul noptii este mai greu de realizat decit in timpul zilei; dureaza, de asemenea, mai mult. Ce trebuie sa faceti, in calitate de parinti, pentru a favoriza controlul nocturn? Nimic. Absolut nimic. Dezvoltarea naturala a vezicii si faptul ca micutul a invatat sa-si controleze functiile in timpul zilei, vor aduce, mai devreme sau mai tirziu, solutia problemei.
Cind copilul se trezeste in miez de noapte, cu patul ud, multumiti-va sa schimbati cearsafurile fara sa insistati asupra faptului.
Un copil pe care il antrenam sa-si controleze intestinul si, in timpul zilei, vezica, urmind metodele descrise in aceasta lucrare, pe care mama l-a invatat sa se pastreze curat intr-o maniera destinsa, nu ar trebui sa aiba probleme in a obtine controlul nocturn, la virsta potrivita. Dificultatile controlului nocturn se vor prezenta la copilul care a invitat prin constringere sa-si exercite functiile biologice normale in timpul zilei. Acest copil va reusi mai greu sa deprinda controlul nocturn. Poate fi iritat din pricina faptului ca se fac presiuni asupra sa. Va refula in mod inconstient aceasta animozitate impotriva parintilor udind patul noaptea . Parintii trebuie sa inteleaga faptul ca micutul nu face aceasta in mod deliberat. Dealtfel, doarme cind se intimpla acest lucru. Niciodata nu trebuie pedepsit un copil pentru ca a udat patul noaptea.
Unele cazuri de tulburari nocturne, foarte putin numeroase, au cauze fizice. Aceste cazuri sunt foarte clare deoarece prezinta simptome cum ar fi incapacitatea de a se controla in timpul zilei, ceea ce permite medicului sa determine anomaliile. In cea mai mare parte a cazurilor copilul uda patul in timpul noptii din cauza tensiunilor psihologice la care este supus. Daca aceasta se intimpla si dupa virsta de cinci ani, parintii trebuie sa se abtina sa incerce diferite metode (in fata acestei probleme parintii sunt capabili sa incerce cele mai stranii metode). Cel mai indicat este consultarea unui specialist in locul aplicarii diverselor metode “dupa ureche”
Ii puteti arata copilului drumul catre toaleta dar nu-l puteti forta sa mearga inainte sa fie pregatit pentru aceasta. Sa presupunem ca nu este inca pregatit. Sa presupunem, de asemenea, ca dupa zece zile, eforturile dumneavoastra de a-l pastra curat nu duc la nici un rezultat. Concluzia este ca micutul nu este inca pregatit pentru un astfel de antrenament. Reveniti la scutece si mai asteptati citeva luni inainte de a incerca din nou. Eu am inceput cu baiatul meu cind acesta avea doi ani. Dupa o saptamina a fost evident ca nu avea deloc chef sa invete acest lucru la momentul respectiv. Decit sa angajez un conflict, am revenit la scutece si am incercat din nou la doi ani si jumatate. Acelasi rezultat. Nu era pregatit. Am incercat din nou la o luna dupa cea de-a treia aniversare. Atunci, in spatiul a trei saptamini a invatat sa-si controleze atit intestinul cit si vezica. Si cu baiatul cel mic am incercat tot la doi ani. Nu a mers. Am mai asteptat, si am incercat din nou la doi ani si jumatate. Era pregatit. Trei saptamini mai tirziu era curat.






Alina,mami de Mihnea-Octavian
varsta Octavian;

www.pampers.ro/ro_RO/baita/gallery_view.php?page=1&id=2753&from=search&keyword=PETRE" target="_blank">votati un super-bebelush !!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns desiree spune:

bbeeeeyyyy, ia uitati ce calutz mi-a trimis unchiu si matusa din Spania!..yuhuuuu!

pt cei curiosi, cica scrie marca FISHER-PRICE pe el!


Alina,mami de Mihnea-Octavian
varsta Octavian;

www.pampers.ro/ro_RO/baita/gallery_view.php?page=1&id=2753&from=search&keyword=PETRE" target="_blank">votati un super-bebelush !!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dayanara spune:

dianocica - imi pare rau pentru baiat, dar cum zicea si donia, cred ca punctul culminant la atins atunci cand v.a internat, sper sa nu aibe crize de sufocare, eu cred ca as fi intr.o panica continua

desiree - super jucaria calut ! si pare tare entuziasmat de ea

vroiam sa va mai intreb ceva de cate un produs din romania, sa stiu cand oi veni, mai sunt vreo 2 sapatamani si eu ma agit de pe acum si va stresez, va dati seama ce.i fac sotului, ca.mi vine sa.l pun sa faca bagajul de pe acum

ivan si dayanara

Mergi la inceput