Poznasi smecherasi de mai-iunie 2004 - 89
Raspunsuri - Pagina 3
mephala30 spune:
Buna dimi la si o felie de salam de biscuiti.
Anacami, multumesc pentru raspuns, l-am citit cu sufletul la gura.
Da, i-am explicat si eu ca asta e serviciul lui, ca nu-l abandonez...ce nu i-am explicat...daca spuneti ca e ok, nu-mi ramane decat sa astept ca lucrurile sa reintre in normal.
referitor la kg in plus, chiar nu e cazul sa-ti faci griji, sunt abia 2 luni si ceva de cand ai nascut. Imi amintesc ca incepusem sala, dieta (pe la 7 luni dupa nastere) si cantarul nu se misca deloc, era intepenit la 70 de kg. Cumplit!!! Cu rabdare, cu diete, cu vointa, usor-usor, s-au topit kg. Si acum ma lupt cu cateva care nu vor sa plece (am 59 de kg, asta dupa ce in vara ajunsesem la 56)
Nu ne-ai spus nimic de surioara, a nascut???
O duminica placuta!
anacami spune:
Buna dimineata!
Carmen,multumesc de cafea (chiar beau cate una dimineata)
Eeee,eu te-am luat la kg, am mai mult de 70 ...mult mai multe...Dupa ce am iesit din spital la nasterea lui Sebi aveam vreo 68 si eram ingrozita de cat de multe am...Acum ar fi floare la ureche...
Sunt sigura ca voi ajunge din nou la 50 si ceva,desi nu stiu cand...voi avea ceva de luptat,dar iau exemplul vostru si al Vanessai.Dupa ce nu mai alaptez merg la nutritionist si la sala (acum mananca la cerere,uneori f. des)
Legat de gradinita,te asteptai sa nu zica chiar nimic? este adevarat ca mai sunt unii copii care de abia asteapta, ca au auzit de la alti copii sau de la fratiorii mai mari ca este bine (la Teodor o sa fie mult mai bine).Sunt unii care au mers cu placere in primele zile,dar au inceput sa planga dupa cateva saptamani (le-au fost "inselate asteptarile" sau au avut diverse conflicte).
Sebastian doarme asa de bineee dimeneata, sa nu-l deochi, dar, numai in cursul saptamanii,cand trebuie sa mearga la gradinita; in weekend ne da trezirea la 6 dimineata . Pe bune,chiar doarme,nu se preface, cred ca il sleieste/stoarce gradinita de puteri
Saptama trecuta a mers bine-merci la gradinita luni si marti, ca miercuri sa i se pna pata ca el vrea sa stea acasa-sa se uite la desene animate.Pana la urma l-am imbracat, a mers singurel de la poarta, a trecut pe la controlul medical si a deschis gura sa i se vada gatul,a urcat scarile; la ultima turnanta pana la usa s-a razgandit brusc, ca el vrea sa ne intoarcem. S-a tavalit pe hol,in conditiile in care era plin de apa murdara de la zapada topita de pe incaltamintea tuturor
L-a luat educatoarea pe sus,cu tot cu hainele de strada. Am mai stat nitel dupa un stalp,s-a linistit repede si a inceput sa se joace,la amiaza l-am luat de acolo un zambet. El incearca,daca cedam bucuria lui.Problema este ca daca cedam o data,face asa tot timpul.Poate credeti ca il torturam,dar daca l-ati cunoaste ati vedea ca este un smecher,stie sa faca ce vrea cu noi. Daca nu ii merge, zice "bine,bine,fac cum vreti voi!". Daca nu se obisnuieste acum,la anul va fi tot mai greu in conditiile in care se face din ce in ce mai incapatanat (pot sa ma rog in genunchi de el,daca nu face cum vrea el nu se potoleste).La noi este bine ca merge la gradinita,a devenit parca mai responsabil,il educa mai bine (spre rusinea mea,acasa sunt 4 persoane,din pacate nu se respecta in unanimitate hotararile unuia in ceea ce-l priveste-adica daca eu zic "nu", il gaseste macar pe tataia care ii indeplinise dorinta-dnul Goe inpersoana...).
Ai vostri tot asa incapatanati sunt?
Irinel,tu ziceai de cartea aia?
o vrea si eu:
anacami75@yahoo.com
Multumesc!
Camelia, Sebastian si Stefania
mephala30 spune:
hei, a nascut soraaaaa? intreb a treia oara,
eu zic ca Iustin e un copil normal, nici prea incapatanat, dar nici docil. Eu stiu cum sa-l iau si ne intelegem bine, taica'su e mai sever, isi pierde rabdarea repede si copilul il simte si i se impotriveste. Eu, normal, ii tin partea copilului, ca deh, e copil.
Sotul e satul de reprosurile mele, ...ce sa fac daca am trei copii, nu doi?
DianaR spune:
Cami, eu ziceam ca am cartea. Irinel o doreste ca si tine, dar inca nu mi-a spus adresa. Ti-o trimit in cursul zilei de azi. Chiar asa, a nascut sora?
Carmen, trebuie sa ai rabdare, cam 1-2 saptamani dureaza adaptarea la gradi. La program lung e si mai greu, cu Vlad n-am avut probleme la programul scurt.
Acum dupa vacanta si Vlad imi mai face figuri, se trezeste greu, spune ca nu vrea la gradi, a si dat putin apa la soareci in una din zile... Dar deja vineri a fost muuult mai bine.
Diana, Vlad(16.05.04)(bebelus si copilas) & Timeea (18.05.06)
Filmulete
Irinel spune:
Cami, tu ziceai de cartea lu Monti, de slabit, sau de aia despre psihologia copilului? Ca pe asta o am, pe prima o are Diana. Pupici.
Diana, am trimis adresa. Saru-mana. Pupic.
Sa ne rugam pentru ei si sa-i ajutam sa zambeasca sanatosi:
Stefanel / Andrei/ Sonia / Darius / Teo / Ionut
Irina, Daniel (28 Mai 2004) si ingerasul Maria
anacami spune:
Helou,a fost plecati
Carmen, nu a nascut inca; oricum zilele acestea se fac 40 saptamani, se pare ca are colul mai rigid, contractiile desi cam dureroase nu sunt regulate si eficiente
Irinel, le vreau pe amandoua, pe ambele ar trebui sa le citesc "din scoarta-n-scoarta",sper sa se prinda ceva de mine si sa am rezultate pe ambele linii
Va multumesc anticipat!!!
Camelia, Sebastian si Stefania
DianaR spune:
Am trimit cartea cu Monti lui Cami si lui Irinel.
Cami, ti-am bagat pe gat cartea lui Monti, acu n-ai ce zice musai s-o citesti si sa te pui pe treaba... Eu de cartea asta intelesasem ca intrebi, vezi cum ma gandesti numai la ale mele. ..
Apropo de cartea cu filozofia copilului, Irinel daca nu-i prea mare deranjul te-as ruga sa mi-o trimiti, pe adresa pe care ti-am trimis si eu Monti.
Carmen consultatia a ramas in aer. Ma gandesc ca pana la urma te-ai linistit. Am citit dincolo parca de ceva anemie si un EKG cu probleme? Esti ok?
Pupici, musai sa-mi fac abdomene, dus etc... Au de capul meu...
Diana, Vlad(16.05.04)(bebelus si copilas) & Timeea (18.05.06)
Filmulete
tnicoleta spune:
Buna fetele, sa aveti o saptamana frumoasa
Carmen Eu zic ca sunteti pe drumul cel bun cu gradinita, chiar daca mai plange cand il duci. Cu faptul ca la al doilea va fi mai usor e sigur. Noi daca suntem multi pe acasa, verisorii Biei mergeau toti la gradi sau la scoala si cand veneau povesteau sau se jucau de-a gradinita, asa ca Bia singura a inceput sa intrebe ea cand merge la gradinita, dece nu are si ea o gradinita a ei etc. In prima zi cand am dus-o a plans putin, poat si pentru faptul ca nu era nimeni cunoscut acolo. De a doua zi nu a mai plans, o luam la 12 dupa ce manca, apoi m-a intrebat dece ea nu doarme cu toti colegii la gradi si asa am lasat-o la program lung, in primele zile o luam imediat ce se trezea, apoi am prelungit treptat. Intr-o zi chiar m-a supart rau si am pedepsit-o luand-o ultima din clasa, pentru ca luase obiceiul sa imi zica ca mai sta sa se joace si apoi o apuca fuga prin gradinita ca sa nu o imbrac.
Irinel Referitor la TV. In timpul saptamanii nu se uita decat seara foarte putin, e un serial cu niste sirene care ii place si ii place si sotului. In rest doar in we mai merge TV pe desene insa nu prea mult. Asa la noi in camera. La cumnatamea in schimb e TV-ul numai pe desene si se mai uita si acolo. In momentul de fata am discutii aprinse cu sotul sa nu o mai lase sa se uite la cananul Jetix unde dau numai desene violente pe care ea nu le intege si viseaza noaptea urat. Eu o las sa se uite numai pe Minimax unde sunt desene non-violente si din care mai invata cate ceva.
Distractie placuta in vacanta
Cami Succes la dat kg jos. Referitor la frati, da e minunat cand ne adunam toti, mai ales cand suntem si cu copii dupa noi. Sambata am fost toti la ziua lui Filip, baiatul cec al surorii celei mai mari. Cei mari au stat la barfa si iar cei mici s-au jucat atat de frumos impreuna. Tipau, zbierau, alergau se mai si loveau din greseala. A fost distractie mare pe capul lor. Soramea pregatise un aluat de pizza pe care l-am pus eu in taga cu ajutorul piticilor care vroiau si ei sa mai puna cate ceva pe ea. s-au mancat 4 tavi cat ai zice peste si tot mai voiau.
Nicoleta si Bia Ciocarlia Sarbatoarea recoltei
Delta + Mare Toamna 2005www.dropshots.com/tnicoleta" target="_blank"> Filmulete
"Viata poate fi inteleasa doar privind in urma. Dar poate fi traita doar privind inainte." (Soren Kierkegaard)
mephala30 spune:
Diana, nu m-am linistit prea tare, iti dau buzz zilele astea, dupa 10. La ce ora ii culci pe copii? Sa stiu, cand esti libera...
mephala30 spune:
Nicoleta, multumesc pentru incurajari.
Voi vedea cum se acomodeaza saptamana asta. Dar il cunosc si inclin sa cred ca prea multe nu se vor schimba. In cazul asta, voi renunta la somn si il vom lua dupa masa de pranz.