SALATE

Raspunsuri - Pagina 9

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Milia spune:

O salata foarte buna in acest sezon, cand lipsesc legumele proaspete:

Salata de cruditati

Morcovi, telina, mere. Se spala bine, se curata de coaja, se rad pe razatoarea cea mai fina. Se adauga sare dupa gust, suc de lamaie (sau otet de mere) si ulei. E foarte gustoasa si foarte usoara. E buna la fripturi si e indicata si pentru cei care vor sa slabeasca (are putine calorii, in schimb aportul de vitamine si minerale e ridicat). Se poate pune si varza alba (cruda, nu murata) taiata foarte, foarte fin. Daca o serviti ca aperitiv, puteti pune maioneza in loc de ulei (dar nu folositi otet, ci suc de lamaie, chiar mai multisor). Puteti combina si alte legume, dupa gusturi si fantezie.

Poate stie toata lumea aceasta reteta simpla, dar sper sa v-o reamintiti cu placere.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Marianar spune:

Salate cu porumb

initial postat de Candy
Salata de porumb cu ton:

O cutie de ton maruntit (scurs de lichid) se amesteca cu o ceapa taiata julienne, 1-2 castraveti murati tocati marunt, 1/2 cutie de porumb din conserva (fara zeama) si se leaga cu 2 linguri de maioneza. Facultativ se pot adauga masline verzi si o lingura de mustar picant.

Salata de porumb cu pui
un piept de pui fiert + o conserva porumb (scurs) + o cutie de ciuperci + un gogosar murat + 2 linguri maioneza.

initial postat de Marianar

Salata cu legume si orez
Ingrediente:
1 cutie amestec legume (porumb, mazare, gogosar murat)
1 cutie ciuperci
2 rosii tocate cubulete
1-2 morcovi dati pe razatoarea mica
1 cana orez(cu bobul lung) fiert
3-4 linguri de maioneza
vegeta si piper dupa gust
marar si patrunjel tocat fin
Se amesteca usor.



initial postat de gabrianah

salata rece de taitei cu porumb
fierbi taitei spiralati( sau alte forme, dar sa fie grosi si scurti), ii scurgi, ii lasi sa se raceasca, apoi ii pui intr-un vas mare . Adaugi parizer taiat cubulete( sau sunca), ardei verde, ardei rosu, rosii, mazare din conserva si porumb.amesteci bine impreuna cu ceva maioneza usoara( miracel whip) sau iaurt. Se pot adauga si castraveti cruzi taiati cubulete.
eu pot minca din asta intr-una vara, mai ales cu carne la grill.

initial postat de she_wolf
Salata de porumb cu smantana
Porumb, piept de pui fiert si taiat cubulete/sunca taiata cubulete, smantana, marar, sare, piper. Se amesteca toate.

Salata de porumb cu creveti

Porumb, creveti (decorticati!), avocado taiat cubulete si sos salsa. Amestecate.

Salata de porumb cu ton

Porumb, ton din conserva, salata verde, lamaie si ulei de masline. Se poate pune si maioneza in loc de ulei.

Claudia si Cristi

initial postat de Clopotzel
Salata de ton cu porumb si telina

o conserva de ton in suc propriu, o scurg de zeama, adaug porumb boabe din conserva cam la fel cat este ton, si cam aceeasi cantitate de telina petiol taiata cubulete mici, ca legumele ptr ciorba. Si fac un sos din iaurt cu mustar.

Before to judge somebody, walk a mile in his moccasins.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mariaangeli_que spune:

salata de creveti
ingredienti;salata verde(daca ai mai multe tipuri e mai bine),rosii,porumb boabe,salsa rosa (sau cockteil),creveti (fierti si curatati)ulei de masline si otet balsamic(e bun si celalalt)
se taie salata, se pune deasupra rosiile taiate ,salsa ,se adauga creveti, se presara cu porumbul boabe,sare,uleisi otet
este f.buna si f.decorativa,se amesteca totul doar in momentul servirii

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Marianar spune:

initial postat de maria m m

Salata de paste fainoase

Ai nevoie de...

500 g paste fainoase,500 ml iaurt, 1 conserva mica cu boabe de porumb, 200 g mazare fina congelata sau proaspata 1 ceapa mare,150 g castraveti murati, taiati cubulete, 1 conserva cu ciuperci, taiate felii, 2 pachetele cu verdeturi de salata congelate sau proaspete dupa gust ulei, otet, sare, piper, dupa gust

Se prepara...

Pastele fainoase se fierb "al dente", se lasa sa se raceasca, apoi se amesteca cu ingredientele de mai sus. Se pune la frigider peste noapte.


miru&nana=>fetele mele frumoase

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Marianar spune:

initial postat de Andreuta

Sfecla, maioneza, telina, pere si nuci!

Se coace sfecla la cuptor. Se curata si se da pe razatoare impreuna cu telina (cruda). Perele si nucile se taie marunt. Atentie: nu prea marunt fiindca nu se va mai simti gustul. Se face o maioneza (cat vreti voi, depinde si de cata sfecla se pune)si se amesteca toate!!!

E bun bun bun....

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns schuster laura spune:

SALATA BULGAREASCA
(daca mai este scrisa imi cer scuze)
INGREDIENTE:
-4 ardei grasi
-4 rosii
-1 ceapa mare rosie
-1 castravete (sera)sau 2-3 gradina
-100-150g cas sau cascaval
-sare,otet de vin si ulei

PREPARARE:
Ardeii se taie taietei,rosiile cubulete,castravetii felii cit muchia cutitului iar ceapa se taie in doua apoi taietei f.subtiri.
Totul se condimenteaza cu sare otet si ulei,iar deasupra se rade casul sau cascavalul ras.
Pentru cei care incearca POFTA BUNA!


schuster laura

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns schuster laura spune:

SALATA DE ICRE
(eu o pregatesc asa)
INGREDIENTE:
cantitatile sint relative
-icre de peste
-1 chifla inmuiata in lapte(cu ter. de val. indelungat)
-1/2l ulei
-sare,zeama de la 1lamiie
-ceapa rasa(eu pun ceapa verde)

PREPARAREA:
Icrele spalate si curatate se freaca cu sare intr-un castron dupa care se pun pe baie de aburi si se amesteca pina devin rosii la culoare.
Dupa se s-au racit se amesteca cu chifla stoarsa si treptat cu uleiul si sucul de lamiie.
Dupa obtinerea acestei paste se amesteca cu ceapa rasa si se pune la rece ca.2ore.
TIP:
-Cantitatea se poate mari amastecind cu ulei mai mult.
-Celor care le place un gust mai pronuntat de peste se pune mai putin ulei si lamiie.
-Iar daca salata se pregateste pt. un timp mai indelungat atunci se adaoga ceapa numai in cantitatea salatei dorite.


schuster laura

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Roxanica77 spune:

Salata de ton cu telina

Ingrediente:2 cutii ton in ulei
1 telina ; 2cepe ; 4 oua ; 1lamaie

Mod de preparare:Se scurge tonul de ulei,se taie ceapa marunt si telina se da prin razatoare,iar din cele 4 oua se face o maioneza in care se adauga lamaia,sare piper si putin mustar.Toate se incorporeaza intr-un vas.Se serveste pe paine.

POFTA BUNA, va doreste mama Roxana siRaluca

Mergi la inceput