Albinute & bondari de martie-aprilie 2007 (65)
Raspunsuri - Pagina 7
loradin spune:
Neata,
ieri am ramas fara net si nu am putut scrie.Iar azi as vrea sa scriu insa cuvintele imi zboara in cap stoluri fara a reusi sa le ordonez pentru a exprima ceea ce simt.
Draga mea Mihaela-intotdeauna in astfel de situatii ne simtim mici de tot si nimic din lumea asta nu ne ajuta sa redam ceea ce simtim.Da ....doare....insa trebuie sa stii un lucru....asa a vrut Doamne Doamne...a fost hotararea Lui si nu ne putem impotrivi.Eu cred in "compensare".Nu am mai spus pana acum insa am s-o fac pentru tine in ideea ca iti vei da seama cat de bine te inteleg.Mama mea a murit facand atac cerebral la servici iar tatal meu la nici sase luni de dorul ei.Bunicul meu la trei zile dupa ce ne-am inmormantat tatal s-a stins facand infarct la aflarea vestii.Si uite-ma o copila de 20 ani ramasa in grija cu un frate de 16 ani.Cu toate acestea sa stii ca Domnul mi-a dat in compensare un sot care ma iubeste si care mi-a fost mama,tata si prieten.(atat mie cat si fretelui meu) Nu sunt o habotnica si culmea ca desi imi este rusine sa recunosc l-am urat pe Domnul.Intotdeauna m-am intrebat de ce mie mi s-au intamplat toate astea.De ce atat de dur si repede? Cu ce gresisem eu in fatza Lui?(Asta ca sa nu mai spun ca in urmatorii trei ani s-au stins pe rand unchi,matusi,bunica) Mi s-a explicat ca Doamne, Doamne ridica in ceruri doar oamenii buni.Cu aceasta fraza am reusit sa supravietuiesc tavalugului de necazuri si stiu ca doar El a reusit sa ma ajute sa devin mama la 20 de ani pentru fratele meu care intre noi fie vorba era distrus.
Ai sa vezi scumpa mea cum ingerasul tau va avea grija de voi de acum incolo.Ai sa simti puterea lui atunci cand iti va fi mai greu.Iti spun toate astea din experientza.Intelegeam sa te simti vinovata daca hotarai un avort.Insa ai fost puternica,cea mai puternica si ai mers mai departe.Daca iti aduci aminte in perioada cand tu ne anuntai ca esti din nou mamaica toate ne-am minunat cat curaj ai.Si sa-ti mai spun ceva.Daca ar fi sa se supere Domnul pe noi pentru toate vorbele aruncate aiurea eu nu as mai fi aici ci in borcanul cu smoala.Am avut atatea momente de deznadejde si de regrete incat crede-ma daca ar fi cum zici tu ar fi fost jale pentru mine.(ma refer aici la Ana)
Sunt sigura ca la cat esti de puternica vei merge mai departe.Ai un pui de care trebuie sa ai grija in continuare.Si...ai sa vezi....ca va veni si celalat pui....atunci cand te vei astepta mai putin.
am sa te rog sa te sprijini in continuare pe noi si daca ai momente de deznadejde sa stii ca suntem aici..langa tine.Te pup
Minunea noastra la 8 luni
magdalena76 spune:
buna dimineata!
Haideti la o cafeluta!
Tot citesc, tot citesc, poate, poate ajung la zi ...
In primul rand LA MULTI ANI! ELA (si scuze pentru intarziere)
magdalena76 spune:
Despre scosul afara:
Noi am primit de la finii nostri un scaunel de pus in spate si asa iesim afara. De fapt este un scaun de metal care se pliaza, infasurat cu fas si diverse cureluse sa nu cada bb sau sa se arunce in cap. Este foarte practic, usor si comod si teroristul sta in capul tau si vede tot ce misca: masini, lumea de pe strada.... e tare incantat copilu. Cred ca nu stiu sa explic ca lumea si probabil ca nu va dati seama cum arata scaunelul asa ca o sa incerc sa pun o poza sa vedeti despre ce vorbesc, desi de la serviciu se incarca greu sau deloc.
loradin spune:
Tot eu,
pentru ca nu am vrut sa amestec mesajele am preferat sa revin.
Am sa-mi spun parerea vis-a vis de mesaje si de cum se interpreteaza ele.Am s-o fac la modul general,fara sa nominalizez. Ca sa fiu sincera dupa vestea Mihaelei aste mi se par asa niste cacaturi(scuza-ti expresia)Dar ma rog in viata asta mai dai si peste astea.Mi se pare atat de aiurea sa ne apucam dupa atata timp sa "citam" sa ne "justificam" Imi aduc aminte de un mesaj de-al lui Roxaniciuin care ne spunea ca ea vrea sa intre cu drag pe acest forum si sa citeasca lucruri interesante(ce le mai dam sa manance puilor nostri,ce progrese au mai facut,sa vada poze,filmulete)Atata dreptate i-am dat.Ok sunt de acord,suntem personalitati diferite dar de aici si pana a ajunge sa ne facem sa plangem una pe alta mi se pare prea mult.Toate avem momente cand suntem irascibile,obosite,nervoase dar ca sa ajungi sa iei niste mesaje atat de personal nu mi se mai pare normal.Oare facem asta de prea mult bine? Oare suntem prea plictisite si ne gandim noi ca ar fi cazul sa mai animam atmosfera? Sincer va zic ca mie uneia nu-mi este dor de astfel de atmosfera.Pana la urma care-i problema? Eu am zis ca fac "asa" asta nu inseamna ca tu trebuie sa faci fix ca mine.Daca nu faci "fix " ca mine ,te apuci si scrii un mesaj in care-mi spui ca eu nu consider pentru copilul meu ca ar fi bine sa fac ca tine.Ok! Unde-i supararea? Este adevarat ca poate fara sa ne dam seama frazele suna mai dur"nu experimentez pe copilul meu" dar de ce m-as supara eu? Bun,tu nu experimentezi ,asta nu inseamna ca ma judeci pe mine care o fac.Exista mamici mai curajoase si mamici mai kk-cioase(asa ca mine).Am toata admiratia pentru cele curajoase dar nimic nu ma va convinge sa fac ca ele daca nu simt asta.Asta nu inseamna ca le judec sau ca mai stiu eu ce..Toata lumea este libera pe acest forum sa spuna ce gandeste.Bun sau rau sa o faca.AAAA inteleg sa intre un mesaj de genul"acum imi strang copilul de gat" Atunci da....arunca-ti cu rosii dar si asta trebuie facuta cu finete.Poate reusim sa convingem persoana respectiva ca nu e tocmai ok ce face si salvam astfel copilul.Este un exemplu de cacao dar chiar nu-mi mai gasesc cuvintele.Dupa nopti nedormite(si aici vorbesc doar de mine) simt nevoia unei relaxari.Deschid calcu si ce gasesc...agitatie mare...Curiozitatea nu ma lasa sa-l inchid insa nici bine nu-mi este dupa ce citesc.Cand spun asta nu ma refer la mesajele in care unele dintre fete chiar sunt necajite.Doamne fereste! Am fost de atatea ori in situatia asta si de atatea ori m-ati scos din ea incat atunci cand pot ajuta(prin cuvinte si daca e cazul si prin fapte)o voi face cu multa placere.
Plus ca mai este ceva.Suntem mamici si cred ca fiecare dintre noi isi va invatata copilul sa nu tina in el atunci cand are ceva de reprosat.Sa o faca ,civilizat si fara sa jigneasca dupa care odata lamurit sa lase supararea si sa inteleaga ca nu este nimeni pe lumea asta care sa nu greseasca.In traducere : te-a deranjat ceva spune-o atunci,imediat.Poate persoana nu a vrut sa te supere ci pur si simplu condeiul i-a jucat feste(in cazul nostru tastatura).Sau...poate pur si simplu isi mentine parerea si nu ai de ales....trebuie sa i-o respecti.Sa o iei ca atare....Nu putem obliga pe nimeni sa ne iubeasca sau sa ne inteleaga.De aceea suntem atat de diferiti si tot de aceea nu ne plictisim unii cu altzii.
Ufffffffff.Nu vreau sa mai scriu astfel de mesaje.Vreau sa rad la filmuletele vesele, sa plang la cele emotionante ,sa vad sau sa citesc despre piticii atomici,sa invidiez mamicile cu copii ingerasi si ...lista continua
Va doresc o zi buna si mai ales LINISTITA!
Minunea noastra la 8 luni
magdalena76 spune:
Eliana, si eu am sterilet obisnuit (am uitat ce marca) si ma impac foarte bine cu el. Este adevarat ca inainte aveam ciclu 5-6 zile si acum am 7 zile. Cantitativ si inainte de sterilet imi curgea mult asa ca acum este tot cam pe-acolo iar despre dureri aveam si inainte, am si acum dar in nici un caz nu sunt mai mari. Una peste alta, eu sunt foarte multumita de el.
Pana acum am mai avut si alte sterilete (asta este al 4-lea) si singura problema pe care am avut-o la primul sterilet a fost ca mi-a lasat firul mai lung si s-a produs o reactie de respingere a organismului pe care am resimtit-o ca un ciclu mai lung si m-a durut burta ca la ciclu desi ciclul se terminase. Dar s-a rezolvat repede, in sensul ca m-am dus la dr care mi-a mai taiat din fir si m-a dezinfectat si asta a fost tot.
elyanne spune:
Mihaelaaa Suntem aici sa ne spui ce vrei tu, daca simti nevoia sa povestesti cuiva, orice... te ascultam si daca sitim cum, te incurajam sau te ajutam cu sfaturi, daca altfel n-avem cum...
Zadi asta folosim acum... nu am nimic impotriva lor... nici eu, nici soata... Da' de fiecare data cand ti-e lumea mai draga am uitat sa cumparam Si fara nu se mai intampla nici macara imediat dupa CM... nu mai risc deloc... ca mi-am facut numarul de pitici Io nu's 100% hotarata... da' pana la urma am dat comanda... asa ca ma duc sa-l pun...
Lilidana io am zis ca subiectul asta pt. mine este inchis definitiv... si nu mai comentez nimic...
Am scris un mesaj acum, apoi l-am sters... Atat am de zis:
Au fost combatute idei, nu persoane. Nu trebuie luate personal.
Sherbi ma bucur ca ai dat un semn de viata!
Magdalena si cele care mi-ait raspuns pe mess, pm... multumesc mult de tot. Decizia am luat-o... ca daca stau si ma lalai sigur nu ajung nicaieri... asa ca ieri cand eram hotarata ca vreau Mirena am pus mana pe le mi-am sunat surioara si i-am zis sa-l comande... Acu' fatu-i consumat, ce o fi, o fi... nu mai ma gandesc la asta... ca niciodata de m-as fi hotarat... De 8 luni tot ma gandesc si razgandesc.
Dar e bine de stiut la ce sa ma astept dupa
Apropo de invatat mai despuiat... fii'mea e invatata undeva la mijoc (si baietii la fel). Adica nu a fost infofolita, dar nici cum povestea Sherbi despre copiii din america... Cu toate astea nu ii place iarna, zapada Dar nici vara n-o suporta... Seamana cu ma'sa ... e fan primavara-toamna... Are si dreptate... e nascuta toamna, iar eu primavara (ca si baietii de altfel
Asa ca ma astept la caelasi lucru si din partea piticilor
Si inca una... ca mi-am adus aminte... de cand a fost Elena acasa din cauza de varicela (o luna adica) n-a mai fost niciunul racit... deeeeeeeeci nu a avut cine sa le mai aduca nici o viroza......... deeeeeeeeci ... cine vrea sa priceapa, pricepe care e cauza imbolnavirilor la noi (sau de ce nu au nici o legatura cu temperaturile din mediul inconjurator) si de ce trec cu antibiotic....
Si am promis ceva... ma mamanca pielea...
Eliana cu Elena (23.10.04) Andrei si Mihai (03.03.07) | Poze | www.desprecopii.com/info.asp?id=767" target="_blank">Elena – iubita noastra | De 3x... mamica
magdalena76 spune:
Mihaelaaa acum am citit mesajul tau si imi pare tare rau ca s-a intamplat sa pierzi sarcina. Nici nu stiu ce sa zic, am ramas fara cuvinte. Multa sanatate si putere sa treci peste probleme si sa ai grija de tine pentru ca David are nevoie de mamica lui. si sunt sigura ca peste un timp o sa vina si bb2 si bb3
magdalena76 spune:
Aliona - bine ai revenit, sa nu mai fi suparici ca nu cred ca cineva din stup a vrut sa te jigneasca. Tu spune-ne cunostiintele si parerile tale legate de cresterea copiilor si sigur destule dintre noi vom avea cate ceva de invatat. Eu am invatat multe de la tine asa ca te astept cu sfaturi „proaspete”.
magdalena76 spune:
Mickymihaela sar'mana de sfat.Eu chiar am vrut sa iau scunel din ala din carfour.Bine ca ai zis.
Luminag, la noi spalatul este o aventura. Pe Vladut il tine tati si eu ma invart in jurul cazii si-l sapunesc si-l clatesc. Lui Vladut ii place sa dea din manute si din picioruse de cum se vede in apa, asa ca in 20 min cat dureaza baita la noi, apa se „muta” din cada pe jos si o parte pe tavan si pereti. Vladut este un vesel si un chiuitor pana la spalatul pe cap. Eu incerc sa-l spal pe cap cat mai repede ca sa nu maraie sau sa se enerveza copilu’. Cred ca este inutil sa sun ca o data cu el facem si noi baita ca suntem uzi fleasca la sfarsit.
magdalena76 spune:
Luminag programul nostru de masa este urmatorul:
Dimineata ora 5.30 – tzitzi inainte sa plec la servici
ora 8- kefir si cateodata si fructe (mar, para, prune, caise si ce borcanele mai gasesc)
ora 14 san, ca atunci cand vin de la servici nu mai are rabdare sa manance altceva si urla dupa tzitzi
ora 16 - terci de legume cu piept de pui
ora 20 – cereale cu lapte
ora 24 – tzitzi
Si noaptea mai cere tzitzi de cateva ori, dar daca dorm cu el in pat ii bag tata in gura fara sa ma trezesc de tot.