silicoane!!!!

Raspunsuri - Pagina 12

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns martie spune:

inaioana, te urmaresc cu mare interes de cand a fost deschis acest subiect. Sunt mare amatoare, intrucat inainte de cele 2 sarcini aveam cupa D, iar acum am un fel de cupa B... un fel de A mai mare, in fine, s-au micsorat si uratit infiorator.
Au trecut 3 ani de la prima nastere si totusi nu ma pot obisnui deloc cu noua infatisare a sanilor, chiar ma deranjeaza si nici nu cred ca ma voi obisnui vreodata. Nu-mi fac probleme pt. retusurile ulterioare ale sanilor insa imi fac griji pt. operatia in sine, mai bine zis pentru anestezie, dar... si aici vine intrebarea mea, cel mai mult imi fac griji pentru felul in care ii simti dupa ce iti sunt "atasati".
Stiu multe persoane publice care au declarat ca daca ar fi sa aleaga din nou, nu si-ar mai pune. De ce? Pentru felul in care "simti" implanturile.
Mai mult, am citit intr-o carte, urmatoarele, citez:

"Dupa 3 ani, 2 sarcini in care am alaptat, aveam atat de multe cicatrici in jurul implanturilor incat imi simteam sanii ca 2 portocale intr.o pereche se sosete. Daca nu ai experimentat niciodata acest lucru, lasati-ma sa va spun cat de batrana te simti avand doua mingi atasate de tine tot timpul. Se misca mereu cand vrei sa dormi pe burta, de exemplu. Arata si se simt mai mult ca si cum ai avea doua obiecte straine plantate sub piele, lucru care nu ar fi trebuit sa ma surprinda. Oricum, am mers la alt chirurg si i-am spus ca vreau sa mi le scoata.
- Ma simt de parca as avea 2 portocale intr-o pereche de sosete, i-am spus, si vreau sa mi le scoateti
Fara sa se miste din scaunul lui, mi-a raspuns:
- Vrei, deci, sa pleci de aici doar cu o pereche de sosete.
Mi-a explicat ca datorita compresiei cauzate de implanturi si de alaptat, ar putea sa imi scoata implanturile si as ramane doar cu atat. Cu o pereche de sosete.
.....
Adevarul e ca imi doresc sa nu fi facut operatia de la bun inceput. Parea o idee buna atunci, atat pt. mine, cat si pt. o prietena a mea care a facut aceeasi operatie la o luna dupa mine. Iar prietena mea se simte la fel ca mine dupa 8 ani. Unde ne-a fost capul, ne-am intrebat?"

Cam atat... de asta mi-e cel mai teama. Deci, asa ii simti? Ca nu sunt ai tai?

Scuze pt. dimensiunile mesajului, dar ma framanta rau problema..

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Clover spune:

Imi cer scuze ca linkul era despre implanturile saline. Nu am vrut sa atrag atentia asupra pozelor, ci asupra remarcii de acolo care spunea ca foarte probabil trebuie inlocuite.

Am un nou link
http://www.plasticsurgery.com/Silicone_Implants_-_FDA_Gives_Cohesive_Gel_the_Green_Light/article-915/article/NewsArticle.html

unde spune

Since no device is foolproof, it is likely that the implants, both saline and silicone, will need to be replaced in the years to come.

Eu nu vreau sa spulber visele nimanui, dar mi se pare normal ca implantul asta sa presupuna o anumita perioda de viata dupa care probabil necesita ingrijire. Orice proteza, aparat introdus in corpul uman are o durata limitata de viata pentru ca este un corp strain. Si cel mai important mi se pare acest aspect pentru fiecare persoana care considera un implant pentru ca intrebarea nu e "vreau sa fac acum o operatie" ci "sunt dispusa sa fac o operatie la 15 ani?" Dupa cum scrie acolo, implanturile de silicon sunt relativ noi si efectele pe termen lung inca se studiaza, desi aparent sunt miraculoase.

Inteleg cat de mult ne afecteaza complexele pe fiecare din noi si ca uneori am face orice sa aratam cum ne dorim.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Guguluff spune:

Problemele cu gelul "cohesive" probabil ca nu au aparut inca, ganditi-va ca procedurile de augmentare a sanilor au inceput prin anii 1900: http://www.breast-augmentation-resource.com/html/history.html si primele opearatii cu implant de silicon in 1960. Deci de peste 50 de ani, timp in care au incercat n-spe mii de modalitati(a se vedea introducerea implantului prin buric, va dati seama ca durerile vor fi mult mai extinse, pe burta, piept si sani). Gelul asta minune e relativ nou pe piata americana, cam din 1995 deci inca nu si-a aratat coltii(aici imi exprim parerea personala); nu vreau sa sperii pe nimeni. Totusi, ganditiva ca sunt persoane care se plang de reumatism la un deget rupt in copilarie; sau durerea provocata de o cicatrice in timpul vremii schimbatoare. Dar sa ai in corp niste obiecte straine destul de mari, incizii intr-o zona foarte vascularizata si plina de terminatii nervoase; si tesutulurile desfacute si introdus un corp strain intre ele. Si nu vreau sa intru in amanunte despre deja tabu-ul numit gravitatie care e nemilos cu orice tesut viu.
Ganditi-va ca ne citesc mult mai multi ochi decat utilizatori inregistrati pe DC sau decat utilizatori care aproba acest subiect. Fete complexate care nu stiu ce vor si pot fi usor influentate de postarile astea. Macar nu mai spuneti ca se poate alapta bine merci cu implanturi deoarece vor avea surprize, sanii dupa sarcina si alaptat vor avea nevoie de alta interventie de ridicare, repozitionare a implantului, etc. Le inteleg perfect pe cele care au 2 copii, s-au hotarat ca nu mai vor alta sarcina si au recurs la metoda asta dar sa nu influientam adolescente de liceu care nici nu stiu cu ce se mananca alaptarea sau copii in general, sau o operatie chirurgicala in afara de apendicectomie.

ALINA mamica fericita de ELIZA fetitza perfecta (10.04.2006)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns elyanne spune:

Si nu poti zbura in spatiu
Glumesc... dar cine stie ce interdictii vor avea candva.... La care nimeni nu s-a gandit acum pt. ca nu a fost cazul sau pur si simplu...
Iar de stat fara dupa... io ma tot gandesc la sosetele folosite...
E adevarat ca si burta dupa sarcina isi revine la normal... dar creste treptat si e vreo 5-6 luni mai mare... nu-i acelasi lucru cu implanturile care dintr-o data intind pielea... si stau acolo mai bine de 5-6 luni...

Eliana cu Elena (23.10.04) Andrei si Mihai (03.03.07) | Poze | www.desprecopii.com/info.asp?id=767" target="_blank">Elena – iubita noastra | De 3x... mamica

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns XIO spune:

Implant cu test adipo....in loc de silicon se extrage tesut adipos de pe picioare/coapse/abdomen si se injecteaza in sani , buze .

http://www.flickr.com/photos/13005458@N00/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Laura T spune:

Hai mai fetelor, ca nu e dracu' asa de negru... Sau nu pentru toata lumea ...
In primul rand, nu puteti compara operatiile facute acum nu stiu cati ani (cand tehnica era la inceput), cu implant salin sau cu alt material curgator ...cu ce este acum (ca tehnologie), mai ales daca alegi cel mai bun tip de proteze (Matrix, gel coeziv - eu, din cat am studiat asa am tras concluzia ca pt moment, astea sunt cele mai bune) si unul din cei mai buni dr (discut doar de Romania, si ca sa nu zic "cel mai bun"). Eu cand am luat decizia nu am exclus ca la un moment dat sa raman "doar cu sosetele", dar nu pot decat sa sper ca asta se va intampla cat mai tarziu si ca la momentul acela chiar nu mai conteaza pentru mine cati bureti port in sutien... Normal, iti trebuie o doza de curaj ca sa iei aceasta decizie, nu stiu daca l-as fi avut daca in momentul de fata as fi avut vreo 25 de ani si nici un copil (pe cand eram asa mi se parea o usurare ca aveam sanii mici), dar va declar cu mana pe inima ca sunt super-multumita de rezultat, de forma, de marime, de tot...si le simt de parca le-as avea de-o viata (doar in prima luna le simteam mai grele sau cumva in "plus")si dorm pe burta fara probleme. Normal ca din instinct am putin grija sa nu incasez vreun genunchi in ele de la copii , dar cred ca oricum chiar de l-as incasa nu ar putea cauza ceva mai rau decat o lovitura in sanii naturali (se stie ca loviturile in sani nu sunt bune de fel), de spart nu s-ar sparge sigur ca nu sunt nici casanti, nici curgatori ...Alte griji in plus nu vad de ce as avea, daca va fi sa ma operez din nou peste 10-15-20 ani (eventual poate din cauza batranetii care nu iarta pe nimeni), asta e, o voi face, privesc aceasta posibilitate la fel ca pe o eventuala posibilitate de a fi nevoita sa ma operez de altceva, doamne-fereste...nu stii de azi pe maine...si apoi mie imi place sa "traiesc clipa", sa ma bucur acum de ce mai pot avea...ca mai incolo o sa ma gandesc la altele mai nasoale ...

Laura si bebitele: Bianca (14 aprilie 1999) si Ramona (17 mai 2002)
poze_noi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns inaioana spune:

Clover, si acest link este despre silicone-filled care nu e totuna cu cele de silicon coeziv. Implanturile de silicon coeziv nu sunt inca aprobate de FDA deoarece trebuie conform legii sa fie folosite experimental timp de 15 ani..sau asa ceva. In europa se pun cu zecile de mii de ani buni, in US se pun doar experimental, daca pacienta intruneste anumite conditii. Asa ca nu exista inca statistici despre ele in US, doar studii.
Uite cateva links:
http://www.cohesiveimplants.com/
http://www.gummybearbreastimplants.com/
http://www.drteitelbaum.com/index.html

Unul dintre riscurile pe care ti le asumi este si inlocuirea sau scoaterea definitiva a implantului din cauza cine stie carei complicatii. Asa este. Problema se pune cate procente ocupa acest risc in diverse situatii si eu cred ca acest risc in cazul meu este mic, cel mai mic posibil zic eu. Fireste ca exista. dar la fel de bine poate sa imi pice o caramida in cap maine pe strada..fiecare isi face ce calcule crede.

Elyanne, ok, intind pielea. Dar daca pielea e deja intinsa natural?
Laura Andresan si-a facut o operatie de proasta calitate, a fost alegerea ei. Sincer nu o plang prea tare dar e trist sa incepi sa te gandesti si sa te documentezi dupa operatie. E foarte important sa o faci inainte si temeinic. De asta si scriu aici.

Gugguluf, mie nu mi se pare deranjant mesajul. nu inteleg ce ti se pare tie asa de deranjant la mesajele noastre de simti nevoia sa ne atragi atentia sa nu mai spunem ca se poate alapta cu implanturi. Daca eu am citit despre o gramada de mame care au alaptat cu implanturi, daca La leche Ligue spune ca se poate alapta cu implanturi si daca logic medical este ca operatia cu cease incision si montare sub muschi nu afecteaza glanda si lumea alapteaz bine-mersi..ce vrei, sa mint?

Zuzunaki, eu as alege unul dintre dr. care pun gel coeziv; dupa cum vezi, eu il consider cel mai bun. Incizia prin buric nu se poate face insa decat pentru saline sau silicone-filled. Nu mai stiu la ce dr. ma orientasem pentru ca m-am reorientat destul de repede si nu am apucat sa aprofundez.

Martie, eu chiar ii simt ca facand parte din mine si ca si cand as fi fost asa to timpul. Perceptia acelei femeii despre care vorbesti, probabil ca e foarte corecta in cazul ei dar ea nu ne da toate datele problemei...ce fel de implanturi are, cat de mari, pozitia lor (fata de glanda si muschi) daca are contractura capsulara..multe..E greu de spus de ce se simte atat de rau. NU este insa ceva obisnuit. Dar trebuie sa stii toate riscurile dinainte (inclusiv procentual pentru fiecare tip de abordare a a acestei operatii) si sa vezi daca ti le asumi. Este extrem de important.
Eu daca ar trebui sa imi scot implanturile..n-ar fi mare diferenta, as fi ca inainte. Deci am considerat ca mare lucru nu am de pierdut..macar pot spune ca am incercat.

A..nu mai stiu cine spunea ca nu poti sa dormi pe burta, ca nu ai voie plaja o vreme. Poti sa dormi pe burta de a doua zi dupa operatie si plaja pe sani (adik topless) nu poti sa faci doar 3 luni. Eu nu fac plaja de fel pentru ca nu ma bronzez niciodata deci mai rau ma enervez.

Ioana cu Serghei (2 mai 2006) si Katja (30 martie 2004)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Guguluff spune:

Ioana, eu atrageam atentia ca dupa sarcina si alptare sanii se lasa datorita variatiilor de greutate, datorita hormonilor, etc. Se poate alapta dar dupa aia cum arata sanul? Chiar poti sa ajungi cu "shosete" desi ai implantul pus. Deci va fi necesara o alta interventie de repozitionare, ajustare, marire a implantului. Dupa aia, gravitatia, dupa aia menopauza sau mai stiu eu ce variatii de greutate sau complicatii. Implantul e cam ca un tatuaj sau gaura in spanceana sau buric. Odata cu varsta nu-si mai au rostul, se demodeaza, etc. Sunt corpuri straine cu care trebuie sa traiesti toata viata, sa le intretii, sa investesti in alte interventii chirurgicale de mentinere sau scoatere si remodelare. De aia ziceam ca trebuie luata hotararea asta cand ai mintea coapta, nu in adolescenta. Sa nu banalizam interventia asta asa cum a ajuns cezariana ca e totusi ceva serios nu o gaura pt cercel.
Si cum spui si tu gelul coeziv e inca in stadiul experimental, efectele adverse inca pot sa mai apara. Cum am spus si in prima postare, solutiile saline sau siliconice, au fost testate peste 50 de ani nu doar cativa ani.

ALINA mamica fericita de ELIZA fetitza perfecta (10.04.2006)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ocebine spune:

N-am de lucru si citesc e vineri si luni plec la Las Vegas in interes de serviciu (conferinta, nu dansez pe mese)...

Implanturile cu gel coeziv nu au nici un studiu efectuat pe lunga durata. Putin cam in intuneric in opinia mea. Nu ai cum sa stii cum si daca te afecteaza ulterior pentru ca nu exista nici un studiu serios cu privire la asta. Nici pro nici contra.

Am vazut ca sint de 2 feluri, line (smooth) si texturate (?)...dezavantajul la cele line este ca pot migra iar la cele texturate este ca atunci cind te intinzi pe spate, ramin asa tintite in tavan

Eu am cumnata mea care este amatoare de implanturi si este la a doua pereche de fapt (si gravida). Prima pereche si-a pus-o la 6 luni dupa ce a nascut (acum 4 ani si jumatate). A fost la un doctor renumit aici, operata intr-un spital extrem de bun in Manhattan (Lenox Hill). Au fost implanturi saline, a avut o recuperare extrem de rapida, nedureroasa. Partea proasta a fost ca aproape 10 luni au fost inegale, apoi au migrat, ca in cele din urma unul sa inceapa sa "leak"...Doctorul a blamat activitatea ei fizica extrem de viguroasa. Cea mai proasta parte insa a fost pierderea sensibilitatii sinului, cu toate ca nu a avut incizie pe sin (au fost introdusi prin subrat). Medicul ei i-a spus ca statistic (aici relatez din spusele ei, nu din surse citite de mine) un sfert din paciente se intorc in 5 ani pentru "tweaking". Acum ea este la a doua pereche de implanturi si pare multumita. Vom vedea cum evolueaza in sarcina si la alaptat.

Ea este foarte inalta (6ft) si slaba (118lb)...in plus prin natura meseriei are griji in plus (este politista...pina si vesta antiglont i-a trebuit facuta special). Ea este multumita de estetica (nu si-a facut mai mult de cupa B) dar nemultumita de multele ajustari.

Anamaria

"Nearly all men can stand adversity, but if you want to test a man’s character, give him power."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns amalisimona spune:

Revin cu exemple:

www.brol.ro/Marire_sani_poze.htm" target="_blank">AICI
cazul 6: sanul stang mai "coborat"
cazul 8: sanul drept este mai coborat, dar acolo cred ca umarul drept este coborat si asta ar fi cauza
cazul 19: sanul stang mai mare si mai ridicat

La pozele facute din semiprofil, nu ma pot pronunta...diferentele nefiind evidente decat vazute din fata.

www.cms.ro/rezops.php?op=sani&caz=5&pag=" target="_blank">AICI sanul stang mi se pare mai maricel decat dreptul

www.cms.ro/rezops.php?op=sani&caz=7&pag=" target="_blank">AICI sanul drept pare putin mai lasat

www.cms.ro/rezops.php?op=sani&caz=9&pag=&nc=f" target="_blank">AICI si www.cms.ro/rezops.php?op=sani&caz=10&pag=" target="_blank">AICI sanul drept este mai ridicat

www.cms.ro/rezops.php?op=sani&caz=14&pag=" target="_blank">AICI sanul stang este putin mai ridicat/ pare mai maricel

Simona, Sorina (12 Noiembrie 2004) si Irina (5 Mai 2006)

Mergi la inceput