cat de des sterilizam biberoanele?
Raspunsuri - Pagina 5
cana spune:
Eu am sterilizat pana la 4 luni dupa fiecare utilizare iar apoi cateodata, si am crescut mari imediat avem 1 an si santem sanatoase
ANCA
principe spune:
KHRISU,
laptele praf se obtine prin pulverizare la temperaturi inlte a laptelui lichid,temp la care bacilul tuberculozic este distrus.in timpul lui ceausescu in ro existau ferme cu vaci infectate cu tuberculoza al carui lapte era transformat in lapte praf,nu le scarifica ca sa nu scada septelul...desi era un risc de infectie ptru personalul care lucra cu astfel de animale...insa nu ptru persoanele care consumau laptele praf ..deoarece acesta era liber de bacili datorita sterilizarii lui.
latele praf nu este un pericol.eu ma refeream ca este bine sa se fiarba laptele natural mai ales cand nu se cunoaste originea lui.si eu beau inca lapte nefiert provenit de la vaci care stiu sigur ca li s-a facut tuberculinarea.laptele in sine (fie lapte formula ,fie lapte natural)este un mediu bun de dezvoltare a anumitor bacterii..deoarece exista bacterii care iubesc laptele asa cum sunt unele care iubesc saangele ,albusul de ou....intelegi ce vreau sa spun??![]()
eu sterilizez mai des valvulele de la biberoanele avent ..care sunt din silicon si am observat ca atunci cand imi ramane bibele nespalat de noaptea pana dimineata ..apar punctisoare mici, albe care chiar frecate cu peria si detergent ies foarte greu ..sau nu ies..acestea sunt mici colonii de bacterii,care pot fi distruse prin sterilizare.
monica mami de print
http://www232.rockyou.com/my_gallery.php?source=smgb&instanceid=84575297&islocal=true#
http://www232.rockyou.com/show_my_gallery2.php?instanceid=77828117
flufy spune:
quote:
Originally posted by Darria
- am sterilizat(fierbere) dupa fiecare utilizare pana la 1 an si 2 luni. Pana la 1 anisor este prea mic sa-l expui "brontozaurilor" din apa. Stim bine cu totii cum arata interiorul tevilor prin care circula apa, ca sa nu mai vb. de restul. Este adevarat ca nu-i putem creste intr-un glob de sticla. Dar pe cat posibil incercam sa inlaturam eventuale neplaceri.
- portocala este prea devreme pt. bb. Ti-a explicat Fianna de ce, asa ca nu mai repet. Am inceput div. cu mar si morcov dar acum consider ca am gresit. Este mai bine sa incepi cu cereale(daca bb este dezv. normal) sau legume(daca e grasut).
Si eu sunt de acord cu Darria,are perfecta dreptate,Nu vom putea sa-i aparam la nesfarsit dar macar cat sunt mici si mai sensibili sa avem grija sa nu le distrugem imunitatea prin niste boli din cauza microbilor
Multa sanatate.
MICKYN spune:
Si eu am fiert biberoanele pina la 5 luni, pina cand a inceput sa bage diferite obiecte in gura si sa mearga de-a buselea.Dupa aceea,le spal bine cu detergent, dupa fiecare utilizare di le clatesc bine, si... atat.Imnunitatea trebuie si ea sa se formeze.
Siminaf spune:
Imi pare rau ca fac nota discordanta (rau de tot) dar eu NU am sterilizat biberoane si/sau tetine la nici unul dintre cei doi copii. Schimbat mai des tetinele, spalat totul cu detergenti buni (nu cu ceva ieftin si prost), cu apa fierbinte de la robinet si clatite bine. Cei doi copilasi ai mei nu au avut niciodata diaree pina acum, de racit nu racesc, alte boli nu au (nici macar parazitare), si nici macar suplimente nutritive nu le dau. E drept ca nici de pe jos nu maninca, dar nici nu-i "sterilizez". Sper ca si-au cladit o imunitate destul de solida pentru restul vietii.
Nu e un sfat, e doar propria-mi experienta.