cat de des sterilizam biberoanele?
Raspunsuri - Pagina 4
Priscilla spune:
Haideti sa va spun si eu parerea mea proprie si personala.
Am fetita de un an jumate, si pana la un an i-am starilizat tot ce se putea(biberon, lingurita,castronel).Dupa un an, am renuntat la a-i mai steriliza tot "arsenalul", si am ramas doar cu biberoanele,dar am renuntat si la ele dupa un an si 3 luni.Acum i le sterilizez ocazional.
Am considerat ca sterilizarea este binevenita in a-i combate o eventuala enterocolita de care aveam teama.
Acum, fiecare face ce crede ca este mai bine pentru puiul lui.
Am pe cineva care este in afara si nici respectiva nu i-a sterilizat copilului biberoanele,pana a venit in tara si a fost atentionata de o prietena,mamica si ea la randul ei.De atunci pe perioada cat statea aici,din cauza apei care ne curge noua la robinete,si pentru siguranta copilului ei a preferat sa serilizeze.
In privinta citricelor la nou nascuti si bebelusi,mi se pare o aberatie sa recomanzi inceperea diversificarii cu portocale.Mie asistenta de la dispensar,dupa ce am nascut, mi-a spus sa-i dau fetitei 2 picaturi de lamaie in caz ca sughite
.Bine inteles ca mi-a trecut sfatul ei pe langa urechi si am preferat sa o las sa sughite pana se opreste de la sine.Dupa o repriza de 5-10 minute,sughitul trecea si fara sa-i dau unui copil de 5-10-20 de zile lamaie,si nu-i dau nici in ziua de azi.
Sanatate multa voua si puiutilor vostri, sa cresteti sanatosi,voiosi, voinici,si va
pe toate.
mamica de zana
mica(putin peste un an)
cllaudia spune:
Da , ca bine zici Priscilla... Si mie toata lumea imi zicea sa ii dau picaturi de lamaie. Al meu a inceput cu sughitul chiar de cand eram inca in maternitate. Binenteles ca nici eu nu i-am dat niciodata , si am asteptat sa-i treaca, ca pana la urma urmei nu-l deranja cu nimic atunci cand sughita...
khrisu spune:
Cum adica bacterii periculoase care se dezvolta in lapte?? Pai mie mama si bunica imi faceau cand eram copil lapte prins uite asa...laptele muls strecurat si nefiert il pune in oale la temperatura camerei vreo 2 zile pana se "prinde" si e foarte bun si gustos.. Acest lapte prins si un pic incalzit apoi strecurat iaca rezulta branza proaspata din lapte de vaca!! Si n-am murit daca am papat lapte care a stat in oale nesterile la temperatura camerei vreo 2 zile.
Inca mai sterilizez si io biberoanele copilului (de 1 an) din cauza apei de la robinet si a detergentului care mi se pare ca i-ar dauna copilului si sper ca prin fierbere la abur sa se degradeze moleculele acestuia din urma.
amyarabella spune:
Si eu sterlizez biberoanele dupa fiecare utilizare(noi avem 2 anisori).
Mi se pare o chestie de igena personala ,voi nu va spalti cana de cafea dupa fiecare cafea....eu da!!!
mami Amy si bebe Stefan
principe spune:
khrisu,
sangele si laptele sunt medii care se contamineaza usor cu bacterii.
cand am spus ca in lapte se pot dezvolta bacterii ,asta nu inseamna ca aceste bacterii provin din lapte.laptele detine si el proprile lui bacterii din diferite genuri ca de exemplu cele acidifiante datorita carora laptele dulce se transforma in lapte prins(p care ti-l prepara bunica ta),nu sunt nocive.
si eu mancam si mananc lapte prins,nu am spus ca este periculos, desi poate fi f periculos daca provine de la o vaca cu tuberculoza sau febra aftoasa,motiv ptru care se si pasteurizeaza laptele.
am mai spus ca sterilizez sporadic inca biberoanele
monica mami de print
http://www232.rockyou.com/my_gallery.php?source=smgb&instanceid=84575297&islocal=true#
http://www232.rockyou.com/show_my_gallery2.php?instanceid=77828117
principe spune:
amy,
le spalam dar nu le sterilizam.
monica mami de print
http://www232.rockyou.com/my_gallery.php?source=smgb&instanceid=84575297&islocal=true#
http://www232.rockyou.com/show_my_gallery2.php?instanceid=77828117
lizzy spune:
pana a inceput sa mearga in 4 labe (pe la 8 luni) am sterilizat dupa fiecare utilizare, apoi sterilizam la 2 zile... acum are 1 an si sterilizez saptamanal. preventiv :-) tre sa ma opresc :-))
nu zic nimic de diversificare, atat doar: cine alapteaza cu succes, sa o faca exclusiv pana la 5-6 luni. sunt o gramada de subiecte dedicate.
Marc (17.12.06) si
Ianis (14.09.04)
Pozele noastre / www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=52587" target="_blank">Nasterea lui Ianis
www.helpsonia.com/" target="_blank">Pentru Sonia
doxinu spune:
SA va zic ce mi-a zis mie pediatra:sterilizarea se face dupa fiecare masa pana la varsta de 6 luni!Dupa aceasta varsta se renunta usor si se face dun ce in ce mai rar pana ajungem sa le spalam asa cum facem pentru noi.Tot ea mi-a spus ca nu trebuie sa exageram cu sterilizatul dupa 6 luni caci atunci vom avea un copil care pninde repede tot felul de microbi bacterii la care organismul sau nu va putea face fata de atata cocolosit!
La inceput nu am fost nici io deacord cu ea dar citind mai mult am inteles ca avea dreptate.Normal ca noi ca parinti vrem ce-i mai bun pentru comorile noastre insa din aceasta dorinra exageram mult si pe termem lung ei sunt cei ce sufera!
Aceasta este parerea mea nu spun ca asa trebuie sa faca toti parintii.Ca parinte stiu ca fiecare este inebunit dupa copilul lui si face exact ce crede ca este mai bine!
www.onetruemedia.com/my_shared?z=210f38dfc24c406f33fc4d&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">botezul unui inger
minunea noastra Stefan 13.06.2007
www.onetruemedia.com/otm_site/my_shared?z=210f38dfc24c406f33fc4d&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">STEFAN rade cu taty
miria_cristina spune:
Pana cand este bebe se face dupa fiecare masa, dar odata cu mersul si pusul manutelor peste tot se renunta la el si se inlocuieste cu o igiena riguroasa.
A mea, care are 3 ani, primeste totul spalat foarte bine. Rar de tot, cam o data pe luna le mai bag in solutie de sterilizat la rece.
Cristina si D
amiana (5 nov 2004) http://photos.yahoo.com/miria_cristina
"Treci din lumina in umbra pentru a face loc altora."
khrisu spune:
quote:
si eu sterlizez biberoanele dupa fiecare utilizare(noi avem 2 anisori).
Mi se pare o chestie de igena personala ,voi nu va spalti cana de cafea dupa fiecare cafea....eu da!!!
Eu nu prea am inteles comparatia!! E vorba de sterilizat nu de spalat. Un biberon trebuie SPALAT inainte de a-l baga in sterilizator. Sterilizarea nu exclude spalatul temeinic al biberonului. Cana de ceai (cafea nu consum) o spal dar nu o sterilizez.
principe ai dreptate dar ma gandesc ca laptele praf nu provine de la vaci bolnave... eu lapte praf dau copilului. Iar cine isi hraneste copilul cu lapte de vaca cred ca e bine sa-l fiarba inainte.