Copiluti de mai-iunie 2005 (61)
Raspunsuri - Pagina 9
Danelutza spune:
... ura a papat o tirica, dar tot cu amenintari, adica cu o caramica in fata, s-a uitat la ea si a papat tot din farfurie. Am bagat de seama ca-i si smechera, mincarica nu vrea, dar ciocolata cere intr-una
Dar tot am mai tras un bocet, am fata mare mai fetelor, mai , adica avem copii mari. Mi_a venit de la primarie formularul s-o inscriu la gradinita si am tras un bocet , de bucurie ca am domnisorica mare. Acum sa vedem daca sint si locuri, ca cica sint foarte multi nascuti in 2005, de aia au trimis acasa formularul mai devreme, sa vada citi se inscriu.
Olga stai linistita, cred ca Maia e un picut geloasa si-l vrea pe tati doar pentru ea. Stai linistita cind o vezi ca se comporta asa, nu o baga prea mult in seama. Am avut si eu perioade din astea, ma lovea, iar eu plingeam ca zabauga, pina mi-a explicat sotul sa ma linistesc . Mai are si acum momente, ca daca-i el acasa ma loveste si tipa la mine, sau cind sintem toti trei la cumparaturi, nu vrea sa-mi dea minuta cum face cind e doar cu mine, urla dupa tat'su pentru ca el o lasa libera si printre masini . Serviciu usor si linisteste-te.
patriciaRO spune:
Am facut mici, veniti la masa? Sa vedeti ce a facut fi-miu. stiti ca v-am mai povestit ca deschide usa de la intrare si coboara scarile si se duce la carut, care este jos la scara. Eee, cat timp eu eram pe balcon, el a coborat scarile insa nu a mai apucat sa ajunga la carut ca m-am prins si l-am chemat inapoi... Dar, l-am si pedepsit fiindca este a nu stiu cata oara cand face asta. Faza este ca pleaca descult. Nu conteaza ca e frig, el se duce la carut si se aseaza in el... E ceva de groaza!
Am papat si l-am pus la somnic...
Maine dimineata vin unii la 9.15 sa vada apartamentul si iarasi ma trezesc devreme. Offff!
pana atunci la masaaaaaaa.... :essen:
micii la facut:
http://img166.imageshack.us/img166/7883/img2981ld7.jpg
Am un gratar excelent si se fac tareee bine...
portia pentru Pifos:
mici cu legume cu parmezan calite nitel si cascaval de copii separat ca-i place de numa:
http://img221.imageshack.us/img221/6884/img2983jv4.jpg
http://img508.imageshack.us/img508/53/img2984xd7.jpg
fff bun:
http://img207.imageshack.us/img207/5633/img2985zs2.jpg
Fran, poate nu vor sa te piarda si nu stium sa faca sa stai si incearca si ei prin diverse metode...
Beatrice, mami de Alex pifos
Danelutza spune:
Beatrice ce mi-ai facut , n-am mai mincat de cind am fost in tara, mititei asa frumosi si aratosi. Si spui ca Pifosul, papa tot ce ai pus tu in farfuria aia ?
nelia spune:
Lisandru gingureste!!! Si mai scoate si cite un eiii! din cind in cind. Da' tot in brate sta... daca il las jos, e jale!
De cind ma tin sa va povestesc despre progresele facute cu si de Tudora in ultimul timp. Sint tare incintata de faptul ca am rezolvat atit de repede si intr-un timp atit de scurt probleme pe care le-am tot aminat in ceea ce o priveste pe ea. Scoaterea definitiva a pampersului a fost prima realizare, mai ales a celui de noapte. Dar in afara de asta am rezolvat problema adormitului si dormitului: doarme singura, in camera ei si toata noaptea, de la 9 la 7, aproape fix, zici ca are cesulet (si chiar cu placere de cind i-am rearanjat camera)... Si, surprinzator pentru mine de cit de repede am reusit, adoarme singura!!! Le citesc la amindoua povesti, apoi stau linga Agata citeva minute si ii spun noapte buna, ma duc la Tudora si stau la fel (daca e si tati acasa la ora de culcare, stam amindoi, pe rind, si la una si la alta) si la ora 9 fara un sfert le aprind veiozele micute, le inchid usile si gata... la 9 cind intru sa le inchid geamul dorm duse amindoua. Nu-mi vine sa cred!!! Dupa cum bine stiti, pentru mine a fost un chin culcatul lor, stateam si cite doua ore linga ele sa adoarma, intii cit a fost Agata micuta, pina in trei ani si apoi la Tudora pina acum doua saptamini. Frecau niste jucarii si se foiau si se invirteau, si voiau cind apa, cind pipi, cind le era frica... de ma aduceau in prag de criza nervoasa. De multe ori adormeam eu inaintea lor. Dar am ajuns la concluzia ca nu e chiar atit de greu sa-ti educi copiii, dupa o anumita virsta... Si am mai ajuns la o concluzie, ca un program fix sau chair foarte fix la copii le face foarte bine si lor si parintilor. Nu zic ca nu m-am tinut foarte mult sa le fac un program, mai ales de masa si de somn, dar nu am reusit mare lucru inainte de 2 ani si ceva, mai ales ca nu mergeau in fiecare zi la gradinita si la scoala ca acum. Dar de cind am fixat programul asta (in vacanta de vara, plecate fiind, am dat si bruma de program pe care o aveam), ajutata fiind si de faptul ca Tudora merge in sfirsit in fiecare zi la gradinita, intre aceleasi ore, am mult mai putin bataie de cap cu ele. Era si timpul, ca altfel innebuneam. Si Lisandru are un program foarte fix si sper sa reusesc sa ma tin de el. Si a facut progrese in limbaj, si in romaneste, dar mai ales in engleza. As zice, cu un pic de indulgenta, ca in engleza vorbeste chiar cursiv, stilcit, dar face propozitii complete si inteligibile, chiar si de cineva care nu stie foarte bine engleza, ca mine asa!
OlgaM, poate ca a intrat in perioada complexului lui Oedio, fetele mele nu au trait-o prea intens, dar am auzit ca la unii copilasi se manifesta din plin. Dar mai cred ca la virsta asta au nevoie de un vinovat, ca sa mai scape din frustrari. Tudora a gasit-o pe Agata si citeodata pe tati. Cum nu-i convine ceva, se duce si-i cara lui aia mare pumni, picioare, tipa la ea, o trage de par... Am rugat-o pe Agata sa nu reactioneze, sa vina sa-mi spuna si o pedepsesc eu pe Tudora, dar citeodata ii mai scapa si Agata cite una si vine la mine plingind cu lacrimi de crocodil ca batut-o sora-sa... Eu cred ca Mircea nu trebuie sa o certe, dar trebuie sa-i impuna limite si sa-i explice situatia foarte ferm. Eu asa procedez cu fetele, daca se poarta urit cu tati (el le mai permite, de la joaca, sa mai dea in el, sa-i vorbeasca mai nepoliticos, eu nu!) le atrag atentia imediat ca tati se sotul meu si ca daca mai vorbesc cu el asa, ma supar pentru ca e sotul meu si asa cum nu permit nimanui sa se poarte sau sa vorbeasca asa cu copiii mei, asa nu permit nici cuiva sa vorbeasca sau sa se poarte cu sotul meu urit, nici macar copiilor mei. Cred ca ti-am mai spus odata aceste lucruri, tu nu trebuie sa o bagi in seama, mai ales sa-i arati ca esti suparata, poti sa-i spui doar ca nu-ti place, dar sotul tau trebuie sa intervina si sa puna lucrurile la punct. Nu i-o lua in nume de rau, e instinctiva nevoia ei de a gasi o victima (gindeste-te ca si noi, adulti, tot timpul avem nevoie de un vinovat ca sa ne simtim mai bine si sa ne racorim!), nu e vorba de neiubit aici, pentru ca ea si asta o face tot instinctiv si nu are cum sa nu-si iubeasca mama la virsta asta. Pe de alta parte, din experienta mea cu fetele, pot sa-ti spun ca reactiile chimice functioneaza la orice virsta. Relatia mea cu Agata e furtunoasa (la fel cum este cu mine insami, si ea seamana cu mine!), cu Tudora e linistita (la fel cum e cu sotul, si Tudora seamana cu sotul)... si asa a fost din primele luni de viata. Nu s-a schimbat aproape nimic din relatia mea cu ele, doar s-a marit cadrul de desfasurare. Si nici nu cred ca se va schimba vreodata, astea sintem si astea vom fi. Sper doar ca relatia cu Agata sa nu mearga spre rau la adolescenta. Si nu se pune problema de iubire aici, ca ne iubim de mama focului! Asa ca, la voi, ori ea seamana cu tine si se resping asemanarile, ori seamana cu sotul... si aici te las pe tine sa tragi concluzii, ca nu stiu cum mai e relatia cu sotul, dar stiu ca are o personalitate foarte puternica, si daca Maya seamna cu el, e clar de ce te-a gasit pe tine vinovatul, care esti altfel decit ei. Na, ca am explicat de m-am rupt, cred ca nu ai inteles nimic din ce am vrut sa spun.
Danelutza, sanatate principesei. Sper sa se faca bine cit mai repede si sa scapati de stres. Nu o forta prea mult sa pape, important este sa bea. Si vezi ca ciocolata nu face bine la febra, trebuie evitata. Ca si laptele...
Beatrice, ce ne faci! Arata dumnezeieste micii aia. Tu gasesti compzotie pentru mici in comert sau o faci tu? Daca da, atunci te rog sa-mi dai si mie reteta, ca tare as mai face si eu. Legume din alea fac si eu la fete, si noi mincam la greu. Si tot cu cascaval ras pe deasupra. M-am mirat de cit de verde e iarba la voi. Nu se ingalbeneste de la frig? Zici ca e primavara! Bafta cu apartamentele, sa inteleg ca l-ati acceptat pe celalalt? Am vazut ca e la parter celalat si cu iesire directa afara, mi se pare super. Sau m-am inselat? Sper ca e mai mare, ca sa avem si noi unde dormim cind venim in vizita, ca noi sintem cinci!
Fran, abia astept sa vad ce-ti vor spune! Si sper sa rezolvi cit mai repede, ca sa te linistesti. Pe de alta parte, daca serviciul celalalt e in Bucuresti, eu cred ca e un avantaj destul de mare pe linga salariul bun, ca sa renunti la primul indiferent de oferta. Stiu ce ai spus, ca nu-ti permiti si de ce, dar si ei au intirziat atit cu oferta, incit ai putea si tu sa mai ingrosi obrazul si sa-ti vezi exclusiv de interesele tale.
Gata cafeaua, oricum astazi a fost mai bine decit ieri, ca am avut ce face la cafea. Ma duc sa incerc sa-l pun pe Lisandru pe un pat, poate nu-l inteapa nimic macar vreo ora, sa string si eu de prin casa si sa calc un cos de rufe! Pe miine!
CORNELIA , mami de www.dropshots.com/day.php?userid=132493&cdate=20070505&ctime=090808" target="_blank">AGATA, www.dropshots.com/day.php?userid=132493&cdate=20070530&ctime=103800" target="_blank">TUDORA si www.dropshots.com/aurice#date/2007-11-26/18:33:35" target="_blank">LISANDRU
NewMami spune:
Elisor, Tyler e bolnav .., dar macar ieri au reusit educatoarele sa-l convinga sa-si dea caciulita jos , altfel cine stie ….
Ieri am ajuns sa-l iau de la daycare numai la inchidere (6 p.m.) si nu vroia sa vina acasa inca. Drept e ca nici mie nu-mi prea vine sa ma duc acasa, arata acum din ce in ce mai “rau” fiindca se impacheteaza, etc.
Laura, ce faci mama la Bucale? Te-ai odihnit prea mult in vacanta si nu stii cum sa-ti consumi energia si nervii? Te inteleg cu preturile din Bucuresti, cand mi-a cerut una $70 pe o pijama de copil ! Cand un Jeep pe baterie era expus cu pretul de 20 milioane si aici il iei cu $300, mi-a trecut foarte repede cheful de shopping .
Oficial ne mutam in weekend-ul din January 19 dar déjà jumatate din lucururi sunt impachetate, la casa noua vineri termina zugravii, asa ca pot spune ca suntem in ambele parti déjà.
Nu stiu ce m-as fi facut fara ai mei aici. Sunt de mare, mare, mare ajutor. Problema e ca atunci cand suntem noi acasa Patrick e tare dificil si nu vrea decat cu noi si in picioarele noastre. El cica ajuta, noi ne enervam, el nu pricepe si uite asa il tot plasam si suntem cu gura pe el.
Asa ca ma gandesc serios si caut déjà rezervari ca in weekend-ul ala sa plec cu el undeva si sa ne intoarcem luni dimineata, dupac e una bucata sot + parintii a mutat lucrurile. I-as trimite pe ai mei, dar nu conduc si nu vorbesc engleza.
OlgaM, cam asa se poarta Patrick cu ai mei cand suntem noi acasa. Cand ramane numai cu bunicii, n-au nici o problema cu el, cum suntem si noi prin preajma e alt copil. Nu stiu de ce, n-am o anume explicatie, cine stie ce-o fi in capusorul lor, ce asocieri fac ei.
Dar de iubit sigur de iubeste mai mult ca orice pe lumea asta .
Hai ca mi-a trecut o idée prin cap – ca sa “cimentezi” relatia cu ea, nu vi weekend-ul urmator cu noi la Frankenmuth – ma uit la rezervare la Zehnders (E un resort frumos cu water park - http://www.zehnders.com/new-site/hotel/splash_photos.htm ) la o camera cu 2 queen beds si kitchenette si merg numai eu cu Patrick. Avem ce face acolo 2 zile, sunt o gramada de vazut. Plus ca au cel mai mare Outlet Mall din zona. Frankenmuth e un orasel cochet – model german, nu stiu daca ai auzit de el sau nu.
Ei ce zici iti surade ideea? Ne-am face 2 zile de cap numai noi si copii.
NewMami spune:
Fran, multa bafta, maine e Friday si sper sa se termine framantarile tale. Iti tin pumnii, sa auzim vesti bune.
patriciaRO spune:
quote:
Originally posted by nelia
Beatrice, ce ne faci! Arata dumnezeieste micii aia. Tu gasesti compzotie pentru mici in comert sau o faci tu? Daca da, atunci te rog sa-mi dai si mie reteta, ca tare as mai face si eu. Legume din alea fac si eu la fete, si noi mincam la greu. Si tot cu cascaval ras pe deasupra. M-am mirat de cit de verde e iarba la voi. Nu se ingalbeneste de la frig? Zici ca e primavara! Bafta cu apartamentele, sa inteleg ca l-ati acceptat pe celalalt? Am vazut ca e la parter celalat si cu iesire directa afara, mi se pare super. Sau m-am inselat? Sper ca e mai mare, ca sa avem si noi unde dormim cind venim in vizita, ca noi sintem cinci!
Nelia, pai avem LIVINGUL mare asa ca nicio grija...incapeti.. Avem canapea, avem paturi suplimentare. asta sa fie problema Cat despre iarba, da, asa este mereu de verde si frumoasa ca-ti vine s-o mananci nu altceva..
cu micii, treaba sta asa. 1. carne tocata, vita, porc amestecata + condimente de mici yamii din RO, sau pur si simplu ii cumperi asa de-a gata si ii pui la gratar. Noua ne plac cel mai mult cei de cumparat. Sunt bestiali...
Danelutza, da, de regula mananca cam tot.. Defapt toate legumele si doar 2 mici, ailalti 2 sunt ai mei. MONU poate confirma ca l-a vazut pe Pifos ca nu refuza nimic. Mancare sa fie.. Baga la greu!
Beatrice, mami de Alex pifos
blackpanterro spune:
Mi s-a facut o pofta nebuna de mici si cred ca tragem o tura pana la magazinul romanesc :)
Mama pleaca sambata :( sunt trista dar se intoarce la vara si asta ma bucura.
Azi i-am luat lui Aidan casuta mult visata si e atat de bucuros ca numai in ea sta.Aici se vede http://www.dropshots.com/adrianayampey#date/2008-01-10/20:34:52
Soata a profitat de cumparatul casei si si-a luat si el iPod Touch si acum e langa mine traind un orgasm continuu si minunandu-se de cat e de cool instrumentul asta....
Cadoul meu e ca mergem la Luxembourg sambata viitoare :)
Adriana si Aidan Alexander(27.06.2005)
"With or without religion, good people would do good things and evil people would do evil things; but for good people to do evil things—that takes religion" - Steven Weinberg - Nobel Prize winner
Danelutza spune:
... nu-i nimeni acasa ?
Va servesc cu o cafea, un ceai, un pepsi, ce doriti ?
Nelia cred si eu ca esti topita dupa Lisandru, mai ales acum ca zimbeste si ginguresti .
Multumesc ca mi-ai spus de ciocolata, nu stiam, iar domnisoara servea in fiecare zi, ieri i-am taiat portia, asta dupa ce ai scris tu.
Cit despre kg, si Isabella are tot vreo 12.5, nu-i grasa, in schimb merge foarte, foarte mult pe jos, foarte rar cere in brate, dar daca ii explic ca ma doare burtica, nu mai spune nimic.
Adriana foarte frumoasa casuta, sa o foloseasca cu placere.
Beatrice ce bine ca se gasesc la voi mici, am luat si eu din Italia, dar nu sint buni ca ai nostri pentru ca sint italiani nu romanesti
lucas spune:
LA MULTI ANI !!! si un an nou cu sanatate si impliniri.
nu am apucat sa citesc tot, noi acum suntem ok, dupa o viroza idioata, am fost raciti toti 3 dar cu febra mare eu si Matei. acum suntem spre vindecare, dar a ramas tusea!!!!!!
Loreen, am vazut ca ai fost in Bucuresti, trebuia sa suni! sunt locuri si cu preturi mai omenesti! te scoteam si la cafea pe bulivard sa ne clatim ochii ca fetele.
newmami sa va mutati cu bine, si sa fie cu noroc.
blackpantero imi place tare mult casutza!!
gabitzam, am citit ce ati patit cu Andrei cu cazatura, noi am patit-o exact la 12 fara 5 in noaptea de revelion , a cazut de pe un scaun, avea arcada umflata, m-am cam speriat, asa ca a fost un revelion super tare la 12 si zece eram deja in camera cu el.
Adina ma bucur ca v-ati intors sanatosi, iar in ceea ce priveste povestea cu socrii, din experienta iti spun ca nu exista remediu cu ei, orice forma de relatie nu ii va schimba. mai tirziu vor regreta, vei vedea! in cazul meu au regretat atit de tirziu..incit acum orice mi-ar face soacra-mea si oricita bunavointa ar arata ma lasa complet rece.si am mai invatat ceva, nu ii judec, are cine sa ii judece- viata si dumnezeu.
monu ce vacanta frumoasa ati avut! super idee sa petreceti la Beatrice.
elisor ma bucur ca ai revenit. nu m-am gindit la contul comun.
danelutza am citit ce ai patit, multa,multa sanatate!!!
fran bafta! insa cred ca orice propunere ti-ar face, o frustrare tot ramine.
androix am vazut pozele cu copii sunt super!!!!!!!!!! ce face Andreea? ai mai vorbit cu ea?
acum va las ca ma mut cu biroul de la un etaj la altul!