Copiluti de mai-iunie 2005 (61)
Raspunsuri - Pagina 16
nelia spune:
Gabitza, greu de crezut, dar totusi posibil, de curind am citit un articol intr-o revista (serioasa) despre o femeie de aici, din Quebec, care a ajuns la spital in travaliu si a nascut o fetita fara sa fi stiut ca este insarcinata. A avut ciclu normal toata sarcina, burta ii crescuce ce-i drept dar nu prea mult, a crezut ca s-a ingrasat, si nu a simtit copilul miscindu-se... i s-a explicat ca este vorba despre nu stiu ce pozitionare a placentei.
Felicitari pentru baietelul din burtica si sper sa fie sanatos si sa te linistesti. Abia astept testul amnio, ala va spune tot, dar eu sint increzatoare ca totul va fi bine.
CORNELIA , mami de www.dropshots.com/day.php?userid=132493&cdate=20070505&ctime=090808" target="_blank">AGATA, www.dropshots.com/day.php?userid=132493&cdate=20070530&ctime=103800" target="_blank">TUDORA si www.dropshots.com/aurice#date/2007-11-26/18:33:35" target="_blank">LISANDRU
andutzy spune:
Buna seara!
Incerc sa crosetez un mesaj de doua zile, aseara am inchis calculatorul si s-a sters ce am scris...o sa ajung la balamuc probabil.
Vorbiti de chinul de a adormi copiii. La noi dintotdeauna sa-l adormi pe Dragos a fost o provocare, dureaza mai mult procesul adormirii decat soamnul in sine. Sunt cazuri foarte rare cand adoarme inc ateva minute si si mai rare cand adoarme fara cineva priopnit langa el. Asa este el. Horia e altfel, adoarme neleganat, nashushuit, ii dai suzeta si gata.
Ma intreba Laura de soacra-mea. Fac un scurt rezumat: o jumatate de an am avut-o angajata cu salariu la magazin, il mai suplinea pe tata pe care il am in magazin de 3 ani fara sa-l platesc vreun fel. In timpul asta ne-am impacat mai bine sau mai rau, mai un comentariu rautacios, mai o vorba buna uneori....a fost in general ok. de sarbatori, ca de 5 ani incoace ne-a refuzat invitatia pe motiv ca avem casa dezordonata si urata...Tot in perioada aia m-a jignit insinuand ca am asteptari materiale de la familia lor. Asadar m-am retras elegant, nu am mai dat nici un semn si dupa revelion a inceput sa ma intepe pe messenger(e moderna) cum ca nu dau si eu un mesaj de felicitare, lipsa de respect, bla bla. I-am explicat elegant ce m-a deranjat si am primit un mail in care imi spune ca ii e mila de mine, ca sunt seaca , rea , egoista si nu stiu sa iubesc nici macar pe copiii mei. Cand am vazut ce scoate din ea, am hotarat sa-i dau ignore, ca e clar ca nu merita mai mult. Sa vedem acum cu ce ma mai canta pe la sotul meu si unde se mai ajunge.
Sunt oripilata de bronsiolita care bantuie, mi-e frica pt copii, Dragos a tusit 3 saptamani si cred ca a avut ceva la plamani, i-a trecut numai cu antibiotic.
In alta prdine de idei, ma interesez de gradinita pentru Dragos, il paste din martie sau aprilie. Bona il va prelua pe Horia, eu ma voi ocupa de magazin, tata din mai pleaca acasa. Va trebui sa angajez inca pe cineva ca eu nu pot sta non stop acolo, sa vedem cu ce mai raman dupa ce platesc gradinita, bona, vanzatoare, daca mai renteaza acest business. Sunt tare suparata. Plus ca am sentimente de vinovatie fata de Horia ca nu voi mai putea sta cu el sa-l vad cum face primii pasi sau sa aud primul cuvant cum am stat cu Dragos si mi se rupe inima.
Va pup, sper sa mai revin mai tarziu, Dragos cere la oala, Horia s-a plictisit in scaunel, masina a terminat de spalat, mi se ard ficateii pe aragaz, etc
Andra, mami de Horia Andrei si Dragos Alexandru
POZE IANUARIE 2008 cu Horia, Dragos si noi
Nasterea Micului Print, Horia Andrei
andutzy spune:
Am uitat sa va zic ca Dragos a facut o pasiune pt Crazy Loop - Ma ma ma. Se poate uita si de 20 de ori la rand la acel videoclip. E teribil!
Androix spune:
Salut
Gabitza, stai linistita ca nici eu n-am simtit-o pe Georgia pana tarziu spre 20 de saptamani, spre deosebire de Filip pe care l-am simtit devreme pentru o primipara, la 16 saptamani. In rest, asa mi-e o sila de medici d-astia care sufera de greturi non stop
Andutzy, dar parca ziceati ca vreti sa puneti casa in vanzare, ma tin de mult sa te intreb ce faceti cu magazinul daca vindeti casa? Pe socrella, las-o incolo, in locul tau ii dadeam ignore de mult. A mea are noroc ca e fata de treaba si ma ajuta cu kinderii, nu neaparat de dragul meu cat de al lor si al lui fi-su ca atfel are si ea niste faze in ea...
Vad ca dezbateti problema dormitului: Filip in continuare are nevoie de cineva langa el pana adoarme, mai mult seara, ca la pranz cade pe unde il gaseste si nu are ifose. Din nefericire pentru neuronii personali nu voi avea ocazia sa vad cum ar adormi in camera lui. Poate peste niste ani cand deja ar adormi oricum singur asa ca ce folos asa ca pana gatam creditele, stam cu el in fiecare seara.
Am uitat sa va zic ca Filip e suspect de varsat de vant. Ceea ce nu ar fi chiar atat de tragic, avand in vedere ca asta primavara vroiam sa pun de-un party special ca sa-l "inbubesc" problema este ca acum e si Georgia in schema care a stat acum bot in bot cu el si cica daca face se va bucura de o forma cu mult mai urita si mai grea decat ce a avut Filip cum impiedici un copil de 8 luni sa se scarpine???
Andreea mama de Filip si Georgia
andutzy spune:
Andreea, magazinul nu e de vanzare. Daca insa va fi conditie pentru a cumpara cineva casa, ii facem pret separat si imediat investesc in alte magazin de acelasi gen in alta zona, probabil unde ne vom muta si vom locui daca ne ajuta D-zeu sa scapam de magauaia asta de casa. Succes sa nu fie varsat de vant! Mi se pare ca puii pana intr-un an sunt internati la bolile astea? sau bat campii?
loreen spune:
Cuscra cu antihistaminice si multa zeama din aia alba va zugraveala ca nu stiu cum pitonul meu ii zice...tinctura mentolat parca...desi sansa sa faca e mica...depinde de imunitatea ei...eu am avut-o pe Bianca in plin focar la scoala si de hepatita si de varsat...nimic nu sa prins de ea...(de-a naibii chelea pe ea ca e picatura din soacra-mea)
Gabitza am eu o vorba despre capitalistii ...unsi cu zeama de greata valuri valuri...da-i incolo de imbuibati nesimtiti...vesnic gasesc ceva de comentat indiferent de cat de perfecta ar fi sarcina...daca ai fi fost la prima sarcina te-ar fi facut ko...
Cat priveste miscatul eu te inteleg mai bine si inca pe-atata...eu pot numara pe degetele d ela o mana de cate ori am simtit-o pe Delia...de la Bianca si acuma imi aduc aminte de unele miscari...asa ca important e testul de pe 18 si sa fie juniorul sanatos...
Andra as fi curioasa ce-a zis sotul tau despre mailul maica-sii,pentru ca trebuie sa-l vada...si apoi vorba Andreei da-i cu sictir pe ea ...a mea bestie soacra ar fi dat orice la un moment dat sa o bag in seama si io nika...acuma s-a lamurit ca nu poate exista nimic intre noi nici macar de-o telenovela si s-a consolat...ma mai musca de basanau cand apuca la fii-su ala mare de vine in tzara dar le-o tai la modul original la toti...pana si al meu face la fel...avantaj eu...
Nelia asa si Delia le stie ca eruditii pe toate alea,dar nu face sau cel putin nu dea semne ca ar vrea sa faca ceva atunci cand trebuie...doar cand considera ea ... de-aia nici nu dau pe spate de griji ca nu stie numere si litere... important pentru mine e sa pot comunica cu ea...deja ne intelegem mai mult decat bine...eu ii spun hai sa facem x ...ea-mi spune "lasha mine pace"...eu o rog sa facem x ...ea plina de amabilitate imi spune "nu pot... lasha mine pace" si lista e atat de lunga si vasta incat ma oparesc la degete sa o scriu...
Daniela sa mor de-am auzit de rosu in urechi...ce naiba de afectiune este asta...cum apare?!Cu ulei caldut ai incercat?!Asta imi punea mie mama cand faceam otita...
Ca zicea-ti de dormit ...m-a ferit-a al de sus de fitze ...se duce gioconda singura la culcare,constiincioasa isi ia "maiala" pe ea,apoi isi cara in pat tot neamul de plusuri sub atenta mea supraveghere ,isi da drumul la muzica si mufeaza biberonul cu lapte.Apoi incepe hora : "pa mami...noate buna...ushor...pa ubita me...godbai...pa-pa...si alte bezele"...dupa care imi retrag ambasada.Dialogul mutilor dureaza cam 15 minute ...si gata doarme...nu vrea cu nimeni...
Loreen cu BIANCA si DELIA
"Nu merge inaintea mea pentru ca s-ar putea sa nu te pot urma; nu merge in urma mea pentru ca s-ar putea sa nu te pot indruma; mergi alaturi de mine si fii prietenul meu"
onixone spune:
nelia: da inca se joaca la computer ,si se joaca cu o pasiune de nedescris, descopera orice fel joc.Recent taica-su s-a jucat War Craft pe internet(avea o luna gratuit, cica dupa o luna terbuie sa platesti £15.00 lunar ca sa mai poti juca)Nu a fost zi in care Alex sa nu joace cu taica-su.Alex era cu arrow keys si taica-su la mouse.DAr sa ii vezi ce discutii aveau.Alex vroia sa mearga(vorbesc de caracter) pe undeva , taica-su prin alta parte.Se tipa...nu asa, nu acolo, stai...erau haiosi rau de tot.
Oana lu'Alex
www.flickr.com/photos/copiluti_mai_iunie/sets/72157600515762396/" target="_blank">poze pe FLICKR
www.oana-jipa.magix.net/" target="_blank">Poze Alex
Danelutza spune:
Laura nici eu n-am auzit de rosu in urechi, dar asa mi-a spus netotul, iar sotul mi-a explicat ca nu-i place pediatrul "cica doarme in picioare" . La ulei caldut m-am gindit si eu, stiu ca ne punea mama o bucatica de vata muiata in ulei caldut de la candela.
Nelia fara reteta nu-mi dau astia de la farmacie picaturi, doar supozitoare pentru febra. Sanatate multa la pitici, ai grija ca vad ca bintuie in tot globul virusul urit, cu nas infundat, dureri de urechi si febra.
Ioana nici Isabella nu sta inchisa in camera ei, doar merge sa-si ia jucariile si le aduce in camera de zi, in schimb, nanita acolo face noaptea, ca la prinz doarme cu mine, iar mie mi-e draga de nu mai pot, mai ales cind vrea sa doarma cu capusorul pe pieptul meu. Eu zic sa insisti cu dormitul la ea in camera, inclusiv la prinz, sa stea bona linga ea pina adoarme, iar apoi s-o lase singura, eu asa mai fac ziua cind am treaba. Dar probabil nu am probleme cu ea, pentru ca a dormit din prima zi in patutul ei si in camera ei singurica. Succes la somnic si la facut al doilea bb
Andreea sanatate multa la pitici, sa dea DD sa nu fie totusi varsat de vint.
Laura m-ai facut sa rid cu gura pina la urechi , doamne cum povestesti de Delia ca merge la culcare, i-am tradus si sotului ce face Delia. Dar "maiala" ce este, ca in italiana e purceaua
Cloreta spune:
Hai sa va arat cum www.dropshots.com/cloreta#date/2008-01-10/21:56:09" target="_blank">canta Teodora in baie.
"Mami, unde sunt papucii cu Nemo?"
poze
loreen spune:
Clara monumentala scena idilica cu taranul e pe campul caditei mele...
Daniela "maiala" sau "aiama" in traducerea lui gioconda inseamna pijamaua ...ca inca nu stie fii-mea sa se complimenteze singura cu cuvinte de genul "sunt ceea ce mananc ,adica porc"...
Cred ca sotul tau are dreptate cu dr. ... adica rosul din urechi tratat cu sirop de tuse mi se pare extrem de pertinent... pentru cine o avea mintea-nghesuita intr-un cap de dinozaur stand lejer...
In seara asta am jucat cu Delia la loterie... eu am zis 3 , ea 4 si m-a luat...am uitat sa-i spun "godbaie" si mi-a oracait in soapta vreo ora in pat...nici acuma nu doarme, isi numara firele de puf de pe picioare...
Loreen cu BIANCA si DELIA
"Nu merge inaintea mea pentru ca s-ar putea sa nu te pot urma; nu merge in urma mea pentru ca s-ar putea sa nu te pot indruma; mergi alaturi de mine si fii prietenul meu"