Copiluti de mai-iunie 2005 (61)

Raspunsuri - Pagina 15

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns loreen spune:

Onixone cu o miscare scurta din cot se invata ... glumeam evident...
Eu nu-s buna de sfatuit aici pentru ca odata nu am copilul care sa ma ajute sa dezvolt vreo metoda si in al doilea rand sunt institutii specializate sa o faca.Daca stau eu acuma cu ea sa buchiseasca nu vad de ce as mai da-o la gradinita.Din toamna are tot timpul sa invete.

Azi am atacat si eu inscrierea la gradinita la grupa mijlocie am inteles ...astept sa vad ce raspuns primesc pana la sfarsitul saptamanii.Va fi o nebunie cu bezmetica mea de fata...cand doarme ai senzatia ca se va descurca de minune, dar cand deschide ochii in secunda doi deschide si gura si innebunesti cu zile...Azi s-a dat si femeia la ea si a inceput sa scoata coltii...o sa-i fac putina manichiura dentara cand ajung acasa ca iar si-a luat-o in cap.

Loreen cu BIANCA si DELIA
"Nu merge inaintea mea pentru ca s-ar putea sa nu te pot urma; nu merge in urma mea pentru ca s-ar putea sa nu te pot indruma; mergi alaturi de mine si fii prietenul meu"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns loreen spune:

Beatriced am vorbit eu ieri cu Monica si abia maine dimineatza au avion spre capitala.Sa aiba bafta sa poata ateriza din cauza cetii

Loreen cu BIANCA si DELIA
"Nu merge inaintea mea pentru ca s-ar putea sa nu te pot urma; nu merge in urma mea pentru ca s-ar putea sa nu te pot indruma; mergi alaturi de mine si fii prietenul meu"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Danelutza spune:

Am fost la doctor, cica are rosu in urechi, sa-i dau in continuare sirop pentru tuse , acum nu stiu ce efect o avea asta, sper sa-i treaca, ca asta noapte ii pusesem un catel de usturoi incalzit, doar asa i-a trecut si a adormit, bineinteles cu capul pe pieptul meu. Mi-a mai spus ca bintuie otita, asa ca daca nu-i trece cu sirop, dupa trei zile sa ma duc iar la control .

Laura n-am crezut ca o sa spun intr-o zi ca "toate mi se intimpla numai mie", parca i-am luat locul lui Teddy, adunam si noi tot ce gasim, ma refer la boli.
Sa stii ca si Isabella de cind e bolnavioara, i-au crescut o frumoasa pereche de cornite, a inceput sa comande, cind vrea papita, cica sa-i duc farfuria pe masuta unde e televizorul, daca-i spuna sa si-o duca singura urla, "tu mami, pe mata" (ca masa nu poate spune corect), tipa la mine pentru orice, iar daca vede ca ma dau la ea, scapa din raza mea vizuala, se duce in camera la ea, imi inchide usa in nas si se ascunde. Cu toata raceala si durerea de urechi, azi i-am articulat una la fundulet, nu prea tare ca i-am dat cu stinga si-n aia n-am putere.

Oana lu'Alex noi nu-i citim povesti ca nu are rabdare, sta un pic si se plictiseste, trebuie sa i le povestesc si sa-i spun ce reprezinta pozele din carte.

Daniela si micuta Isabella
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=53616" target="_blank">Nasterea printesei noastre, poze in casuta galbena de sus , www.dropshots.com/danelutza" target="_blank">filmuletze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nelia spune:

Loreen, am ris de m-am prapadit cu manichiura dentara si cu felul cum vorbesti despre Delia. Nici Tudora nu stie nici cifre, nici litere... face o gramada de conexiuni, intelege o gramada de lucruri, dar nu vrea sa le spuna. De exemplu, nu stie sa numere, dar daca cere un biscuti si ii dau doi, spune nu doi, trei, more one! Dar daca ii zic hai sa numaram sau cite lucruri sint aici... mi-o taie imediat si imi spunea ca nu stiu sau dont know, me mica! Daca o intreb ce culoare are un anumit obiect imi spune ca nu stie, dar daca ii dau lingurita galbena si ea vrea roz, sau haina roz si ea vrea mov... atunci isi aduce aminte toate culorile si imi spune nu elou, pink! Sau nu pink, veau mov. Literele chiar nu le stie, dar nici nu pot sa spun ca m-am omorit aratindu-i-le, nu mi se par importante la virsta asta. Totusi, are o carte simpla, cu litere si un puzzle pe care ne mai uitam din cind in cind si ne mai jucam, asa ca probabil ca voi ramine surprinsa cind le va sti pe toate. Orice am face cu ei la aceasta virsta, fara sa-i obligam, le ramine undeva in creieras si le va folosi intr-o zi. Ce mai fac cu Tudora si mi se pare important sa le inteleaga sint contrariile: sus-jos, frig-cald, a placea - a nu placea etc. Si simturile: avem jocurile noastre, simple, ce aude in momentul asta, ce vede, ce simte cind atinge, care e diferenta dintre anumite senzatii si altele. Iau de la biblioteca carti cu animale, obiecte etc. care au si mostra (ursul are o bucatica de material care seamana cu blana lui, sarpele o bucata de plastic care seamana cu pielea lui... Si despre contrarii, mi-a placut o carte foarte bine facuta pe care am avut-o de la biblioteca (am avut si una despre culori asemanatoare), avea o imagine pe pagina si o bucata de carton, pe care daca trageai de ea, se construia o alta imagine cu contrariul primeia.

Onixone, nu-l certa ca nu are rost. Si nici nu-i spune ca esti suparata, pentru ca altfel va face pe el de fiecare data cind va vrea sa-i atraga atentia, cred ca asta si face. Spune-i de fiecare data unde se face, intreaba-l tu mai des daca nu vrea sa faca pipi si, pina la urma, se va rezolva. Stiu ca e greu, dar nu va tine o vesnicie, va trece si vei uita. Am citit despre ce mai face Alex, dar pe calculator se mai joaca!?! Ca stiu ca era supertare. Noi citim ce vrea Tudora, cu Agata abia pe la 4 ani am inceput sa-i aleg lecturile sau sa le alegem impreuna. Eu citesc una pentru amindoua seara, ca Agatei ii mai citesc si ziua, iar cu Tudora ma uit tot timpul pe carti si povestim despre ceea ce vedem. Dar seara e altceva, nu ne uitam pe carti, ci citim, nu dansam, ascultam muzica lenta... Agata asculta si la sfirsit intreaba, dar Tudora, cum e si normal la virsta ei, intrerupe lectura la fiecare rind ca sa puna intrebari. Si de la inceput le spun, dupa ce alegem lectura, in functie de timp: citim pina aici! Patru sau cinci pagini de carte, cind termina pagina, ma opresc si puneti intrebari. Asa ca cele cinci pagini sint si discutate si in loc de 10 minute cit ne-ar lua, dureaza mult mai mult. Un timp, aveam obiceiul sa povestim impreuna o poveste si dupa ce stingeam lumina si era un obicei bun (nu va spun ce iesea din ea pina la urma), dar acum, daca fiecare sint in patul lor cind sting lumina e mai greu sa fac asta, si cu bebe in brate.
OlgaT, sanatate multa lui Tony! Sper ca miine sa fiti mai bine si asa sa ramineti.
OlgaM, sper ca relatia ta cu Maya sa fie mereu asa. Bafta la servici, nu ne-ai spus cum e. Si cum s-a adaptat Maya cu program lung la gradinita?
Danelutza, sanatate multa la amindoua! Eu am gasit aici niste picaturi de pus in urechi fantastice. Se numesc Buro-sol, poate aveti si pe acolo. Uite aiciwww.teamdrugs.com/securestore/c153857p9714073.2.html" target="_blank">aici despre ce vorbesc. Mi le-a recomandat cineva si i-am pus Tudorei vineri, ca e putin racita, ca se plingea ca o dor urechile si i-a trecut. Nu stiu daca are otita sau nu, astazi ma duc la doctor, dar macar a dormit bine noaptea si nu s-a mai plins de durere.

Tudora e acasa astazi, cit a stat in vacanta a fost in regula, desi am stat pe-afara cit s-a putut. Cum a inceput gradinita, gata, s-a terminat fericirea. Vineri seara a inceput sa stranute, sa-i curga nasul, o dureau urechile. Nu are febra, nu tuseste, a papat normal, dar are ochisorii bolnaviori. Si ce e mai rau este ca a luat si bebe de la ea. Dimineata avea nasucul infundat si era tare nervos micutul ca nu putea sa respire si sa suga. I-am pus niste picaturi de apa de mare in nasuc, i l-am desfundat si curatat, a supt si acum doarme. La prinz aveam rendez-vous la pediatru, pentru el cel de rutina, primul de altfel, iar pe Tudora voiam sa o duc pentru urechi, sa vada daca totul e in regula, chiar daca parea ca este. Dar acum chiar am motiv sa-i duc la medic, din pacate. Nu e grav, dar mi-e groaza de complicatii. Agata e bine deocamdata... Si tocmai ce ma laudam cit de sanatosi au fost in iarna asta, pina acum. Si doar am zis ca nu mai spun nik.

Ma duc sa mai fac cite ceva, desi sint atitea de facut pe toate planurile ca-mi vine sa ma bag in pat si sa ma culc. Si e o vreme afara... Ah, v-am spus ca am gasit o solutie sa-l fac pe bebe sa mai doarma si jos, nu numai in brate? Ii pun Santana... Summer Dreams in special, ii place de nu mai poate. Intr-o zi am zis hai sa incerc sa vad ce muzica ii place, ca sa citisem eu undeva, ca bebelusii reactioneaza la muzica pe care o asculta, una ii linisteste, alta ii agita... Stiti ca e adevarat!?! I-am pus Chopin, nu-i place, e clar, a inceput sa tresara si sa dea din picioruse in somn si pina la urma s-a trezit. Am schimbat si i-am pus BB King, nici asta nu-i place. Nici Deep Purple nu-i place, nici Queen, nici Strauss... nici macar Patricia Kass. Are gusturile conturate: singura muzica pe care s-a linistit si a adormit si de atunci ii tot punem si de fiecare data se intimpla la fel a fost: Santana, Imperialul lui Beetohoven, Mozart (orice!), concertul nr. 2 pentru pian al lui Brahms si concertele Brandenburg ale lui Bach. Ii mai plac Adriana Ausch si Pasarea Colibri. Uimitor, nu? Ar fi trebuit sa filmez experimentul, foarte interesant.

CORNELIA , mami de www.dropshots.com/day.php?userid=132493&cdate=20070505&ctime=090808" target="_blank">AGATA, www.dropshots.com/day.php?userid=132493&cdate=20070530&ctime=103800" target="_blank">TUDORA si www.dropshots.com/aurice#date/2007-11-26/18:33:35" target="_blank">LISANDRU

In viata ta si a celor dragi tie, tu trebuie sa fii solutia... nu problema.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ioanailincam spune:

Loreen - ce ma bucur ca ai reaparut cu mesajele tale (auto)ironice, ma amuzi rau de tot (mai putin partea cu decedatul, ai innebunit?)

Nelia - voiam sa-ti spun ca te invidiez (in sensul bun, desigur) si iti inteleg bucuria ca ai reusit sa o faci pe Tudora sa doarma singura. Doamne, as da orice sa adoarma Ana singura: cand vine momentul culcarii, imi vine sa-mi trag cu ceva in cap: ritualul e complicat - citim de 2 ori o carticica de poezii cu florile de primavara(faza amuzanta e ca ea nu stie sa spuna sa citim de 2 ori, asa ca ridica degetelul aratator si spune o data (cumva din gat, ca daca nu o cunosti nu stii exact ce zice, iar cand mai avem o poezie sau doua de citit deja nu mai asculta ce zic si ridica din nou degetul sa mai citim o data, iar eu trebuie sa ii confirm ca da, mai citim o data ca sa pot citi in continuare - daca nu ar fi fazele astea haioase, chiar m-a arunca de la etaj); dupa care incepe sa-i fie pe rand sete, foame, uneori pipi sau chiar kk, dupa care imi cere sa-i fac masaj, cand la par cand la talpi, dupa care se invarte prin tot patul, dupa care face inventarul la lighioanele din pat si Doamne fereste sa lipseasca vreuna ca trebuie sa ma duc sa o iau de oriunde ar fi. Ei, si toata afacerea dureaza de la 45 minute in sus, uneori ajunge si la 2 ore; cand e asa, cel care o culca deja clacheaza, iese din camera cu nervii la pamant si celalalt intra sa desavarseasca opera culcarii. Sa nu uitam ca trebuie sa dormim cu o veioza aprinsa (sunt fericita ca am scapat de TV, ca intr-o vreme numai asa dormeam) si nu e chip sa parasim patul conjugal, caci singura nu mai doarme de mult (asa ca, Onixone, nu iti mai dori sa vina in pat cu voi ca exact cum are bunul obicei sa doarma singur de ani de zile, ei bine, e suficient sa experimenteze cateva zile dormitul cu cineva ca nu il mai scoti afara). Orice incercare sa doarma singura esueaza in mod lamentabil, cu urlete si tipete pentru ca nu suporta nici sa stea singura in camera ei, dar sa doarma; am incercat faza de la Super Nanny cu lenjeria noua (a, ca mi-am amintit, Nelia, are si Ana lenjeria cu pesti de la Ikea pe care o aveti si voi) care sa o atraga, cu vorba buna, cu amenintari. As fi fericita macar sa adoarma la ea in camera ca intr-o vreme o culcam acolo si macar pana la 1-2 dormea si aveam si noi un somn cat de cat linistit, dar nu e chip. Nu stiu ce ne facem cu ea, ca daca ma gandesc la frate-meu, care pana la 13 ani nu a dormit singur, ma duc singura la Balaceanca. In fine, rabdare si tutun.

OlgaT - multa sanatate lui Toni! Bine ca au descoperit cauza, acum o sa fie bine.

Daniela - multa sanatate si sa-ti treaca si tie mainile, of, ce greu trebuie sa-ti fie.

OanaC - multa sanatate si tie, bine ca ai avut unde sa duci pitica sa nu se molipseasca si sa poti sa zaci in liniste.

Fran - ceva noutati?

Androix - esti tare cu piesa voastra de teatru

Gata, va las ca crosetez de nu stiu cand la mesajul asta si mai trebuie sa lucru si eu. O seara buna!

Ioana cu Ana (22.06.2005)
Ana - de la nastere pana la Revelion
Ana - dupa Revelion, in 2006
Ana - dupa 1 an
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=61984" target="_blank">Povestea nasterii

Ai grija ce iti doresti! S-ar putea sa se indeplineasca...

Mergi la inceput

Ioana, pai tu crezi ca ma bucur degeaba!?! Am reusit repede cu Tudora, imi pare rau ca trebuie sa te descurajez si mai tare, Agata ne-a chinuit asa pina in jur de patru ani. Desi doarme in camera ei de la doi, adormitul era pedepsa noastra in fiecare seara. Daca cineva imi spune ca nu sint destul de calma si nu am destula rabdare cu copiii, e suficient sa-mi aduc aminte de acele ore in care ma chinuiam sa o adorm cite doua ore si imi pastram totusi calmul si rabdarea si cred ca a fost suficient pentru toata viata. Si nu a adormit niciodata singura, la nici o ora, nu a cazut niciodata lata de oboseala, ca sa adoptam si metoda aceasta, sa o las pina pica. Nu, era mereu fresh, pina nu mai putea de oboseala, iar cind nu mai putea incepeau crizele, crize care tot pe noi ne oboseau. A fost cumplit si, crede-ne, ca am incercat toate metodele. Mai veneau prieteni la noi, ca eu lucram la ziar atunci si se mai nimerea sa mai lucram si seara. Mi se intimpla sa se duca trei-patru adulti sa o adoarma si ieseau de acolo transpirati si cu nervii la pamint, iar Agata era mai fresh ca niciodata. Am zis ca o imprumut celor care se ocupa cu tortura, ca sigur spun tooot cei torturati, numai sa adoarma odata copilul!!! Vai, cit de bine te inteleg!!! Numai ca, din pacate, nu am solutii. La Tudora au functionat explicatiile si aranjatul camerei, statul linga ea, apoi pe marginea patului, apoi la picioarele ei, intii mai mult, apoi doar 5 minute, pupam si noapte buna, ca ea trebuie sa faca nani, iar mami mai are treaba. Dar la Agata nu a functionat nimic, a adormit singura cind a vrut muschiuletul ei, asa cum a facut si face, de altfel, cu tot. Ca sa ma consolez spun: si asta e tot a mea!

CORNELIA , mami de www.dropshots.com/day.php?userid=132493&cdate=20070505&ctime=090808" target="_blank">AGATA, www.dropshots.com/day.php?userid=132493&cdate=20070530&ctime=103800" target="_blank">TUDORA si www.dropshots.com/aurice#date/2007-11-26/18:33:35" target="_blank">LISANDRU

Mergi la inceput

Nelia - hai ca m-ai omorat. Cred ca nu avem scapare, ma dispera si ea cu energia, aseara pe la 11.30 o apucase aleragtul prin casa (tocmai ne intorsesem din Mall de la locul de joaca pentru copii - unde s-a catarat peste tot de nenumarate ori), cand aude ca e rost de culcare intotdeauan cuvantul e nu, dupa care incepe ca ii e foame si daca abia a mancat si ii spun asta incepe ca trebuie sa citim. Cred ca singura speranta e cand va intra la gradinita, cand va fi nevoita sa se trezeasca mai devreme (ce-i drept dimineata doarme si pana la 10 daca e liniste in casa) si cand va avea si ea ceva mai palpitant de facut decat sa stea prin casa si un pic afara (mai ales iarna). Multa sanatate la copii!

Ana - dupa 1 an
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=61984" target="_blank">Povestea nasterii

Mergi la inceput

Da, Ioana, se poate ca mersul la gradinita de dimineata sa ma fi ajutat la Tudora, Agata mergea la 10 si se trezea pe la 9 si desi nu dormea la prinz, pentru ea era somn suficient ca sa ne frece ridichea seara. Doarme la prinz? Daca da, incearca ori sa scoti somnul de la prin ori sa-l reduci, o trezesti usurel dupa o ora sau o ora si jumatate, e sufiecient pentru un copil de doi ani si ceva ca sa-si refaca fortele. Si somnicul de prinz sa fie intre 1 si 3, oricum nu mai tirziu de ora 3, asa mi-a zis una dintre educatoarele Agatei careia i-am cerut sfatul. Nu a adormit pina in ora 2, tragi de ea pina la 8 seara si o culci atunci. O saptamina, doua, pina ajunge la acest program. Ma rog, eu iti spun tie, ca noi nu am reusit cu Agata nici nu metoda aceasta. Dupa trei ani a inceput sa se scoale regulat la 7, maxim 8, nu dormea la prinz si tot nu s-a schimbat nimic la ora de culcare. Culmea este ca tot doua ore ne lua sa o adormim, indiferent la ce ora o bagam in pat. Dar stii ce cred eu ca s-a intimplat la 4 ani? A vazut ca nu are incotro. Se nascuse Tudora si eu eram ocupata cu bebelusul, ei ii acordam toata atentia de care eram in stare, dar nu mai era doar ea... tati era ori la munca, ori la sala, ori la cumparaturi, cu bunica nu voia sa stea desi se oferise de buna voie sa fie chinuita, pe ea nu avea chef sa o chinuie, pentru ca sta insemna ca imi lua mie locul si asta era problema ei... asa ca, mai bine dormea. O bagam in pat dupa ce faceam tot ce trebuia sa facem, stateam cu ea un pic, ii spuneam noapte buna si ieseam... La inceput se mai fitiia, iesea din camera, dar o trimitea de urgenta la ea in pat, numai ca de data asta vedea ca aveam si altceva de facut decit sa ma las frecata de ea... Era suficient sa-i spun ca vine bunica linga ea, ca i se facea dintr-o data taaaare somn.
Eu cred ca la voi, Ana nu adoarme pentru ca nu are camera ei. Deci trebuie sa rezolvati asta intii, sa o invatati sa doarma in patul ei. Daca doarme in patul vostru si voi plecati, se simte frustrata si vrea si ea sa plece. Daca ar fi in patul ei, in camera ei si ar intelege ca nu are incotro, e ora de somn pentru copii si trebuie sa adoarma, atunci s-ar schimba un pic situatia si veti putea sa treceti si la metode de adormit. Ea are camera ei acum, nu? Nu spun si ca veti reusi sigur ca o adormiti...

Mergi la inceput

Nelia - are Ana camera ei, dar sa dea naiba de foloseste la ceva in afara de depozit de haine si jucarii. Stiu ca citeam pe undeva (chiar aici, poate)ca oricum nu e bine sa stea copilul inchis in camera lui in timpul zilei, dar ea nu foloseste camera nici pe post de dormitor (in timpul saptamanii la pranz doarme cu bona in living, iar in week-end in dormitor la noi). Asa ca asta e, da-i chin inainte, ca de-aia nu ma apuc nici de bb 2, daca mai fac vreun mic terorist imi iau campii negresit.

Ana - dupa 1 an

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabitzam spune:

M-am intors de la eco. Cum ma asteptam, totul este normal pentru varsta sarcinii. S-a uitat si la inima, rinichi, stomac, toate cele.
Dar doctorita a fost de o gretosenie rara, vorbea cu condescendenta desi mai tinerica decat mine, si mai ca nu m-a facut proasta ca n-am venit mai repede pentru TT. Si ca n-am nu stiu ce formular pt. TT. Ca pe trimiterea mea scria ca e pentru TT. De parca si daca voiam gasieam loc. Programarea asta e facuta din decembrie, inainte de Craciun.

Am ingrosat un mare soric si m-am facut ca nu aud decat ce a zis strict de copil. Care misca, desi eu nu-l simt. E baietel, asa ca macar mi-a confirmat ce doar era o posibilitate pina acum Am intrebat de ce nu-l simt si mi-a zis ca asta sa-mi intreb ginecologul si ca e prea devreme oricum sa-l simt de acum. Desi sunt in sapt. 17+5.

In fine, deocamdata e bine si astept cu curaj amniocenteza de vineri.

Cresterea copiilor este in parte bucurie, in parte razboi de guerilla

www.dropshots.com/gabitzam2" target="_blank">Poze noi cu maimutzica mea, Andrei-Stefan (25.05.05)

Mergi la inceput