Comori de nov-dec 04(166)

Raspunsuri - Pagina 6

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Otiliav spune:

Am ajuns cu bine, cu ceva emotii dar au trecut .

Andreea, cred ca ti-ai dori pe de o parte un copil mai linistit. Eu am simtit-o pe Ana la 19 saptamani si de-atunci am mereu parte de agitatie.
Roxana, ce negociator e Bianca, draga de ea, s-a gandit sa te imbune.

Otilia, sotul Vlad si gogosica Ana Maria (18 Decembrie 2004)
Pozele noastre si www.dropshots.com/otiliav" target="_blank">Filmulete Ana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns try spune:

quote:
Originally posted by bits

Try spune repede cate grame de unt ai pus?

nu le fac in seara asta dar maine sau poimane tot trebuie sa le fac si mi-e ca bag mana pana la cot in ele la cum le laudati.asa am patit si cu bulgarasii Monicai.ca i-am facut de vreo 3 ori de la craciun in coace si in prop de 60%eu i-am mancat.ce bine merg cu o cafea amara

gata am fugit la somn caci salivez.............noapte buna!

Amon si Kenzo

Ma crezi ca pun din ochi? Ca n-am avut pachet de unt si am pus margarina (unde mai pui ca aici margarina e de regula sarata, da' au iesit bune si cu margarina sarata). Pun din ochi cat mi se pare mie un pachet de unt (considera 250g pachetul de unt, nu din ala mare de 450g). Sa va mai dau 3 tips-uri:
- daca vreti sa iasa crema mai groasa (sa nu curga) adaugati doar 3 linguri de apa in loc de 4 (sau mai putin). Eventual daca iese prea vascoasa mai puneti un dram de apa la sfarsit.
- bezelele sunt copate cand se desfac f usor de pe folie (eu le pun la copt pe folie de aluminiu pe care-o ung cu ulei). Daca bezeaua nu e coapta suficient nu se dezlipeste usor de pe folie (asa cu mam patit eu) si le mai puneti la cuptor inca un pic sa se coaca. Din pipait eu nu-mi dau seama cand sunt gata. Se desfac usor de pe folie doar cand se racesc. Cand sunt fierbinti, nu aveti succes mare.
- dupa ce le umpleti si tavaliti prin nuca (de care o fi ea), acoperiti-le cu tipla (sau o punga de plastic) si dati-le la rece (frigider) pana mai absorb biscuitii de bezea din umezeala din crema si devin gumosi. Cand manaci imediat ce ai umplut biscuitii, bezeaua e casanta si se sparge in bucati, se sfarama. E mult mai gustos cand sunt lasati un pic la rece si trage umezeala bezeaua.

"Tot ceea ce nu te doboara, te face mai puternic"
Alex - 5 Nov. 2004 si Adrian - 24 Aug. 2006 ......... poze I si www.flickr.com/photos/8947508@N02/" target="_blank">poze II

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by roserb
gasesc pe jos un biletel indoit cu textul " Te iubesc, mamica mea scumpa", o floricica decupata si colorata cu migala, si , in interiorul biletelului , 5 lei de la ea din pusculita(probabil pentru "pierderea" de la patinoar).

Mi-au dat efectiv lacrimile si am zambit afectuos la faza Biancai. Stiam eu ca-i fata deosebita, ti-am zis-o, nu?
Scumpa de ea. A marcat-o foarte tare mustrarea ta.
Sa stii ca asa e barbate-miu. Ii trec 10 idei prin cap, se apuca de 5 si nu duce la bun sfarsit nici una. Se entuziasmeaza foarte tare la inceput, dar n-are rezistenta, nu-l tine mult nimic. Dupa scurt timp, si de regula nu ajunge nici macar la jumatatea drumului, renunta. Asteapta sa vina altcienva sa duca la bun sfarsit ce-a inceput el. Asa e cel mai fericit. E berbec, nu stiu ce-i fi-ta.
Eu sunt la polul opus. Sunt de-aia de trag la jug pana-n panzele albe. Cateodata nu-s capabil sa renunt nici cand e evident ca nu mai merita. Imi gasesc mereu resurse si motivatii, iar cand logica si ratiunea dispare, imi fabric altele motivatii noi doar ca sa nu renunt. Nu-s de ce atribui eu renuntatul asta asa de tare cu fiasco-ul. Cred ca mare parte din trasatura asta a mea se datoreaza incapatanarii uneori excesive de care dau dovada (nu degeaba-s taur).

Alex - 5 Nov. 2004 si Adrian - 24 Aug. 2006 ......... poze I si www.flickr.com/photos/8947508@N02/" target="_blank">poze II

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by andreap

salutare!
Raportez o Mariuca mult mai bine,eu "stationez",Sebi...da' cine mai are timp de el?
Eu sunt super panicata ca,desi am aproape 17 sapt,nu stiu daca BB a miscat sau nu..fiind la al doile,trebuia sa stiu,nu?uneori am impresia ca ceea ce simt e BB,alteori zic ca e un muschi,stomacul..miscarile sunt asa de slabe si de rare incat nu cred sa fie BB...pe 16 merg la o eco si vad..sper sa fie bine...plus ca astept rezultatul la TT...gata,v-am facut capul mare...

Adreap, oricat a fost de problema problema cu adrian, in sarcina cu el l-am simtit abia la 19 sapt. Si nu pt ca era anemic si nu misca prea mult (caci el a devenit anemic dupa 20 si ceva de sapt. - la ecografia de la 20 de sapt. era totul ok, nu avea nici o problema de anemie). Dar asa a fost felul lui, mai puti nzbuciumat. E adevarat ca si alex a fost la polul opus si pt mine asta era normalul si la fel ca si tine am trecut prin tot felul de ganduri, dar copiii nu-s la fel. Mama a avut 4 copii si toti au fost diferiti in ce priveste cand au miscat si cat de puternic. Si sa stii ca asa cum ne e felu lca adulti, asa am fost cica si-n burta. Frate-miu care a fost cel ma inaravas is ma inazdravan dintre toti asa a fost si-n burtica. Sora-mea, copil cuminte si linistit, neagitata, n use enerveaza, intelege pe toata lumea etc... asa afost si-n burta, cuminte si la locul ei.
To ca si tine, eram destul de confuza daca ce simt erau msicarile lu isau plimbari de mate prin burta. Am fost mult mai sigura pe tot la sarcian cu alex, dar... inca o data, alex a fost iesit din comun si mie asa mi se parea ca e normal.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roserb spune:

quote:
Originally posted by try

Sa stii ca asa e barbate-miu. Ii trec 10 idei prin cap, se apuca de 5 si nu duce la bun sfarsit nici una. Se entuziasmeaza foarte tare la inceput, dar n-are rezistenta, nu-l tine mult nimic. Dupa scurt timp, si de regula nu ajunge nici macar la jumatatea drumului, renunta. Asteapta sa vina altcienva sa duca la bun sfarsit ce-a inceput el. Asa e cel mai fericit. E berbec, nu stiu ce-i fi-ta.
Eu sunt la polul opus. Sunt de-aia de trag la jug pana-n panzele albe. Cateodata nu-s capabil sa renunt nici cand e evident ca nu mai merita. Imi gasesc mereu resurse si motivatii, iar cand logica si ratiunea dispare, imi fabric altele motivatii noi doar ca sa nu renunt. Nu-s de ce atribui eu renuntatul asta asa de tare cu fiasco-ul. Cred ca mare parte din trasatura asta a mea se datoreaza incapatanarii uneori excesive de care dau dovada (nu degeaba-s taur).

Draga mea,din pacate cam asa sunt si eu de multe ori (tot berbec), si nu as vrea sa mosteneasca aceste "calitati", din cauza asta tot ma straduiesc sa intervin daca pot. Ea e scorpioanca,asa ca mai am sperante.

Otilico, bine ca ati ajuns OK!

Roxana&Co

POZE CU PITICII

Mergi la inceput

Andreap, pe langa ca poate e ebbe alta fire decat mariuca, ma gandesc ca poate e uterul prea relaxat sau lichid mai mult (doar si burta arata mult mai mare decat la prima sarcina, nu?) si astfel miscarile lui bebe nu mai sunt asa de usor transmise la suprafatza. Plus ca viata ta e alta. Din pacate la al doiela nu mai reusim sa ne indreptam atentia si toate simturile catre bebe, avem altele pe cap si trebuie gestionate o gramada de alte probleme in viatza noastra. Si noi am vrea ca bebe sa vina si sa bata la usa fara sa facem noi prea multe. Adu-ti aminte ca la prima sarcina asta era preocuparea naostra majora la acea vreme. oriunde mergeam sau ce faceam, tot bebe din burta era in capul nostru. Si poate ca atentia asta excesiva si emotiile puternice ne faceau sa relationam altfel cu bebe si poate si bebe raspundea mai prompt dorintelor noastre de a ne da un semn. Eu si-acum mi-amintesc la alex cum eram la 13 sapt. vorbeam cu dena la telefon si stateam lungita pe spate si a inceput sa tresalte burta mea si radeam si el misca. Iar cand eram avansata in sarcina ,daor puneam mana pe burta si alex se unduia in toate felurile. Dar uite, asa-i e felul si afara, e foarte lipicios si raspunde imediat la afectiunea si dragostea celor din jur. Adrian n-a facut niciodata echilibristica lui alex in burta, n-am avut parte de spectacole si afara e la fel. Relationeaza mai greu afectiv (asta nu inseamna ca nu isi doreste multa dragoste si ca nu ofera, ci are alt mod, mai stangaci de a-si arata dragostea si de a o cere, alex se lipeste ca o meduza de tine) si e mai putin zbuciumat ca alex, e mai putin atomic, insa la nervisori si ambitie cred ca-l intrece pe alex cu mult.

De cateva nopti adrienutzu iar ma termina cu somnul. Are mucisori si iar se trezeste din ora-n ora. La a 3-a sculare i-am zis lui barbate-miu ca eu daca ma duc la el dau cu el de pamant si mi-a zis ca mai bine stau in camera si-l las sa planga . I-am bagat iar picaturi saline in nas, a urlat ca din gura de sarpe, dar macar apoi a dormit pana dimineata. Asta era la ora 3. Dar era de asteptat pt ca el inttodeauna dupa ora 3 are somnul muuult mai bun. La el trezirile se petrec intre 11 si 3 noaptea (atunci cand are un motiv de trezire).
colac peste pupaza s-ama itrezit si alex de 2 ori. Prima data ca era ud din cap pana-n picioare (a uitat desteapta de maica-sa sa-l puna sa faca pisu inaitne de culcare - i-am sarit baia si ma bucuram si eu ca am scapat de corvoada asta din cand in cand - si unde pui ca a si baut mult suc la masa de seara. Asa ca rezultatul, pe la ora 1 s-a trezit si a strigat-o pe mamaie-sa. Eu l-am auzit imediat si am venit la el, dar m-a respins si a inceput sa planga cand l-am abordat eu. Desi nu l-am certat niciodata pe tema asta, mai ales ca face atat de rar si sunt simpel accidente, totusi a dezvoltat o atitudine de ascundere fatza de mine cand face pe el si de-aia da bir cu fugitii la mamaie-sa, sa n uaflu eu. Probabil ca a devenit constient de ce inseamna sa faci pe tine si nu vrea sa stiu eu, o vede probabil ca pe ceva rusinos, sau nedemn de increderea mea, nu stiu. I-am explicat aseara dupa ce l-am schimbat ca nu-i nimci mami daca mai facem pisu cateodata etc. I-am zis ca e usunt de vina ca nu l-am pus sa faca pisu si el saracu' dupa ce mi-a ascultat toata explciatia im izice "n-am vrut mami", o dovada in plus pt mine ca a inceput sa se simta vinovat cand face pe el.
La o ora si ceva iar s-a trezit ca lui nu-i e somn, ca vrea jos, ca vrea laptic cu miere (asta primeste el dimineata si el vroia sa fie ca dimineata pt el ,sa se trezeasca). Cu meram terminata si chiauna de somn intre scularile lor, i-am zis ca ma bag cu el in pat (slava Domnului ca are patut ma iamre si incap si eu in el. Si am stat acolo cu el (desi nu se poate numi ca am adormit, dar macar nu m-am mai luptat cu morile de vant. Pana cand a catadicsit juniorul sa ma scoale inca o data etc.
Asa ca-s terminata, pe autobuz am bagat cornu-n perna hotarata sa domn ca sa mai recuperez un pic. Dar nu mai dorm asa dusa pe autobuz cum faceam cumva.

am facut tobite aseara (dar gata cu subiectul asta ca deja devenim grup de bucatarese, n ude mamici aici ) si m-a ajutat si alex. Incerc sa-l implic tot mai mult in ceea ce fac, m-am apucat sa citesc si o carte noua legata de psigologia copilului (integeti copilul sau cam asa ceva se numeste).

Hai ca ma intorc la treaba mea, desi n-am nici un chef. traiesc doar cu gandul la piscina la care o sa mergem vineri (alex e innebunit, ieri numai de asta a vorbit) si la jacuzzi in care o sa ma delectez. Doamne ce bine e! nu stiu de ce m-am delasat asa de mult de un an incoace, ca doar e psicina la 15 minute de mers pe jos de noi si nici scump nu e. Plus ca nu-s aglomerari mari sau alte alea si e cea mai buan relaxare si destresare in apa.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bits spune:

Roseb ai o fata deosebita!mi-au dat lacrimile cand ti-am citit mesajul.fff induiosator!mey asa or fi scorpionii caci si eu vad la Ken aceeasi tendinta:aceea de a abandona lucrurile cand devin putin mai grele.il ia pe "nu pot" in brate si gata.acu il mai iau cu"nu exista nu pot ci doar nu vreau!" si parca parca mai obtin ceva.
va sa zica si matale esti la cura si nu spui nimic.iata ca suntem 4 pana acum

Monic astazi nu am facut mare lucru caci am fost la cumparaturi.le-am trantit familionului o supa de legume dreasa cu smantana si cate o portie de omlleta cu carne si orez si m-am scos.de maine insa incep cu pregatelile.

Cici ,Try multumesc se ponturi.si eu ador romul in combinatie cu cacao.

mey daca tot nu conduc mi-a luat sotul bicicleta electrica.sunt in al 9-lea cer ca nu mai trebuie sa depun efort la urcatul pantelor.Amon are cosul lui pe ghidon iar Ken e "pe roata din spate".daca ma prinde politia o pun de o amenda caci nu am voie cu amandoi pe bicla,oricum sper sa ma feresc bine si sa nu am peripetii.

Andreea din cate am obs eu bebe 2 e mult mai linistit decat primul.Amon mi-a miscat fff repede dar apoi imi dadea de gandit.daca la Ken burta-mi facea valuri valurele la Amon no chance,am pandit si raspandit sa filmam ceva dar ne-am ales cu liniste deplina.nu-ti mai fa probl caci sunt sigura ca ai s-o simti pe bebelina cat de curand.

Mergi la inceput

N-am stiut de rom, Cici, dar buuuune si asa. Tot s-a batut lumea pe ele. Aseara maica-mea nu mai avea rabdare, era ca un copil mic. Eu insa dupa ce le-am facut n-am mai avut chef de ele. Sper sa mai gasesc ceva acasa cand ajung...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bits spune:

Cici sanatate multa si tinem pumnii sa nu raceasca fetele!

am uitat sa va spun evenimentul zilei:a facut Amon 2 pasi singurel.si-a dat drumul la sprijinul acordat de canapea si a facut 2 pasi dupa care a luat-o de-a busilea.si de astazi avem si al 7-lea dintisor!

Mergi la inceput

Gand la gand cu bucurie, si adrian al meu a inceput sa faca 1-2 pasi singurel. Ii dam drumul dintr-o parte si merge 1-2 pasi singurel. Ptiu ca nu credeam s-o ma ivad si pe-asta. oricum de alataieri pana ieri a facut un progres enorm, in doar o singura zi. Ce face motivatia din el?!??!?!?! Acum e asa de bucuros sa incerce sa mearga. De regula il tin de bluzita in dreptul ambilor umeri si asa umblam prin casa. Ii palce si-i palce si sa se intoarca, adica nu merge numai in linie dreapta.

Mergi la inceput