Bulgarasi si globulete de nov-dec 2007 (2)

Raspunsuri - Pagina 16

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Lala_D spune:

quote:
Originally posted by adinag

Buna,

cred ca m-ati inteles gresit cu lasatul pauzei intre mese. Daca ar plange de foame, nu l-as lasa, i-as da. Dar daca ii dau suzeta, sau deget, sau il plimb sau pun in wrap, uita si il mai tin o ora asa. Cand ii e foame serios, nu functineaza nici una din variantele de mai sus.

Am o intrebare, mamicile cu bb de varsta lui Floris: cam cum arata ziua voastra? Adica, cam cand doarme, cand papa etc.? Sunt curioasa...

-Gata, trebie sa plec, off...

Adina, Jasmina (24 iulie 2003) & Floris (23 decembrie 2007)

Adina cam asa arata ziua noastra :

ieri :
- 9.00 trezit din somn, papat san ( ambii + 40 ml mulsi )
-10.00 somn
- 11.30 schimbat, papat san
- 12 somn
- 13.45 san + 30 ml mulsi
somn
- 15.30 - san + plimbare afara 30 min + celalalt san
- 17.00 somn
- 19.45 cantarit, baita, papat san + 50 ml mulsi
- 20.45 somn
- 23 .50 papat san + 50 ml Humana
- somn
-3.45 - papat san
-urlat,foit, picaturi de colici
- 5.30 somn

...si e 8.22 si inca nu s-a trezit...dar urmeaza sa o faca curand

O zi excelenta !
Lala.

Fratele mai mare!
Baby Andrei ! (27.12.2007)

Poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns slimatei spune:

quote:
Originally posted by adra_bell

Stefania, laptele matern e intotdeauna satios, chiar isi schimba compozitia intimpul suptului, se adapteaza la nevoile sugarului. Si eu am trait acelasi temeri, alimentate mai ales de o rubedenie, care nici n-a intrat bine in casa si a decretat ca laptele meu nu e suficient de gras si sa-i dau copilului lapte praf ca moare de foame. (n-a patit nimic fata, a luat optim in greutate)
Asa facea si a mea la 2-3 saptamani,cerea sa suga f des. Explicatia care m-a multumit cel mai mult a fost ca era un puseu de crestere si simtea nevoia sa pape mai mult. Eu i-am dat sa suga cat de des vroia ea, chiar si la jumatate de ora. Acum cere la 3 ore. Stai linistita ca isi regleaza mesele.

http://community.webshots.com/slideshow/561916111jorXca?mediaPosition=1

adra_bell si Eva-Elena (14 nov 2007)

multumesc mult deci chiar daca sunt zile cand am eu impresia ca nu mananc cine stie ce substantios sa inteleg ca laptele oricum..? isi ia din rezervele organismului..?

de luat in greutate a luat destul de cand am venit acasa...aproape dublu...si doar cu laptele meu fara nici un fel de supliment

dar cei drept observ ca in ultimul timp se cam joaca cu mine...vrea sa ma foloseasca din ce in ce mai mult pe post de suzeta ...azi dim... dupa vreo 5 ore de somn continuu...a ei..ca eu eram mereu cu ochii pe ea...vazand ca motzaia(cum sa-i spun maraia) intr-una...si isi sugea degetutele...si mare prostie am facut...am trezit-o sa-i dau san caci mi-am zis saraca isi suge degetutele de foame....
si a supt la san aproape 1 ora si inca ar mai fi vrut cu toate ca il dadea pe-afara...dupa ce ii luam sanul din guritza ...eu i-as da si cat vrea ea..aparte ca la inceput e o durere imensa..dupa ce prinde bine sanul nu ma mai doare...dar problema e ca mi-e frica sa NU-SI FACA RAU VOMITAND DUPA..CACI CE STOMACEL ARE EA...

Stefania X2 mami ....principessa si broscutza lu' mami si a lui tati (22.12.07)
Stefania jr.

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by adinag

Caz: Copil alaptat la sanul stang, pana motaie si nu se mai lasa animat la papat. Schimbat, s-a inviorat, papa la sanul2 si numai vrea. Adica il mai ia in gurita si nu face nimic cu el, e satul. Daca peste 15 minute iar ar vrea, voi ii dati? Ca eu am hotarat sa nu-i dau, satul e satul, ca imi distrug maitare sanii asa. Astept macar o ora, voi cum faceti?

Adina, Jasmina (24 iulie 2003) & Floris (23 decembrie 2007)

eu am alta problema....
Copil alaptat la unul din sani.. dupa 10 min.dar nic macar..zece min. ca trag eu de el...adoarme.... schimbat ..se invioreaza... ii dau sa pape si de la san 2...cu gandul ce bine ca adoarme..si pot sa-mi fac si eu tb.. dar nimic..ea ramane cu niste ochi holbati..si nici gand sa adoarma..si chiar daca nu suge incontinuu caci cred eu ca isi mai odihneste falcutzele..as putea sa stau cu ea la san.schimband chiar pozitiile si cate 20 de min..(deja probat) si ea nu mai adoarme...
imi vine sa o schimb prima..(deja facut) dar nu reusesc sa fac nimic..nu-i tace gura pana nu-i dau de mancare..se misca intr-una si nu reusesc nici pampersul sa il pun bine...

am incercat sa o las sa motaie dupa primul san papat..dar tot asa se trezeste imediat si vrea sa pape..dar si daca o iau de la sanul2 si am impresia ca art vrea sa adoarma..cateodata se trezeste peste o jum. de ora si cere iar papica... daca n-ar fi pt. ranile si inflamtia sfarcurilor..si ca ma dau mereu cu crema...ca sa mai treaca (si daca n-ar fi ca tot ce-i dau in plus dupa imi vomita)eu una i-as da int-una..dar sincer nu prea imi vine nici sa-mi fac eu rau si nici ei nu vreau..caci am impresia ca uneori e sac fara fund..sau e doar ca vrea sa stea cu sanul in gura... habar n-am dar sper sa iteleg vreodata ce se intampla...

Stefania jr.

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by Lala_D

Stefaniaeu acum am vazut pozele voastre : sunteti 2 frumoase. Iti seamana piticuta

O zi excelenta !
Lala.

Fratele mai mare!
Baby Andrei ! (27.12.2007)

Poze

multumim...dar aparte fata rotunjoara.. mi-e imi face impresia ca copia perfecta a lu' ta'su.. sau mai bine spus a lu' soacra'mea

Stefania jr.

Mergi la inceput

mai am o intrebare..
voi ii intoarceti pe bb cand dorm de pe o parte pe alta..mi mi s-a spus sa o pun la culcare mereu pe o parte...si avand in vedere ca nu mereu regurgiteaza... cred ca e bine..asa nu se ineaca in caz ca o face prin somn... dar dupa un timp daca-i ating manutza care-i dedesupt e mult mai rece ca cea de deasupra... si la inceput mi s-a intamplat sa ma sperii caci era si mai inchisa la culoare ca cealalta.. asa ca acum eu la max o ora de stat pe o parte eu o intorc pe partea cealalta chiar cu riscul de a o trezi... dar nici cu manutza asa nu as putea sa o vad...saracuta...

adina hai ca spun si eu program. meu..ca de' a dat Domnul si cand suntem singure acasa cat de cat avem un program daca e tati..ne da tot programul peste cap...

aproape in fiecare dim...in jurul orei 5-6 papica+ schimbat cam o ora..bine ca sunt zile cand mananca si pe la 4 dim...
daca papica a fost mai devreme...se trezeste iar pe la 7 si ceva sa pae iar..si iar imi da totul peste cap..caci urmeaza sa manance pe la 10... si nu mai pot tine un orar...
daca in schimb a papat la 6 cum a fost azi dim. sper sa o tina pana la 9 dar de obicei max.la 8.45 deja tipa...acum vad ca inca doarme dar a si papat 1 ora...dupa care urmeaza la 12... la 3...la 6 si iar la 9..
in fine eu incerc sa-i tin un program cat de cat regular e ea ca mi-l da peste cap...cand eram la spital...astea erau orele..si manca nu manca la ora... pana la masa urmatoare nu vai vedea nimic..si tipa saraca o auzeam din salon si mi se rupea sufletul..era doar gura ei...eu incerc sa le respect dar imi calc pe inima cum fac sa o las sa planga...?
si unde mai pui ca la spital mi-o obisnuise asa de bine ca noaptea la inceput nui se trezea niciodata....facuta ora 12.00 pana la 6 dim..ea nu se trezea..si am impresia ca eu i-am dat peste cap tot programul..caci spre exemplu ast'noapte s-a trezit si la 2 noaptea...dar mancase pe la 9 jum seara..si n-am vrut sa o trezesc la 12.00 nustiu daca am facut rau...

cam asta cu mesele ei...cat depre restul... inca nu reusesc sa fac cine stie ce prin casa...abia daca mai reusesc sa atipesc cate un pic..pe timp de zi...daca nu imi ramane ce dorm noaptea daca se poate numi somn...

Stefania jr.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ancadragoman spune:

Buna fetele
La multi ani ptr ieri la toti sarbatoritii.
Ce fac fetele?

anca de Maria Alexandra (4 noiembrie 2007)

poze

povestea nasterii

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adra_bell spune:

Buna dimineata!
Stefania mie mi-a zis neonatalogul de la maternitate sa o pun sa doarma numai pe spate! ufff, medicii astia nu se pot pune de acord, fiecare cu parerea lui. Cred ca-i amorteste manutza cand doarme pe o parte, d-aia e vanata.
A mea iar nu mai vrea sa ragaie. Eu am problema cu ragaitul, Dany cu kk.
Anca noi suntem bine, fii-mea doarme cu muzica clasica (ieri i-am pus Bjork si tipa de mama focului, cred ca nu i-a placut) iar eu sunt harnica foc, am pus masina si spal, tati dezapeste in sfarsit masina, ca mai aveam putin si ne luam la bataie. Cred ca astepta sa vina primavara.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ancadragoman spune:

Stefania si eu o pun tot pe spate ca intr-o parte daca o pun se intoarce singura.
Adra si eu am avut problema cu zapada pe masina,barbatii astia sunt sub orice critica.
Eu ieri i-am dat suc de morcov cu mar ...manaca de nu avea aer.

anca de Maria Alexandra (4 noiembrie 2007)

poze

povestea nasterii

Mergi la inceput

fetelor ..fiimea inca doarme..da' eu no trezesc..astept sa ceara... dar tare mai maraie prin somn..oare o doare ceva..?

cum si voua nu vie frica daca nu a ragait si regurgitat sa o lasati pe spate..sa nu se inece in caz ca i se intemple prin somn..? eu daca am vreo grija mai mare e ca nu cre cumva sa se intoarc cu capul in sus.. nustiu cum face caci chiar daca eu o pun pe o parte..ea se intoarce cu capul in sus... aparte ca eu nu mai inteleg niic cu dr. astia....va puteti imagina ca aici e mult mai cald ca in ro..zapada nici nu stiu ce-i aia..fata de romania...e mult prea cald... si cand va aud pe voi ca deja scoateti puisorii afara... mie mi-a spus sa nu care cumva sa o scot pana la trei luni..deloc... si sa fac temp. in casa 23- 24 grade..da' cine poate sta la temp. aia presupun ca nici ea saracutza...s-a trezit mergem la papica...

Stefania jr.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adra_bell spune:

Nu e cam devreme pentru suc de morcov si mar? Zic si eu, nu vreau sa ma bag, dar cica de-abia de la 4 luni incolo glandele lor secretorii din tubul digestiv se maturizeaza si produc nu stiu ce enzime necesare digestiei si altor alimente in afara laptelui.
Eu sunt iar in focul creatiei, lucrez de zor sa-i fac o carte de poezii nepoata-mii. Sa nu va imaginati ca le scriu eu, sunt poezii pentru copii, eu doar le aranjez frumos in pagina si le pun ilustratii luate de pe net. I-am mai facut si in trecut si i-au placut mult.

Mergi la inceput