Bulgarasi si globulete de nov-dec 2007 (2)
Raspunsuri - Pagina 14
anacami spune:
Buna!
LA MULTI ANI IOANELOR SI IONILOR!
Dany, la Sensiblu este 230 si ceva , iar la Helpnet 250 si ceva..
Eu am vrut sa il iau de la Sensiblu, dar am vrut sa-mi mai confirme ceva dr., insa nu mi-a raspuns la telefon. Am un Helpnet f. aproape de casa,asa ca il voi lua de acolo (nu ma mai duc acum prin nameti mai departe)
V-am trimis si eu o schema de vaccinari alternative:
VARSTA: 2Luni
MS: DTP-AHB-AP
sau GSK: HEXAINFANRIX
sau Pasteur: PENTAXIM-EUVAX
MS=Ministerul Sanatatii (cel gratuit, oferit de stat)
Gasiti si cateva sfaturi despre ce sa faceti dupa vaccin
Camelia, Sebastian si Stefania
felicici spune:
Va doresc un an cel putin la fel de frumos ca cel care a trecut!
Sunt si eu mamica unei fetite nascute pe 19.12.2007 pe nume Lorena.
V-am urmarit constant la odisee unde am gasit raspuns la multe intrebari ce le-am avut pe perioada sarcinii. Acum se pare ca semnele de intrabare sunt mult mai mari si de aceea le-am organizat frumos si vi le adresez sub forma de pachet :)
Prima problema este legata de baita...stiu ca ea ar trebui facuta inainte de masa....problema este ca nu se poate discuta cu fata mea pana nu isi face plinul imediat ce s-a trezit...in caz contrar si schimbatul unui pampers e prea mult iar baia pe stomacul gol numai o relaxare nu este...plange si cauta sanul. Mai are cineva problema asta? Am incercat sa ii dau doar putin sa manance si tot nu merge, am incercat sa astept o ora dar o ia somnul si daca i-l stric este agitata mult timp dupa si adoarme foarte greu. Poate aveti un sfat pentru mine....
Apoi un alt motiv de mare suparare este igiena nasucului...si pentru mine caci nu reusesc sa scot nici macar mucisorii pe care ii vad. O matusa din Italia mi-a spus ca acolo se aplica o metoda putin diferita de cea de la noi cu pompita....si anume se pune copilul pe o parte si apoi se aplica ser in nara de sus...important este ca se aplica cu presune si acesta iese pe nara cealalta cu tot cu mucisori. Mi se pare o metoda mai rapida si mai putin invaziva pentru copilas caci serul picurat ajunge in gat si este sarat. Aplica cineva metoda asta? Serul folosit de matusa mea este intr-un recipient special de 1 ml cu ajutorul caruia se obtine presiunea. Eu am ser la 5ml cu care nu am cum sa fac presiune si risc sa pun prea mult. Oare cu o seringa s-ar face presiunea necesara?
Am primit si vizita pediatrei care mi-a recomandat sa incep cu calciul...mi se pare mult prea devreme (copilul este alaptat exclusiv si stiu ca laptele de mama contine suficient calciu chit ca l-ar lua din oasele acesteia). Motivatia ar fi ca ii tremura barbia (copilul plangea in timpul consultului). Nu stiu care este legatura...mai este cineva care sa primit indicatia de a da calciu de la 3 saptamani?
Intrebare pentru mamicile care nu sunt la prima experienta:)...stiti cumva daca dunga de pe abdomen mai trece si daca sfarcurile mai revin la culoarea roz? De fapt am observat eu ca sfarcurile au redevenit roz pe zona pe care o baga copilul in gurita...sper sa nu raman asa caci copilul nu cred ca va reusi niciodata sa-l prinda pe tot:P
Cam astea ar fi intrebarile la care nu am gasit raspuns...in rest eu va urmaresc in continare si va doresc numai bine si voua si copilasilor!
nelone77 spune:
Salutare mamici!
Multumesc mult pt raspunsuri!
Am inceput sa o las cite putin fara pampers cu toate ca e riscant pt ca face des caca si ma mai trezesc cu surprize .
Oricum, miercuri mergem la tanti doctor la cintarit si masurat si poate isi da si ea cu parerea...
Legat de supt am obs si eu ca nu trage bine din sin si ma mulg si eu si ii dau cu biberonul, dar nu ii obisnuim rau?
Rani am avut si eu la sfircuri si intradevar Garmastan e f bun si si-a facut efectul.
va pupam!
Incerc sa postez si eu niste poze cu bebelina!
Nela si Andrada Catalina(19 dec 2007)
Nela & Andrada Catalina
Lala_D spune:
Stefaniaeu acum am vazut pozele voastre : sunteti 2 frumoase. Iti seamana piticuta
O zi excelenta !
Lala.
Fratele mai mare!
Baby Andrei ! (27.12.2007)
Poze
dany26 spune:
quote:
Originally posted by RAMONELLAquote:
Originally posted by dany26
bb meu doarme de 4 ore jumate ...oare sa il trezesc pt papa???
nu a mai dormit de mult asa mult ziua...de obicei doarme fix 3 ore ziua...3 ore si 15 min....
COMOARA NOASTRA ANDREI!!!
14 Noiembrie 2007
Nuuuuu!!!!!!De ce sa-l trezesti???Se trezeste el cand ii e foame.Si va urla de mama focului.
Ramonel,mami de Bea(08.11.2007)
http://www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=483dfce8d8617b598d6e04&skin_id=701&large
mersi tare mult pt raspunsul FERM!!!!!!!!!!
14 Noiembrie 2007
dany26 spune:
quote:
Originally posted by nelone77
Salutare mamici!
Multumesc mult pt raspunsuri!
Am inceput sa o las cite putin fara pampers cu toate ca e riscant pt ca face des caca si ma mai trezesc cu surprize .
Oricum, miercuri mergem la tanti doctor la cintarit si masurat si poate isi da si ea cu parerea...
Legat de supt am obs si eu ca nu trage bine din sin si ma mulg si eu si ii dau cu biberonul, dar nu ii obisnuim rau?
Rani am avut si eu la sfircuri si intradevar Garmastan e f bun si si-a facut efectul.
va pupam!
Incerc sa postez si eu niste poze cu bebelina!
Nela si Andrada Catalina(19 dec 2007)
Nela & Andrada Catalina
offf fetelor eu ii dau lui bb san si apte praf de la nastere....
dar de vreo sapt dupa 15 min gata se enerveaza la san....nu mai vrea....
probabil ca acum s-a "desteptat" si a realizat ca curge mai greu de acolo decat de la bibe
deci...nelone...ai grija....
dar poate difera de la copil la copil.....
14 Noiembrie 2007
dany26 spune:
quote:
Originally posted by anacami
Buna!
LA MULTI ANI IOANELOR SI IONILOR!
Dany, la Sensiblu este 230 si ceva , iar la Helpnet 250 si ceva..
Eu am vrut sa il iau de la Sensiblu, dar am vrut sa-mi mai confirme ceva dr., insa nu mi-a raspuns la telefon. Am un Helpnet f. aproape de casa,asa ca il voi lua de acolo (nu ma mai duc acum prin nameti mai departe)
V-am trimis si eu o schema de vaccinari alternative:
VARSTA: 2Luni
MS: DTP-AHB-AP
sau GSK: HEXAINFANRIX
sau Pasteur: PENTAXIM-EUVAX
MS=Ministerul Sanatatii (cel gratuit, oferit de stat)
Gasiti si cateva sfaturi despre ce sa faceti dupa vaccin
Camelia, Sebastian si Stefania
ahaaaa...multumim!!!
14 Noiembrie 2007
dany26 spune:
buunnn: azi a fost o noua pediatra la bb....cea a lui roxxy80...imi place de ea...fatza de dr pediatra de fam de acum .
Mi-a zis asa:
-putza lui bb si outzele puse in sus in pampersi ca sa nu se supraincalzeasca stand in jos...si i-am zis ca iese pipi dar mi-a aratat sa strang pampersul mai tare...bietul de el...cam atre zic eu...nu ii incomodeaza si pe ei la burtica cand papa oare???!!!
-sa nu il mai tin sa doarma pe perna mea
-sa ii dau Debridat dim si seara cate 2,5 ml
-iar pt constipatie o lgt rasa de zahar sa o fierb cu 50 ml apa si apoi sa pun un plic de ceai musetel sa il tin pana numar la 10...desi e mult zahar o sa incerc si metoda asta...ca prea nu mi-a reusit cu nimic altceva
-si...cica se incepe diversificarea de la 3 luni....oare nu e prea devreme...???!!!!!
-sa ii sterg buricutzul cu betigash si cu spirt o data pe sapt
-bibe nu trebuie sa il fierb dupa fiec utilizare ci e sufic sa il spal cu detergent de vase si sa il clatesc bine dupa spalat dar si ianinte de a-l umple cu lapte
mda...cam astea au fost nelamuririle mele la care mi-a raspuns...aaaa si sa ii fac Infanrixul ca cel gratuit cica nu prea se mai gaseste momentan....si cica Infanrixul are in plus si pt hepatita...
14 Noiembrie 2007
adra_bell spune:
Felicici bine ai venit ! Sa-ti traiasca micuta Lorena sa-ti aduca numai bucurii!
Eu pentru desfundat nasucul folosesc ser care inmoaie secretiile si batista bebelusului.
Si mie mi-a zis pediatra sa-i dau Ca gluconic, pe motiv ca are fontanela larga, am facut tot posibilul sa il dau dar nu vroia sa-l inghita. O inteleg, are un gust oribil de transpiratie. O sa intreb la controlul de luna asta daca pot sa ii dau vreun sirop mai bie.
Dunga de pe burtica dispare, sfarcurile vor redeveni roz, stai linistita.
Fetelor, parca erau si juriste printre noi. Eu lucrez la o firma mica, iar colegii mei sunt toti trecuti de 50 de ani. Sefa mea e in plop cu procedurile de CIC,nu a mai avut cazuri, asa ca m-a sunat astazi sa ma intrebe pe mine, ce trebuie ea sa faca, ce acte trebuie sa depune cand intru eu in CIC. Stie cineva?
http://community.webshots.com/slideshow/561916111jorXca?mediaPosition=1
adra_bell si Eva-Elena (14 nov 2007)
Lala_D spune:
quote:
Originally posted by dany26
buunnn: azi a fost o noua pediatra la bb....cea a lui roxxy80...imi place de ea...fatza de dr pediatra de fam de acum .
Mi-a zis asa:
-putza lui bb si outzele puse in sus in pampersi ca sa nu se supraincalzeasca stand in jos...si i-am zis ca iese pipi dar mi-a aratat sa strang pampersul mai tare...bietul de el...cam atre zic eu...nu ii incomodeaza si pe ei la burtica cand papa oare???!!!
-sa nu il mai tin sa doarma pe perna mea
-sa ii dau Debridat dim si seara cate 2,5 ml
-iar pt constipatie o lgt rasa de zahar sa o fierb cu 50 ml apa si apoi sa pun un plic de ceai musetel sa il tin pana numar la 10...desi e mult zahar o sa incerc si metoda asta...ca prea nu mi-a reusit cu nimic altceva
-si...cica se incepe diversificarea de la 3 luni....oare nu e prea devreme...???!!!!!
-sa ii sterg buricutzul cu betigash si cu spirt o data pe sapt
-bibe nu trebuie sa il fierb dupa fiec utilizare ci e sufic sa il spal cu detergent de vase si sa il clatesc bine dupa spalat dar si ianinte de a-l umple cu lapte
mda...cam astea au fost nelamuririle mele la care mi-a raspuns...aaaa si sa ii fac Infanrixul ca cel gratuit cica nu prea se mai gaseste momentan....si cica Infanrixul are in plus si pt hepatita...
14 Noiembrie 2007
Dany iarta-ma dar pediatra asta e de scoala tare veche ...eu nu m-as intelege neam cu ea . Studiile recente nu prea le-a citit ....diversificare la 3 luni, fara sterilizat, zahar ...wow ...sorry
O zi excelenta !
Lala.
Fratele mai mare!
Baby Andrei ! (27.12.2007)
Poze