Bulgarasi si globulete de nov-dec 2007 (2)
Raspunsuri - Pagina 10
pufulet74 spune:
Cami, noi am primit un marsupiu BABYBJÖRN Baby Carrier Original, aici e site-ul cu prezentarea lui, cel negru de jos,
"http: // www. babybjorn. com/Eng/produkter/Mobility/BABYBJORN-Baby-Carrier-Original/" fara spatii.
E vertical doar, insa la produs scrie ca se poate folosi de la 0 luni.
Dar si eu stiam ca pozitia verticala nu e f buna si de aceea sunt in dubii. Cei la la babybjorn spun ca de fapt greutatea bebe-ului e distribuita egal la nivelul spatelui nu doar la fundulet, dar nu sunt eu sigura ca e bine...
------------------------
Flory de Joshua Raphael (14.11.2007)
God brought you in our life
Homepage: www.lijfering.tk
slimatei spune:
multumesc pt. sfaturi fetelor ...
gaby suntem bine doar ca
eu as intra chiar si mai des...dafr daca se intampla ca si azi..ca d'soara nu vrea sa doarma deloc... nus' ce are cate'odata...speram tare ca azi o sa doarma cacio as'noapte...nu prea m'a lasat...deci azi a dormit doar 4 ore in totul..sper ca in noaptea asta va dormi ... e o dulceata dar mai mult o ador cand doarme.....caci altfel vrea papica.. intr-una..si sincer eu una nu mai pot ... mi-a distrus toti sani..am facuut si ragadi....mi-am luat si sfarcuri de silicoane si creme fel de fel.. nimic..astept poate cremele isi fac efectul caci sfarcurile de silicoane nu pot sa le folosesc... am impresia ca ma ustura si mai tare...
Stefania X2 mami ....principessa si broscutza lu' mami si a lui tati (22.12.07)
Stefania jr.
oana8188 spune:
quote:
Originally posted by nelone77
Salutare mamici,
am si eu o bebelina de 2 saptamini si vreau sa ma ajutati cu niste sfaturi.
S-a iritat foarte tare la fundulet si pasarica, de la bubite a ajuns la innrosirea unor portiuni mari de piele. Am dat-o cu crema de la Sanosan si am trecut la Bepanthen , dar degeaba. Ii fac baita cu ceai de musetel sa vad daca are vreun efect... Ce sa mai incerc?
A 2a problemuta: dupa ce maninca de multe ori sughite minute in sir si foarte greu ii trece. Ce sa ii fac? O pun de burtica, o masez, degeaba... Ii trece de la sine dar dupa mult timp...
Mai aveam o intrebare legata de somn dar am citit mai sus si am vazut ca nu e singura care "chitaie" in somn si scoate tot felul de sunete ciudate. Daca ziceti ca e normal asta..ma linistesc...
Pt colici vad ca nu prea are efect baby drink si chiar ii da si o diaree urita. Ce ma sfatuiti sa ii dau?
in speranta ca ma puteti ajuta, va multumesc frumos anticipat!
Multa sanatate!
Nela & Andrada Catalina ( 19 dec 2007)
1. Eu folosesc inca din maternitate Bephantene si nu a facut pana acum nici macar o bubita. Am inteles de la medicul neonatolog ca e foarte buna si crema cu oxid de zinc de la Nivea.
2. Si fata mea sughita in burtica si acum avem cel putin o repriza pe zi, in general dupa ce papa. Nu ai ce sa ii faci; a mea se linisteste singurica dupa cateva minute. Am citit un articol zilele astea, parca in Mami, in care spunea ca sughitul ii deranjeaza mai mult pe parinti decat pe bebici .
3. Si a mea scoate niste sunete ciudatele in somn, zici ca o doare ceva, dar sunetele abia se aud, doar daca e liniste completa. Nu cred ca e ceva neinregula; fata mea e destul de "vocala".
4. Din cate stiu eu, baby drink doar ajuta la colici (teoretic, ca fata mea nu a reactionat la baby drink); eu am schimbat ceaiul asta din cauza ca are in continut glucoza, si dupa ce il bea, la urmatoarea masa cam facea mofturi; am trecut la un ceai fara indulcitor, doar din plante. Pt colici noi am incercat Sab simplex la inceput dar, din cauza ca la noi nu a avut nici un efect, l-am scos si folosim acum Debridat, cate 2,5 ml de trei ori pe zi. Mai dam ocazional, cand vedem ca o doare burtica mai tare, Bonisan. Asta e un produs natural si il poti folosi fara griji, dar eu incerc sa nu o "sufoc" cu medicamente. Deja ia calciu 10 zile pe luna, vigantol (vit d3) cate 2 picaturi pe zi, debridat si bonisan; mi se par foarte multe pt o bebica de 3 saptamani care nu are inca stomacelul adaptat la mediu... Dar asta e...
Oana de Ana Alexandra
slimatei spune:
quote:
Originally posted by Lala_D
Eu am un mic pirania in casa frate ...cand se ataseaza la san pentru alaptat muscaaaaaa de parca ar avea foarfeci si nu gingiute . Imi dau lacrimile instantaneu de durere . E adevarat ca dupa 5-6 min senzatia dispare dar e dureros . Cum il dezvat ??? Ca Bogdan nu musca La stangul e mai rau decat la dreptul .
O zi excelenta !
Lala.
Fratele mai mare!
Baby Andrei ! (27.12.2007)
Poze
te cred caci si eu patesc la fel..sincer nus tiu ce e de facut... dar mai tare ma doare cand incer sa-i iau sfarcul din gura... caci ea nu se satura nici dupa 20 min..da' mi-a dat cineva pontul ca sa nu maitrag de el caci mie imi facem un rau enorm si zicea ca-i faceam si ei.. sa incerc sa-i bag intre gingii degetul mic.. si sa-i desfac guritza fara sa mai trag ...
am luat si sfarcuri de silicon..(mai ales ca eu nu am sfarcuri deloc...)dar nu tine ...caci am impresia ca ma ustura mai tare cu ele...nus' de ce...asadar folosesc niste creme.. sper sa ma ajute la ceva... am niste sfarcuri inflamate...si cand vine ora de papica.. imi vine sa-mi ia-u campii...
ancaami..am vazut grasunica frumusica foc......
abia astept sa vad si eu dolofanica ....crescand asa...
pana atunci am foto cu bolfosulde acum a deja prins in greutate dublu decat tb..dar a spus ca nu ar fi o prob..atata timp cat e laptele meu...
Stefania jr.
pufulet74 spune:
Stefania, singurul lucru pe care il poti face e sa ai rabdare.. multa ...
Cred ca ai mai citit tu pe aici ca ne plingeam de ragade si altele de genul, sa perseverezi sa te faci cu crema (in Ro este o crema, Garmastan care mie tare bine mi-a prins), sa stai cu sinii la aer cit de mult si o sa treaca. Dar stiu ca e greu, ca iti vine sa urli cind se apuca sa pape pitica ...
Am vazut pozele piticilor, aveti bebici tare frumosi fetelor [pu]
------------------------
slimatei spune:
astept cu rabdare... ca n-am incotro.. are noroc...e mult mai placut sa o vad cum papa decat simt durerea..uit de ea.. cand o vad asa satisfacuta...mi s-ar rupe sufletul sa nu-i pot da papica...
astept cu nerabdare sa-si faca cremele efectul..poate isi vor face...ce stiu eu...
apropo de foto ai vazut si dolofana
Stefania jr.
oana8188 spune:
quote:
Originally posted by slimatei
multumesc pt. sfaturi fetelor ...
gaby suntem bine doar ca
eu as intra chiar si mai des...dar daca se intampla ca si azi..ca d'soara nu vrea sa doarma deloc... nus' ce are cate'odata...speram tare ca azi o sa doarma cacio as'noapte...nu prea m'a lasat...deci azi a dormit doar 4 ore in totul..sper ca in noaptea asta va dormi ... e o dulceata dar mai mult o ador cand doarme.....caci altfel vrea papica.. intr-una..si sincer eu una nu mai pot ... mi-a distrus toti sani..am facuut si ragadi....mi-am luat si sfarcuri de silicoane si creme fel de fel.. nimic..astept poate cremele isi fac efectul caci sfarcurile de silicoane nu pot sa le folosesc... am impresia ca ma ustura si mai tare...
Stefania jr.
Draguta de tine ... parca vorbesti de domnisoara mea... Si eu am avut azi o zi... cu maxim 2 ore dormite (nu deodata, pe bucatele).
Eu nu o mai alaptez la san, am avut si rani si bebica nu papa deajuns de la san, adormea si se trezea peste o ora cu foamea-n gat; asa ca eu folosesc pompa si ma mulg de cate ori pot iar lapticul i-l dau la biberon; si asa nu am de ajuns, asa ca oricum primeste supliment de lapte praf. Mi-e si mie mai bine asa (ca mi-au trecut ranile cu crema Garmastan) si papa si ea f bine ca biberonul il da gata in maxim 15-20 min (asta cam 100-120 ml maxim); inainte stateam cu ea la san cate o ora si nu stiam cat mananca, ii era foame si eu nu stiam de ce nu doarme saracuta. Eu nu zic sa faci si tu ca mine, doar iti povestesc care sunt solutiile pe care le-am gasit eu.
Sefa de la neonatologie de la maternitate, o tipa cu adevarat profesionista, ne-a invatat pe toate ca pe primul loc este copilul, dar ca, in acelasi timp, un copil nu poate fi linistit atata timp cat parintii sunt stresati, sunt obositi peste masura, nervosi, etc. Trebuie sa ne ingrijim si de noi, sa avem o stare generala de calm si de bine.
Eu iti trimit cate un pupic de la mine si de la Alexandra mea si sper sa citesc vesti mai bune, mamico!
Oana de Ana Alexandra
pufulet74 spune:
Da, am vazut-o Stefania, e superba fetitza :)
Dar asa e, cind o vezi asa satisfacuta si multumita de papa ei, uiti de durerile tale :)
Dar eu cred ca trebuie sa ai o motivatie puternica, ce iti gasesti tu pentru tine, sa nu renunti la alaptat. Eu asa am facut, am vrut neaparat sa alaptez pentru ca am zis ca e f important pentru el si asta m-a facut sa merg mai departe.
Sa incerci sa nu te stresezi ca se agita si ea atunci, de asemenea o sa vezi ca in timp o sa imi mai regleze programul piticutza :)
------------------------
anacami spune:
Stefania,imi pare rau; din pacate prin asta trecem aproape toate, o sa vezi ca in curand o sa treaca si o sa fii incantata si mandra cand o sa o vezi cum creste la pieptul tau
Ai o bebelusa dulce foc, am vazut o poza facuta la o zi de la nastere in care va priveste de parca ar intelege tot!!!Imi plac si ochii ei, ce mi-as fi dorit ca si a mea sa ii aiba deschisi la culoare (la noi sunt acum deja caprui- eu ii am caprui, tati verzi-verzi...asta este, bine ca vede ,zic eu, f. bine cu ei-urmareste tot,nu ii scapa nimic )
Vasari, am vrut sa iti mai spun ceva..in multe poze parca o vedeam pe a mea , dar bblusa ta are totusi niste buze a la Angelina jolie fata de a mea!
Am innebunit in seara asta, ma duc sa ma culc!!!
nu inainte de a mai spune ceva :
Pufu,eu stiu ca cele de la BabyBjorn sunt cele mai bune (din lume?!); daca ei te asigura ca poti sa-l folosesti de la 0+ luni, cred ca este ok.
va pupam si va dorim o noua saptamana minunata, fara colici sau alte neplaceri !
P.S. uff, noi trebuie sa facem vaccinul de 2 luni (v-am trimis pe adresa de email comuna schema data de dr. noastra)
Camelia, Sebastian si Stefania
vali_delide spune:
Salutare mamici si pitici!
Anca_D, nu mai stiu mama unde am scris stafeta, ca io's capie de creieri...
Adra, Adalia,Stefania v-am vazut bebelinele...sunt frumoaaaaseee foc...sa va traiasca!
Anka_san, bine ai revenit...cum te simti? L-am vazut pe Andrei...ptiu, sa nu-i fie de deochi, e frumusel foc, manca-l-ar mama de scump...si seamana cu tine tare mult. si mamica si prichindelul.
Dany, am stat o juma' de ora sa ma uit la Luca ...dragul de el.Sa sti ca si printesa mea are uneori bubite, mi-a spus dr. sa o sterg de cateva ori pe zi cu ser fiziologic si atat.In rest cum e? Mai vomita ca zilele trecute?
Totulii, tu cum te descurci? V-ati facut un program?
Pussi, ma bucur tare mult ca sunteti bine, ca ne povestesti si ca te descurci singurica...felicitari din suflet...am vazut tustele, sunt tare haioase sub brad...sa-ti traiasca!
Adina, imi pare rau ca sunteti bolnaviori...sper sa va faceti bine repede si floris sa recupereze greuattea pierduta de la raceala.Va tin pumnii,sa va faceti bine repede!
Nela bine ai venit...sa-ti traiasca puiul...pt. colici incearca si Bonisan,Sab Simplex sau Debridat...la mine functioneaza Bonisanul.Pt. sughit e mai bine sa nu-i faci nimic, e un lucru normal sa sughita,asa cam faceau si in burtica.Pt. iritatii eu folosesc Bepanthene si crema de galbenele.Si o las uneori fara pampers, sa pedaleze, sa-i respire pielea.
Ellis, felicitari daca doarme asa de bine printesa ta...nu cred ca e tarziu la 8.30...si eu ii fac baita in intervalul asta, uneori la 7.30, alteori la 8, max.8 30, in functie de cum se trezeste (daca doarme)...dar rar imi doarme asa de mult, in general se trezeste intre 12 si 1, dupa aia pe la 4 - 5 sau, ca azi-noapte si ieri noapte , nu-mi doarme deloc..sau doarme 1/2 de ora, si aia doar in brate
Cami , cum te inteleg cu kg astea...eu cred ca voi ramane cu ele, toate, pt. ca nu scad niciun gram , cu tot alaptatul si oboseala...asta e,mai stau vreo 2-3 luni, si incep cu gimnastica si masaj, sa vad.
Noua ne-a venit dr. vineri, cand am facut 28 de zile si Pinkie avea atunci 4.300 (a luat 800 g fata de nastere) si 55 cm. Daca nu ar fi colicii si programul asta aiurea, ar fi totul perfect!
Oare Irina ce-o mai face?
Pupici la mamici si bebici!
Valentina, cea mai fericita de Andreea Stefania (07.12.2007)
www.flickr.com/photos/14121585@N04/sets/url" target="_blank">printesa roz