Dulceturi si papanasi de sept-oct 2007 (45)
Raspunsuri - Pagina 7
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Andries/Andries.jpg)
Andries spune:
Doamne saracii oameni, bine ca nu a patit nimeni nimic mai mult decat sperietura!!
Nu cred ca se deschid aeroporturile pana nu sta zapada. Desi...eu cand am fost la Moscova am aterizat si am decolat pe o vreme cumplita, ce-i aici e floare la ureche, cel putin la decolare era un viscol cumplit, minus 15 grade, seara, avionul plin ochi peste 200 de pasageri si rusii erau calmi de parca decolau si aterizau asa zilnic!! Aveam loc la fereastra chiar langa aripa, aveau o sincronizare...au venit 4 masini de degivrare la avion, doua pe o parte, doua pe asta, in maxim 90 de secunde au degivrat (pentru treia oara, dar mult mai temeinic) aripile si in inca 5 minute eram deja in aer peste plafonul de nori!! Mie nu-mi venea sa-mi cred ochilor, am inebunit de frica la zborul ala, singuul la rusi, dar nu cred ca mai repet experienta pe timp de iarna.
Andries
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
Andries spune:
Mandarinutzoooo... eu pe dos...eu l-am fugarit pe-al meu inca de anul trecut sa-si schimbe rotile.
Daca aveau datorii la banca luate cu pensiunea garantie obligatoriu banca i-a asigurat si de incendiu, dar daca au datorii in nume propriu e jale cu banii, trebuie sa te asiguri singurel. Nici ai mei nu au asigurare la casa desi eu tot ii bat la cap sa-si faca, dar ai cu cine sa te intelegi?
Tomasa eu nu mai am numarul de la firma aia, pentru ca eu am luat ziarul si am sunat mai multe si cu primii care au fost mai rezonabili cu aia m-am mutat, dar nu am salvat numarul ca pana la urmatoarea mutare probabil mai am cativa ani
Andries
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Sabina/Sabina.jpg)
Sabina spune:
'neata!
Mandarinuta, groaznic! bine ca sunt ok, sigur ca e un mare soc, dar slava Domnului ca nu a murit nimeni.
Sarmana proprietara :(
Tomasa,Betty, acu 5 ani Culcer mi-a zis de diversificare cu suc de mere si morcov....dupa aia parca era supa, nu-mi aduc bine aminte.
oricum, ea nu mi-a dat o schema prorpiu zisa, ci o serie de retete de inceput. si fi-mea abia manca una alta, eu un a ma declar cam ageamie la diversificare, pt ca n-am reusit sa urmez o schema cu cap si coada, ci m-am adaptat la ce vroia mofturoasa sa primeasca .Asta m-a facut cam indiferenta acuma, adica, pana la urma, o manca ceva si nazdravanul astalalt. Eu personal voi incepe cu legume tura asta, pt ca e un grasanoi Gheorghe. Nu are el 8 kile, dar nici f lung nu este, seamana cu mine, oase mici si carnita multa
. Mai incolo, cand or creste ai nostri va zic trucuri sa-i facem sa manance, in functie de mofturi, dar schema din aia zdravana nu prea am.Pkus ca eu la bucatareala sunt cam zero barat. Nu ca nu mi-ar iesi daca ma apuc sa fac ceva, dar nu cunosc retete.
Peste o luna jumate o sa-mi dea probabil Culcer ceva, dar eu o sa insist pe legume.
ca o mica picanterie, fi-mea, din aia ultraalaptata, a preferat f curand mancarea "de om". Nimic nu o jignea mai tare ca piureurile. daca vroiam sa-i dau carnita, trebuia sa prepar pasta de carne cu legume, si sa i-o dau, lingurita cu lingurita, sa o linga de pe un ciocanel adevarat de pui
Pe la 11 luni, satula de atatea mofturi, i-am dat ghiveci adevarat de legume, cu legumele taiate.Moamaaa, ce-a mai halit din el!!!
Rox, sanatate piticilor. deci e bine cu umidificator.Ca ne bate gandul sa luam.Poate o mai tii pe Alex acasa nitel, si saptamana viitoare, ca sa nu mearga deja racita la gradi, ci refacuta total. Sofia nu mai are nimic! tare, tare ciudata viroza.
Multumesc lui Dumnezeu ca asta micu e ca tancu deocamdata.
La noi aici e f frig, dar soare! m-am convins,m cel mai sigur loc de pe Terra e Busteniul....
Ma gandesc si eu cu groaza la Nana si zborurile de azi. tare m-am necajit cand a scris ca cel mic nu e prea bine. Ce-am putea sa facem sa o ajutam? oare o clinica universitara de top are fi o solutie? Viena, New-york, Germania???
Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!
Sabina, www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=33789&whichpage=1" target="_blank">Sofia Galagia si
bb Gheo
Andries spune:
Roxana, vezi ca serul de perfuzie se gaseste in doua feluri de ambalaje, punga si sticla de plastic de 0,5l. Personal eu recomand sticla pentru ca sta in picioare
si e mai comod, dar si cu punga te descurci. Numai sa ai grija unde-o pui sa nu-ti ia acul Alexandra sa se joace cu el.
Andries
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Roxana_G/Roxana_G.jpg)
Roxana_G spune:
Sabina, zii mersi ca Sofia voia mancare de om mare, a mea si acum prefera piureurile. Cred ca ar fi fericita sa ii dau mancare de la borcanele. Umidificatorul e bun, acum depinde daca e cazul la voi, poate nu e asa uscat si cald ca la mine.
Andries, de sticla nu stiam ca exista. O sa pun sotul sa caute, sa ia vreo 3 sticle sa ne ajunga.
Rox ,
Alexandra Maria (10.02.2004) si BB Andrei Serban (31.08.2007)
Poze
Andries spune:
Bravo Gheorghe!! Auzi ce zice mamica, esti ca un tanculet!! hi hi Sabina ce te invidiez pentru ca esti la munte, eu in Bucuresti, abia azi se duce tata sa-si ia in primire casa de la chiriasi (a dat-o complet de reve la un grup) plus ca trebuie sa faca o curatenie generala dupa ei, numai cat gunoi are de carat nici nu vreau sa ma gandesc.
Ba eu il trimit pe Vic la gradi de sapt viitoare, imediat ce ii fac vaccinul de doua luni lui Mircea!! Nu de alta, dar m-am saturat de Minimax!! Inca nu am ajuns sa-mi iau al doilea tveu desi imi propun asta de o luna!! Vic e bine, mai sufla si el dimineata niste muci, asa cat sa nu poti spune ca e ca tancu' dar atat.
Eu diversificare tot cu legume o sa fac, incep cu suc de morcovi din piata de la tarani si de mere. Apoi supa de legume, apoi bag si carnea. Nici eu nu am avut o schema si a fost ok. Totul a mers struna pana la varsta de 10 luni cand am angajat a doua bona care si-a batut joc de apetitul lui de-mi vine s-o omor si acum si pe mine sa ma strang de gat. La un an si o luna nu mai vroia sa manance nimic altceva decat banana cu branza de vaci si cu biscuite, de trei ori pe zi timp de trei saptamani asta a mancat si nimic altceva!!!
Andries
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Sabina/Sabina.jpg)
Sabina spune:
eu o sa incep cu legume fierte de data asta. ca morcov crud am dat si prima data.
hihi, cu minimaxuuu...lasa, la busteni nu avem TV, asta e salvator.Si la bucuresti vreau sa ascund canalele de desene.Sunt convinsa ca istericalele fie-mii sunt 90% de la desene. Sa stii ca Sofia a mancat timp de 2luni la prnaz doar orez cu pui.....vroia si cu rosie, acuma nici pe aia n-o mai vrea. Mie mi se pare ca e prea grasuta acuma, a facut din nou burtica de bebe si nu-mi place, dar altceva in afara de miscare n-am ce sa-i fac, ca dulciuri f rar prinde.insa o cam indoapa tacsu cu biscuiti cu unt si dulceata, dar macar asta doar dimineata.
chiriasi de Reve zici? aoleu maica.Noi am primit de multe ori propuneri, chiar de la prieteni, dar n-am avut curaj sa "dam" casuta la nimeni.
Rox, la Centrofarm aveau sticle de ser.Su eu tot din alea am. Nu i-am pus insa incalzit niciodata, si de saptamani bune nu i-am mai pus deloc, chiar daca mai gasesc un muculet la exteriorul narilor.
Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!
Sabina, www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=33789&whichpage=1" target="_blank">Sofia Galagia si
bb Gheo
![](images/user_woman.png)
devylla spune:
Buna mamici,
Vaaaiii...inca cateva zile de liber si incepe nebunia la munca.
N-am avut deloc timp sa intru si sa mai citesc.Ne-am tot plimbat pe ici colo...vai de mine,sut obosita moarta
Nici din urma nu am apucat sa citesc,de aceea va rog sa ma iertati daca nu sunt la curent cu noutatiile.
Va pupic,mai intru cand reusesc.
Poze
www.desprecopii.com/info.asp?id=1269" target="_blank">Mogaldeata cu ochii migdalati
www.flickr.com/photos/54445410@N00/" target="_blank">Japonia prin ochii unui amator
Sabina Y. si Erika(31 august 2007)
![](images/user_woman.png)
mandarinutza spune:
Da fetelor, si noi ne-am speriat rau cand a sunat-o sora pe mama pe la 10 si i-a zis ca se intorc ca a luat foc pensiunea. Proprietarii nu facusera inca asigurare, asa au declarat si la stiri, mare ghinion au avut. Oricum bine ca nu a patit nimeninimic, ca mai aveau si asta pe constiinta.
Myral, stiu ca tu ma intrebai de greutatea Antoniei. La 4 luni avea 6700 g si 64-65 cm(nu sta deloc la masurat, da din picioare cand e in fundul gol/doaer cu pampersul asa ca e cu aproximatie). Luna a 4-a a luat 500 g dar s-a inaltat cu vreo 4-5 cm. Cred ca e ok, azi vroiam sa sun pediatra sa programam cand vine sa ii faca vaccinul dar astept intai sa se potoleasca ninsoarea, cred ca o sa o sun maine sau luni.
Mandarinutza mamica de Antonia Maria 30.08.2007
Poze
Andries spune:
ligeea tu intrebai de bona, cum sa fie si cum sa te intelegi cu ea. Sfatul meu: daca socrela poate veni sa te ajute din berceni (stiu ca e greu, vine cu metroul pana la aviatorilor si apoi probabil un taxi) este mai bine sa apelezi la ea si sa ii platesti taxiul decat sa apelezi la o bona.
Roxana pai chiar ca sase pagini de instructiuni mi se pare cam mult si mie dar bine ca te-a ascultat. Eu din pacate am facut greseala sa-mi tratez bona cu prea multa libertate, pentru ca asa am fost eu obisnuita...cu angajati cu initiativa si pe care te poti baza. Dar ce se intampla la firma nu are nici o legatura cu ceea ce se intampla acasa, deci e mult mai bine sa fi mai sever si sa controlezi tot ce misca. Bona de care pomeneam eu mai sus s-a comportat exemplar pe perioada de proba si dupa luna de proba a inceput sa faca exact ce vroia ea, eu lucram foarte mult si nu m-am prins imediat, mai ales ca bb nu putea sa vorbeasca, am inteles ca e ceva foarte nasol atunci cand am vazut cum plange copilul la vederea castronului de supa, supa o dadeam intr-un anume castron, ei bine...cand scoteam castronul din dulap pe el il apuca plansul...de fapt ce se intampla, femeia dorea cu orice pret sa ii dea supa dar nu avea rabdare cu el deci il punea in scaunelul de masa, il lega acolo cu hamul si ii baga pe gat ca la o gasca, nu conta ca plange, ca nu mai vrea...
Andries