prieteni?

prieteni? | Autor: stefany_p

Link direct la acest mesaj

Buna..am si eu o problema, dilema, nu stiu cum sa-i spun exact.sa va spun despre ce este vorba. acum cca. 6 luni(Doamne, cand au trecut??) am venit cu sotul in Canada. ne-au ajutat 2 oameni pe care nu-i cunosteam decat de pe net, fara ei totul ar fost mult mai greu.
in aceeasi perioada cu noi a mai venit o familie din Romania, pe care o cunoscusem pe vremea cand am avut interviul pt imigrare. am tinut legatura cu ei in tara, apoi aici ne-am intalnit. ne intelegeam foarte bine cu ei, ne vizitam, sunam, simteam ca sunt prietenii nostri. de multe ori au avut probleme (ba cu banii, ba cu nuste rude de-ale lor de aici, ba la cumpararea masinii). de fiecare data ne sunau, se plangeau, plangeau.am incercat mereu sa-i incurajez cat mai bine. cand aveau o problema faceam pe dracu0n patru sa ajungem acolo, sa nu-i lasam singuri..ca dehh...alti prieteni nu aveau...li se strica calculatorul? nici o problema, dimineata sotul se infiinta sa-l repare(stau la 20 de km de noi)..ii minteau rudele? eu eram acolo, gata sa-i ascult oricand...voiau sa-si cumpere aparatura buna? imediat pregateam o iesire la magazine stiute mine si de sot..aveau nevoie de translator? ma trezeam dimineata sa merg cu ei unde era nevoie....
nu am simitit niciodata ca fac treaba asta din obligatie, mi se parea normal, doar eram prieteni..ehh..de la o vreme prietenii nu mai dau telefon, nu mai stiam mare lucru de ei..eu incep sa sun, sa-i intreb de-s bine sanatosi, ca intrasem la griji..se apropiau sarbatorile si vorbeam sa pregatim ceva impreuna..da de unde?? in ajun de Craciun nu au putut fi contactati iar cand am vorbit de revelion ne-a zis cu o zi inainte ca ei merg in alta parte, o familie stabilita aici de 8 ani, aranjati, cu casa ce-l putea ajuta pe el cu un job..faze de-astea
acum eu sincer ma simtproasta satului, nu vreau sa folosesc cuvinte prea mari dar ma simt folosita. nu am averi, cine este la inceput de drum intr-o tara straina stie cat este greu la inceput, dar suntem 2 oameni sufletisti..acum amandoi ne simtitm foarte prost..oare exagerez eu? eu cred ca nu mai pot avea nici un fel de relatie cu acea familie, poate in timp voi simti altfel, nu stiu..
voi cum ati proceda in locul meu?

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns lilidana spune:

Stefany,hai ca sunt eu prima care sparge gheata...ca tocmai avem si noi niste asa...prieteni.
Noi ii stim de mult,am facut multe pentru ei,i-am ajutat,le-am facut "cumparaturi" din Romania cand am venit anul trecut,ma rog ceva ce doreau in mod special de acolo,am alergat pentru ei...in ideea ca avem si noi la cine apela cand ajungem in Canada.Ne-au promis 2 saptamani o masina de-a lor,pana reuseam noi ceva,plus ca vin sa ne ia de la aeroport si altele..multe minciuni.
Nu am vazut nimic din toate astea,ba mai mult au venit in fiecare week-end la noi,neinvitati,ca n-aveau unde sa mearga si trebuia sa-i servim,sa ne pierdem timpul cu ei,sa nu ne facem alt program...
Am multe de zis,dar nu stiu daca te ajuta cu ceva povestea mea.Mai pe scurt:intr-o zi am taiat..."macaroana",n-am mai raspuns la telefon,interfon,adica am pus punct.Nu merita sa te amarasti pentru astfel de "prieteni".
Scoate-i din gandul tau,spune "bine ca am scapat de ei" si...gata!

Si nu uita:majoritatea romanilor se comporta asa,din pacate...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mathilda spune:

lilidana- ca majoritatea romanilor se comporta asa ai perfecta dreptate de aceea eu nu am contact cu aproape nici 1 roman aici. stefany- prieten iti sunt parintii si fratii sau surorile si atat. pt restul orice serviciu costa(sa stii ca si mie mi-a fost greu sa invat asta pana am luat cateva suturi bune in cur si nu de la straini ci chiar de la asa zise rude).

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns corinadana spune:

De ce sa te simti "proasta satului"? Simte te bine ca ai facut bine cuiva, ai ajutat pe cineva.
Nu va mai vor?! Si au gasit alti prieteni so... Viata mergem mai departe voi va vedeti de ale voastre. Frumos era sa va invite si pe voi.
Se intampla si din astea din pacate...sunt oameni si oameni.

Don't throw with stones if you live in a glass house.

corina mama Ralucai

http://community.webshots.com/user/corinaraluca

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns valen spune:

pt voi, ei au fost mai mult decat o simpla familie cunoscuta in ziua x. V-ati implicat oferindu-le ajutor neconditionat, ati vrut sa-i ajutati cand probabil nu v-au cerut, insa, pt. ei n-ati fost altceva decat niste amici care s-au bagat cu forta in sufletul lor. Sunt oameni si oameni, unii apreciaza enorm un gest cat de mic, altii se simt jigniti daca le oferi prea mult ajutorul. este normal sa suferi mai ales daca sunteti genul care ati lasat in romania prieteni adevarati; daca incerci sa construiesti aici ce ai avut acolo, ma tem ca veti suferi enorm (din scurta-mi experienta la concluzia asta am ajuns). ps: daca vrei sa ne lingem ranile impreuna scrie-mi un pmwww.flickr.com/photos/10388560@N04/?saved=1" target="_blank">Ines Nicole si Sarah Marie

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns MissParker spune:

Welcome to the club

Cine oare se poate lauda (mai ales dintre emigranti) ca nu a trecut prin asa ceva? Cred ca majoritatea dintre noi a avut asemenea "prieteni", care te cauta doar la nevoie, ca apoi sa-ti inchida usa cand intalnesc pe altcineva de care pot profita mai mult. E trist, dar asta e regula si nu exceptia.

Incearca sa inveti lectia si data viitoare sa fii mai precauta si sa astepti ceva mai mult pana sa te implici sufleteste intr-o relatie, ca sa te convingi de adevaratul caracter al oamenilor.

Felicia 14+
Poze cu noi si vacantele noastre
IUBIRE > ADEVAR > AUTONOMIE > IDENTITATE

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns A_Iulia spune:

Dar eu nu inteleg totusi motivul supararii tale, ati stabilit sa faceti sarbatorile impreuna si n-au mai raspuns la telefon? Ca nu se intelege foarte clar din mesajul tau daca ati stabilit asta inainte sau a fost doar dorinta ta ca asa ar fi trebuit sa petreceti.

Daca nu ati stabilit despre petrecerea sarbatorilor impreuna inainte, mi se pare normal ca fiecare sa-si aranjeze dupa bunul sau plac, fara sa fie obligat sa petreaca cu cineva anume, indiferent cat de buni prieteni ar fi.

Adina + Olivia Q1.04

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Clover spune:

Supararea e ca ea credea ca s-au imprietenit si a constat ca lor nu le pasa.

stefany_p, astia-s oamenii. E greu sa gasesti prieteni si multe asa zise prietenii sunt relatii de conjunctura. Poate gasiti alta familie cu care sa va intelegeti bine.

"Happy new year Happy new year
May we all have a vision now and then
Of a world where every neighbour is a friend"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gudinde spune:

quote:
Originally posted by valen

pt voi, ei au fost mai mult decat o simpla familie cunoscuta in ziua x. V-ati implicat oferindu-le ajutor neconditionat, ati vrut sa-i ajutati cand probabil nu v-au cerut, insa, pt. ei n-ati fost altceva decat niste amici care s-au bagat cu forta in sufletul lor. Sunt oameni si oameni, unii apreciaza enorm un gest cat de mic, altii se simt jigniti daca le oferi prea mult ajutorul. este normal sa suferi mai ales daca sunteti genul care ati lasat in romania prieteni adevarati; daca incerci sa construiesti aici ce ai avut acolo, ma tem ca veti suferi enorm (din scurta-mi experienta la concluzia asta am ajuns).

ps: daca vrei sa ne lingem ranile impreuna scrie-mi un pm

www.flickr.com/photos/10388560@N04/?saved=1" target="_blank">Ines Nicole si Sarah Marie

Valen,

Ceea ce spui tu este tare adevarat, dar modul cum o spui ... printre randuri se citeste ca si tu esti o sufletista, o persoana care ajuta si care a lasat prieteni adevarati in tara si careia i-a fost tare greu in anumite momente, pe acolo.

Uite din partea mea

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Fomalhauti spune:

Stefany, eu nu am plecat nicaieri, eu am patit-o la mine acasa, cu cea pe care o consideram cea mai buna prietena...O cunosteam de ani, stiam ca suntem diferite, dar nu credeam ca imi mai poate "oferi" surprize. Si nu am sunat-o ca sa petrecem sarbatorile impreuna, ci ca sa o rog sa ma duca la spital cand nasteam (ei, da, argumentul ei, ca pana la urma nu am nascut atunci...)

Fiind departe de casa probabil iti este mai greu sa gasesti prieteni, dar sunt sigura ca vei gasi pana la urma. Poate pana atunci vei mai avea si alte deceptii, asta e...Dar, acolo, departe, cu siguranta mai sunt si altii care isi cauta prieteni, chiar prieteni (pe langa multi altii care cauta doar niste oameni care sa-i ajute cand au nevoie si atat).

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns viviana spune:

Stefany_p cele ce scriu aici nu se pot numi sfaturi. Reprezinta ce ceea ce as face eu intr-o asemenea situatie.

Pentru mine prietenia inseamna integritate, incredere, generozitate. Aceste lucruri trebuie sa vina in ambele sensuri. Intr-o prietenie nu trebuie sa existe competitie: cine face mai mult pentru celalalt.

Intotdeauna intr-o relatie de prietenie cand ceva te nemultumeste trebuie in primul rand sa acorzi acea prezumtie de nevinovatie.

Se prea poate ca ei sa fi dorit sa petreaca sarbatorile cu acel cuplu pentru a pune la punct detaliile unei viitoare angajari. Se prea poate ca ei sa va fi ocolit pentru ca nu au stiut cum sa va spuna acest lucru intr-un mod care sa nu va supere.

S-ar putea ca si tu sa dai dovada de putintel egoism considerandu-i pe ei obligati sa stea cu voi de sarbatori.
Eu, pentru a relaxa aceasta situatie, as pune mana pe telefon le-as face urarile cuvenite apoi, i-as intreba cum s-au simtit acolo, daca s-au distrat, etc eventual i-as invita la mine.

Abia, dupa aceea as judeca, cum stau lucrurile si m-as supara sau dimpotriva.

Anul trecut am organizat revelionul la mine acasa. Prietena mea cea mai buna a preferat sa mearga in alta parte. Nu m-am suparat pe ea pentru ca m-am gandit ca sigur simte nevoia de fetze si idei noi si mi s-a parut perfect normal.
Vezi tu, faptul ca noi privim prietenia neegoist ne scuteste de multe neplaceri.

Daca privesti in sus si nu simti invidie, daca privesti in jos si nu simti dispret, atunci esti un om deosebit
vivi

Mergi la inceput