prieteni?

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns viviana spune:

Fomalhauti - sunt, poate, off topic dar cum a motivat prietena ta faptul ca nu te-a dus la spital?

Miss Parker - azi sunt generoasa: chiar sa fie o regula? De cate ori nu ne-am cautat si noi prietenii doar atunci cand aveam vreun necaz? De cate ori am omis sa le impartasim vreo bucurie?

Exista oameni care te ajuta de 9 ori, dar a zecea oara nu mai pot.
Pe cati dintre acesti oameni ne suparam si pe cati ii intrebam daca, poate, au avut ei necazuri si nu au putut sa ajute?

Daca privesti in sus si nu simti invidie, daca privesti in jos si nu simti dispret, atunci esti un om deosebit
vivi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns columbiana spune:

Stephany,

in cinci ani de cind suntem aici, am trecut prin multe faze, unii oameni ne-au dezamagit, pe altii i-am dezamagit noi; asta e emigrarea, ajungi aici la o virsta la care prieteniile sunt interesate, se sudeaza mai greu, si uneori descoperi ca oamenii sunt diferiti de imaginea ta despre ei; alteori, desi vrei si faci eforturi sa legi o prietenie, apare nepotrivirea de caracter, si chiar nu ai ce face decit sa renunti;
totul e sa nu pui la suflet si sa mergi mai departe; sa te inveti sa-ti gasesti resursele in tine si ai tai, si mai putin in ceilalti;
eu ii inteleg pe prietenii tai care au ales sa mearga la oamenii ce i-ar putea ajuta cu jobul, cred ca ai vazut si tu ca un job bun nu-l gasesti pe toate gardurile in Canada, doar ca ar fi trebuit sa va anunte mai repede; sau ati insistat voi si oamenilor le-a fost jena sa refuze direct...asta e alta lectie ce trebuie invatata aici: puterea de a fi sincer cu celalalt, daca vrei ca relatia sa dureze;

de ce nu mai scrii la Sezatoare, poate ai gasi acolo un sfat, o gluma, un prieten nou, un ajutor cind ai nevoie, ai putea veni la o intilnire si cine-stie, ai gasi alti prieteni acolo;

http://www.floriinro.ro/

Loue à bon prix cet espace de signature, merci de me contacter en MP.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns stefany_p spune:

m-a intrebat cineva de ce sunt de fapt suparatata..pai ar fi asa:
1. daca voiau sa mearga in alta parte puteau sa ne anunte din timp, nu pe 30 seara.cu mine vorbise una iar de fapt ea aranja altceva
2. dand timpul inapoi realizez ca suna cand avea vreo nevoie sau se plictisea...greseala mea ca n-am observat, asta e
3.comportamentul schimbat in urma aparitei noii familii. avem si alte cunostinte, am amice, dar comportamentul meu nu s-a schimbat niciodata cand a intrat altcineva in viata noastra...
acum a inceput sa sune din nou, chiar prea des, eu n-am dispozitia s-o ascult. a vorbit sotul putin cu ea..se plictisea, barba-su plecase..
viata e prea scurta sa ma complac in astfel de relatii, vad ca fetele din afara tarii inteleg foarte bine situatia..asta e trist...
Miss Parker, si e sunt insarcinata in 15 saptamani, o sa fim mamici de aceeasi perioada..
Ana, nu am mai intrat la sezatoare, m-am luat cu subiectele de copii, dar voi reveni

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ralnied1 spune:

quote:
Originally posted by stefany_p
viata e prea scurta sa ma complac in astfel de relatii, vad ca fetele din afara tarii inteleg foarte bine situatia..asta e trist...

Stefany, ai mare dreptate. Viata trece repede si nu are sens sa te consumi pentru nimicuri de astea. Peste ani, vei privi in urma si te vei felicita ca ai renuntat la a mai fi pe placul lor doar cand au nevoie de tine. Iti vei da seama ca ai facut cea mai buna alegere.
Mai ales ca acum va veni si un bebe (felicitari!), oricum vei avea alte prioritati, deci le poti da pace fara sa ai remuscari. Nu merita.
Si pe mine ma scot din sarite faze de genul asta. Si nici macar nu sunt in afara tarii. Dar sa stii ca si pe aici se intampla chestii asemanatoare. Eu-s tare patita, dar pana anul trecut nu m-am invatat minte. Si acum mai am mici scapari si imi calc pe inima pentru altii - care nu merita, dar sper ca in curand sa ma vindec de tot.
Sper sa reusesti si tu! Bafta!

Foto Ralu
www.youtube.com/watch?v=5Ou0GL1AEzk" target="_blank">Colind pentru parinti
www.youtube.com/watch?v=xAgN6n2Pvns&NR=1" target="_blank">E noaptea de Craciun

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns A_Iulia spune:

Stefany, , incearca sa nu ai expectatii prea mari de la o relatie de prietenie. Nu intotdeauna tot binele ce-l ce faci se intoarce inapoi. De fapt se intoarce, dar din cu totul alta directie, si poate de la altii in care nu ai investit timp, sentimente, eforturi.

Daca ati vorbit sa faceti sarbatorile inainte si ei s-au razgandit ulterior,ai dreptate sa fii suparata ca nu v-au anuntat in timp util. Dar doar daca ati stabilit asta impreuna. Tu eviti sa vorbesti cu ea la telefon acum, dar asta nu rezolva nimic. Ar trebui sa-i spui ce te deranjeaza, sa vorbiti direct. Sa vezi care este si punctul ei de vedere.

De multe ori ni se intampla sa fim coplesiti de evenimente si sa nu avem timp fizic sa sunam pe cei dragi. O facem atunci cand putem. Poate la fel s-a intamplat si cu prietenii tai, au fost aglomerati cu sarbatorile. Este normal sa te sune acum. Dar daca nu vrei sa mai ai de a face cu ei, ar trebui sa le spui direct. Sa fi fost in locul tau (desi ma indoiesc ca m-ar fi deranjat pe mine faptul ca niste prieteni si-au aranjat sa petreaca Anul Nou in alta parte), eu as incerca sa am o discutie in care sa ma lamuresc ce gandesc ei.

Sau, mai simplu, incearca sa le soliciti ajutorul in ceva. Te poti lamuri rapid daca banuielile tale sunt reale sau nu.

Edit ca sa mai spun ceva: eu am pierdut o relatie de prietenie, foarte valoroasa, cu cea mai buna prietena de-a mea din facultate, de la o stupizenie. Din asta am invatat ceva. Ca prietenii sunt foarte valorosi. Si de aceea ii pretuiesc acum cum trebuie, si ii respect. Le respect alegerile, dorintele, visele...si am observat ca atunci cand am avut nevoie mare, mi-au sarit in ajutor neasteptat de mult.

Adina + Olivia Q1.04

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns stefany_p spune:

Adina, nu pot s-o sun sa-i spun ce ma deranjeaza pt ca nu pot sa-i spun cuiva..stii, tu de fapt m-ai sunat numai cand ai avut probleme si n-ai avut unde sa te plangi,sau luai vreo teapa, sau ti se strica ceva, sau ca aveam stabilit ceva insa tu ai lucrat pe la spate altceva (m-a deranjat modul in care a procedat, putea sa zica cu cine vrea sa mearga, nu ma suparam dintr-atata)...eu nu pot sa fac asa ceva, poate as jigni-o si nu as vrea...o sa vorbim din ce in ce mai rar pana ce relatia va ajunge intr-un con de umbra..asa vad situatia pe moment

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mamitzica spune:

Si noi avem la activ 2 experiente de genul asta...caz ca te ajuta cu ceva.Concluzia?Am incheiat capitolul respectiv,am invatat inca o data ca oamenii sint cum sint adica majoritatea neoameni si am mers mai departe.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns MissParker spune:

quote:
Originally posted by stefany_p

Adina, nu pot s-o sun sa-i spun ce ma deranjeaza pt ca nu pot sa-i spun cuiva..stii, tu de fapt m-ai sunat numai cand ai avut probleme si n-ai avut unde sa te plangi,sau luai vreo teapa, sau ti se strica ceva, sau ca aveam stabilit ceva insa tu ai lucrat pe la spate altceva (m-a deranjat modul in care a procedat, putea sa zica cu cine vrea sa mearga, nu ma suparam dintr-atata)...eu nu pot sa fac asa ceva, poate as jigni-o si nu as vrea...o sa vorbim din ce in ce mai rar pana ce relatia va ajunge intr-un con de umbra..asa vad situatia pe moment

Te inteleg perfect, nici eu nu as putea sa fac asta, desi am fost in multe situatii de genul asta. De cele mai multe ori mi-era mie rusine de rusinea care ar fi trebuit sa-i incerce pe ei, dar mi-am invatat lectia, ca pentru ei atitudinea lor era normala, dupa care mi-am spus "Ok, de o astfel de 'prietenie' eu una nu am nevoie, inseamna ca avem criterii mult prea deosebite de apreciere a unei prietenii" si apoi am incheiat relatiile.

Prea multa vorbarie si munca de convingere cu asemenea oameni nu duce la nimic, e ca si cum ai incerca sa obtii de la un om egoist o confirmare ca este egoist; eu am incercat ani de zile si varianta asta, acum retrospectiv realizez ca eu de fapt cerseam prietenia unor oameni care pur si simplu nu erau capabili sa o ofere la nivelul la care o ofeream eu. Bun, am invatat sa incasez dezamagirea si acum incerc sa fiu mai precauta cu entuziasmul.

Nu am spus ca as fi "generoasa" dupa plan, cum sugera Viviana, eu nu imi schimb comportamentul deloc, singura diferenta este ca sunt mai vigilenta si incerc sa vad mai devreme cu cine am de-a face, ca sa ma conving daca merita sa ma implic sufleteste si sa consider ca exista o prietenie sau daca ma trezesc la realitate si iau distanta. Asta e tot, invat sa ma protejez cat mai bine. Nu spune nimeni ca ceea ce ofer eu intr-o prietenie trebuie sa depinda de ceea ce mi se ofera, in nici un caz, DAR trebuie sa fiu atenta ca acea "prietenie" sa nu fie o strada cu sens unic in care eu sa fiu folosita.

stefany_p, iti doresc o sarcina cat mai usoara si poate ne intalnim la odisee

Felicia 14+
Poze cu noi si vacantele noastre
IUBIRE > ADEVAR > AUTONOMIE > IDENTITATE

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ica 1975 spune:

Stefany, fruntea sus, nu esti singura care a patit-o

Noi

Ce faci te si face.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ruxij spune:

Si noi am patit chestii asemanatoare, diferenta este ca eu am stiut de la inceput si am acceptat ca relatia (relatiile) e de conjunctura si cand respectivii au gasit alte grupuri care le puteau oferi mai mult, nu m-am suparat, doar am constatat: eh, iata ca am ajuns si la punctul asta, previzibil. La noi s-a intamplat ca toti si-au gasit alta companie atunci cand eu am ramas gravida. Au fugit de mama-mama, cre'ca de frica sa nu tb sa ma duc la spital cand oi naste sau cine stie ce sa cer [:)))] [:)))] Chiar nu m-am suparat, si eu m-am folosit de compania lor, ca sa nu fiu singura cand as fi putut fi singura, si ei de compania mea si toate's bune.
Mai vreau sa iti zic ca ar tb sa te obisnuiesti cu ideea ca nu exista prieteni absolut devotati, asta ca sa te scutesti de suferinte inutile. Stii tu vorba ceea: oricat de bun prieten ti s-ar pare aca iti e cineva "nu ti-e mama, nu ti-e tata".

Mergi la inceput