O parere ,va rog!

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Oliv75 spune:

Cred ca sotul tau ori e comod, ori e smecher, orice decizie ai lua daca ulterior se intampla cel mai mic lucru neplacut, chiar daca nu-ti spune (reproseaza) ad-literam "tu ai decis", da' tot sunt sanse sa-ti arunce o privire plina de intelesuri.
Serios vorbind daca as fi in locul tau si daca partea materiala nu primeaza (ai spus ca noul apartament ar fi mai ieftin) m-as gandi excluziv la viitorul copiilor in ceea ce priveste educatia lor (gradinite, scoli, licee foarte bune etc) si as lua decizia in functie de acest aspect.
Referitor la dilema alegerii de multe ori e stresant sa ai optiuni, mi-aduc aminte ca eram odata la un restaurant si chelnerul foarte amabil (mult prea amabil) ma tot intreba "vreti salata cu sos sau fara?", "mai condimentat sau nu?" bla, bla...era un stres sa tot alegi, nici macar nu mai stiam ce-mi place; asa ca nervoasa fiind si total nerezonabila i-am spus "chiar nu poti lua singur nici o decizie? da-mi ce vrei tu". E normal sa fii agitata, cu atat mai mult cu cat e vorba de o decizie importanta.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns amyarabella spune:

Hannen ,dupa cate spui u ap asta une stai e in tokyo iar celalalt pe langa ,eu am locuit in tokyo 2 ani ,presupun ca nu gresesc prea mult.
eu zic ca depinde destul de mult si de ce a facut propietara apartamentului pt ca se poate repeta(nu stiu daca e cazul) ,daca nu a facut ce foarte grav eu nu m-as muta ,am trecut prin cateva mutari si noi si este si obositor si anevoios pt voi(tine) si pt copii.
Dar daca propietera este .... mai bine va mutati decat sa va faca zile negre.Plus ca in zonele acelea de la marginea tokyoului aerul este mai curat si mai multa liniste,iar pericolele sunt mai putine.
Mult suces !!!!

mami Amy si bebe Stefan

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns hannen spune:

Noe,alba,multumesc pt. complimente .
Alba,ma bucur ca ma intelegi,imi era teama sa nu zica lumea ca`s dusa cu pluta.

Oliv75,nu,nu e vorba de smecherie sau comoditate.Asa cum am zis,lui ii este indiferent atit timp cit mie imi este bine.El este tipul foarte hotarit ,ia decizii rapid dar cind este vorba de familia noastra ma lasa sa am ultimul cuvint.Dupa cum ziceai si tu,citeodata nu-i asa confortabil.
De fapt noi cautam de prin nov . dar n-am gasit nimic spectaculos iar prietenul sotului i-a oferit varianta asta .Nu ar avea ce sa-mi reproseze,el a venit cu ideea/oferta si in plus m-a asigurat ca daca apare ceva ,orice inconvenient ,ne mutam.

Amy,nu stau in Tokyo.Sunt mai aproape de Fuji.Si da,zona este mai putin poluata cred.

Hannen mamica de trei printzese Amira Israa Inas

www.flickr.com/photos/moodyamira2" target="_blank">Pozici
www.flickr.com/photos/moodyamira2" target="_blank">Noutati

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ruxij spune:

Eu zic cum au spus cateva fete inainte. Nu inchiria apartamente de la prieteni. Oricat de vechi, garantat se strica prietenia pana la urma. Tocmai mi-a povestit o prietena un caz de prieteni f.f.f vechi, se cunoasteau din facultate, sotiile prietene, sotii prieteni f.f. buni, s-au hotarat sa isi ia o casa din aceea multi family, impreuna. O familie la parter, o familie la etaj. Acum, dupa patru ani, nu isi mai vorbesc. De la nimicuri. Nu e aceeasi situatie, dar experienta ne spune ca daca amesteci prietenia cu afacerile, se strica treaba. Mai bine faci afaceri cu straini.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Porumbita spune:

eu nu m-as muta!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns hannen spune:

Fetelor,va multumesc.Sincer apreciez parerile voastre!
Am avut momente cind am renuntat la idee dar ieri cind a venit o amica in vizita si i-am "prezentat" situatia mi-a zis sa incerc.M-a pus pe ginduri si-am zis sa cer parerea mai multor persoane ca m-am saturat sa ma tot intrebe sotul si eu sa zic "nu stiu".
Eu m-am gindit la alte inconveniente(distanta,totul nou,alegat dupa gradi si scoala noua,plus zile in care o sa alerg sa-mi iau copiii acasa tocmai 2 minute inainte de inchidere) dar la faza cu deteriorarea relatiei nu m-am gindit.
Acum m-ati facut voi sa ma gindesc .

Hannen mamica de trei printzese Amira Israa Inas

www.flickr.com/photos/moodyamira2" target="_blank">Pozici
www.flickr.com/photos/moodyamira2" target="_blank">Noutati

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Cristina_C spune:

Pai Hannen, pe de o parte sotul s-a suparat pe proprietara si-ar vrea sa se mute, pe de alta parte tot el zice ca oricum sta putin acasa si ii e indiferent unde sta.
Intrebarea este: pe tine te-a deranjat atat de tare ce-a facut proprietara incat ai vrea sa te muti? Asa cum descrii apartamentul in care stai acum, cel din centru, eu nu as renunta la el.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns columbiana spune:

Hannen, nu stiu cum e in Japonia, dar eu aici am ales categoric in functie de scoala;am schimbat cu fiu'meu trei scoli, si acum stiu ca fac orice sacrificiu sa ramina la scoala actuala, unde este mai mult decit ok (chiar ramin in chirie, daca nu reusesc sa gasesc o casa de cumparat in cartier); daca aici esti aproape si multumita de gradinitele fetelor, in centru, ramii unde esti si nu-ti bate cuie-n talpi cu aglomeratie de pe autostrada, distante mari, cu riscul sa nu ajungi la fete la gradinite la timp; pe de alta parte, copii cresc si-si fac prieteni, colegi de scoala si ulterior e mult mai greu pentru ei cu adaptarea, deci daca tot vrei sa te muti, mai bine acum cind inca sunt mici fetele; bafta!

http://www.floriinro.ro/

Loue à bon prix cet espace de signature, merci de me contacter en MP.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns agho spune:

Buna!
Probabil, n-aveti de unde sa ma cunoasteti, ca nu nu sunt demult pe-aici.
Imi dau si eu cu parerea, complicata alegere!
De ex., o familie cu 2 copii, si-au vandut apart. fiindca isi doreau o casa la margine de Bucuresti. N-au schimbat scoala copiilor, dar mama lor nu lucreaza tocmai pt. a se ocupa indeaproape de copii.
Nu lucra nici cand stateau in apart. Adica, persoana are timp sa duca si sa aduca fiecare copil acasa, la timp si invers.
Pe forum, s-a mai discutat f. mult si despre feng-shui, poate ar fi bine sa analizezi si daca locatia este corespunzatoare membrilor familiei tale. Oare de ce prietenul vostru nu locuieste in ea, daca e atat de grozava!???...Orice schimbare de locuinta presupune un studiu serios inainte. Plus ca in locuinta noua, daca o vei face e absolut obligatoriu sa renovati si sa eliminati energiile negative.
Nu e un lucru simplu. Poate ar fi cazul sa discuti si cu copiii, chiar daca sunt micutzi. Vizitati locati impreuna, fa drumul pana la serviciu, vezi ce iti place si ce nu?
Eu nu iti recomand nici sa respingi ideea mutatului. Poate fi un lucru pozitiv, dar conteaza fff mult si zona in care locuiesti, daca e una plina de viata, care aduce bucurie, prosperitate in viata ta!
Uneori, locuintele situate in zone marginase pot fi doar linistite si atat! E bine s afii cu fata la un rau, dar muntii, paraca ar trebui sa fie in spate pt. a asigura protectie. oricum, studiaza mai bine locatia.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns agho spune:

Am recitit prezentarea ta si se pare ca ai munti si in spate.
Bafta in a face o cat mai buna alegere! Se pare ca si pretul e avantajos. Poate faci o lista cu ce-ti place si cu ce nu, avantaje si dezavantaje pt. fiecare apartament in parte si daca iti place intradevar sa ai toate zonele intr-o singura incapere si doar doua dormitoare.
Dar daca prietenul vostru a reusit sa-si faca o casa in zona, cine stie, poate o sa reusiti si voi???

Mergi la inceput