Sarbatoriti de nov-dec 04 (165)
Raspunsuri - Pagina 15
try spune:
Ce spu itu surato? Nu-t iiesira tobitele? Pai ce era de neiesit la ele. Eu facui de anul nou si Cici, toata lumea mi-a cerut reteta, asa ca te-am scos la rang de mama dolores bucatareasa. Am facut su reteta de crab cu porumb si castraveti si tare buna a mai iesit.
Asta pe langa tortul meu tiramisu (mi-a cerut lumea portie dubla pt acasa) care mi-a iesit tare bun (am renuntat sa-l mai fac pe bain-marie si las galbenusurile crude, frecate doar cu zahar cum spune la carte si iese mai rapid si mai bine.
Una peste alta, azi ma simt mai bine, chiar daca vlaguita. Dar mi-o fi ajuns cat am tras la basementu' ala.
Am terminat, se poate locui in el, chiar daca mai sunt detali ide aranjat, vopsea finala inca nu e data (doar primer - adica o prevopsea, asa se numeste aici). Mai avem de slefuit o parte din pereti si de pus plinta. O sa pun si poze cand oi apuca sa fac, ca de revelion n-am apucat sa fac nici una. Poate daca s-or indura prietenii sa ne trimita ceva poze.
Pe adrian l-am culcat devreme ca si-asa de mai bine de 2 sapt. e terminat de durere de canini, e marait tot timpul si plange si se enerveaza din orice, dar macar doarme noaptea. Iar alex a fost tare incantat de musafirii lui de revelion (copii amicilor) si acu' vrea numai cu ei. Lumea cica s-a simtit tare bine la noi, sperm sa mai vina si-alta data.
In rest nimic deosebit, alex care e tare obraznic cu maica-mea, nu reuseste femeia asta sa-l struneasca deloc, iar eu n-am ce-i face, eu nu-i pot impune lu irespectul fatza de ea, ea trebuie sa si-l castige. De ex. am observat ca el se comporta urat cu adrian mai mult in prezenta lui maica-mea. La inceput am zis ca exagereaza ea, ca au tendinta sa-l favorizeze pe alal micu', dar apoi am realizat ca intr-adevar, alex il atinge pe adrian mai des in prezenta maica-mii. Si intr-un fel saracu' e posibil sa fie un fel de pedeapsa pt ca se simte defavorizat in fatza lor. Ca in fatza noastra nu are curajul sa faca asta.
Copchilu' meu al mic tot nu vrea sa mearga in picioare, nu stiu cand, probabil cand o face 2 ani, deja am renuntat sa ma mai tot gandesc la asta.
De sarbatori, pe 27, mi s-a parut ca de 5-6 ziel tot dormea mult ziua (in lco de 2,5 h, dormea cate 4, iar dimineata se trezea in jur de 9) si mi-a incoltit in cap ideea ca poate i-o fi scazut hgb. Si cum nu-l mai verificasem din oct. imediat dupa operatia de hipospadias cand era la 91, am dat tel repede la pediatru sa-mi dea trimtiere sa-i fac hgb (ca sa nu mai ajung la hematologie la spitalul unde mergem de regula). A doua zi dimineata am fost si i-am facut hgb si slava Domnului era la 110. Asa am rasuflat de usurata, ca deja ma vedeam la transfuzie cu el cu o seara inainte si nu va spun ce e in sufletul meu cand imi incolteste cate-un gand de-asta in cap pt ca asta inseamna sa iesim din remisie si sa purcedem la transfuzii regulate.
I-am mai multumit inca o data cerului pt bucuria de-al mai tine asa i n starea asta buna.
Si-uite asa sunt obosita moarta, astept primavara ca pe butelie, vorba romanului, din doua motive, ca sa dau de soare si caldura (ca eu de acolo ma incarc) si ca sa mergem si noi odata in vacanta ai mult visata ca m-am saturat de cand o astept (sper sa nu ma iintervina ceva, ca de bani deja mi se rupe la ce datorii am ajuns).
V-am citit pe sarite si v-am vizionat si mai pe sarite, dar recuperez eu.
Insa multumim lui cicisor incao data pt retetele nemaipomenite. Si mie mi s-a parut ca se fac asa usor tobitele alea. Dar marturisesc ca am tavi mari si am bagat cate 3 tavi odata in cuptor. Pt uzul familiei, reteta merge facuta la jumate. Miki, eu am pus bezeaua cu punga in tava, mami, n ucu lingurita, ca asa ma apuca primavara sigur. Am pus intr-o punga de palstic careia i-am facut o gauta la unul din colturi si pe acolo storceam i ntava. Nu trebuie sa iasa plate, dar cand le aliniezi acolo in tava, incearca sa nu le faci cu motz, ci cat mai plate. Si de copt le-am copt la 350-380 grade F (nu mai stiu de celsius la cuptor de cand cu canadienii astia). S-au facut repede. Iar crema a fost cam moale la inceput si-mi curgea, dar odata ce s-a mai racit s-a mai vascozat (daca pot spune asa) si a fost ma isimplu de lipit biscuiteii aia. Nu trebuie sa iasa perfecte tobitele alea. Eu am scos diverse marimi, nu erau egale si le-am dat prin nuca de cocos la sfarsit, nu prin nuca clasica ca altfel ar fi consumat la nuca de ma omora tocand la ea.
"Tot ceea ce nu te doboara, te face mai puternic"
Alex - 5 Nov. 2004 si Adrian - 24 Aug. 2006 ......... poze I si www.flickr.com/photos/8947508@N02/" target="_blank">poze II
mikimi spune:
Try mercic de lamuriri, de asta cu gradele aveam nevoie.Si pe mine m-a dus mintea cu punga, dar lenea a invins si nu am confectionat, am stat sa pird timpul cu lingurita si sa le intind ca niste baltoace ametite.Uitati bucatareala.
decembrie.
Miki,mami de Alexander (12.12.04) si Yannis crestinat. (28.08.07)
monica-elizabet spune:
miki draga daca tobitele arata bine...si daca sunt bune..a.tunci e si mai bine
try, ma bucur ca sunteti ok...
monica
mami de alex si ruxi
Prajituri si papa bun
Papa de Post
bits spune:
Miki am ras grozav,mi-l si imaginam pe Alex intrebandu-te:1.pe tatal lui Amon il cheama Tetsu.2Edward era si el da nu l-a mai pozat sotul meu.3.e grea intrebareaaa.
Ken ma intreaba:de ce Vladut si Robert stau amandoi pe genunchii mosului?da de ce Vladut are bat de la mos? imi sunt nespusi de dragi ca vor ei sa stie tot.
Aimee mama te inteleg perfect ca si eu i-am aratat lui Ken niste poze ale unei prietene englezoaice facute la un muzeu cu dinozauri din Londra iar Ken cum e inebunit dupa T-Rex a inceput sa zica"nu mai vreau cu avionu la bunica ,mergem la Lisa!".cred ca esti prima care spune ca Amon seamana cu mine,saru'mana!
mey ce nu fac japonezii ca sa scoata bani de la oameni.pai vestita firma Tommy e japoneza.pana si prietena mea englezoaica spune ca in Japonia sunt cu mult mai multe lucruri cu Thomas decat in Anglia.
aaa si nu va mai spun cate a putut Ken sa-si puna in cos de la mag cu suveniruri.a primit bani de anul nou si toti s-au dus acolo.problema e ca nu-i imprumuta nimic lui Amon si se intrevede un alt"inrait" Thomas.or sa ma omoare astia.m-am saturat pana peste cap de trenul asta.
in sfarsit a realizat Ken ca maica-sa nu e japoneza si stiti ce spune:mama e romanca si Ken e romanca,iar taica-su se supara ca asta micu nici nu vrea sa auda de cuvantul japonez.cred ca i-a placut tare mult in Romania.
Bumbacico sanatate multa si mai ales o nastere usoara,bebelul sa vina sanatos in sanul familiei!
Ochi-verzi asa se intampla fetitzele vor trenulete si masini(caci nu preau ele in dotare) iar baieteii papusi si cratite.eu daca as fi in locul tau chiar i-as lua un trenulet.ai sa vezi ca o sa se plictiseasca si tot papuselele vor si favoritele ei.
Monica ajuta-ma cu un meniu pt ziua lui Amon;bun si repede de executat asta caut!mercik!
mikimi spune:
Saracu tati al nostru inca mai munceste si la ora asta de azi dimineata de la 8....offf, incepe sa nu-mi mai placa vremea asta, il vreau acasa ca nu pot sa dorm.
Am incarcat si ultimele poze din dec incepand de aici.
decembrie.
bits spune:
Try nu esti singura care-si face probl cu mersul:nici Amon nu vrea sa mearga deloc,tot mai bine e de-a busilea.mai exersam dar il vad ca ii e frica sa mearga,isi infinge degetele picioarelor in covor si apoi se lasa sa mearga de-a busilea.asta e,or sa mearga ei pana la urma.
uitati ce-a facut ieri Kentablou.e facut din nisip colorat.a fost fff nigalos de realizat dar copkilul s-a bucurat enorm ca a realizat el ceva.
astazi as vrea sa mergem la acvariu sper sa se trezeasca taica-su bine dispus >(@_@)< !
mikimi spune:
Ce frumos Bits !!! cum e jocul asta? adia ce trebuie sa faca?
Ionela da-mi si mie email-ul tau pls
decembrie.
bits spune:
Miki ce mult imi place poza aia alb-negru cu tine si cu Yannis.e de inramat!sa inteleg ca lui Alex ii place de Edward(Ken e fan Gordon)!sunteti o familie frumoasa si iti tin pumnii sa vina si fetitza mult dorita!
bits spune:
e o foaie tip abtipild.dezlipesti si in locul lipicios se pune cu o linguitza nisip(culoarea favorita).si faci asa pana dezlipesti toate partile dorite.e interesant si fff captivant pt copii.
mey da tu de ce nu dormi la ora asta?
monica-elizabet spune:
bits-ule... simplu de tot si rapid
Ciupercute din ou fiert si rosii
Frigarui reci din branzeturi,mezeluri(poti sa inlocuiesti mezelurile cu piept de pui pe gratar) si masline fara samburi
Jumatati de cornuri cu sunca si cascaval
Chiftelute pentru twister dar care pot fii lasate si asa...fara sa le mai pui in lipii...ai mei le mananci goale
File arabesc din file de piept de pui, cu masline si cascaval...ies niste rulouri delicioase care la fe poti fi servite si calde si reci
Branzeturi decupate cu niste forme haioase de inimioare, stelute, etc
Slata poienitza cu ciuperci
a dat natalia o rulada cu ou si carne tocata la bucatarie uite retetaAici este super simpla si usor de facut
niste bombonele care se fac super rapid si sunt tare bune...se numesc sarutari Beijinho tot de la natalia stiu reteta
niste foietaj umplut cu diverse chestii(sarate si dulci)
tort...ceva cu fructe...eu cand ajung acasa abia astept sa incerc diplomatul lui hildegard(veronica) intra la bucatarie o gasesti sigur pe-acolo, apoi intri pe blogul ei si acolo gasesti retetele pas cu pas...
poti face frigarui calde cu piept de pui, muschi de vita, ficatei de pui...
sau ficatei imbracati in bacon, prinsi cu o scobitoare si pusi in tava la cuptor
legume taiate si puse pe un platou...
hai ca le-am bulibashit de tot...sper ca ai inteles ceva din ce ti-am scris
monica
mami de alex si ruxi
Prajituri si papa bun
Papa de Post