Copiluti de mai-iunie 2005 (60)
Raspunsuri - Pagina 9
nelia spune:
Adina, in primul rind imi pare rau ca trebuie sa treceti prin aceasta amara experienta, atit de cunoscuta mie (nu de la bani, ca astia nu au fost in familia noastra, ci de la alte aspecte ale vietii - si nu vorbesc numai de soacra, ci chiar si de mama mea).
Mie mi se pare in regula ca un parinte, chiar si o mama sa nu-si ajute copilul daca nu vrea. Asta este, e mai greu de inghitit, dar daca esti inca tinar si ai facut un timp tot ce ti-a stat in putinta pentru copilul sau copiii tai, fiind datoria ta sa faci, e dreptul tau sa nu mai faci atunci cind nu mai vrei. Dar spune-o, frate, cu toata gura, scurt si raspicat, gaseste o metoda diplomatica, dar spune-o. Dar genul acesta de parinti care intii spun ca ajuta, apoi se fofileaza sau dau si apoi cer sa-ti dai sufletul linga ei, ca, de, si eu te-am ajutat... Ei, acest gen de parinti si de ajutor nu-l suport! Mai bine fara... Deci mi se pare in regula sa va refuze cu banii, dar nu sa va tina atit si cind accepta sa puna conditii, sa negocieze, asa cum faci cu un strain. Dai sau nu dai si cu asta basta. Indiferent daca eu un cadou sau imprumut. Din motive oarecum asemenatoare, noi, cind am plecat, nu am luat bani decit de la cumnatul lui Octav, englez, care o duce mai bine pentru ca are niste afaceri imobiliare. De ce? Pentru ca ne-a placut modul lui transant (rece, dar asta e) de a pune problema. Cind a auzit ca avem nevoie, ne-a zis ca ne da imprumut cit vrem, pe un termen de 5 ani si ca nu sintem obligati cu nimic fata de el in afara de returnarea lor la termenul stabilit. Scurt! I-am luat, i-am multumit... nu i-am mai dat ca ii merg bine afacerile si ne-a rugat sa-i primim cind am nascut-o pe Tudora (nici nu a fost nevoie sa ne roage prea mult!) Dar nu asa, hai sa ne jucam cu ajutatul copiilor...
Deci, din punctul meu de vedere, ai dreptate sa fii socata si sa te simti cu un gol in stomac. Si eu m-as simti la fel! Dar, cred ca si tatal lui a gresit. Adica nu faci o asemenea propunere fara sa-ti consulti nevasta in primul rind, chiar daca e copilul tau. Ea e partenera ta de viata, intii au fost ei doi, apoi a venit copilul si acum sint iar ei doi. M-as supara rau de tot pe Octav daca mi-ar face asa ceva, chiar daca persoana in cauza ar fi copilul meu. Se poate ajunge la o intelegere, uite, suma care trebuie sa ne-o dea o impartim in doua, partea ta ti-o da lunar, a mea cind or avea-o toata... Oricum, trebuiau sa comunice si sa pice de comun acord inainte de a ajunge la voi toata situatia. Cred totusi ca problema e mai veche intre ei, iar banii vostri, datul sau nedatul lor, a fost picatura care a umplut paharul.
Altfel, nu cred ca trebuie sa rupeti relatiile definitiv cu ei, sint parintii lui si pe acestia nu ti-i alegi, buni, rai, intelegatori sau nu, astia sint si sa le dea Dumnezeu sanatate si viata cit mai lunga, fie si numai pentru faptul ca ne-au adus pe lume si ne-au crescut (sintem parinti acum si vedem ce inseamna si ca usor nu e). As refuza orice suma de bani, daca altfel nu se poate, si alte ajutoare de la ei, dar as pastra o relatie cordiala, respectuoasa, ca de la copil la parinte. Stiu oameni, parinti si copii, care s-au certat pentru o palma de pamint, deci pentru mult mai putin decit in cazul vostru, si, cind parintii nu au mai fost, le-a trecut supararea si vor regreta toata viata ca in loc sa petreaca ultimii ani din viata in armonie, s-au contrat pe te miri ce, dintr-un orgoliu care, desi de inteles, nu-si avea rostul. Si eu mai am o vorba: pe parinti nu-i mai schimbi, acestia sint, ii acceptam sau nu si atit!
Si, inca un lucru fff important, probabil ca nu e cazul sa-ti spun, dar o fac totusi: aveti mare grija sa nu simta Ema nimic din toate acestea si sper ca mama lui sa fie destul de inteleapta ca sa pastreze relatia cu Ema calda, indiferent de relatia cu fiul ei. Cel putin pina cind va putea sa inteleaga bine ce se intimpla. Altfel, cea care va suferi va fi fetita, ca adultii isi pot rezolva problemele singuri, mai ales pe cele afective sau ar trebui sa poata.
CORNELIA , mami de www.dropshots.com/day.php?userid=132493&cdate=20070505&ctime=090808" target="_blank">AGATA, www.dropshots.com/day.php?userid=132493&cdate=20070530&ctime=103800" target="_blank">TUDORA si www.dropshots.com/aurice#date/2007-11-26/18:33:35" target="_blank">LISANDRU
Danelutza spune:
Adina imi pare rau prin ce treceti, nu stiu ce cuvinte de incurajare ti-as putea scrie. Nu pot spune decit, ca eu am un tata in genul soacrei tale
Gabitza daca te ajuta cu ceva, pot sa-ti spun ca am si eu o bucata sot iresponsabil si din cauza asta chiar ma cert des cu el, mai pling , dar ... tot nu pricepe nimic, e mai rau decit copiii astia mici.
Fetelor, copiii vostri spun minciuni ? Ca Isabella nu vorbeste bine limbile romana si italiana, dar astazi mi-a trintit prima minciuna, n-as putea da vina pe cineva ca a invatat-o. Statea intinsa pe covor, eu eram in bucatarie, iar sotul ma striga de pe divan, sa-mi arate de fata linistita are el. eu intreb : are suzeta in gura ? la care Isabella raspunde "mami, tetar ciucio", adica e in sertar ciucio (asa se spune in italiana la suzeta), insist la sot sa se uite sa vada daca are suzeta, o avea ascunsa in minuta la spate. Am cam ramas cu gura cascata ca m-a pacalit
Dar ca sa spun ca face si lucruri bune, miercuri seara, aveam musafiri, a luat tablaua de pe masuta, pe ea fiind 6 pahare si-mi spune "mami, poto in cucina", adica mamami le duc in bucatarie , ma ajuta cind trebuie sa mincam, pune ea linguri, furculite, cutite, pahare.
si ca tot vorbeati de mincat, tot timpul a mincat cu noi, de cind a inceput sa rontaie primul biscuite, e adevarat ca are acum o perioada cu motor in fundulet si se ridica de 10 ori de la masa ca sa urce pe scaun in spatele nostru, o mai cert, o dau afara din sufragerie, dar de cele mai multe ori ia farfuria si se aseaza la masuta in fata televizorului si papa tot. A inceput sa-i placa piinea fara nimic altceva si sa faca mofturi la mincare, aia nu, aia nu, nu place, nu vuole si tot mofturi din astea.
Iaca m-am lungit o gramada, am citit ce-ati scris... dar am ramas doar la faza asta.
Androix spune:
nu mai am vreme sa scriu nimic. Doar vreau sa intreb ca mi s-a aprins un beculet rosu: mai sunt copilutzi care nu mananca singuri? Adik asa cap coada o farfurie de mancare. Ca asa o lingurita doua mai ia si Filip.
E adevarat ca nu prea m-a lasat inima sa-i dau pace sa se faca de mancare din cap pana in picioare, plus ca ar dura o vesnicie pana ar termina o portie, dar cred ca gresesc.
Andreea mama de Filip si Georgia
Aurasa spune:
Adina - am ramas uimita de modul cum a pus soacra ta problema. Mai bine spunea clar ca nu se poate si gata. Acelasi sfat ca Nelia - aveti grija sa nu simta Ema ca ceva e in neregula.
Danelutza - scumpa Isabella. Catalin nu spune minciuni inca, dar ma astept ca e varsta primelor "minciunele"
Gabitza - pupici micutului Andrei, sa treaca buba repede. Alexandru a cazut acum 2 saptamani de pe canapea si si-a muscat buza de sus cu singurii 2 dinti pe care ii are inca. I se umflase buza asa de tare...
Androix - Catalin mananca singur si nu se murdareste, dar numai daca are ceva care ii place foarte mult, gen : pilaf de pui, ciorbita de pui sau de perisoare sau fripturica de pui. In rest... ba nu ii e foame, ba nu poate manuta sa manance, aveam motive o mie.
De mancat cu copilul la masa: facem asta de cand avea el 1 an. Atunci inca ii mai dadeam eu, pe la 18 luni a inceput sa manance singur si stam toti la masa. Daca nu ii e foame(a rontait ceva intre mese), il las in pace. Spune el cand i se face. Initial ma enervam si mai rau faceam ca il agitam si pe el. Acum il las. Pe LAexandru cred ca o sa il hranesc eu pana la 2 ani ca nu vrea sa tina nici bibele mic in maini. Doar pe cel cu ursulet al lui Catalin pe care i-l "sustrage" cum vede ca nu e prin preajma.
Un An Nou mai bun si mai imbelsugat decat 2007, cu multa sanatate, bucurii si realizari, alaturi de cei dragi. La Multi Ani!
Craciun 2007
Aurasa, Catalin si Alexandru
gabitzam spune:
Androix, nici Andrei al meu nu vrea sa manince singur inca. A inceput Dora sa-l puna cu lingura in mana, dar nu e convins ca e treaba lui sa faca asta.
Eu sunt racita fleasca, stau cu comprese reci ca am si putina febra, imi curge nasul ca la robinet. Iar mi-a dat-o Andrei. Lui ii trece intr-o zi si pe mine ma pune jos.
Ieri am mai facut un lighean de salata de beouf.
Cresterea copiilor este in parte bucurie, in parte razboi de guerilla
monu spune:
Ola, am o durere de cap nasoala.
Adina, ce sa mai zic si eu. urata poveste. incercati sa nu va lasati afectati prea mult de ea. in timp asta roade pe ascuns casnicia.
Androix alexia poate sa manance singura cel putin ce nu e supa, ca atunci da tot pe ea, doar ca ea nu vrea. mi-a zis ca nu e treaba ei sa manance singura e treaba mea sa ii dau. poftim replica la 2 ani juma!
, mami de printese
Alexia - aparatoarea lumii si Antonia - avangardista
Sa lupti si sa cauti sa gasesti si sa nu te lasi doborat.
Cloreta spune:
Ma chinui de ieri dimineata sa salvez cateva poze, nu merge netu' cum trebuie, nu am ai citit de ieri nimic. Azi am vazut ca buba e daca ma cionectez de pe laptop de fapt.
Adina, imi pare tare rau de situatia neplacuta in care va aflati, nu spun ca sunt uimita pentru ca eu ma confrunt cu situatii similare, iti doresc putere sa treci peste asta, este extrem de important ca sotul tau este langa tine.
Gabitza, am inghetat, doamne fereste de asa socuri, aveti grija de voi. Bine ca nu patit nimic rau Andrei, sa treaca repede.
Androix, nici a mea nu mananca sngura, refuza si cred ca e legat de faptul ca vrea sa fie tot mica pentru ca i se tot spune ca e fetita mare si ca trebuie sa faca anumite lucruri singurica.
Legat de statul la masa impreuna, in week-end cand suntem toti acasa altfel avem ore de masa diferite. Daca mananca bine, daca nu good bye, o dau jos de pe scaun si o trimit la joaca ca sa ne tihneasca masa.
Daca face fitze la masa o las in pace de cele mai multe ori, daca ii e foame vine si cere, mama sta mai mult de ea peste zi si mananca si bine in ultima vreme din fericire. De mancat mananca ori in bucatarie la masa ori in sufragerie unde are si ea masuta ei de joaca cu scaunele.
OlgaM, multumim, e schimbata Teodora dar eu vad asta doar cand ma uit la poze.
Vreau sa va spun ca mi-a facut crize la plecarea de la Adina, era atat de incordata ca mi-a fost si teama sa continui cu imbracatul. Am lasat-o sa se linisteasca si pe urma a venit tati si am plecat frumos. Adina, multumim pentru intelegere.
Chris, noi am primit litere si cifre cu tot cu tablita, e ca un A4 cred.
Elisor, ma bucur tare ca ai reventi cu vesti, m-am temut ca dispari.
"Mami, unde sunt papucii cu Nemo?"
poze
Danelutza spune:
La multi ani cu sanatate
Sa aveti mesele imbelsugate,
An nou presat cu bucurie
Si in suflet cu multa iubire !
La anul si la multi ani !
saryta spune:
LA MULTI ANI!
Imi doresc atat mie cat si voua ca anul ce vine sa fie un an nou fericit, cu multa sanatate, bucurii, impliniri si satisfactii maxime alaturi de cei dragi voua, sa va bucurati de tot ce aveti si sa lasati in urma raul ce-a fost privind inainte cu optimism si credinta in Dumnezeu. 2008 sa va aduca ce va lipseste si aveti nevoie.
SARBATORI FERICITE!
Mariana - mamicuta de 3 - ANDRA, SARA si ANTONIA(21.11.2006)
nelia spune:
Buna dimineata la cafea, in ultima zi a anului. Eu am a avut o noapte groaznica, am vomitat si am si diaree (scuzati detaliile) si acum am o durere de cap groaznica. Nu e virus stomacal, cred, ca nu vad de unde sa-l fi luat, cred ca e mai degraba vreo indigestie, dar la ce, ca nu pot sa spun ca am mincat ca de sarbatori, in afara de niste sarmalute, care sint facute cu carne de vita slaba, ca sa poata minca si fetele. Nu stiu de la ce ar fi putut sa fie, m-am obisnuit in ultimul timp sa am in fiecare saptamina cite ceva, o sa mi se para ciudat cind voi fi sanatoasa tun!
Tudora maninca singura de cind era micuta, la inceput am incurajat-o, ca eu sint de parere ca un copil pina nu-si baga miinile in mincare nu e copil (Loreen si alte fete, ) si ca trebuie sa gaseasca modul lui personal de a se hrani inca de la 10-11 luni. Dar dupa aceea, cind nu minca, si chiar si acum, as vrea sa ma lase sa o hranesc eu, dar nu vrea. Si cu Agata am procedat la fel, si cu Lisandru voi face la fel, numai sa vrea, ca la cum sta lipit de mine, si acum scriu cu el in brate, cred ca-i voi da sa pape pina cind se insoara. Eu ma gindesc tot timpul la mine, ma pun in locul lor, mie nu mi-ar placea cineva sa-mi dea sa maninc, eu numai sa mestec, nici sa beau, si daca vad ca si copiii sint la fel si vor sa se serveasca singuri, atunci sint invitatii mei, eu doar mai corectez pe ici-pe colo. In concluzie, eu sint pentru lasatul copiilor sa manince singuri si incurajarea lor in sensul acesta. Eu m-am scos cu masuta din Ikea, cea mica din lemn, ca dezastrul in urma mesei e mai mic si mai usor de sters. Si, contrar a ceea ce se spune, chiar daca au fost lasate sa manince singure, la un moment dat incep sa manince destul de frumos, fara sa se murdareasca. Tudora are vreo doua luni de cind nici bavetica nu-i mai pun, decit la ciorbita, pentru ca nu se mai murdareste.
Androix, daca vrei sa-i mai dai sa suga Georgiei si ti se pare ca nu e suficient laptic, incearca cu ceai de anason, chimen si fenicul, combinat, nu foarte tare, bea citeva cani pe zi. Eu beau in fiecare zi cite un litru si ceva sau doi, e bun si pentru colicile bebelusului si cum si eu am nevoie de lichide pentru rinichi, rezolv doua probleme cu el. Nu stiu daca iti va placea la gust, eu il gasesc interesant, nu neaparat bun. Oricum, atit de mult am baut la Tudora, ca sa nu faca colici, incit acum nu-mi prea vine sa beau, dar am observat ca a crescut productia (cu bolile mele aveam senzatia ca nu am lapte suficient si de aceea e plingacios Lisandru) si ca bebe s-a linistit, mai ales seara, cind il apuca scincitul si o agitatie de-abia il linisteam. Si e bun si pentru organismul tau, ca il curata de toxine, lucru benefic si pentru copilul care suge.
La multi ani nu va spun, ca mai intru astazi, ca si asa nu am mare lucru de facut. Nu am mai avut niciodata un asemenea Revelion, adica va sa fie o seara ca oricare alta. Le fac baie la copii, sa intre curati in Noul An, ne imbracam frumos si mincam (sper ca la masa!) la ora normala de masa a copiilor (7-8) mincare obisnuita (am supa de gulii, voi face totusi o friptura cu o salata sau niste snitele sau peste - vad eu mai dupa-amiaza), culcam fetele si apoi ne vom uita la un film sau doua (sau la cite om putea), eventual cu un pahar de vin in mina. Abia astept! Asta daca nu adormim linga copii ca aseara!
CORNELIA , mami de www.dropshots.com/day.php?userid=132493&cdate=20070505&ctime=090808" target="_blank">AGATA, www.dropshots.com/day.php?userid=132493&cdate=20070530&ctime=103800" target="_blank">TUDORA si www.dropshots.com/aurice#date/2007-11-26/18:33:35" target="_blank">LISANDRU