Copiluti de mai-iunie 2005 (60)
Raspunsuri - Pagina 16
NewMami spune:
Tdi, Condoleante, imi pare tare rau de bunicul tau, Dumnezeu sa-l odihneasca in pace.
Drum bun spre tara, sa ai grija. Pleci cu pitica dupa tine?
Monu, cam asa a nins si la noi in 2 zile continuu. La noi daca sunt nameti mari poti sta acasa, nimeni nu spune nimic, mai ales daca locuiesti mai departe de serviciu. Din acest motiv ieri a fost tare liniste. Aseara s-a oprit din nins, iar acum e soare si -14C – e superb. Doar ca se anunta inacalzirea vremii si duminica vor fi 10C iar luni 11C sau chiar 12C – it sucks!!! Prefer asa cum e acum ca de aceea suntem in luna ianuarie.
Laura, distractie placuta in coninuare – hai Cheers! – stai acolo si simte-te bine, nu pleca pe vremea asta.
Beatrice, frumos apartamentul cu bucatarie noua, dar se iasa afara din unul din dormitoare? Esti sigura ca vrei la parter apartament, accesibil foarte usor si expus tuturor din park?
Dana, stai linistita, mie imi place tare mult numele de Ryan, si asa i-as spune si eu daca nu toata lumea l-ar striga Patrick. El stie ca-l cheama si Ryan, mai ales cand e in trouble, folosesc ambele prenume plus last name ca sa inteleaga ca e serioasa problema.
nelia spune:
Sint -23 de grade afara! Am vrut sa deschid usa de la dormitorul nostru sa aerisesc si nu se deschide pentru ca a nins si e zapada cit jumatate de usa si cu gerul de afara a inghetat bocna. Mai iesim la primavara in curte!
Tdi, condoleante pentru bunicul tau! Dumnezeu sa-l ierte! Sper ca a murit in somn sau fara sa-si dea seama, sa nu fis suferit acolo, singur. Si sanatate multa mamei tale!
Gabitza, circula acum citiva ani, cind inca nu eram in Canada, o poanta, cu unul care ajunge aici iarna si se minuneaza ca ninge ca in povesti si descrie zapada cu metafore care de care mai reusite. A doua zi i se inmoaie entuziasmul, a treia si mai tare, cind trebuie sa dea zapade de pe masina ii dispare de tot, ca sa termine in final: nu se mai termina kkatul asta alb de afara!?! Cred ca o stiti si voi! Cind am citit-o prima data nu m-a distrat cine stie ce, ca nu stiam realitatea de aici, cind e zapada de doi metri si ninge, ninge cu nesimtire, ca-n povesti e drept, dar numai daca te uit in sus si de pe geam... ca daca trebuie sa iesi, nu-ti mai trebuie. Dar acum, ma distreaza tare de tot cind imi aduc aminte de aceasta poanta. Asa si tu...
Monu, am vazut pozele si filmuletele, cu zapada din Bucuresti. Asa sint si la noi masinile, doamne fereste sa uiti unde ai parcat-o. Si in legatura cu asta circula un filmulet, cu unul care iese afara si da la lopata si da-i si da-i, si cind reuseste sa zareasca masina din nametii inghetati, isi da seama ca a dezapezit masina altuia... si-si trinteste caciula de pamint, injurind ruseste (deci era un om obisnuit cu iernile grele, dar nu cu cele din Canada).
Eu sint singura cu copiii incepind de astazi, tati s-a intors la serviciu timp plin. Fetele incep pe 8 scoala si gradinita, atunci incepe nebunia, ca va trebui sa le iau eu la 3. Si de astazi trebuie sa ma apuc de invatat, am 10 zile la dispozitie sa termin cu sesiunea trecuta ca sa nu-mi dau asta de iarna peste cap. Astept sa vad ce zice seful si patronul lui Octav, ca m-am gindit ca ar fi bine totusi sa iau doua cursuri, ca sa nu-mi afecteze bursa si sa mai inaintez si eu cu scoala asta unde oricum sint la glezna broastei cu numarul de cursuri facute. Numai ca e fff dificil, daca nu chiar imposibil, sa plec doua seri pe saptamina de acasa, cite patru ore, pentru ca nu cred ca are cum sa se descurce tati cu toti copiii. Intre 6 si 9.30 se intimpla totul: activitatile Agatei, hranitul, imbaiatul, culcatul, iar bebe nu primeste deloc suzeta, biberon nu vreau sa-i bag, iar la acea ora este foarte agitat pina adoarme pe la 8.30-9 si fetele la fel. Si m-am gindit ca daca ar accepta sefii lui, poate ca ar putea lucra doua zile pe saptamina timp de aceste trei luni cit tine sesiunea dupa-amiaza si eu sa-mi iau cursurile de dimineata, de la 9.30 la 12.30, cind fetele sint la scoala/gradinita, iar bebe doarme cit ce cit, dar poate sa-l scoata afara, sa stea cu el in brate prin casa, e unul singur si nu e asa dificil ca seara. Abia astept raspunsul lor si sa ma uit sa vad daca mai sint locuri dimineata, ca daca nu, imi voi minca unghiile ca nu mi-a venit aceasta idee in decembrie, cind m-am inscris. Plus, ca mi-ar conveni si mie, m-as duce si eu odihnita la cursuri, ca asa ajung varza la ele, dupa o dimineata de mincare si menaj cu bebe in brate, ca altfel nu prea sta, dupa ce iau fetele la 3, vin acasa si ma ocup de ele, fac lectiile cu Agata... si apoi plec alergind la curs, unde ajung intotdeauna ultima, transpirata si rupta de oboseala.
CORNELIA , mami de www.dropshots.com/day.php?userid=132493&cdate=20070505&ctime=090808" target="_blank">AGATA, www.dropshots.com/day.php?userid=132493&cdate=20070530&ctime=103800" target="_blank">TUDORA si www.dropshots.com/aurice#date/2007-11-26/18:33:35" target="_blank">LISANDRU
onixone spune:
....hi, hi....uite asa ma trage Gabitzam de maneca...ca doar am ajuns la capitolul 59 pag 16 de citit...si nu mai apuc sa scriu.
Imi cer mii de scuze ca nu am intrat pe forum sa urez cu ocazia sarbatorilor cam tot ce era de urat.(caut acum un motiv serios care sa ve dea pe spate..dar nu gasesc...lipsa de timp si poate neseriozitate cate o data).Una peste alta va rog sa imi acceptati scuzele si sa nu imi purtati ranghiuna.
La multi ani pe 2008, multa sanatate, fericire...si nu pierdeti speranta cu loto.Eu inca sper....
Pe scurt.Noi am fost in Romania unde ne-am simtit minunat...am venit inapoi unde am lasat barbatul cu totul aranjat(financiar, curatenie...mai puin mancarea) si am gasit dezastru din toate punctele de vedere.
Alex cand ne-am intors a fost putin bolnavior, diaree(imi era si rusine iar sa intreb ce sa fac, asa ca am facut ce mi-am adus aminte de la voi), febra pana la 39.9 intr-o noapte...dar din fericire dimineata scazuse la 37.00...asta dupa ce i-am pus supozitor si verificat toata noaptea din 10 in 10 minute.Nu am chemat salvarea ca desi avea temperatura foarte mare dormea foarte bine,...am inchis caldura la calorifer si era doar in tricou neinvelit+tratamentul peste noapte am trecut repede.
craciunul petercut in familie pe 24 iar pe 25-31 am tot dat cu chefurile(cu copilul dupa noi ca alta sansa nu aveam- fata care mai venea sa stea cu Alex era plecata in rom).Deci vedeti cata treaba am avut ca nu am putut intra nici pe forum.
Sper ca sunteti bine ,TDI am citit mai sus despre bunicul tau...condoleate si ai grija la drum!
Am pus niste poze pe web de la Craciun si de la Revelion la POZE ALEX mai jos
va pup si promit solemn sa nu mai raman in urma.
Gabitzam: Multumesc.
Oana lu'Alex
www.flickr.com/photos/copiluti_mai_iunie/sets/72157600515762396/" target="_blank">poze pe FLICKR
www.oana-jipa.magix.net/" target="_blank">Poze Alex
Tdi spune:
sunt disperata...help!!! CE SA FAC?
decizia e a mea: sa ma duc sau sa nu ma duc?...adica in RO la inmormantarea care e sambata dimineata...ar trebui sa plec maine dimineata, n-am pregatit nimic dar asta n-ar fi o problema, problema e cum fac cu Alyssa?! s-o duc cu mine e exclus, e prea periculos s-o plimb iarna cu vremea asta si cu bolile de sezon...nu pot decat s-o las cu tac-su dar imi e groaza ce-o face 4 zile fara mine (nu am gasit bilet de intoarcere decat ptr. marti), experienta care am avut-o cu despartirea de ea cand cu operatia n-a fost tocmai fericita si nu vreau s-o traumatizez din nou. in plus sotul trebuie sa plece in delegatie cateva zile imediat ce m-as intoarce eu...offfffffffffff....am 1 ora sa ma decid pana se inchide agenzia.
patriciaRO spune:
Apartamentul este confirmat ca-l luam, asteptam contractul sa ne vina acasa. Se iese in parculet, daca vrem, prin dormitor.. Iar aici nu este ca in RO ca se holbeaza lumea in casa, pe-astia nici nu-i intereseaza! Si-n plus este garduletul viu si o sa am jaluzele transversale... Nici daca ar vrea sa se uite, nu ar putea.. Insa imi place mult ideea ca are gradina. Si mai iesi la o cafea, mai stai la masa cat copilul este in parc afara... E cool. Ne place mult!
Zapada la greu la voi, abia fulguie aici si s-a pus asa pe la colturi nitica zapada ca s-o vad si eu cum arata si asta data de vant...
Dar nu cred ca vom avea ca voi... E nebunie ce se intmapla.
Teddy, imi pare rau de bunicul tau. Condoleante....
Nu o lua ca pe ceva rau, adica ca vi se intampla numai belele... Asta trebuie sa se intample... Ia-o ca pe: "Lucrurile se intampla pentru un motiv"... Va fi bine, stai linistita! O sa treaca si asta! pup la tine!
Beatrice, mami de Alex pifos
patriciaRO spune:
Teddy, fa ce simti. Acuma eu una nu m-as trambala decat daca ar fi bunica/bunicul care m-a crescut, care l-as avea la inima cel mai mult. Plus ca daca stateai in RO mai ziceam, dar asa? Eu zic na, sa suni si sa le zici una alta si ca nu poti ajunge acasa... Dar.. faci cum crezi...
Beatrice, mami de Alex pifos
nelia spune:
Tdi, exista o persoana care se ocupa de tot? Ma refer la inmormintare si toate celelalte treburi. Banuiesc ca da, ca doar nu te-or astepta pe tine. Ma gindesc ca e sora ta, nu? Eu as pune problema la rece, pentru ca e vorba de sanatatea ta si de copilul tau. As vorbi deschis cu persoana respectiva si as ruga-o sa raspunda sincer daca e nevoie de tine acolo, dar nevoie din aceea urgenta, nu sentimentala. Nu vreau sa ma intelegi gresit, dar vorbesc prin prisma unei persoane care nu a fost la nici o inmormintare in familia mea, mai putin cea a tatalui meu de care m-am ocupat. Prezenta la inmormintari, daca nu te ocupi efectiv de ea, mai ales cind trebuie sa faci un efort atit de mare ca sa ajungi la ea, mi se pare un pic fara rost. Poate ca sa fii aproape de rudele care sufera (dar mama ta e in spital!), dar pe cel care a murit nu-l ajuta mai mult daca il plingi acasa la tine sau la groapa, daca e sa ajunga la el, va ajunge de oriunde, daca nu, nu. As participa cu bani, as suna sa vorbesc cu cei care il pling, dar nu m-as duce, imi place sa ramin in amintire cu o imagine a celor dragi de cind erau vii si sanatosi (eventual si mai tineri, daca ar fi posibil). Poate ca suna egoist, dar asa simt vis-à-vis de inmormintari: le urasc!
CORNELIA , mami de www.dropshots.com/day.php?userid=132493&cdate=20070505&ctime=090808" target="_blank">AGATA, www.dropshots.com/day.php?userid=132493&cdate=20070530&ctime=103800" target="_blank">TUDORA si www.dropshots.com/aurice#date/2007-11-26/18:33:35" target="_blank">LISANDRU
Cloreta spune:
TDI, condoleante. Stiu ca e greu sa treci prin asa ceva si gandul ca esti departe iti da probabil si un snetiment de neputinta dar la ce vreme eu una as sta acasa cu copilul. Asta e viata, nu putem sa fim mereu acolo unde ne dorim sau trebuie, o sa inteleaga toata lumea.
Gabitza, tu cum mai esti? M-am tot tinut sa iti spun ca si eu tot pe 18 ian am facut 4D la Teodora, o sa fie bine, ai sa vezi.
Am zis ca stau si eu cu cohii pe forum mai mult azi daca tot m-am dus la munca pe 3 ian dar are pitici laptopul meu, clar e virusat (am si gasit dealtfel), nu a functionat nici un browser mai mult de 5 minute. Nu mai spun ca e super frig pt ca incalzirea e cu sobe si daca nu a fost nimeni atata timp acolo s-a racit casa rau de tot. Am stat cu sobele la maxim si tot degeaba, biroul unde stau eu tot inghetat a ramas. Am migrat eu pana la urma in alt birou dar imi intrase frigul bine de to in oase.
Acum am mancat o friptura la gratat si beau vin fiert si asa as face un nanicaaaa.
Azi a fost si Teodora afara cu tati, s-a mozolit bine in zapada, super fericita. Slava cerului, vad ca nu raceste usor, e destul de rezistenta deocamdata.
"Mami, unde sunt papucii cu Nemo?"
poze
Oana C spune:
Tdi, condoleante pentru bunicul tau. Daca tu simti ca vrei neaparat sa mergi, ca este nevoie de tine acolo sau daca doar simti ca vrei sa fii acolo, nu ai ce face. Dar daca cei de acasa se descurca si fara ajutorul tau, eu cred ca mai bine stai cu fetita, acasa. E mult mai importana sanatatea ei, plus ca biletele de avion luate in fuga, in ultima zi, costa o caruta de bani.
De cind sint aici, a murit bunica (mama mamei) si bunicul (tata tatalui meu) si nu am fost la nici o inmormintare, chiar daca aveam actele in regula si puteam sa ma intorc. Bine, ca noi avem si o familie mai mare, plus oamenii de la tzara, care stii tu cum sint, vine tot satul sa ajute ...
Parerea mea, daca as fi in locul tau, asa cum au zis si fetele, stai cu fata si doar le dai telefoane de sustinere.
Daca mama ta se va simti mai rau, Doamne fereste, atunci va trebui sa mergi neaparat, dar sper sa nu fie cazul.
Oana si Eva (29 iunie 2005)
http://community.webshots.com/user/oanaevac
elisor spune:
Buna!
Teddy condoleante! Foarte trist ca bunicul tau s-a sfarsit singur.
Daca ai posibilitatea sa ajungi la inmormantare eu zic sa mergi, Aly va fi bine cu tatal ei, acorda-le incredere, la parintii sotului te-ai gandit s-o lasi pe Aly? Cred ca deja decizia ai luat-o.
N-am citit decat de supararea lui Teddy, dar sper sa recuperez maine dupa ce pleaca sefa cand voi sta la program prelungit.
Am auzit si eu la radio despre ninsorile din sudul si estul tarii, la noi e doar ger, de imi ingheata narile.
Azi dimineata era sa imi iau adio de la 2 puncte pe carnetul de sofer, ca am intrat pe sens interzis in fata cresei, dar asa merg in fiecare dimineata si e o aiureala acel semn, era si acum 7 ani cand il duceam pe Andreas si toata lumea il incalca. Dar m-am uitat ca un vitelus spasit la politai si m-a iertat. De miine incalc din nou legea ca nu am alta solutie, dar cum azi dimineata batea vantul pe strazi a iesit si pilitia in patrulare.
Bianca desi s-a culcat pe la 1.30 azi noapte s-a sculat fara probleme, s-a imbracat singura, nu a plans, s-a comportat exemplar, desi am avut emotii cu cresa dupa o aceasta minivacanta.
Eu sunt obosita de adorm pe scaun mai ales ca am tras 8 ore un frig la servici, am stat cu 2 pulovere si geaca, mi-au inghetat mainile si picioarele, dar am muncit si a trecut repede timpul. Am avut senzatia ca-i luni.
Ieri au venit Oana si Alexandra la noi, m-am bucurat foarte mult, ne-am simtit bine, nu-mi venea sa le mai las sa plece. Alexandra pare o fetita de 3 ani, vorbeste mai bine decat Bianca, mai corect si mai clar. E cuminte, se joaca frumos, o domnisoara cu bune maniere (recunoaste si Oana ca e cumintica Alex) spre deosebire de Bianca care a tratat-o cu indiferenta si raceala, adica s-au jucat fiecare separat, Bianca a fost mai mult preocupata sa faca puzzle. Maine sper sa pun pozele cu fetele.
Gata, plec la nani ca adorm pe taste, mai vb maine, va pup!
Eli cu Bianca (13.06.2005) Andreas (17.08.1998)
www.dropshots.com/dansaueli" target="_blank"> foto 1, , foto 2 , www.dropshots.com/elisibia" target="_blank"> foto 3
"Daca un copil traieste in LAUDE, invata sa APRECIEZE.
Daca un copil traieste in SIGURANTA, invata sa aiba INCREDERE.
Daca un copil traieste in ACCEPTARE si PRIETENIE, INVATA SA IUBEASCA LUMEA"