Craciunul la romani...secventa live

Raspunsuri - Pagina 8

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns angelinajoli spune:

Eu nu am fost niciodata cu colindu cand eram mica,si asta nu pt ca nu ma lasau ai mei,dar imi era rusine.Oricum ii colindam pe ai mei si eram foarte multumita de rasplata.Nu am nimic impotriva celor care o fac,atata timp cat au cei 7 ani de acasa.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns petra spune:

MIe doooooor de colindat! sa vina copii la usa si sa cante si doua -trei versuri dintr-o colinda ! Cand auzi copii colindand este semn ca a venit Craciunul! Nu bradul cat de scump a fost, nu cadourile cat au fost de multe - sunt spiritul Craciunului! Fac si ele parte din aceasta sarbatoare dar degeaba daca nu este prezent spiritul.
Aici am un grup de prieteni care mai colinda dar nu are acelasi farmec.
Eu am mers cu colinda si ce-a mai mare bucurie era sa numar impreuna cu sora mea banutii strinsi, in mare parte de la rude si vecini- prienteni. Anii au trecut si fiind la casa mea asteptam copii sa vina cu colinda. Era f, frig afara dar au venit totusi niste copilasi cu nasurile si obrajii rosii de frig sa cante. Mi-au fost atat de dragi incat le-am dat si bani si niste ciocolate in forma de mos craciun ( care la acea vreme erau cam rare in Ro.) Au fost asa de fericiti si bucurosi . Bucurie care mi-au lasat-o si mie in pragul casei. Acum parca nu mai este Craciun fara colindatori la usa!
Asa ca lasati snobismele deoparte si iubiti copii care vin sa va colinde in Ajun de Craciun !

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Rufus spune:

quote:
Originally posted by petra
Asa ca lasati snobismele deoparte si iubiti copii care vin sa va colinde in Ajun de Craciun !

La toti numai bine!

De fapt era vorba de cei care "ne colinda" printre blocuri. Cum de s-a ajuns la snobisme?

poze multe cu noiAna a implinit un an 20062007

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns denizel spune:

quote:
Originally posted by Rufus

quote:
Originally posted by petra

La toti numai bine!

De fapt era vorba de cei care "ne colinda" printre blocuri. Cum de s-a ajuns la snobisme?

poze multe cu noiAna a implinit un an 20062007

"EXPERIENTA este numele pe care-l dam greselilor noastre" Oscar Wilde

Nu te opreste nimeni sa ii chemi pe toti in fata usii . Vecinii de pe vreo 4 etaje, fericiti ca au ursari si caprari in fata usii, uratorii fericiti! :-))

Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil ! ! !

Maamiii, îmi place pielea ta! E ca de câltitză" :-)) - din jurnalul unei mămici de băietzel.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tinatache spune:

quote:
Originally posted by marius

Am fost cu colindatorii o data in sat undeva in Salaj. A fost una dintre cele mai minunate experiente din viata mea de copil. Ati vazut colindatorii si colindele in mediu rural? Este ceva unic.

Marius Pernes
www.marius.rdsor.ro / Mai multe...
Pagina legislativa

daaa, si eu am fost o data, intr-adevar o experienta unica. Si am fost si cu uratul cand eram mica, aveam spirit de intreprinzator:)) Imi placea sentimentul ca am castigat eu banii aia, ca-s ai mei. Bine ca pana la urma tot ma ametea mama sa-mi iau ce zice ea, da' eram tare mandra. Si ea nici nu stia pe unde umblu, ca-n cateva ore umblam in tot cartieru Acum nu mi-as mai trimite copiii singuri, cred ca as merge eu cu ei "la cersit" . E ceva deosebit, cine stie sa pretuiasaca, bine, cine nu, nici nu merita colindat. De tigani nu zic nik, k nu-am avut onoarea.
PS: de cand mergeam cu uratul am avut si primele experiente cu usi inchise in nas, sau nedeschise deloc, desi se auzeau voci dinauntru. Si am mers mai departe.

-----------------------------------------------
Un strigat de ajutor:
Andrei/ Teo / Ionut

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adusca spune:

am suprins cateva imagini cu obiceiuri de iarna in Bucovina, eu am fost super incantataa;
http://s197.photobucket.com/albums/aa300/pogonici/iarna/?start=20
iar caii, huh, exemplare superbe, sunt mandria localnicilor

fetele de pe DC

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adi2003 spune:

quote:
Originally posted by adusca

am suprins cateva imagini cu obiceiuri de iarna in Bucovina, eu am fost super incantataa;
http://s197.photobucket.com/albums/aa300/pogonici/iarna/?start=20
iar caii, huh, exemplare superbe, sunt mandria localnicilor

fetele de pe DC

Viata e ca carosabilu'...unii vine....altii trece....

Asta da! Altfel se simt sarbatorile la tara, fata de oras. Minunate imagini. Multumesc.

Poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Chuny spune:

Adusca, m-ai omorat!

M-am uitat atenta, dar nu am reusit sa recunosc satul in care ai fost. Peisajul imi e totusi cunoscut ca acolo mi-am petrecut muuulte vacante.

Odata am fost la un revelion pe un drum forestier ce pleaca din Moldovita. Drumul pana la cabana pe o sanie trasa de cai a fost ceva de vis ... ce vremuri!

Nasterea ariciului junior Pozele mele Poze cu noi si Vladimir

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adusca spune:

quote:
Originally posted by Sibylle

Adusca, m-ai omorat!

M-am uitat atenta, dar nu am reusit sa recunosc satul in care ai fost. Peisajul imi e totusi cunoscut ca acolo mi-am petrecut muuulte vacante.

e comuna Vama, intre Gura Humorului si Campul Lung. Toata Bucoviana e asa:)

fetele de pe DC

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Chuny spune:

Ehe, n-am recunoscut primaria din Vama. Eu de acolo iau de obicei autobuzul catre Moldovita. Foarte frumoase poze oricum!

Nasterea ariciului junior Pozele mele
Poze cu noi si Vladimir

Mergi la inceput