Craciunul la romani...secventa live

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Porumbita spune:

quote:
Originally posted by Gabi_K

e chiar oribil... Dar stiti ce e si mai nasol? Suna copii la usa, vin la colindat. Copii imbracati bine, deci nu rromi, nu orfani, nu copiii strazii, poate din blocurile vecine, nu stiu... Stau si ma mir ce fel de parinti au acesti copii care-si trimit in strada odraslele in seara de ajun sa sune la usa altora? Acesti parinti n-au auzit de craciun ca fiind o sarbatoare in familie? n-au auzit de bun simt, ca poate copiii lor deranjeaza pe altii? n-au auzit de pedofilie... poate copiii dau peste cine nu trebuie si doamne fereste patesc ceva?

Gabi+Robert(20.05.1997)+Lili(17.05.2002)
poze

Totul despre alaptat!

urat mesaj...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alintaroma spune:

Gabi_K .... "interesant" punct de vedere.
Asta ca tot se discuta traditiile cu care am crescut fiecare la alt subiect, sa spun ca asta era una din traditiile noastre. Sa mergem cu colinda. Nu am scris la celalalt subiect ca as fi umplut pagini intregi cu cite faceam in luna decembrie pregatindu-ne de Craciun. Am trait pina sa ajung aici intr-un mic orasel de munte unde traditiile au inca valoare si lumea se pregateste special pentru colindatori si ii asteapta cu usa si inima deschisa.
Cind eram copil abia asteptam sa mijeasca inseratul sa putem pleca la colindat. Si nu mergeam de saraci ce eram, crede-ma chiar daca numaram cu ardoare fiecare leut, dar ce copil nu face asa. Fiica-mea isi numara acum banii de la zina maseluta si nu ar cheltui un cent de acolo. Iar de cind am copil, 5 ani cit a trait acolo era placerea ei sa-i pindesca in hol cum cinta colinde , sa-i recompenseze cu bani si dulciuri. Iar la ultimul Craciun petrecut in tara a vazut si o capra ... pe care o tine si acum minte si cum dansa ursul cu baba si ride cu gura pina la urechi.
Iar aici anul trecut asta mi-a lipsit cel mai mult (dupa ai mei) colindul de Craciun ... nu cel care rasuna in boxe, ci cel rostit de glasuri de copii, care uneori ma impresionau pina la lacrimi.
Anul asta am avut norocul sa petrecem la niste prieteni un Craciun autentic ... cu mese intinse, cu cirnati si sarmale, cozonaci si vin fiert, si cu colindat din casa in casa (intre prieteni , binenteles)
E un surogat, dar sentimentele si traditia autentice.
Aici este o poveste "How the Grinch stole Christmas" .... o recomand tuturor ... sa inteleaga ca virgula Craciunul nu sta in brazi cit mai inalti si stalucitori , mincarea din frigider si munti de cadouri ci vine din cu totul alta parte si inseamna mult mai mult.

Craciun fericit!

PS Filmul postat nu l-am vazut , dar nu mai conteaza.

Happiness keeps you Sweet,
Trials keep You Strong, Sorrows keep You Human,
Failures keeps You
Humble,
Success keeps You Glowing,
But Only God keeps You Going

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns EVA-DATA spune:

quote:
Originally posted by Porumbita

quote:

e chiar oribil... Dar stiti ce e si mai nasol? Suna copii la usa, vin la colindat. Copii imbracati bine, deci nu rromi, nu orfani, nu copiii strazii, poate din blocurile vecine, nu stiu... Stau si ma mir ce fel de parinti au acesti copii care-si trimit in strada odraslele in seara de ajun sa sune la usa altora? Acesti parinti n-au auzit de craciun ca fiind o sarbatoare in familie? n-au auzit de bun simt, ca poate copiii lor deranjeaza pe altii? n-au auzit de pedofilie... poate copiii dau peste cine nu trebuie si doamne fereste patesc ceva?

poze

Totul despre alaptat!

urat mesaj...

nu urat........foarte urat.
scuze ca te intreb,ti-ai petrecut copilaria in Ro sau altundeva?
La noi,aproape toti copiii mergeau(unii mai merg si acum-de ex.copiii mei,e drept doar la rude, vecini si cunoscuti)la colindat.O colinda cantata de copii este ceva ce nu suporta comparatie cu melodiile de la TV,radioCd sau mp3urile din PC.Fara aceste colinde Craciunul mi se pare a nu fi Craciun.Chiar in fiecare an pregatim inainte bani marunti si vrem sa vina cat mai multi copii,cei mici sunt absolut superbi,cand ii auzi ca abia stiu sa vb.si stiu sa colinde.
"...ce fel de parinti au acesti copii care-si trimit in strada odraslele in seara de ajun sa sune la usa altora? Acesti parinti n-au auzit de craciun ca fiind o sarbatoare in familie?"
parinti romani,parinti care vor sa fie pastrate datinile si obiceiurile populare romanesti.

eva

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Natasa spune:

Gabi_K, tu asa iti cresti copiii, explicindu-le ca la colindat nu merg decit tiganii si asta e un fel de cersit???? Esti incredibila. Eu am fost la colindat toata copilaria mea si chiar si acum citiva ani, cind aveam vreo 28 de ani... Nu la cersit, la colindat. Si am primit dulciuri, fructe, bani... Si daca vrei ti prezint pe parintii mei, ca sa vezi cam ce tip de parinti isi lasa copiii la colindat! Si da, aveam brad acasa, sarbatoream in famile Craciunul, dar imi imaginam ca unii se bucura sa le spuna un copil "astazi s-a nascut Hristos!"
Un mesaj mai urit si mai intolerant n-am mai vazut de mult, mai ales la un subiect de sarbatoare. E treaba ta ca nu-ti lasi copiii la activitati d'astea pe care tu le consideri rusionase, dar macar ai bunul simt si nu-i jigni pe cei care o fac. Sau macar puneti adresa aici ca nu cumva sa-mi ajunga copilul la tine la usa!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Eliza5 spune:

Mai, voi chiar nu v-ati dat seama ca Gabi a glumit?
Raspunsul ei a fost o reactie la mesajele care gaseau filmuletul "oribil" :-))

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns AllyMcBeal spune:

Atat de mult se pierd ori se pervertesc traditiile,incat se ajunge sa nu li se mai stie semnificatia sau sa se interpreteze gresit.
In copilarie mergeam cu drag in satul tatalui meu (jud. Satu-Mare) unde faceam grupuri si colindam toata noaptea.Toate casele erau deschise,ne primeau in casa,ne seveau cu prajituri,nuci,suc ori vin,iar noi (eram si 20) cantam 3-4 colinde la fiecare.Eu de acolo stiu toate colindele pe care le canta Hrusca.
In satul meu (la un pas de Oradea) se spunea ca "fetele nu colinda",asa ca tanjeam dupa colindat la Craciunurile fara Satu-Mare.
Acum stau in oras si mi-e ciuda de mor ca nu vine nimeni (cred ca m-ar bucura si un tigan beat) sa-mi vesteasca Nasterea Domnului...
Pe fetele mele,asa mici cum sunt,le-am dus la mama si la doua vecine sa cante "astazi s-a nascut Cristos",spunandu-le ca asa-i de Craciun.Am mai fi mers si in alta parte,dar era cam tarziu.Le voi duce in fiecare an,in mai multe locuri ori la mai multi vecini,in ciuda interpretarilor care pot fi date.Ar fi pacat sa uitam traditiile si sa ne placa doar gingalbeluri,reni,imbulzeala la cumparaturi...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns valentinag spune:

Eliza,cu scuzele de rigoare daca ma insel,dar eu nu cred ca a glumit!Si pana la urma nici nu are importanta daca a glumit sau nu,este doar un alt punct de vedere,o alta viziune asupra colindelor!Na,nu toti suntem crestini,mai suntem si atei si musulmani si evrei,care evident sa nu au nici o treaba cu asta!Dar cum spuneam,afis mare:NU PRIMIM COLINDUL"si gata!

"La vita e bella"
De mancare

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Natasa spune:

quote:

poze

Totul despre alaptat!

Eu nu am nici cel mai mic dubiu ca n-a glumit. Daca e ceva pontos mai sus si nu m-am prins inseamna ca nu mai gust decit poantele lui Guestus!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Carmenbr spune:

Gabi este evreica si mai mult ca sigur asta e motivul pt care nu intelege colindatul. Ei nu sarbatoresc craciunul, evreii sarbatoresc Hanukah (sper ca am scris corect).

Noi suntem plecati de 5 ani si mi-e tare dor de traditiile de Craciun. Craciunul e sarbatoarea la care vibrez din tot sufletul si mi-as dori tare mult ca sa nu se piarda aceste traditii, macar 3-4 ani, poate reusim si noi sa venim si noi acasa de Craciun si sa-i arat si copilului meu ce inseamna colindat, capra, sorcova. Din pacate noi nu putem veni de Craciun cativa ani, Eric are astm iar vremea nu l-ar ajuta deloc. Mai asteptam sa mai creasca putin si venim si noi. Si ma rog mereu sa dainuiasca mereu traditiile noastre atat de frumoase.

3 anisori...uraaa!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns zouzounaki spune:

ce poate fi mai frumos de Craciun,decit sa auzi glascioarele acelea de copii,care ureaza Nasterea Domnului...cui nu-i place,foarte bine,cine nu-i crestin si nu sarbatoreste,treaba lui...macar sa aiba bunul simt sa respecte datinile strabune crestinesti si nu sa arunce cu vorbe de ocara...si pe mine si pe fratele meu,parintii ne trimiteau la colindat,nu sa cersim cum zic altii..ci ca sa vestim cea mai minunata veste...ca S-a Nascut Hristos,ca Dumnezeu ne-a trimis cel mai maret dar..pe unicul sau fiu ca noi sa ne mintuim...si in ziua aceasta sfinta,oricine imi colinda,nu conteaza ca e roman sau rom...important este sa simtim colindul..colindul sfint si bun....un colind pe care am sa vi-l dedic aici:
www.darnick.com/Halmagiu/colinde2004/Halmagiu%20-%20Track%2019.mp3" target="_blank">Astazi s-a nascut Hristos
Mesia chip luminos
Laudati si cantati,
Si va bucurati!

Mititel infasatel,
In scutec de bumbacel
Laudati si cantati
Si va bucurati!

Vantul bate, nu-l razbate,
Neaua ninge, nu-l atinge
Laudati si cantati
Si va bucurati!
Sarbatori Fericite!

"A-I multumi lui Dumnezeu cānd vāntul este prielnic pe mare nu este ceva deosebit;
a-I multumi īnsa cānd este furtuna, atunci se arata adevarata recunostinta."

"Fii totdeauna cu Dumnezeu, daca vrei ca Dumnezeu sa fie totdeauna cu tine."
*Sfantul Ioan Gura de Aur*

www.slide.com/r/IKu2kAsImz-u2VovpRqcSJA0BEUza-Al?previous_view=mscd_embedded_url&view=original" target="_blank">me...
www.elfyourself.com/?id=1269341507 " target="_blank">LET'S ELF:)))
www.slide.com/r/fnRY8xtt2D_VUyFEmJByVOmyMTMOCB?previous_view=mscd_embedded_url&view=original" target="_blank">
iconita

www.politieanimale.lx.ro" target="_blank">SALVATI ANIMALELE SI VOTATI
www.photagious.com/slideshow?db570aedbf6afebfeb3c1f1197223805" target="_blank">zouzounaki licurici cu sclipici...
www.youtube.com/watch?v=zSdZxcVnGhM&feature=related" target="_blank">COLINDA
www.youtube.com/watch?v=Z6X6p7DyfqM&feature=related" target="_blank">NOAPTE DE CRACIUN

Mergi la inceput