"ticuri" de Craciun
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/tora97/tora97.jpg)
A trecut si Craciunul.. mai frumos ori mai umbrit. Ca si in Craciunul de anul trecut si in cel de acum 2 ani si tot asa am realizat ca eu, una, nu am nici o "traditie personala" (sa i spun asa) pentru aceasta sarbatoare. De fapt, nu am avut niciodata, cum nici familia mea nu a avut. La mine nu exista nimic, dar nimic special care sa mi aminteasca de Craciunul familiei mele: nici un glob, nici un gest, nici un tipar, asa cum spre exemplu are sotul meu. Da, el are multe amintiri legate de Craciun, multe "ticuri" de Craciun... gesturi repetate an de an in familia lui de catre parinti. Mi as dori ca fetele mele, sa si aminteasca de aceste zile
Asa ca de anul asta m am hotarit sa incep sa inventez "ticurile" Craciunului din familia mea: am cumparat citeva globuri mai speciale, ba chiar si o brosa pt Craciun (un ursulet cu un cadou, cu panglici viu colorate), o cafea ori ciocolata calda servita in dimineata de Craciun pe o tava anume si in cani anume... ma voi gindi si la o anume placinta pt aceasta zi...
Voi, ce "ticuri" de Craciun aveti, mostenite, ori inventate?poze multe cu noi/Ana a implinit un an/ 2006/2007
"da aripi unui copil, dar lasa l sa invete singur sa zboare" Marquez
Raspunsuri
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/lilina/lilina.jpg)
lilina spune:
noi mergem in fiecare an de Craciun la masa la socrii, iar eu fac salata de boeuf.....asta e traditia la noi in family
si bineinteles, ne facem cadouri unii altoraLilina si
Vlad - Alexandru (23 septembrie 2006)
cum s-a nascut bebe site-ul lui bebe
varsta lui bebe
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](images/user_woman.png)
danitin spune:
La noi e traditie sa se adune tot familionul, cu fini, nasi, matusi, unchi in seara de Ajun, la noi acasa. Si au mai intrat in traditie chiftelutele soacrei, tortul bunicii, cumpararea unor globuri cat mai frumoase. Pe vremuri mergeam in prima zi de Craciun la bunica mea acasa pt gratare in curte, bors si sarmale. Acum o aducem pe ea la noi.
Mamica de spiridus
Avem si poze noi
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Babee/Babee.jpg)
Babee spune:
In fiecare an am cumparat un glob sau ornament de Craciun pe care am notat anul.Vreau sa le las copiilor traditia sperand ca le va placea.Phillip a ales anul acesta un clopotel Mos Craciun, anul viitor vom trage la sorti cine va alege.
-----------------------------
Gabriela, Phillip si Rebecca
Tisina spune:
Noi nu avem "ticuri" de Craciun, ci mai degraba de Ajun de Craciun. Adica atunci imbpodobim bradul, pe fond sonor de colinde, musai in timp ce in cuptor fierb mocnit sarmalele. La decoratul bradului participam cu totii (anul asta chiar si balerina mamei de doar un an si putin trecut de jumate), cu totii purtam caciulite de Mos, asa ca atmosfera este foarte vesela si cu totii debordam de entuziasm.
Singurul "tic" pe care il avem de Craciun este deschiderea cadourilor cand inca suntem in pijamale. Ne schimbam in "haine de sarbatoare" abia inainte de masa festiva de pranz.
A, si mai avem un tic, deocamdata doar eu si sotul meu, pentru ca copiii inca sunt prea mici, nu ne culcam inainte de miezul noptii, cand imbracati frumos ciocnim cate un pahar de vin rosu - sec, neaparat, ne pupacim si ne uram toate cele cu ocazia sosirii Craciunului. Asteptam sosirea Craciunului cu masa plina de detoate, cu lumanari rosii si verzi asezate in sfesnice decorate de Craciun, si cu sufletele plinde de bucurie. Este conditia pusa de mine, ca musai de Craciun sa fim veseli si sa uitam de orice ne-ar putea intrista. Pana acum am reusit.
ADOR SARBATORILE DE IARNA!!!
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/XIO/XIO.jpg)
XIO spune:
Pana sa aflu ca nu este un Mos Craciun care vine sa impodobeasca bradul si sa aseze cadourile sub el in fiecare an plecam de acasa cu parintii si cand ma intorceam acasa gaseam usa de la camera inchisa , bradul facut si cadouile sub.
Asa ca acesta va fi "ticul" dupa ce voi avea un copil.
In rest , bradul este impodobit doar in 24 decembrie , sunt prezenti tot timpul 2 pitici cat un glob : unul cu caciula rosie si altul cu caciula albastra. Sub pom stau un Mos Craciun maricel , un mos mic si rosu , 2 oamanei de zapada si unca un mosulet mic. Pe acestia ii am de la primul meu Craciun parca.
Desfacem cadourile seara...in ultimii7 ani am mers la prietenul meu la masa in fiecare seara de Ajun unde desfaceam cadourile...
Cam atat din cate imi amintesc...aaa, sa nu uit de saratelele si covrigeii facuti de bunica , prajiturele si tort
http://www.flickr.com/photos/13005458@N00/
tlaura spune:
De la parinti am obiceiul ca bradul sa-l facem numai in noaptea din ajun, pe muzica de colinde. L-am preluat si la mine in familie; din fericire si sotul a fost de acord, pentru ca acum marea majoritate a oamenilor impodobesc bradul mai devreme. Sper sa ramana asa si pentru Andrei!
Sarbatori fericite!
LauraFlo spune:
In ziua de Ajun mergem la parinti, in prima de zi de Craciun mergem la nasi cu mic cu mare, apoi in a doua zi vin la noi finii si cumetrii...........A fost casa plina de chicotul copiilor, e tare frumos sa-i vezi sinceri, puri si fericiti.
Sarbatori fericite !
acina spune:
In seara de Ajun impodobim bradul.Iar dimineata nu are voie nimeni sa deschida cadourile pana nu se aduna toata lumea la mama.Ce-mi place ticul asta.
Anca 17 sapt+ mami de Buburuz Andrei
(13.02.2006)
Pozele Noastre
Povestea Nasterii
http://www.copaculdehartie.ro/
rolo spune:
Impodobitul bradului in Ajunul Craciunului si masa in familie.
mama de Ileana Cosanzeana
poze
"De poti sa nu-ti pierzi capul cand toti in jurul tau si l-au pierdut pe-al lor gasindu-ti tie vina...
De poti s-auzi cuvāntul rostit cāndva de tine
Rastalmacit de oameni, ciuntit si prefacut" - R. Kipling