"ticuri" de Craciun

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns claudia_a spune:

Singurele amintiri si ticuri sa le zic asa... sunt impodobitul bradului musai in Ajunul Craciunului, participam toti... culcam copilul si noi aranjam cadourile sub brad... iar a doua zi dimineata surpriza e imensa... imi place sa cumpar multe cadouri, si consistente si multe nimicuri (gen multe puzzle, carticele...) pe care sa le impachetez separat si dimineata atat noi cat si Ioana noatra sa deschidem cat mai multe; aaa...si imi place sa pun etichete pe fiecare cadou... anul asta am avut vreo 25 cadouri etichetate sub brad... numai Ioana a avut vreo 7 din astea ... reactia din dimineata Craciunului nu se poate compara cu nimic!
Un alt tic pe care am sa-l pastrez de la parintii mei... este ca niciodata oricat de mare va fi copulul meu sa nu stie ce cadou va primi! Eu aveam niste emotii pana am crescut mareee... cat am stat la ai mei niciodata nu am stiut ce voi primi de la Mosu !

Mami si www.babiesonline.com/babies/n/nasturica" target="_blank">Ioana nasturica
Niciodata nu trebuie sa plāngi dupa ceva care nu poate plānge dupa tine.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lona spune:

Noi avem o fructiera, foarte veche, pe care o scoatem doar la Craciun. Mi-o amintesc pe strabunica mea lustruind-o cu grija, apoi o stiu la bunica, a fost la mama, si am primit-o eu la "casa noua" dupa ce m-am maritat.
Un alt obicei al familiei este sa terminam tot ce e de facut in Ajun, apoi facem o plimbare de seara. Cand ne intoarcem gasim darurile...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ruxandra_sb spune:

De cand ma stiu la noi a fost asa de Craciun (mai bine zis de Ajun): impodobit bradul numai in Ajun in timp ce ascultam/cantam colinde, dupa care vin mos Craciun in persoana care imparte daruri celor mici si mari. Care au fost musai cuminti si care tb sa presteze cantecele/poezii/lalala . Apoi ne asezam cu totii la masa, sau macar ciocnim un pahar de vin la o felie de cozonac.

Si noi continuam acum traditia cu copiii nostri. Chiar si a ramas acelasi.. tata .

Are mama doi flacai.. Matei (5) si Grigore (1)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns rhoneea spune:

Fain subiect...Cu ocazia asta putem "fura" cateva idei...
De cativa ani incoace fac Craciunul alaturi de sot si familia lui,unde se aduna tot neamu'.Bradul il impodobim intr-una din zile a lunii Decembrie....In seara de Craciun,facem masa,iar la 12 noaptea desfacem cu totii cadourile.
Abia astept sa creasca si Sebastien mare,sa-i vad zambetul de fericire la deschiderea cadourilor....

Irina lui Pierre-Sebastien ( 05.06.2007 ora 9:45)

www.onetruemedia.com/my_shared?z=1c2fc1fae729596c5d1d9f&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">montaj sebastien(a crescut Sebastien)
paginuta colorata
pozici sebastien
nasterea cu noroc a lui pierre-sebastien
varsta Sebastien
botez Sebastien

Va uram un Craciun feeric alaturi de cei dragi!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alessia105 spune:

Eu iubesc Craciunul ... e poate cea mai frumoasa perioada din an ..in Romania impodobeam pomul in Ajunul Craciunului cu colinde si cu miros de sarmale ( cozonacii ii facea bunica la ea acasa ...si mereu se intampla ca in seara de Ajun mama sa aiba sarmalele pe foc ...) A doua zi plecam la colindat pe la rude si prienteni ... de fapt numai bunicii lui mama si nasi de botez (nasa e sora mai mica a bunicii)..caci alte rude nu aveam ....apoi ne faceam de cap cu prietenii ...acum ca s-au dus bunicii au ramas nasi si prietenii ... de la bunica am prins gustul aranjatului casei si mereu casa mea ea plinaaa de ornamente ..de la intrarea in casa pana la fiecare dormitor .
De 4 Craciunuri incoace de cand fac Craciunul departe de |Ro nu am schimbat prea muult obiceiul numai ca bradul in facem dupa Mos Nicolae ( ptr ca asa se obisnuieste pe aici )dar mereu pastrez cate ceva si ptr Seara de Ajun ( spre ex mereu pun o creaca de brad impodobita pe usa casei pe care o impodobim in Ajun ..al "tic" de Craciun ) ...mereu casa imi e plinaaa de colinde in ziua de Ajun si ziua de Craciun .. si miros de sarmale ( adaptate )
Pentru al meu domn Craciunul mereu a insemnat singuratate ...insemana frustrare si ura pentru ca mereu ramanea singur in casa de copiii cand ceilanti copii se duceau acasa la parinti el ramanea singur ( desi mai avea inca 11 frati ) ..anyway ..primul nostru Craciun impreuna a fost in Romania si i-a parut DOAR un mare spectacol ,apoi cum va spuneam de 4 Craciunuri incaoace le facem aici acasa ... in primul an nici nu a vrut sa auda de brad dar am avut grija sa improvizez ..si toataaa casa sa fie decorata ..al doilea an ..am avut un brad potrivit artificial ..eee acum dupa 4 ani al meu domn vine singur acasa cu luminitze de Craciun ..ma intreaba ce tre sa mai iau si daca am tot ce imi trebuie .. anul asta a luat un pom frumoooooosss natural in ghiveci ptr ca "sa avem si la anu'"...nici nu stiti ce bine m-am simtit sa il aud zicand asta el marele Anti -Craciunist
Anul asta de Craciun ne-am propus un Craciun al nostru ptr noi ...cald si linistit ..cu ciocolata calda cu povesti si filme de Craciun ...si de asta am avut parte ...un Craciun calddd si linistit .
Mai avem de lucrat la capitolul cadouri de Craciun( mai mult ptr copii) ... ptr ca al meu domn tot le uraste ..iar dupa el cadourile sunt de genu " ia-ti si tu ce vrei si vezi si ce le iei copiilor " ..dar nu ma deranjeaza deloc ..pentru ca el chiar daca e fffffffffffff stangaci in cadouri ..nu e zi de la D-zeu sa nu ne faca un cadou ..iar de copiii am eu grija ... dar mi-as dori sa il vad ca se bucura de cadourile pe care le primeste ...
Mamaaaaa cat m-am intins ...scuzeee ...dar despre Craciun as putea vb zileeeeeeee si luuuuniiii in asteptarea unui nou Craciun ...Sarbatori feicite in continuare dragii mei dregi !

----------------------------------------------------
Alessia,Dezbracatu' si Spiderman

Si ei au dreptul la viata...semneaza si tu

O parte din mine

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns szivarvany spune:

Da, mentin aceleasi "lucruri": brad impodobit neaparat pe 24 dupa orele 16,00. Sarmale si baigli sa fie gata. Globurile vechi, de cand ma stiu eu, cate au mai ramas, atarna alaturi de globuri noi, cumparate in fiecare an ... si neaparat ard cele 4 lumanari aprinse pe rand 4 duminici inaintea Craciunului.

Daria & GIULIA(2004 08 16)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns jozsaerika spune:

in genere si la noi se impodobeste bradul in dupa amiaza de ajun...cu mic cu mare in fundalul de colinzi cu mare bucurie...apoi ne luam tolul festiv si mergem la biserica timp in care ingerasul aduce cadourile sub brad :) dar vroiam sa va povestesc despre obiceiul din casa socrilor mei: in ajun sau in ziua de Craciun cand ne intalnim cu totii socrul meu curata un mar si il taie in atatea bucati cati suntem si fiecare trebuie sa manance o bucata...semnificand ca desi fiecare suntem diferiti apartinem aceleasi familii

Sarbatori Fericite

mama de ingeras Norbert (07 dec 2003)

poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns b.nica spune:

foarte inspirat subiect!
vedeti cate simboluri se gasesc in obiceiurile de Craciun?
Craciunul inseamna caldura caminului care trebuie mentinuta de la an la an.
In copilarie,tata canta cu vocea lui minunata colinde acompaniat la chitara;ce pacat ca nu am avut darul lui sa pot canta si eu!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aura_m spune:

Cand eram mica impodobeam bradul, mama pregatea masa de Craciun, facea cozonacii ascultand colinde. De Craciun mergeam in vizita la bunica mea din partea mamei, la unchiul si matusa mea, ii vizitam pe toti sau veneau ei la noi. Acum eu pregatesc masa de CRaciun, nu mai fac brad ptr ca nu avem copii si nici un spatiu asa de mare, dar eu de CRaciun fac salata de beouf, cumpar tort, in prima zi de CRaciun mergem la socrii, imi sun rudele care acum sunt departe de mine si le urez toate cele bune sau ma suna ele acum depinde cum ne-o luam inainte cu uratul.
Tin minte o intamplare amuzanta de Craciun acum cativa ani, eram la liceu si unchiul meu, fratele mamei, era plecat la munca in Israel. De Craciun atunci am fost in vizita la matusa si verisorul meu si la masa au desfacut o sticla de vin trimis de acolo de unchiul meu. Era un vin foarte bun, dulceag, rosu. Pe eticheta scria ceva si noi nu intelegeam ptr ca erau literele lor, sanscrita parca, si mama foarte caraghioasa:" Mi-am uitat ochelarii!" Parca daca avea ochelarii pe nas si intelegea ce scrie, dar verisorul meu zice:" Nu vedeti ce scrie? Vin colindatori/ Florile dalbe".

AURA

Mergi la inceput