Dulceturi si papanasi de sept-oct 2007 (40)

Raspunsuri - Pagina 11

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Andries spune:

am citit doar acest capitol...restul las pentru seara de revelion!!

Sabinaaaa... eu ma duc la Busteni, daca ajungi, da un semn!!

raportez o mega victorie asupra virozei lui Victor, victorie obtinuta cu "arme albe" adica vit C, paracetamol si nurofen!! FARA antibiotic!!URAAAA!! da' si trei zile febra 40...sa-ti vina sa te-mpusti!!

Roxana ce-ai frate cu bietul om? Ce-ar mai vrea si al meu sa-si spele masina in curte...

Eu brad nu am facut. Am si eu ornamente de brad "impomobit" sau cum s-o numi, dar eu nu ma risc cu Victor sa pun globuri de sticla..no way, poate cand or face 10 ani cel putin fiecare, asta mare e "DEMOLITION BOY" ...nu. nu sticla...

Asa ca am o cutie de globuri de plastic, chinezisme pure si culmea !!frumusele, care ocazional sunt folosite si pe post de mingii de tenis.

Breee... va roade sa va intoarceti la job? Eu am fost la birou si nu stiam cum sa plec mai repede de-acolo, la noi se simte stresul in aer si miroase a creiere incinse oricum...n-am nici un chef sa reincep sa alerg cu laptopul in brate pe 5 etaje, n-spe sali de sedinta, nu mi-e deloc dor de 50 de mailuri pe zi, toate si urgente si importante , telefoane de la x manageri si y directori ...bine ca n-o fi dracul chiar atat de negru din prima zi, dar in doua saptamani se face.

Si-mi amintesc ce dor imi era de pui acum trei ani cand am reluat dupa numai 3 luni si ce trist era el toata ziua fara mine (sa stiti ca bebeii sunt foarte sensibili si se intristeaza mai mult decat un om mare)...mai da-i dreaq de bani...asta e un moment magic, alt bebelus eu nu o sa mai am asa ca n-am nici un chef sa ratez bebelusia lui asa cum am ratat-o pe-a lui frat-su.

Si Rox... eu o sa-i cer husbandului bani far' nici o jena!! Si-asa il fac si pe el fericit ca e nevasta dependenta de el ...ca tot se chinuie de atatia ani sa ma faca sa stau acasa are el o teorie despre firme, femei, femei cu copii, femei carieriste si bani...te kk pe tine de ras daca-l auzi, e mai tare decat buzdu & morar dimineata...

Andries

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tzuc spune:

'neata...am aranjat la biserica pt. botez..pt 13ianuarie..o sa facem acasa, va fi greu dar nu-mi mai bat capul cu restaurante etc..asta este..va fi restrans..cu vreo 30 persoane..asta asa..restrans la maxim.
Sabina.. spune-mi cum a fost cu botezul acasa? incurajeaza-ma putin..ca am un morcov...eu vreau sa-l fac tip bufet. poti sa divulgi meniul?
Eu m-am gandit asa la aperitiv cu tot ce trebuie, branzeturi, rosii cu branza frecata cu smantana si verdeata pe ele, castraveti, ardei gras, inclusiv caltabos, toba, sunculita (astea sunt facute in casa din porcul propriu), oua umplute in sos de maioneza cu smantana si mustar bobite, salata de surimi, apoi sarmalute si racituri, friptura de porc si carnati (tot din porcul personl hihih), prajituri, tort si bautura...ce parere aveti?

la friptura ce garnitura sa fac? ma gandesc la niste cartofi taranesti..sau?

Mergi la inceput

tzuc e foarte bine, numai sa te tina balamalele sa bucataresti atat de mult!! garnitura cartofi taranesti merge foarte bine la friptura de porc, mai merge si-o varza calita la carnatzii aia..

Andries

Mergi la inceput

eu nu stiu cand mai intru deci va urez

Craciun Fericit!!
Sanatate!!
Fericire!!
Distractie placuta alaturi de cei dragi!!

Andries

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns magdaz spune:

Intru foarte scurt pentru a va ura
CRACIUN FERICIT
AN NOU FERICIT

Toate cele bune , numai bine va doresc !

Ne vedem pe 5 ianuarie. noi plecam la tara unde nu e net.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adimercedes spune:

Fetelor, intru sa va urez si eu Sarbatori fericite, sa aveti parte de un Craciun minunat si un An Nou fericit cu sanatate alaturi de cei dragi sufletului vostru!!!

"The pessimist may be right in the long run, but the optimist has a better time during the trip."

Lisa

Povestea obtinerii sarcinii

Mergi la inceput

Eu sunt in urma rau de tot cu cititul. Sunt pe la capitolul 28 . Efectiv nu am apucat sa citesc mai mult de 2-3 pagini pe zi, pt ca la noi a fost nebunia de pe lume acum inainte de sarbatori: magazinul fizic, plus cele 2 online. Si eu interactionam cu clientii si distribuitorii la telefon (intre 2 tzatze si un schimbat de scutec ), mai mergeam tot eu si la cumparaturi, plus la posta de dus pachete etc. Bineinteles, ca sotul a dus greul, stia ca asa va fi, dar nu cred ca isi imagina ca va pica aproape totul pe el. Imi palce sa cred ca si-a dat seama ce volum de munca faceam inainte .

Se pare ca vom inchide shopul fizic si vom ramane cu cele online. Plus ca ne mai extindem cu vreo 2-3 . Si asta apropos de intorsul la munca. Deh, eu nici nu am plecat, ca muncesc de acasa. Si au fost zile la rand cand nu am reusit sa ies din casa, ba nici din pijamale si mancam micul dejun pe la 12 la pranz si pranzul pe la 9... Frustrant rau. Daca ma mai suna si tipa de la agentia de imobiliare, imi cam iau campii, ca nu prea vreau sa ma intorc efectiv la birou. Imi place mai mult asa mai flexibil si munca de acasa, ca o sa ma pot ocupa de Lisa si de casa si de sot cum trebuie.

Sabina, eu la 27 de ani mi-am schimbat "cariera" - ete scartz, ca eu nu o consider cariera. Predam engleza la universitate si la un liceu privat si ajunsesem la capatul capatului, stresata, varza, nu faceam avere nic cat sa acopere deranjul, imi ziceam ca daca vreau sa fac copii va trebui sa schimb ceva, ca nu se mai poate. Si din profa de engleza (profil uman, doctorand, scriituri etc), "m-am facut" agenta imobiliara. Ceva mai diferit poate ar fi fost inginer aeronautic :P Oricum, a fost ceva de genul: azi am hotarat, maine m-am inscris la cursuri, dupa 4 saptamani aveam job in domeniu. Intre timp ne-am deschis si afacerea proprie si m-am implicat si acolo pana la urechi si uite asa mi-am schimbat cariera (!). Sotul m-a sprijinit tot timpul, ba a zis aleluia ca mi-a dat D-zeu minte sa ies din cercul ala, care desi era frumos, artistic, bla-bla, imi rumega viata, sufletul si mintea cam degeaba.

Asa ca e posibil. Niciodata sa nu zici niciodata!!!

"The pessimist may be right in the long run, but the optimist has a better time during the trip."

Lisa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sim_stoian spune:

Isabeluta, nu pe gratis, nenicule. Sunt platita dupa cat muncesc

Sim, mami de Stefan (25.08.2007)
Povestioare

Mergi la inceput

Acum despre Lisa: luni a implinit 12 saptamani si avea 5.9kg, cu o crestere de 300g in saptamana precedenta (papa NUMAI tzitzi). Asta ca sa demonstreze ca m-am stresat degeaba ca nu suge bine (da, Picio, am trecut si eu prin asta). Ea rade tot, cam un san in mai putin de 10' si eu ma stresam ca pierd laptele la stangul ... Oricum, curg in continuare, folosesc paduri mai ceva ca tampoanele la ciclu .

E vesela, zambareata, creste pe zi ce trece. E ca un burete, invata f repede. De ieri pana azi a invatat sa prinda si sa duca la gura, cand pana mai ieri abia isi coordona pumnul spre gurita.

E innebunita de carusel, uneori plange daca o iau din patut inainte sa isi faca meandrele cu albinutele din carusel. Doarme cu mana stanga pe Bluey (asta e un ursulet predominant albastru) si cu cea dreapta pe Hippo. Are o personalitate foarte puternica. De vreo cateva zile nu ii mai place in carut, doar in brate si atunci doar cu fata in afara. Isi tine capul bine, in carier sta cu fata in afara sa vada lumea, e fascinata de tot ce se intampla in jurul ei si nu suporta sa aiba ceva in scutec. Doarme de seara de la 6-7 pana dimineata la 5-6, dar apoi mananca pana la amiaza cam la 2-3 ore.

Am avut si vaccinele acum vreo 3 saptamani - unul in fiecare picior si unul oral. A plans rau atunci, dar totul a fost ok si nu a avut nici un efect neplacut in zilele urmatoare.

Din pacate, ochiuletul stang ii curge in continuare (congenital dacryostenosis, adica e vorba de canal blocat). Pediatrul a zis la 9 saptamani cand a vazut-o ca nu e nevoie sa facem nimic pana la un an, ca are sanse sa se rezolve de la sine, pe masura ce creste. Doar ca e neplacut ca se lipeste, exista risc crescut de infectii si de conjunctivite. Am citit pe net in sus si in jos si de alaltaieri ii fac masaj, sper sa se deblocheze sa nu ajungem la operatie.

Si a facut "heat rash", adica opareala la gatut, intre pliurile de grasimutza. Am pus Bephantene, dar nu a avut efect decat prima data. Apoi am incercat o crema care se numeste Sudocream, e irlandeza, contine oxid de zinc si cu aia dau in fiecare zi dupa baita si la gat, la subrat, la incheieturile mainii, la fundulet. Mi se pare infinit mai buna decat orice altceva, inclusiv Bepahntene. Va recomand SUDOCREAM din tot sufletul daca e sa aveti nevoie de asa ceva.

E o minune si chiar azi ma gandeam ce diferite sunt sarbatorile astea de cele de anul trecut, cand pe vremea asta eram disperata rau.

Acum fug ca la mine e extrem de tarziu - aproape 1! Am de scos si haine din masina. De maine, timp de 3 zile, suntem invitati in fiecare zi la petrecere la diversi prieteni. Si inca avem de facut bradutul maine si de luat cozonacii. Nu stiu ce sa ii iau sotului de Craciun si nici nu stiu daca apuc sa iau ceva consistent... Lisa insa a primit gym de la Buni Mary si cubulete si albinute ca in carusel de la mami si tati. Tot maine vreau sa ii schimb cercelusii.

Va pup si sper sa ajung la zi cu cititul anul asta .

Lisa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns diwana spune:

Fetelor, iubitul meu e bolnavior. Dr. i-a pus diagnosticul de rinofaringo-laringita in forma usoara. Acum m-am pus sa caut informatii despre asta, dar nu prea vad la Rares simptomele descrise pe situri. Ne-a prescris amoxicilina, inca nu i-am dat-o, nu prea vreau sa-l bag pe antibiotice asa de mic. Dr. a spus ca poate sa se vindece de la sine sau sa faca complicatii. Sa mai astept un picut sa vad cum evolueaza sau sa-i administrez antibioticul, ce parere aveti? La Rares am observat vineri seara o tuse seaca dar nu indelungata. A tusit de vreo 3-4 ori, scurt. Apoi pe la 10 seara a fost ragusit tare, cam o jumatate de ora, dupa care n-am mai sesizat raguseala, sau in orice caz, muuuult diminuata. De tusit a mai tusit scurt pe la 4 dimineata, si la 10 dimineata, iar raguseala foarte, foarte usoara, imperceptibila aproape. De tusit tuseste rar, de vreo 3 ori pe zi, nu tine decat foarte putin episodul de tuse. Febra nu a facut, de gangurit, gangureste, e vesel in continuare si nu da semne ca l-ar deranja cand papa. Doarme bine, nu are mucozitati, nasul nu imi pare infundat. Se aude uneori ca un galgait pe gat, sau cel putin asa mi se pare mie. Acum, normal ca ma tem sa nu apara complicatii, si nu stiu daca sa astept sa vad cum evolueaza.

Betty, stiu ca din pacate tu ai avut probleme cu Mario, si, sper ca-mi aduc corect aminte, a avut rinofaringita care apoi a dat in pneumonie. Daca nu te deranjeaza sa-ti aduci aminte de momentele prin care ai trecut, te-as ruga sa-mi spui si mie cam care au fost simptomele la puiutul tau.

Daca mai sunt mamici care au trecut prin asta, imi puteti si spune si mie cum a fost la voi?

Diwana si pitic Rares

Mergi la inceput