La multi ani braduti scumpi! ian-feb05 (57 )

Raspunsuri - Pagina 6

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns PatriciaArdeleanu spune:

Eh, e delicata treaba, si cite vor mai invata...din pacate nu o sa ii putem feri de copiii mai nastrusnici, dar sa speram ca educatia noastra isi va spune cuvintul, de acum incolo vor fi mai maricei si vor intelege.

si rebecca a invatat de la cresa sa scuipe, sa se strimbe, sa muste (si ea imi zice numai nume de baietei mereu, si ce sa ii fac, sa o feresc de baieteii rai??cit as vrea, nu am sa pot) dar am reusit sa o indrept doar spunindu-i ca e rusine si nu e frumos sa faca cum a vazut la copii (dar sint atenta sa nu insist baieti/fetite, ci copii obraznici). si cred ca nu merge intotdeauna chestia asta cu pedepsele repetate in cazul asta, pt ca nu facem decit sa le atragem si mai tare atentia si interesul.
parerea mea

Patricia, mama de fetita - Rebecca

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crinuta spune:

Asa este, dar nu mai scapa de obsesia pentru respectiva. I-am spus ca daca ii mai aud numele o singura data, nu mai vorbesc cu el, deja e super enervant.
Ne " luptam" de 7 saptamani sa scapam de obsesia asta.
Sper ca noua gradinita sa aduca o schimbare o bine, ca la serbare a fost frumos.

Una peste alta, el a inceput sa scoata perle, in sfarsit, si am decis ca il inregistrez, deoarece acum are o voce adorabila, iar in timp vocea se schimba si vreau sa ii inregistrez toate etapele.
Tare draguta e perioada asta.

Crinuta si Rayan

Fara Dumnezeu nimic nu e.
http://www.jnsr.be/ro.htm

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monalac spune:

crinuta,patricia,daca l ati auzi pe cris al meu...la noi nu merge nici cu pedepse,nici cu dat la fund,cu nimic...urmatoarea data o ia de la inceput..ce sa mai zic de explicatii.daca i zic in magazin//nu luam asta ca are porcarii//,imi spune//da veau pocaii//,adica vreau porcarii,daca i spun afara ca tb sa stea cu fesul legat ca altfel raceste,imi spune//veau sa acesc..//si tot asa...azi a dat in taica su si taica su i a dat si el una,iar cris a dat iar si tot asa...plangea si dadea...ce ati zice daca l ati avea pe cris?
15+

Mami de Cris

Poze Cris

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by monalac

crinuta,patricia,daca l ati auzi pe cris al meu...la noi nu merge nici cu pedepse,nici cu dat la fund,cu nimic...urmatoarea data o ia de la inceput..ce sa mai zic de explicatii.daca i zic in magazin//nu luam asta ca are porcarii//,imi spune//da veau pocaii//,adica vreau porcarii,daca i spun afara ca tb sa stea cu fesul legat ca altfel raceste,imi spune//veau sa acesc..//si tot asa...azi a dat in taica su si taica su i a dat si el una,iar cris a dat iar si tot asa...plangea si dadea...ce ati zice daca l ati avea pe cris?
15+

Mami de Cris

Exact prin faza asta a trecut si Rayan, sa stii.
Nici la el nu merge mai nimic, e foarte incapatant si vrea atentie non stop.
Face multe faze, nici nu mai apuc sa le scriu, dar ne amuza mult, chiar si cand face prostii.
Ne preia propozitiile si le repeta jucariilor si e tare haios.

Mai nou ii este frica de intuneric, el care era exact pe dos.
Nu stiu de unde a capatat frica asta, dar sper sa il tina putin.

Sa stii ca e fain ca o sa ai 2 baieti ( vorbesc eu, mama convinsa de baiat). Gandeste-te ca vor avea destul de multe in comun si se vor juca impreuna.
Pe de alta parte, e posibil sa fi gresit medicul sexul, si sa fie de fapt fetita. Eu iti doresc sa fie ce vrei tu.

Poze Cris

Crinuta si Rayan

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns amo2004 spune:

Cred ca doar eu mai bantui la ora asta pe aici, dar abia acum am recuperat ce s-a scris si am ragaz sa scriu cateva randuri.

In primul rand vreau sa fac urarile de La multi ani sarbatoritilor
Rayan, Bianca si Dragos. Sa cresteti mari, sanatosi si voiosi. Am vizionat pozele de la petrecere, mi-au placut foarte mult.

In al doilea rand vreau sa le urez insanatosire grabnica si sanatate tuturor bolnaviorilor.

Despre noi nimic nou. Am disparut fortat din peisaj vineri, la taiat de porc la socri (eu m-am opus pana in ultimul moment pentru ca nu imi place acest obicei deloc, dar nu am reusit sa imi conving sotul; in plus socrii se bazau pe ajutorul nostru). Ne-am intors duminica seara, luni am facut ultimele cumparaturi si am pregatit masa de Craciun (sarmalute, friptura, salata boeuf si platouri cu aperitive; prajituri am comandat din timp iar cozonaci am primit). Pe la 12 noaptea am cazut la datorie. In urmatoarele zile am dormit cu randul, ne-am colindat nasii si prietenii si ne-am primit colindatorii la randul nostru. Abia azi pot spune ca ne-am tras sufletul, dar maine o luam iar din loc. Mergem in Maramures, unde vom petrece Revelionul.

Mihai s-a bucurat si el de Mos, a primit cadouri de la toata familia, normal ca si noi am fost darnici cu toti. De data asta am lasat pe ultimul moment cumparatul de cadouri si taaaare m-a obosit, dar asta a fost conjunctura, am avut un final de an cam zbuciumat la job si nu am fost in stare sa ma concentrez si la altceva.

Va rog sa nu va suparati ca nu mai raspund la mesaje, dar nu mai sunt in stare. Ma bucur ca am reusit sa citesc ce ati mai facut si vreau sa va urez

An Nou fericit, cu sanatate, pace in suflete si cat mai multe impliniri.

Mergi la inceput

La multi ani Erica! Sa fii fericita!

ps; sper ca n-am gresit data

pupici

Crinuta si Rayan

Mergi la inceput

Crinuta, pai in primul rind trebuie sa te faci ca nu-l auzi si asa o sa uite. cu cit te vede pe tine ca te infurii, ii creste si mai mult obsesia. stiu ca asa se procedeaza cind aud si repeta prostii, noi parintii nu trebuie sa dam amploare, ci sa le distragem atentia cumva pe moment.

cit despre intuneric, cred ca este o etapa care ii paste pe toti acum la virsta asta, cind si viseaza, se acumuleaza multe de peste zi, etc.

Monalac, eu iti doresc sa fie asa cum vrei tu, si mai ales ce o fi, sanatos sa fie. eu ca mama convinsa de fetita, daca pot sa ma exprim si eu asa, te cred ca ti-ai dori o fetita, sint atit de dulci si scumpe, insa am crezut mereu ca 2 copii de acelasi sex sint mai usor de crescut (drept urmare, eu nu imi pot dori cind va fi cazul decit tot fetita)

Cit despre pedepse samd, eu mai aveam prostul obicei sa o mai ating cind facea prostii. am constatat ca nu rezolvam nimic, se inversuna si mai tare si eu ma simteam mizerabil.
asa ca m-am hotarit sa o ignor cind nu ma asculta, sa nu mai vorbesc cu ea si sa o inchid in camera. asta o doare cel mai tare si devine f cooperanta.
Este un copil extrem de incapatinat, desi nu pare la prima vedere, are o personalitate extrem de puternica si vrea sa faca numai cum si ce vrea ea, asa ca trebuie numai cu trucuri si distragerea atentiei de moment sa obtin ceea ce vreau eu, nu cu forta, tipat sau bataie. Vrea sa faca absolut totul singura, sa se imbrace/dezbrace, incalte, manince, caute haine, spele pe dinti/pe cap; etc, etc,
mi-a trebuit ceva sa descopar ce metoda merge cu ea, asta dupa ce am aplicat si ceva bataitza si am vazut ca nu merge. asa ca bataia nu va mai exista de acum incolo;
iar daca te loveste, este cel mai gresit sa ii dam inapoi, pt ca se va invata asa. eu cunosc copii invatati cu bataia cu care chiar nu mai obtii nimic.

Erica, la multi ani, sa fii sanatoasa si iubita daca azi e ziua ta!!

Si eu ador perioada asta a perlelor. nu mai zic de glasciorul cristalin care cred ca tine pina pe la 6-7 anisori.

Acum cind vrea ceva de la magazin, kinder sau ce-o mai vrea, imi zice "mami, auzi cum ma striga oul: lebecca, lebecca, hai sa mergem la el ca plinge"; cind am dus=o la bunica-sa, vroia acasa, dar trebuia sa stea acolo. asa ca i-a facut laptele si i-a zis "auzi cum ma striga biberonul de acasa, plinge dupa mine, du-ma la el".

Mergi la inceput

Patricia, ai perfecta dreptate. Parca vorbeai despre Rayan.
Apropos de facut ca nu il aud, pai eu exact asta fac, dar mama e cea care se enerveaza, dupa care se enerveaza pe mine ca nu iau atitudine, si eu de aici explodez.
Cand e doar cu mine nu exista probleme. Stie ca si daca incearca sa tipe e de ajuns sa ma uit la el intr-un anume fel, si tace.
Nu-i place sa tip, imediat ma intreaba " de ce tipi?", in schimb el tipa cand nu ii convine ceva.
Apropos de incapatanre: Rayan e ca Rebecca, vrea sa faca totul singur, si a ajuns in halul in care, daca, dupa olita indraznim sa il stergem noi, pune mana pe jos, apoi pe ... chestie, apoi se arunca cu fundul pe covor, doar ca se murdareasca si sa se stearga singur.
E de coma, nu alta.
Noroc ca cu dintii nu tine, deoarece orice ar face, nu as fi in veci de acord sa se spele singur, cand stiu cat de dificil este un periaj corect, asa ca, aici nu are nici o sansa, orice ar face.
Oricum, ei trebuie sa inteleaga cam cine e boss-ul, ca nu suntem egali, ca deciziile le luam noi, ca ei TREBUIE sa asculte.

Mona, ma bucur ca sunteti bine.

Tomasa, mai intra si la noi, nu doar la " dulceturi...", ca la o adica, noi te stim mai demult, ( nu rade, ca te vad, dar asa sunt eu, mai posesiva).

Crinuta si Rayan

Mergi la inceput

Da Crinuta, el simte ca sint 2 adulti care nu sint de acord cu un anume tratament si atunci exploateaza. trebuie intai mama ta sa te lase sa aplici ce metoda vrei fara sa intervina.

Cu spalatul de dinti am rezolvat-o: stie ca incepe ea si termin eu, fara discutie.
cu stersul la fund nu avem probleme, aici e f "scarboasa" ca sa zic asa. cind sta pe oala se dezbraca complet, nu cumva sa se murdareasca. nu stiu de unde a prins chgestia asta si ce s-o fi intimplat pe la cresa, ca abia-abia am reusit sa o fac sa stea pe oala din nou dar cu conditia sa se dezbrace la piele
deocamdata accept si asa caci vreau neaparat pina se temina vacanta sa scapam ziua de pampers.

maine fac si eu fingers, trebuie sa caut reteta. de fapt fac degetelele maine si luni o temin;
eu am sa pun in ea ananas si mango.
ce smintina ai luat tu? eu am luat dorna dulce, e buna??la 1l.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tomasa spune:

Crinuta, chiar am ras! Ai fost foarte, foarte dulce!
Intru mai des acolo din simplul motiv ca astia mici au mai multe nevoi din astea... nici nu stiu cum sa le zic, hai sa spunem "arzatoare". Stii si tu, colici, diversificare, dinti, este mai dificil cu ei, sunt mai fragili si ai mai multe chestii in care trebuie sa te informezi, sa fii la curent cu noutatile, ca nu cumva sa gresesti. Si poti gresi mai multe. Dar nu-ti face griji ca prima iubire nu se uitasi posesiva sunt si eu! Si ed citit va tot citesc, stiu si la ce gradi o sa-l dai pe Rayan (asta de la alt subiect unde te-am citit).

mama bradutzului Tudor (9 ian. 2005)
si a papanashei Maria (25 sept. 2007)

Mergi la inceput