Acidul folic
Raspunsuri - Pagina 2
Jasmine spune:
Da,cica acidul folic reduce substantial riscul de malformatii fetale.
N-are nici o legatura cu tincturile alea.
Acidul folic e o vitamina (parca B) asa ca n-are ce rau sa faca.Mie mi-a zis sa-l iau neaparat.
Jasmine spune:
quote:
Originally posted by Helen
dar daca vrei sa iei ceva care sa ajute cu adevarat si este mult mai demonstrat..ca sa ramai..atunci ia si Vit E forte - cate una /zi..se zice ca ingrasa...daca ai predispozitie te ingarsi de la orice..eu zic ca rezultatul este mai important...si ii poti da si sotului ca face bine si la barbati...Dar atentie! acid folic poti lua in fiecare zi si tot anul dar vit E faci cate o cura si te mai opresti...!
helen
Helen,rogu-te,zi-mi si mie la ce e buna concret vitamina asta E.Am mai intrebat pe-aici dar nu mi-a raspuns nimeni.
crinuta spune:
Tie ti-a spus dr sa iei acidul folic inainte sa ramai insarcinata? Cate iei pe zi?
Vitamine E e buna pt fertilitate ( printre altele), atat le femei cat si la barbati. Citeste si tu pe prospect.
Crinuta
doly spune:
fetelor, si eu am auzit de acidul asta folic, cum ca e foarte bun.Eu mi-am facut analizele de sange si mi-au iesit bune:calciu, magneziu, o gramada de trombocite, leucocite si alte chestii cu "cite" la capat, tiroidiene,etc. Mi-au iesit ok!Mai trebuie atunci sa iau acidul acesta folic?Cine il recomanda? Sau cine-i in masura sa zica daca ai lipsa sau nu?pe analiza nu-mi scrie ca mi-ar fi facut si acidul folic...sau cel putin eu nu am inteles mare lucru de acolo.
Helen spune:
Salut Crinuta..fac...sper... bine!
Jasmine, Vitamina E este buna in primul rand: in sterilitate, amenoree, ologomenoree, avort habitual si iminenta de avort, toxicoza gravidica tulburari nerovasculomusculare de sarcina, hipofoloculinemie, crauroza vulvara, prurit vulvar (am scris primele indicatii din prospect)
Mie nu mi-a dat medicul inainte de a ramane dar dupa ce am ramas mi-a dat.... Am tot auzit ca multe femei au ramas insarcinate dupa ce au facut o astfel de cura...plus ca este buna si la barbati...coincidenta sau nu dar eu am ramas imediat dupa ce am luat si eu si sotul( poate este coincidenta ...dar oricum este indicata) - am luat in prima parte a ciclului!
Despre acidul folic stiu de cativa ani ,cand m-a avertizat med. de la firma ca atunci cand voi vrea sa fac un copil va trebui inainte cel putin 3 luni sa iau acid folic...dar....ptr. ca eu personal am o usoara spina bifida (ultimele vertrebe nu se inchid perfect si am uneori dureri de mijloc) - asta reprezinta o malformatie a tubului neural pe care se pare ca o am datorita faptului ca mama a avut deficit de acid folic( vit B9) Norocul meu ... ca la mine este o forma f usoara...dar in cazul asta creste riscul copilului meu de a avea... deci eu iau cam de un an..au fost si zile in care am mai uitat... dupa ce am rams insarcinata mi s-a recomandat tot mereu..intial 1/zi apoi ptr. ca am o usoara anemie cate 2-3/zi...
Deci nu este obligatoriu sa luati inainte daca nu aveti spina bifida voi sau in familie ... dar mai bine luati ca rau nu face este un biostimulator general ptr. organism..articolul de pe site de aici va va face sigur sa va hotarati sa luati! oricum surplusul se elimina!
Va pup
Helen
Ionutza spune:
Acidul folic este f.f. important! Si eu mi-am dat seama dupa ce o prietena a nascut un copil cu spina bifida, cu probleme destul de serioase, fara ca ea sau sotul sa fi avut boala in familie. Am intrebat-o de acid folic si mi-a spus ca doctorul i-a recomandat, dar nu l-a putut suporta (era impreuna cu fier - cred MALTOFER FOL) si a renuntat sa-l mai ia.
Eu, de cand am auzit asta, iau multivitamine,se numesc PRENATAL, 1/zi; contin mai multe vitamine si 0,4 g acid folic. Am citit pe net ca e suficient.
Deja am 2 luni de cand iau Prenatal; suna haios, desi nu sunt insarcinata eu iau vitamine care se numesc Prenatal. Asa ca am grija sa le ascund in casa, ca nu cumva cei care vin la mine sa creada ca am reusit, si eu nici vorba...
Va pup fetelor,
Ionutza
crinuta spune:
Vai de mine. De unde sa stiu eu daca am spina aia de care zici tu. Gata, m-am convinsa. Ma apuc sa iau si eu si gata. Daca voit spuneti ca nu are ce sa strice atunci iau. Cate trebuie sa iau pe zi?
pupici
Crinuta
Lorelai spune:
buna fetelor,
am gasit articolul urmator despre acidul folic pe un site interesant atit pt aspirante cit si pt viitoarele mamici. site-ul e www.babycenter.com. are o gramada de articole folositoare.
pt cine nu intelege engleza as putea sa il traduc.
>>>Why do I need folic acid?
Folic acid is one of the few nutrients known to prevent neural tube birth defects, such as spina bifida, which affects one in every 1,000 babies born in the United States. The Centers for Disease Control report that women who take the recommended daily dosage of folic acid reduce their baby's risk of some types of birth defects by 50 percent. Women who don't get enough may increase their chance of miscarriage.
If you're like most people, you simply don't get enough. Folic acid, also called folate or folacin, is one of the B vitamins, also known as B9. Your body needs it to produce red blood cells, as well as norepinephrine and seratonin (chemical components of the nervous system). It helps synthesize genetic material in every cell of the body and normalize brain function.
How much do I need?
Before you conceive, it's best to take a daily multivitamin containing at least 400 micrograms (mcg) of folic acid. Even better, take an over-the-counter prenatal vitamin, which has 800 mcg. (Folic acid is a water-soluble vitamin, so your body will flush out the excess if you take too much. For some women, there's an exception to this rule; getting too much folate may hide a B12 deficiency, sometimes a problem for vegetarians. Ask your healthcare provider if you think you may be at risk.)
Once you're pregnant, you'll need at least 600 mcg daily, although many doctors suggest 800 mcg. Because the fetus's neural tubes close during the first four weeks, you'll want to start taking supplements before then.
Women who have had one child with a neural tube defect have a higher risk of having a second with the same defect. Healthcare providers now advise these women to take five times as much folic acid — 4 milligrams (mg) — starting one month before conception, if possible, and continuing through the first three months of pregnancy.
Should I take a supplement?
Yes. And eating plenty of folate-rich foods won't hurt either, especially if you can't stomach your prenatal vitamin early on in your pregnancy. See our list, below, for suggestions on folic-rich foods.
What are the best food sources?
Leafy green vegetables are a good source of folate, so try to have a large bowl of salad daily. And manufacturers are now required by the FDA to add folic acid to enriched cereal grain products such as flour, pasta, and rice. Other sources include the following:
• 1/2 cup chicken liver: 539 mcg
• 1/2 cup beef liver: 184.5 mcg
• 1/2 cup lentils: 179 mcg
• 1/2 cup cereal (fortified): 146-179 mcg
• 1 oz. wheat germ (2 tbsp): 100 mcg
• 4 spears steamed or boiled asparagus: 88 mcg
• Medium-sized papaya: 115 mcg
• 1/2 cup steamed broccoli: 52 mcg
• 1 cup cantaloupe: 27.2 mcg
• Large hard-boiled egg: 22 mcg
• 3 oz. canned salmon: 17 mcg
Lorelai
fanica spune:
In articolul de pe site scrie ca acidul folic trebuie combinat cu B6 si B12. In farmaciile din Bucuresti nu am gasit B12 sub forma de pastile ci numai injectabil.
am inteles ca "afara" se gaseste si sub forma de pastile, dar aici ioc...
Ce fel de B12 folositi ?