Acidul folic
Am citit ca multe dintre voi folosesc pe langa tramentele de stimulare vitamine prenatale si acid folic.Ce rol are acidul folic in perioada de preconceptie? Cine v-a recomandat acest tratament si de ce?
Va rog sa ma lamuriti si pe mine.
Pupici si bebeici
ASI
Raspunsuri
Jasmine spune:
E bun in primul rand pt a evita riscul de a avea un copil cu malformatii de tub neural.
S-a mai tot discutat pe forum.
Eu iau de 6-7 luni,cate o pastiluta pe zi.
Uite aici mai multe info :
http://www.desprecopii.com/info.asp?id=296
lulu77 spune:
DRAGA ASI,
Exact cum a scris si JASMINE, acidul folic sa ia ptr a evita nasterea unui copil cu malformatii ale tubului neural si se ia si ca un supliment de vitamine. eu il iau de 4 luni,la fel,cate o pastiluta pe zi,dupa recomandarea ginecologului meu. la farmacie se elibereaza fara prescriptie medicala, este f ieftin, in jur de 6000 lei,nu glumesc,si in prospectul lui scrie o gramada de lucruri interesante.te saftuiesc sa incep sa ieu si tu. oricum ,nu dauneaza la nimic asa ca nu mai sta pe ganduri.
LULU
try spune:
Lulu, in perioada de preconceptie, o pastiluta de acid folic pe zi (1mg) sporeste sansele de a ramane insarcinata. El ajuta la dezvoltatea foliculilor care in final vor elibera un ovul.
Odata ce-ai ramas insarcinata, inlatura pericolul tulburarilor de tub neural, asa cum au spus fetele mai sus.
"Tot ceea ce nu te doboara, te face mai puternic"
mitzura spune:
Si eu am luat acid folic inainte sa raman insarcinata, dar nu am gasit in farmacie decat pastile de 5 mg. Voi ati gasit de 1 mg?
Jasmine spune:
NU exista in farmacii decat pastile de 5 mg.Eu am cautat mult si bine si pana la urma am luat de 5 mg.
asi spune:
Va multumesc pentru informatii.Am sa incep sa il iau si eu si poate se arata minunea.Va pupici pe toate si va doresc o zi buna
Lorelai spune:
vitaminele prenatale ar trebui sa aiba in continut 1 mg de acid folic. citeste compozitia pe cutie si daca au, nu e nevoie sa iei suplimentar. un complex de vitamine prenatale e bine sa iei si in perioada de conceptie nu numai cind ai ramas insarcinata. mie asa mi-a recomandat doctorul. el stie ca atunci cind esti preocupata sau stressata nu maninci intotdeauna cum trebuie si e bine ca organismul sa capete vitamine si minerale.
quote:
Originally posted by asi
Va multumesc pentru informatii.Am sa incep sa il iau si eu si poate se arata minunea.Va pupici pe toate si va doresc o zi buna
Helen spune:
Ca o completare la ce au spus fetele..ajuta si la fixarea fierului in organism...deci sa nu devi anemica!...Nu este f relevant ca ajuta in mod deosebit in ovulatie, desi se pare ca ar ajuta...tu ia-l oricum ca nu se stie cand ramai..dar daca vrei sa iei ceva care sa ajute cu adevarat si este mult mai demonstrat..ca sa ramai..atunci ia si Vit E forte - cate una /zi..se zice ca ingrasa...daca ai predispozitie te ingarsi de la orice..eu zic ca rezultatul este mai important...si ii poti da si sotului ca face bine si la barbati...Dar atentie! acid folic poti lua in fiecare zi si tot anul dar vit E faci cate o cura si te mai opresti...!
helen
crinuta spune:
Helen, ce faci? Da-ne vesti.
In ceea ce priveste acid folic, eu am tot vazut in farmacii, dar nu m-am gandit sa iau. Oare e chiar asa de bun? Nu pot ramane insarcinata fara? Ce are daca iau dupa ce raman?
pupici
Crinuta
crinuta spune:
Jasmine, acum am citit treaba cu malformatiile si m-am speriat. Adica acidul folic previne malformatiile alea? Mai, habar nu aveam de asa ceva. Dar exista oare efecte secundare? Ca eu de cand cu tincturile alea mi-e frica sa ma mai ating de ceva.
pupici
Crinuta