***Capsunele-n scutecele de mai-iunie 2007 (40)***
Raspunsuri - Pagina 5
Madi spune:
Urmand sfaturile doamnei doctor de a-i da iaurt, am cumparat iaurtel de la Milli. Ieri i-am facut pentru prima data broccoli. I l-am amestecat cu morcov si unt. Fierte la aburi. Initial nu a vrut sa manance. Am zis sa incerc sa ii dau sa guste iaurt. I-am dat o lingurita de iaurt cu cereale (am cereale simple, de la Milupa, cele Bio 7 cereale - au si gluten, sunt recomandate dupa 6 luni). Am vazut ca ii place, i-am dai dat vreo doua lingurite, dupa care mi-a venit ideea sa ii amestec putin piure de legume in iaurt si l-am rugat pe tati sa ii dea sa manance (tot Gina Palicari a sugerat sa nu ii mai dau numai eu sa manance - ca poate ma asociaza pe mine cu fortatul). Nu va spun ca a ras si iaurtul si piureul, ca imi era teama sa nu vomite la cat a mancat. Deci a mancat 125 g de iaurt amestecat cu vreo 100..cred sau mai putin grame de piure.
Azi de dimineata i-am ras un mar, l-am amestecat cu o lingurita de iaurt si cu cerealele de care v-am spus mai sus..si l-a papat si pe asta. Cu mai putin entuziasm, ce-i drept, insa e un pas inainte ca deschide gura. Doamne ajuta!! Pana acum vad ca iaurtul m-a ajutat :) Di acum la pranz i-am pregatit dovlecel cu cartof dulce si l-a papat si pe asta. Sper sa nu ma bucur prea devreme.
Madi si Ana Teodora (27 aprilie 2007)
Asa creste Ana
"Daca ti se pare ca esti prea mic ca sa ai un impact, incearca sa mergi la culcare cu un tantar.”
Carmen_So spune:
Dicirstea, masinuta e facuta de k kids si am luat-o de la miniblu. O gramada de bani, 230 lei, da' am zis sa aiba si ea un cadou mai consistent, ca pe langa capra a mare, cu papuseturile ei, asta mica zici ca e cenusareasa, avea mosu doar niste zornaitoare pentru ea. Poate reusesc s-o pozez, sa-ti faci o idee (sau cauta pe site-ul lor, am impresia ca au reclama si aici, pe dc).
Madi, bravo pentru iaurt. La fel proceda o mamica din parc, ii dadea iaurt cu peste; introdusese pestele, dupa 10 luni, si nu voia copilu'. Dar cu iaurt il voia. Si sa-l laudam si pe tati de Ana, care i-a dat mancare, e mare lucru.
lavini spune:
Sa nu uitam si sa spunem si noi la multe lunisoare pentru sarbatoritii de astazi
David Andreas
Matei-Ciprian
Vlad
David
Sa fiti sanatosi, frumosi(sunteti deja) si cuminti!
Carmen, multumim pt compasiune, bine ca nu a fost nimic grav, l-am tot verificat sa vad daca e intreg si asa pare.Am vazut si eu pozele voastre, frumoase fetite ai.Vreau sa te intreb ceva:am vazut ca le culci pe amandoua in aceeasi camera.Nu ti-e teama ca nr 1 atenteaza la nr 2?Nu mi-o lua in nume de rau, da cum eu ma gandesc si la un alt bebe, nu prea stiu cum sa procedez, si chiar eram curioasa cum fac mamicile cu doi copii.
Dicarstea, pai l-am ferit si eu, si am zis ca nu are cum sa cada.Dar a ramas un spatiu mic intre perna si plapuma, si cum al meu merge ca racu' si ma-sa l-a invatat sa se dea jos din pat cu spatele, cred ca pe acolo a cazut.Mi-a fost invatare de minte, n-o sa-l mai las.
Fetele, cum stati cu pregatirile?
Lavinia, mamica de Radu Andrei (11 iunie 2007)
http://picasaweb.google.com/Radu.Dobrin
Madi spune:
quote:
Originally posted by Carmen_So
Madi, bravo pentru iaurt. La fel proceda o mamica din parc, ii dadea iaurt cu peste; introdusese pestele, dupa 10 luni, si nu voia copilu'. Dar cu iaurt il voia. Si sa-l laudam si pe tati de Ana, care i-a dat mancare, e mare lucru.
Carmen, Mara (12.08.2004) si Ana (21.06.2007)
poze cu noi
Acum eu nu as vrea sa ii dau totul cu iaurt dar ma gandesc ca si mie imi place mai mult broccoli daca il mananc cu un sos ceva, uneori doar smatana.
Asa creste Ana
"Daca ti se pare ca esti prea mic ca sa ai un impact, incearca sa mergi la culcare cu un tantar.”
Madi spune:
A! Si am uitat sa va spun ca acum ca mananca Ana mi s-a stricat si blenderul. Aveam un aparat din acela care si fierbea la aburi, si mixa, si incalzea si steriliza. Pana il duc in garantie, pana il repara
Asa creste Ana
Carmen_So spune:
Si mie mi s-a intamplat asa, la nr 1. Abia incepusem serviciul, si m-a sunat bona despletita ca s-a stricat blenderul si ea ce se face. Am lasat balta serviciul si am inceput sa caut service prin oras. Nu se mai putea repara, i se rupsese piciorul (metalic, da?) Ori a blenduit fiare cu el, ori era Popeye marinarul, nu stiu. Eu m-am bucurat ca nu se mai putea repara, ca asa mi-au dat altul, pe loc.
lavini spune:
Madi, ai o bafta de zile mari.Dar nu-ti fa probleme, sunt unele legume pe care nu trebuie sa le blenduiesti ca devin foarte fine si daca le zdrobesti cu o lingurita:dovleac, dovlecel, brocoli, cartof dulce.Iar cartoful obisnuit lui Andrei i-a placut mai mult cand i l-am facut cu ustensila aia de facut piure si arata ca un piure normal, si mai putin cand i l-am bagat la blender si era foarte fin si innecacios(mie mi s-a parut chiar scarbos).
Lavinia, mamica de Radu Andrei (11 iunie 2007)
http://picasaweb.google.com/Radu.Dobrin
poohy spune:
Of of of, hai mai fetelor acum vin sarbatorile!!
Dar inteleg perfect ca forumul asta consuma mult timp si cu bebe mic si eventual cu serviciu mai bine lasi forumul decat timpul cu familia ;) Dar asta nu inseamna ca cineva tradeaza pe cineva ;)
Gina, felicitari pentru micul print! E un frumos si tu esti o frumoasa! Sa fiti fericiti si sanatosi cu totii!
Lavini, bine ca nu a patit nimic capsunelul
Carstea, uite un sa nu te superi
Ramona, vad ca Razvan o concureaza pe Manu la pufosenie ;)
Sobi, si eu as vota cu un plus pentru Palicarie, si stiu si 2 fetite frumoase-frumoase crescute de ea ;)
Si eu stau in cumpana - nu stiu daca sa ma mai duc si la alt pediatru decat la medicul de familie, dar totusi eu am incredere in ea (medicul de familie). Si mi-e greu sa ajung in Batistei...
Madi, ma bucur ca te-a ajutat ce a zis doctorita Palicarie si ca Ana papa acum!!! :) Intr-adevar si mie mi s-a parut un pediatru adevarat. Imi pare rau intr-un fel ca nu m-am mai dus, dar asta e, mare capsa am avut cu alaptarea, si mare adevar graieste Androix
Ce ti-a zis de carne? Am vazut ca ii da Anei unt, iaurt (bine, si Ana e fata mare, are aproape 8 lunisoare), dar nu carne (sau m-am ramolit de tot)
Ai intrebat cumva si ce parere are de borcanase?
Vali, poate e de la ceva cu care vine in contact numai cand doarme? Sau poate se incalzeste noaptea? Pup frumosul
Manu a racit :( I-a curs nasucul cam 2 zile, acum tuseste putin-putin :( E pe osciloc. si panadol. Ei nu i-a dat siropel... Nu stiu daca sa ii dau telefon sa ii zic ca si tuseste un pic daca tb sa ii mai dau ceva, ca maine ia ultima doza de medicamente. Am stat un pic pe ace ca doctorita a zis ca e o forma care poate da in bronsiolita, dar ca Manu e puternica si poate sa nu ajunga acolo. Si uite ca nu a ajuns, cea mai mare febra a fost 37.1
Si se ridica singura in fundulet!!! He he!!!! Si incearca sa se ridice in picioruse (bineinteles fara nici un succes, nici macar partial :D)
Au trecut pe aici pe strada cu colindul mai multi "mosi" cu barba care cantau frumos frumos colinde (instrumental si cateva si voce). A fost asa frumos, Manu a fost fascinata!!! Haideti fetelor, e Craciunul, vine un an nou, e primul Craciun cu piticlontii, sau primul Craciun cu piticlontii noi pentru mamicile cu experienta
Sarbatori fericite
Anca de Manu 0-5 Manu 5- 02.06.2007
www.helpsonia.com" target="_blank">S-o ajutam pe Sonia
Carmen_So spune:
Raspund separat, ca nu stiu sa dau quote. Lavini, nu atenteaza nr 1 la nr 2. La inceput a fost curioasa, apoi un pic geloasa, acuma o trimit sa-i bage suzeta, cand o pierde. Maine-poimaine o pun sa schimbe pampersul. Glumesc, dar intr-o zi m-a rugat sa-i dea o lingurita de mancare si i-a dat foarte bine. Nu-i face nimic, ca ii tot spunem ca o iubim si pe ea (pe nr 1 adica), avem grija cand o pupam pe una s-o pupam si pe ailalta.
Mie mi-era frica sa nu se trezeasca una pe cealalta, dar nr 1 doarme bustean, urla nr 2 si ea continua sa doarma. Nr 2 e mai sensibila, se mai trezeste cand sforaie nr 1, dar o sa se obisnuiasca, sper.
Astept sa se bata pe papusi si pe baieti.
poohy spune:
Carmen, am ras in hohote la comentariile cu sforaitul si urlatul! Merci mult ca ne impartasesti din experienta ta, ca si eu ma gandesc la fel ca Lavini la bebe 2 :D Si tot cu Manu o sa stea in camera, ca alta nu mai avem :)
Mi se pare foarte frumos ca ii da suzeta si a vrut sa ii dea de papa Ma faci sa vreau sa ma grabesc :) Unde mai pui ca aseara am fost la petrecerea de Craciun si am stat mai tot timpul cu 2 prietene care sunt gravide, mai am o colega gravida, nasa mea naste si ea in februarie... Of of of :))) A trecut sezonul nuntilor si a venit cel al nasterilor!
Anca de Manu 0-5 Manu 5- 02.06.2007
www.helpsonia.com" target="_blank">S-o ajutam pe Sonia