Strumfi de iulie-august 2007 (38)
Raspunsuri - Pagina 13
musetto spune:
Intru scurt ca sa va dau un link care mi se pare folositor:
http://ces.ca.uky.edu/owen/fcs/ParentExpress.htm
Luna, ce vad? Iti place JA!!! Si eu sunt innebunita dupa tot ce a scris. Hai sa ne dam intalnire la un bal la Pemberley... Sigur ne invita Lizzy si pe noi, ca doar o cunoastem bine, nu-i asa?
mami de (4 august 2007)
Antoanela23 spune:
Neata,
Pot sa ofer eu cafeaua in aceasta dimineata?
Ca bonus, o pralina belgiana... virtuala deocamdata.
Sunt la serv, in caz ca va intrebati ce m-a gasit sa scriu asa de devreme.
Pup fetele, o zi buna tutulora,
Anto, mamica de Sonia ( 22iunie 2007) siwww.flickr.com/photos/10611598@N04/sets/72157601053655009/" target="_blank">Victor (8 octombrie 2005)
Vivela spune:
Multumim de cafea, miam-miam, e tare buna (uneori ravnesc dupa o cafea de simt ca ma ia cu lesin). Anto, servici usor! Mi-e dor si mie sa reincep munca, ma simt din ce in ce mai rupta de realitate.
Aseara mi-am dat seama ca trebuie neaparat sa gasesc o bona copilui, care sa stea cu el de la 1 martie sau cel tarziu 1 aprilie . Si cum parintii mei sunt parca din ce in ce mai bolnavi , e singura solutie pe care o vad. Voi cum v-ati gasit bona? Exista oare o reteta magica de gasit/selectat bone? Cam cand ar trebui sa incep sa caut? (adica din experienta voastra, cam cat v-a luat pana ati gasit pe cineva care sa va convina). Pliz, help, mi-e tare frica sa nu dau peste vreo individa buna si blanda in aparenta si de fapt sa fie o scorpie dupa ce am iesit eu din casa . Offf...
Gabi, mami de bubulush David (02.09.07)
Amethyst spune:
Buna dimineata,
J mi-a dat trezirea la 7, a mancat, ne-am jucat, acum ii e somn dar nu vrea sa doarma.
raton, nu lucrez la firma de cercetare, desi mi-a placut mult sociologia si chiar daca as lucra ar fi absurd sa pun atatea intrebari aiurite pentru ca nici nu poti faci o statistica in felul acesta
Lid, diana bine ati venit! Lid, fetita mea care are tot 5 luni se intoarce de cateva saptamani pe burta si nu sta locului o clipa. E adevarat si ca ea e opusul la 'grasut' si a fost de la inceput poate prea energica si activa. Incearca sa-l stimulezi, sa-l rasucesti tu incetul cu incetul, pana descopera si el placerea statului pe burtica. Chiar daca acum plange, cand o sa faca el singur o sa inceapa sa-i placa :)
claudia75 si Luna daca tot aveti curiozitati cu Hitler, a iesit o carte-documentar despre viata lui. Eu am citit-o si am gasit-o interesanta dar... am uitat cum se numeste Daca va intereseaza, o sa caut titlul.
Vivela, parerea mea este ca trebuie sa cauti in primul rand intre cunoscuti si de preferinta sa incepi cu vreo 2 luni inainte. Eu una nu am deloc incredere in altcineva, motiv pentru care imi doresc sa stau acasa 2 ani si apoi sa o dau direct la gradinita care primeste si copii mai mici. Pentru ca stiu ca nimeni nu ar face totul pentru ea asa cum fac eu si pentru ca primii ani din viata lor sunt cei mai importanti in dezvoltarea ulterioara am luat aceasta decizie. Si adevarul e ca sunt si foarte pretentioasa si bone cu pregatire intelectuala serioasa sunt greu de gasit.
Reteta de selectat bone este sa ai rabdare in primul rand, sa te pricepi un pic la oameni (eu contez pe intuitia mea, nu as apela la o agentie pentru ca sunt mai multe lucruri implicate), sa vorbiti despre principalele idei de crestere a copilului si sa vezi daca e dispusa sa faca exact cum vrei tu, chit ca ea are alte pareri. E important dupa mine sa fie si o persoana activa, in putere, ca sa-l scoata pe bebe afara si sa nu zbiere tot timpul dupa el, nu alerga ca eu nu pot sa vin dupa tine. Eh, e clar, la cate pretentii am eu nu as gasi niciodata.
Ce sa-ti mai zic, cred ca e nevoie de un webcam pentru ca mi se pare normal sa vrei sa verifici ce face bona cu copilul in timpul zilei. Chiar daca nu o suspectezi de nimic, eu as pune camera de la inceput ca sa nu am surprize. Poti chiar sa o intrebi daca ar fi de acord cu asta. Daca nu e, nu-i persoana potrivita si gata.
Despre scutece, acum si noi luam huggies superflex si sunt foarte multumita de cum se prind cu elasticul acela si mult mai usor cand bebe e in continua miscare si vrea sa-si rontaie talpile.
Sa raspund la propriile-mi intrebari:
Si eu as vrea sa calatoresc in viitor, mi-a placut mult ideea ta Ioana75 dar daca e vorba de trecut as dori sa traiesc o zi pe vremea lui Iisus, ziua in care a inviat.
As vrea sa il cunosc in persoana pe Mozart si sa-l intreb ce simte cand compune, cum ii 'vin' piesele in minte.
Mommy to www.tickercentral.com/view/8i03/4.png" target="_blank">Jasmine
“A baby will make love stronger, days shorter, nights longer, bankroll smaller, home happier, clothes shabbier, the past forgotten, and the future worth living for”
Amethyst spune:
musetto multumesc pentru link, gasesc foarte folositoare acea dezvoltare pe etape.
Mommy to www.tickercentral.com/view/8i03/4.png" target="_blank">Jasmine
“A baby will make love stronger, days shorter, nights longer, bankroll smaller, home happier, clothes shabbier, the past forgotten, and the future worth living for”
Vivela spune:
Ame, multumesc pentru sfaturi . Si eu sunt o persoana f pretentioasa in general, deci mai ales cand e vorba de copilul meu. As fi vrut sa pot si eu sa stau cu el 2 ani, dar mi-e aproape imposibil, deja sunt depresiva din cauza ca nu sunt in activitate. Nu ma simt bine in starea in care sunt, simt ca as putea face f multe (imi place f mult munca mea), nu am stat niciodata fara activitate profesionala (eu sunt aia care se plictiseste in vacanta ).
Si sincer, la cate am auzit despre bone, mai ca prefer o cresa, chiar daca are neajunsurile ei. Dar nu cred ca as gasi o cresa (particulara) care sa accepte copilasi asa de mici , de aceea bona mi se pare acum singura solutie.
Gabi, mami de bubulush David (02.09.07)
aylin_tarcan spune:
buna dimineata de la o nedormita care nu stie cum o sa o scoata la capat zilele astea!
lid, diana, bine ati venit!
la putzici de bebici nu ma bag ca nu stiu!
azi facem vaccinul, eu azi-noapte nu am dormit si sper sa mai apuc sa va salut inca o data pe ziua de azi!
Aylin cu mica broscuta Alma (20.08.2007)
broscuta gargarita
X-ray spune:
la multi ani pt prima jumatate de an de viatza arina si maria!(si a mea...)
alina mamica bulinei Elisa (20 iunie 2007)
lid spune:
va multumesc pentru raspunsuri fetelor!!!
Eu il pun destul de des pe burtica si sta pret de cateva minute dar dupa lasa capul in jos si incepe sa planga si pana nu-l iau in brate nu se potoleste. am incercat in fel si chip cu tot felul de jucarii sa-l fac sa se rostogoleasca dar deocamdata nu am reusit. Mai incercam!!!! Mie altfel mi se pare ca e bine vedel se incordeaza si se prinde de degetele mele cand il ridic in fund dar de rostogolit pur si simplu nu vrea. ba chiar se enerveaza cand incerc eu sa-l sucesc si incepe sa planga. e mai marait de vreo 2 sapt si ma gandesc ca poate de la dintisori...au aoparut jos doua umflaturi dar dintii inca nu se vad.
acum va las ca s-a trezit bebitza si mergem incepem gimnastica
aliduta si bebe iliuta
http://good-times.webshots.com/album/561818551wrqIYN
Antoanela23 spune:
Neata, tot eu .
Pt bone/crese, exist topicuri aici pe DC, probabil veti gasi multe informatii utile acolo.
Si eu cred ca prin cunostiinte e cel mai bine, cineva recomandat, dar nici asa nu e 100% sigur.
Bona noastra pleaca din ianuarie, si-a gasit job, e naspa ca eram f multumiti de ea. Copiii sunt oricum la cresa, ea a inceput sa lucreze la noi cand eram eu la pat, iar acum ne ajuta seara si in weekend cu piticii, ne gatea, era marfa. Nu stiu daca o sa luam pe altcineva, vom incerca sa ne descurcam prin forte proprii sa vedem ce iese.
Apropos, Ioana, , ati gasit o noua bona? E ok, esti multumita? Ce mai fac fetele, ?
Luna, felicitari pt rezidenta, m-am trezit si eu.
Bun venit noilor mamici, fiti curajoase si scrieti-ne mai des.
Lia-bucuria, am citit ca te-a suparat sotul, apoi te-a impacat, deh, pana raspund eu evolueaza lucrurile. Nu vreau sa te sperii, dar Victor si acum se trezeste noaptea uneori, asa ca domnul Lia trebuie sa se resemneze, s-au dus noptile cu somn neintrerupt ceva timp de acum incolo, indiferent de ce mananca Minunea. Normal ca e diferit de la un copil la altul si va urez ca Miruna sa fie generoasa cu somnul vostru cat mai repede.
Nu stiu daca sunt prea batrana, prea uituca sau amandoua la un loc dar mie nu-mi spune nimic Sandy Belle si eu sunt consumatoare de desene animate chiar si acum. Dar de Helene si baietii mi-aduc aminte.
Hai ca va pup, ma duc sa muncesc un pic mic,
Anto, mamica de Sonia ( 22iunie 2007) siwww.flickr.com/photos/10611598@N04/sets/72157601053655009/" target="_blank">Victor (8 octombrie 2005)